29 oct. 2011

Google si uriasul sau cos de cumparaturi in 2011

Google a achizitionat 57 de companii noi in cursul anului 2011, cheltuind peste 1,4 miliarde de dolari pentru acest urias cos dinde cumparaturi, iar pofta sa de shopping inca mai poate oferi surprize.
Daca grupul din Mountain View ne-a oferit pana acum numeroase recorduri in sectorul tehnologic, iata ca anul acesta adauga pe lista si unul investitional, Google purtand in gospodaria proprie cu 9 companii mai mult decat anul trecut, relateaza Webnews.

Perspectivele sunt insa si mai spectaculoase: anuntata achizitie a diviziei mobile Motorola pentru o suma de peste 12 miliarde de dolari, se va reflecta in bilantul economic aferent anului 2012, ceea ce va conduce fara indoiala, la cel mai inalt nivel al sumelor cheltuite pe un an, din intreaga istorie a grupului.

2011 ramane insa un an bogat in "noi sositi" pentru Google, care nu exclude posibilitatea unor noi obiective similare, a caror achizitie ar putea avea loc tocmai in perioada premergatoare sarbatorilor de iarna, pentru a petrece sfarsitul de an cu un pom de iarna bine garnisit, subliniaza sursa.

Sursa & Foto: Webnews

28 oct. 2011

Saab devine chineza - acord de 100 milioane de euro

Swedish Automobile N.V. a anuntat vanzarea integrala a actiunilor Saab Automobile AB (Saab) si Saab Great Britain (Saab GB), catre partenerul chinez Pang Da & Youngman, pentru 100 de milioane de euro.
Acordul final dintre cele doua parti va fi cuprins intr-un contract care prevede o serie de conditii speciale, inclusiv aprobarile necesare din partea autoritatilor competente, a actionarilor Swan si din partea altor entitati,  relateaza ANSA.
Swan a decis sa accepte oferta sosita din partea Pang Da & Youngman, care implica o tranzactie ce se va desfasura sub semnul unor finantari pe termen lung, ce vor garanta dezvoltarea viitoare a activitatii Saab.
Guy Lofalk, administrator-inspector la Saab, numit de Curtea Districtuala, si-a retras cererea avansata initial vizand blocarea procedurii de reorganizare, astfel incat grupul beneficiaza de un termen pentru semnarea contractului cu partenerul chinez, valabil pana la data de 15 noiembrie 2011, cu conditia ca Saab sa-si continue reorganizarea, precizeaza sursa.
Sursa & Foto: ANSA

25 oct. 2011

Atac cibernetic asupra principalului furnizor de arme japonez, Mitsubishi Heavy Industries Ltd

Cel mai important furnizor de arme nipon, Mitsubishi Heavy Industries Ltd, a fost victima unui atac cibernetic, in urma caruia au fost furate date sensibile si informatii vizand obietive nucleare.
Posibilitatea ca datele sa cuprinda si informatii referitoare la avioane, elicoptere sau alte echipamente militare, inca nu a fost confirmata oficial, relateaza Webnews.
Ministerul Apararii din Japonia a comunicat insa, potrivit sursei citate, ca in urma atacului nu s-au inregistrat scurgeri de date vizand aspecte de tip „classified”, cum ar fi secretele de aparare, dar ancheta se afla inca in plina desfasurare, pana in acest moment, peste 80 de computere rezultand infectate de un virus.
In timp ce Mitsubishi Heavy Industries Ltd nu s-a grabit sa emita declaratii referitor la acest incident, rivalii sai, IHI Corp si Kawasaky Heavy Industries au fost informati cu rapiditate, prin intermediul unor mailuri suspecte, de problemele cu care se confrunta gigantul producator de arme.
Japonia se mobilizeaza intens in ultima perioada, in vederea intaririi sigurantei propriilor sisteme informatice, deschizand in acest context canale de comunicare si colaborare cu Statele Unite, pentru transmiterea informatiilor asupra fenomenului de hacking, care afecteaza atat institutiile statului, cat si sectorul privat, subliniaza sursa.

Sursa & Foto: Webnews

24 oct. 2011

EleMMent Palazzo - o autorulota de trei milioane de dolari (Galerie foto)

Pasionatii de vacante in autorulota, cunosc bine costurile elevate ale unui astfel de mijloc de transport, dar noul ElleMMent Palazzo construit de compania Marchi Mobile, intrece toate asteptarile.


Cu o lungime de 12 metri, ElleMMent Palazzo, ascunde la interior dotari care asigura un confort demn de invidiat, asemena unei veritabile case pe roti valorand 3 milioane de dolari - pret care poate rivaliza cu cel al unei lucuinte de lux, relateaza My Luxury.


Autorulota dispune de o camera matrimoniala cu baie anexata, interior in piele, dus in cascada, semineu, un televizor urias, bucatarie cu zona amenajata special pentru servirea mesei, climasi multe alte elemente menite sa vina in intapinarea exigentelor celor mai pretentiosi clienti.

