24 iul. 2011

Marilyn Monroe - film hard scos la licitatie de la 500 mii de dolari

Targul Colectionarilor Cinefili, care va avea loc la Buenos Aires in 7 august, va fi gazda unei lictatii in cadrul careia se va vinde un film hard avand-o drept protagonista pe Marilyn Monroe.
Pretul de pornire deja anuntat este de 500 de mii de dolari, dar stirea a starnit polemici fara precedent in lumea colectionarilor pasionati de cinema, deoarece multi pun sub semnul indoielii identitatea actritei, relateaza My Luxury.

Descoperit cu ceva timp in urma in cadrul colectiei Mikel Barsa, filmul dureaza sase minute si o prezinta pe diva blonda intr-o scena explicita de sex, pe cand avea circa 20 de ani si inca se numea Norma Jean Baker.

Tot ceea ce tine de istoria actritei Marilyn Monroe continua sa fascineze colectionari de pe toate meridianele lumii, dispusi sa plateasca cifre astronomice pentru a intra in posesia unui mic obiect legat de viata sa personala.

Motivele care conduc insa la ipoteza ca filmul in cauza ar putea fi neautentic, se bazeaza pe faptul ca la vremea respectiva a fost realizat in alb si negru (1947), o analiza atenta a peliculei determinand criticii sa nege prezenta actritei, asa cum subliniaza si Scot Fortner, colectionar-expert, intervievat de Daily Telegraph.

Potrivit sursei citate, pentru Mikel Barsa insa, nu exista umbra de indoiala cu privire la identitatea actritei, in sprijinul afirmatiilor sale venind si scrisoarea din partea Institutului Cinematografic American, in care se precizeaza ca "daca nu e Monroe, atunci e cu siguranta sora ei geamana".
Sursa: My Luxury
Foto: My Luxury

16 iul. 2011

Rihanna - noua imagine a produselor Armani for Her

Dupa Megan Fox si Victoria Beckam, iata ca "Regele Giorgio" alege o alta incontestabila vedeta feminina drept imagine simbol pentru campania Armani for Her, toamna-iarna 2011-2012: Rihanna.

Este vorba mai exact despre ambele linii de lenjerie intima pentru doamne, purtand marcile Emporio Armani si Armani Jeans, relateaza Il Giornale del Lusso.

Astfel, tanara si seducatoarea cantareata din Barbados, invingatoare a mai multe premii Grammy, va fi protagonista afiselor publicitare Armani, pe toate meridianele lumii.

Potrivit sursei citate, fotograful caruia ii revine sarcina de a imortaliza vedeta in diferite ipostaze menite sa puna in valoare calitatile articolelor vestimentare purtand semnatura celebrului stilist, este un nume la fel de rasunator in sectorul fashion: Steven Klein.

Cat despre imaginea masculina a liniei Armani for Him, ramane de vazut daca "Regele Giorgio" va opta pentru o figura "new entry", sau va pastra pe afisele sale profilul tenismenului spaniol Rafael Nadal, care si-a intrat atat de bine in rol anul trecut, subliniaza sursa.