Printre acestea se numara chiar si un meeting-room pentru discutii de afaceri sau amicale, un bar menit sa destinda atmosfera si incalzire in pardoseala, care poate fi actionata cu o simpla apasare pe buton.

Vopseaua speciala "glow-in-the-dark", utilizata pentru exterior, asigura un aspect lumininiscent autorulotei odata cu lasarea intunericului, punand in valoare design-ul sau aerodinamic, in mod spectaculos.

Modelul este unicul din familia dedicata calatoriilor de vacanta, care ofera un asemenea standard de confort, acordand atentie in paralel si consumului redus de carburant: ElleMMent Palazzo poate atinge 93 km/h si consuma cu 20% mai putin decat vechiculele de dimensiuni comparabile, precizeaza sursa.








23 oct. 2011

Microsoft - crestere continua in ultimul trimestru

Microsoft a inchis trimestrul fiscal cu valori mai mult decat aducatoare de satisfactii, inregistrand o crestere de 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, bucurandu-se de aprecierea analistilor.


Mai precis, inregistrarile releva incasari totale in valoare de 17,37 de miliarde de dolari, nivel promitator pentru aceasta perioada de sfarsit de an si pentru primii pasi pe care Microsoft ii va face in 2012 - an decisiv din multe puncte de vedere, relateaza Webnews.

Daca alaturi de trio-ul magic Windows 7, Xbox si Kinect, se va adauga si o piata favorabila pentru noile dispozitive NokiaWindows Phone, pentru Microsoft, anul viitor ar putea incepe fara indoiala, sub semnul unor stele norocoase.

Pana atunci insa, grupul din Redmond isi ingaduie un scurt moment de satisfactie pentru performantele sale financiare din ultima perioada: crestere de 10% in sectorul Business, 9% pentru Entertainment & Devices Division, 8% pentru Server & Tools Division si 2% pentru compartimentul Windows, precizeaza sursa.
 
Sursa & Foto: Webnews

22 oct. 2011

Gmail isi schimba infatisarea

Gmail isi propune sa adopte o noua interfata, vizibil imbunatatita si cu un aspect mai atragator, oferind spatiu in plus, ceva mai multa ordine, alaturi de un contrast superior la nivel cromatic.
Schimbarile efectuate demonstreaza o evidenta atentie acordata exigentelor specifice interactiunii touchsceen, informeaza Webnews.

Un element interesant de remarcat in acest context, ar fi similitudinea dintre noua infatisare a Gmail si interfata pe care o prezinta Facebook, structurata la randul sau pe trei coloane, desi se mentin o serie de alte caracteristici, originale.

Probabilitatea ca noutatile propuse sa fie integrate cat de curand este foarte mare, Gmail avand nevoie de o "renovare" serioasa pentru a tine pasul cu elementele de atractivitate pe care Google adauga in ultima perioada propriului serviciu.

Initiativa este mai mult decat binevenita, in conditiile in care Gmail se doreste sa-si mentina pozitia, sa atraga noi utilizatori si sa faca fata cu brio asaltului Hotmail si amenintarii latente a comunicarii pe Facebook, subliniaza sursa.
 
Sursa & Foto: Webnews

21 oct. 2011

Lytro - focusare dupa fotografierea efectiva

CNet a dezvaluit online primele imagini ale camerei foto Lytro, un dispozitiv care isi propune sa revolutioneze modul de realizare a fotografiilor, trecand in planul al doilea operatiunea "focus".
Lytro ofera posibilitatea de a declansa fotografierea fara a purta de grija focalizarii asupra subiectului, urmand ca dupa imortalizarea acestuia sa se efectueze o operatiune de post-procesare, informeaza Webnews.

Aceasta va permite optimizarea imaginilor intr-o faza secundara, ceea ce va simplifica neindoielnic efectuarea fotografiilor in miscare, contand tocmai pe siguranta recuperarii calitative a imaginilor selectionate de utilizator.

Aceasta tehnologie este avansata de compania Lytro - startup la Silicon Valley - si poarta numele de Light-Field, fiind cea care va permite unui senzor integrat in dispozitivul fotografic, de a inregistra luminozitatea, intensitatea si directia fiecarei raze de lumina, salvand informatiile in memoria camerei foto, pentru a servi succesiv la post-procesare.

Obtinerea de imagini optime chiar si in conditii de slaba luminozitate, dar si realizarea de fotografii in 3D, sunt obiectivele asupra carora Lytro se concentreaza, in eforturile sale de a identifica o cale menita sa revolutioneze in mod decisiv lumea artei fotografice, subliniaza sursa.
 
Sursa & Foto: Webnews

19 oct. 2011

Noul Galaxy Nexus de la Samsung

Colaborarea dintre Samsung si Google a condus la nasterea noului dispozitiv Galaxy Nexus, un smartphone gata de lansare, dotat cu sistem de operare Android 4.0 si multiple elemente noi si atragatoare.
Este vorba despre primul device bazat pe SO Android 4.0 dotat cu o interfata grafica in masura sa se adapteze si la formatul tablet, in functie de exigentele utilizatorului, relateaza Webnews.