Sursa: Il Giornale del Lusso
Foto: Il Giornale del Lusso

15 iul. 2011

Tarantula

Cand ai cerut-o de nevasta erai convins ca e femeia vietii tale – unica si indiscutabil menita sa-ti fie suflet-pereche. Apoi au trecut anii si inca nu reusesti sa-ti explici cum ati ajuns in faza asta: o privesti si nu recunosti in ea mai nimic din femeia fascinanta de odinioara.
Fardata excesiv, fumeaza cu gesturi nervoase si se imbraca tot timpul ca o sorcova, agatandu-si cercei enormi in urechi ca si cum ar vrea tot timpul sa se faca remarcata cu orice pret. Mirosul de parfum dulceag se amesteca cu fumul nelipsitei tigari, iar rujul ciclamè se imprima pe filtru si pe marginea cestii de cafea intr-o amprenta pe care o apreciezi de-a dreptul vulgara.
Inutil s-o mai critici – nici macar nu te baga in seama!
Te simti prins intr-o panza de paianjen si astepti cu stoicism sa te muste tarantula. Dezamagirea te-a coplesit si te simti neputincios si secat de zilele care trec precum copiate la indigo, in compania acestei persoane dezagreabile care in mod ironic e tocmai sotia ta...
Macar de ai avea si tu un caine cu care sa poti iesi la plimbare prin parc, sa-ti mai clatesti privirea si sa-ti umpli plamanii cu aer relativ curat de oras poluat – macar fara fum de tutun suflat in fata. Bucataria mica ti se pare o cusca insuportabila si gandul ca nu aveti cum sa va evitati unul pe altul te umple de o furie neputincioasa.
Si din nou: oare cum ati ajuns la faza asta?
Inchizi ochii si ramai nemiscat, cu respiratia oprita cateva secunde, punandu-ti toata nadejdea intr-o magie fara precedent, care s-o faca sa dispara, apoi redeschizi pleoapele si dai aerul afara ridicand privirea. E tot acolo! Si-a stins tigarea in zatul cafelei, desi stie foarte bine cat de mult detesti gestul si o vezi cum inchide ochii eliberand ultimul fum apoi, odata cu redeschiderea pleoapelor, o auzi ca printr-o pacla deasa spunand:
-      Misule, eu m-am hotarat: plec la mama!
Apoi, fara sa intelegi prea bine ce se intampla, te trezesti pledand cu o verva inimaginabila:
-      Cum sa pleci, draga la maica-ta? Da’ ce-ti lipseste, bambina mea, nu-ti mai place cuibusorul nostru linistit? Uite, tocmai ma gandeam sa-ti cumpar un catelus mic si dragut! Am putea sa iesim amandoi cu el la plimbare prin parc si l-am rasfata ca pe copilul nostru! Ei, ce zici? lansezi ghicind cum ideea cu catelul a luat-o prin surprindere si deja pare imbunata intrucatva.
-      Misule, ce suflet bun ai tu! Chiar vrei sa ne luam un catelus?
-      Cum sa nu, bambinuto! Hai sa-ti prepar o cafeluta proaspata!...
Si uiti dintr-odata de panza tarantulei ca si cum n-ar fi existat.

by Cricky
Foto: .titanicawards

9 iul. 2011

David Beckham posteaza pe Facebook pantecul sotiei sale insarcinate

David Backham a decis sa posteze pe Facebook o fotografie alb-negru care imortalizeaza pantecul bombat al sotiei sale Victoria, in timpul ultimei luni a celei de-a patra sa sarcini.
Desi fosta Spice Girl a precizat ca nu doreste sa apara pe copertile revistelor fotografiata precum Demi Moore, intr-o faza avansata a sarcinii, David a considerat ca imaginea pe care a ales-o el este de o frumusete aparte, astfel incat si-a asumat riscul de a o posta pe Facebook fara stirea sotiei sale,  relateaza TGCOM.
„I-am facut o poza Victoriei fara sa stie. E superba, atat de aproape de momentul in care se va naste copilul...”, a comentat David fotografia postata pe pagina personala.
In imaginea respectiva, Victoria sta intinsa la soare pe un zid, partial acoperita de un val negru si purtand ochelari uriasi de soare, iar ideea de a reda totul in alb si negru, confera fotografiei o aura magica, speciala, care-l indreptateste pe David sa spere ca va scapa neurecheat.
„Nu sunt una careia-i place sa se expuna in mod ostentativ, profitand de perioada de sarcina pentru a da de lucru presei. Si apoi, nu e nevoie sa ma mai vada si altcineva goala in afara sotului meu”, a explicat Victoria de ce evita aparatele de fotografiat, precizand ca la aceasta a patra sarcina se simte foarte schimbata.

Sursa: TGCOM
Fotot: TGCOM

7 iul. 2011

Cutremur de 7,8 grade in Noua Zeelanda

Un puternic cutremur, avand magnitudinea de 7,8 grade, a avut loc in Noua Zeelanda, afectand aria meridionala a Pacificului.

Pericolul unui tzunami a fost semnalat in zona, atat pentru coastele Noii Zeelande, Insulele Kermadec si arhipelagul Tonga, dar autoritatile au retras ulterior avertismentul.

Pacific Tsunami Warning Center din Insulele Hawaii a anulat avertismentul dupa circa o ora de la lansarea acestuia, fara a justifica aceasta decizie.

Potrivit institutului geologic din Statele Unite, cutremurul a afectat insulele Kermadec, epicentrul acestuia fiind situat la o profunzime de circa 48 de kilometri in apele Oceanului Pacific, ceea ce ar fi putut sta la baza initiativei de alarmare cu privire la posibilitatea declansarii unui tzunami in zona respectiva, tinand cont de magnitudinea fenomenului, precizeaza sursa.

Pagubele si/sau victimele inregistrate in urma cutremurului nu au fost comunicate, dar nelinistea populatiei inca persista, insotita de ingrijorarea provocata de posibilele replici ulterioare ale fenomenului.

Sursa: ViP
Foto: ViP

6 iul. 2011

Cat poate suporta romanul?

Istoria neamului nostru abunda in episoade de suferinta, oprimare si nevoi de tot felul, dar criza actuala pare sa ne puna capac din toate punctele de vedere, intrucat tinde sa mature totul in calea sa precum o tornada catastrofala, ale carei proportii nu pot fi prevazute.

Specialisti de pretutindeni studiaza inca durata si posibilitatile de controlare a tristei situatii in care ne aflam cu totii, in incercarea disperata de a oferi solutii in vederea depasirii dificultatilor inregistrate la scara mondiala.

Totusi, cum ironia cuiva preciza ca suntem egali cu totii, doar ca unii sunt mai egali decat altii, romanii sufera mult mai mult decat alte tari ce fac parte din Uniunea Europeana, doar ca sunt antrenati si ca drept urmare, se vaita mai putin.

Deja suportam presiunea schimbului valutar dezavantajos, nivelul unor preturi comparabile cu cele din tarile nordice raportandu-ne la venituri mult mai reduse, sistem sanitar si de invatamant slab organizate, somaj crescut, lipsa de fonduri la toate nivelele, iar acolo unde fondurile vin, banii par sa fie cheltuiti in mod absurd.

Ne bate la poarta schimbarea monedei nationale cu sangerosul euro, care va spulbera si ultima speranta de plata a intretinerii, energiei electrice, apei, gazului, benzinei, medicamentelor, gradinitei, hranei si... lumanarilor. Caci daca odinioara cumparam zece-douazeci de lumanari cand mergeam la biserica, ne vedem nevoiti sa reducem si numarul acestora la minimum necesar - in curand se pare ca vom ramane doar cu rugaciunea.

In acest context adresam cu amaraciune celor ce stau la carma neamului nostru, o intrebare care ar trebui sa-i puna la treaba, caci pe ganduri stau cam de multisor: oameni buni, cat credeti ca mai poate suporta romanul?

de Cricky
Foto: browsertv

5 iul. 2011

Zacamant de materiale rare descoperit in Pacific

Un grup de cercetatori japonezi au descoperit pe fundul Oceanului Pacific, un zacamant de materiale rare, deosebit de importante in industria produselor electronice.
Aria bogata in astfel de materiale, pare sa se extinda din estul insulelor Hawaii pana la extremitatea vestica a acestora si la est de Tahiti, in Polinezia franceza, relateaza Webnews.

In prezent, peste 90% din zacamintele exploatate se afla in China, care nu intamplator se afla in top cand este vorba despre producerea si exportul componentelor pentru televizoare, tablete sau smartphone, peste un sfert din tehnologiile moderne folosind asa numitele "pamanturi rare".

Potrivit sursei citate, Yasuhiro Kato, profesor asociat in cadrul Universitatii din Tokyo, a declarat ca doar un kmq din depozitul identificat ar putea furniza o cincime din consumul mondial anual de astfel de materiale.

O treime din mineralele descoperite in malul marin, la o adancime cuprinsa intre 3.500 si 6.000 de metri, este compusa din gadoliniu, lutetiu, terbiu, disprosiu si hitriu, echipa de cercetatori de la Japan Agency for Marine Earth Science and Technology estimand ca depozitul contine intre 80 si 100 miliarde de tone de pamanturi rare.

Cantitatea este enorma, daca e sa ne raportam la actualele rezerve mondiale, de doar 110 milioane de tone, controlate in cea mai mare parte de China, fapt care indreptateste Japonia sa aspire la o echilibrare a pietei, pe baza descoperirii efectuate in ape internationale, precizeaza sursa.
Sursa: Webnews
Foto: Webnews

Pippa Middleton imbrcata in rosu, face ravagii

De cate ori Pippa si Kate se prezinta la cate un eveniment monden, ochii iscoditori ai presei sunt tintiti asupra lor, despicand firul in patru in ceea ce priveste garderoba, coafura, accesoriile si orice alt detaliu generator de gossip.

Pippa Middleton pare insa sa bata toate recordurile atunci cand este vorba despre tinuta vestimentara, intrucat orice articol ales de ea pentru un eveniment, se epuizeaza cat ai bate din palme din magazilnele londoneze.

Asa s-a intamplat si cu rochita rosie din fotografie, pe care Pippa a purtat-o cu ocazia participarii la turneul de la Wimbledon, alaturi de logodnicul sau, Alex Loudon, optand pentru incaltaminte cu toc inalt, de culoarea pielii.

Pentru amatorii de detalii, rochita face parte din colectia NWS de la Hobbs si dispune de un element decorativ inedit: nasturi "militari" aurii, aplicati la nivelul umarului si soldului drept.

Site-ul care comercializeaza online articolul vestimentar mai sus descris, a fost pur si simplu luat cu asalt de cumparatoare, epuizand stocurile de marfuri, inclusiv cele cu preturi reduse in cadrul ofertelor traditionale estivale, ceea ce a coborat in mod surprinzator pretul rochitei, de la 129 lire sterline, la doar 89.

Sursa: Yahoo! Lifestyle
Foto: Yahoo! Lifestyle

Esti un barbat elegant? Iata o noua propunere de la Totally Worth It

Faimosul distribuitor american de ceasuri de lux, propune luxul haute ecriture combinat cu bijutariile masculine cele mai chic ale tuturor timpurilor: butonii pentru camasa.

Rezultatul este setul Tourbillon Est TF 1968 de la Totally Worth It, dedicat garderobei unui gemtelman veritabil, care apreciaza la justa lor valoare diamantele aplicate la maneca, in perfecta armonie cu stiloul asortat la butoni.

Realizat in fibra de carbon si placat in palladiu, setul este disponibil in finisaj in aur galben sau rosu de 18 carate, sau in otel inox de o stralucire speciala, etaland in unghi de 45 de grade, un ceas Tourbillon usor de recunoscut.

Acelasi design pentru stilou ca si pentru butonii camasii, cu mentiunea ca acestia sunt disponibili si in versiune ultra-lux, in fibra de carbon si diamante.

Setul de colectie e compus din sapte instrumente de scris si va fi disponibil cumparatorilor cu portofele bine garnisite chiar din luna aceasta, la un pret de circa 5.000 de dolari, cu precizarea ca valoare butonilor poate varia intre 440 de dolari si 1.950 de dollari (cei cu diamante).

Obrazul subtire, cu cheltuiala se tine, nu-i asa?

Sursa: Il Giornale del Lusso
Foto: Il Giornale del Lusso

2 iul. 2011

BNR publica datele referitoare la Rezervele internaţionale - iunie 2011

Potrivit comunicatului de presa postat pe site-ul oficial al Bancii Nationale a Romaniei, datele privitoare la rezervele internationale inregistrate la sfarsitul lunii iunie 2011 se prezinta dupa cum urmeaza:

Rezervele valutare BNR se situau la nivelul de 34.402 milioane euro, fata de 32.707 milioane euro la 31 mai 2011.
Operatiuni efectuate in cursul lunii iunie:
- Intrari totalizand 2.460 milioane euro, provenind din alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, inclusiv emisiunea de euro-obligatiuni a acestuia in valoare totala de 1.496 milioane euro;
- Iesiri in valoare de 765 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plăti rate si dobanzi corespunzatoare datoriei publice externe directe;

Potrivit sursei citate, rezerva de aur s-a mentinut la nivelul de 103,7 tone, valoarea acesteia situandu-se la nivelul de 3.471 milioane euro.
In acelasi context, BNR comunica faptul ca rezervele internationale ale Romaniei au fost de 37.873 milioane euro, fata de 36.262 milioane euro la 31 mai 2011.
 
Sursa: BNR
Foto: BNR

Respinsa la interviu din pricina unui tatuaj pe mana

Din pricina unui tatuaj vizibil aplicat pe mana, Sarah Garton, o tanara englezoaica, mama a doi copii, a fost respinsa la interviul pentru postul de femeie de serviciu in cadrul Iceland Foods.
Compania Iceland Foods dispune de un lant de 700 de puncte de lucru, iar in regulamentul sau de ordine interioara se specifica faptul ca firma nu angajeaza personal cu tatuaje vizibile, relateaza publicatia italiana Leggo.

Sarah, in varsta de 33 de ani, a solicitat firmei sa faca o exceptie de la aceasta regula, avand in vedere ca nu candida pentru un post in randurile personalului aflat in contact cu publicul, ci ca personal auxiliar, respectiv pentru postul de femeie de servici.

"Fiind o munca ce presupune utilizarea manusilor, nici macar nu s-ar vedea tatuajul cu pricina", a pledat ea fara succes in fata angajatorului, care s-a multumit sa declare sec, dupa doua ore de interviu: "politica firmei nu permite angajarea".

"Am inima franta, pentru ca e deja greu pentru o mama singura sa-si gaseasca un loc de munca, dar sa nu fiu angajata din cauza unui tatuaj, este de fapt discriminare", a afirmat ea cu amaraciune potrivit sursei citate.

Sursa: Leggo
Foto: Leggo