Dispozitivul Samsung Galaxy Nexus prezinta un generos display SuperAMOLED, avand diagonala de 11,81cm, iar procesorul incorporat de care dispune este un dual-core, de 1,2 GHz.

Conectivitatea HSPA+/LITE, precum si tehnologia NFC, ii asigura incadrarea in categoria dispozitivelor smartphone de prima linie, calitati la care se adauga si celelalte caracteristici tehnice: Wi-Fi 802.11 b7g7n, Bluetooth 3.0, storage de 16/32 GB si camera foto dubla (1,3 si 5 megapixel).

Potrivit sursei citate, dispozitivul Samsung Galaxy Nexus va fi disponibil pe piata europeana incepand cu luna noiembrie, la pretul de 599 de euro.

Sursa & Foto: Webnews

13 oct. 2011

Sony retrage de pe piata 1,6 milioane de televizoare Bravia


Sony expediaza clientilor sai din Japonia, SUA si Europa, notificari referitoare la riscurile utilizarii televizorului Bravia LCD, in urma identificarii unei defectiuni la nivelul unei componente.

Problema a fost localizata la nivelul unui inverter al serviciului de luminozitate a ecranului, modelele care prezinta acest neajuns fiind destul de numeroase, informeaza Webnews.

Potrivit sursei, este vorba despre KDL-40X5000, KDL-40X5050, KDL-40W5000, KDL-40V5000 si KDL-40V3000, dar aceeasi componenta ar fi fost montata si pe alte modele vandute in Europa.

In Japonia, anumite televizoare din aceasta gama, au devenit inutilizabile in urma fumului care a iesit de la nivelul componentei defectuoase, astfel incat grupul a decis sa adopte rapid masuri de retragere a dispozitivului de pe piata.

Pana in prezent, nu s-au inregistrat accidente sau situatii de o importanta majora in acest context, dar numarul televizoarelor defecte este de circa 1,6 milioane, distribuite pe mai toate meridianele lumii, astfel incat retragerea acestora se anunta o actiune dificil de realizat, precizeaza sursa.

Sursa & Foto: Webnews

6 oct. 2011

Steve Jobs, omul care a inventat viitorul

In noaptea de 5 spre 6 octombrie, omenirea a spus "Adio" unuia dintre acei frumosi nebuni care au indraznit sa-si dedice intreaga viata transformarilor dinamice menite sa schimbe viata fiecaruia dintre noi.

Inteligenta, carisma, capacitatea de a intui sevele viitorului, spiritul si energia pozitiva a lui Steve Jobs, nu au fost suficiente atuuri pentru a-l ajuta sa pacaleasca moartea provocata de cancer.

Geniul Apple, care considera viata un puzzle dificil de ansamblat, dar minunat atunci cand toate piesele sunt asezate asa cum trebuie, ne-a demonstrat ca succesul sta la indemana oricui e suficient de incapatanat sa creada ca poata schimba lumea si se asterne la treaba.

Un profund omagiu acestei minti stralucite, care a semanat in jurul sau dorinta de a crea, de a construi, de a face:
Adio, Steve! Ti voglio tanto tanto bene!


Foto: Il Giornale del Lusso


2 oct. 2011

Papa: Ingerii exista si vegheaza asupra noastra

Papa Benedict al XVI-lea s-a adresat duminica unei audiente de circa 40 de mii de credinciosi, asigurandu-i ca de la nastere si pana la moarte, un inger vegheaza asupra fiecarei fiinte umane in parte.
In prima duminica a lunii octombrie, potrivit traditiei catolice, papa se adreseaza credinciosilor, in cadrul discursului sustinut anul acesta in piata San Pietro, fiind ales un subiect care a surprins intrucatva media internationala,  relateaza La Stampa.
Astfel, papa a tinut sa explice indelung ca “ingerii, potrivit invataturilor Bibliei, teologiei si credintei populare, sunt entitati spirituale, imateriale si imortale, dotate cu inteligenta si vointa, care nu au nevoie de un spatiu material pentru a exista, ci contempla si sevesc divinitatea”.
Subliniind ca rolul ingerilor este sa vegheze asupra oamenilor, papa a adaugat ca ingerii sunt intermediari pentru rugaciunile oamenilor si ca tot acestora le revine sarcina de a actiona asupra destinului fiecarei natiuni in parte.
Evitand orientarea discursului catre problematicile acute cu care se confrunta natiunile lumii in ultimii ani, papa a abordat exclusiv aspectele teologice legate de ierarhia entitatilor spirituale in functie de gradul lor de apropiere fata de planul divin, explicand modul in care acestea actioneaza in folosul omenirii, precizeaza sursa.

Sursa & Foto: La Stampa

SUA lanseaza alerta pentru turistii americani la nivel international

Dupa anuntul oficial al eliminarii teroristului Al Awlaki, Statele Unite au lansat o alerta la nivel international, pentru atentionarea turistilor americani vizand riscurile unor eventuale represalii.
Masura a fost adoptata in spirit de prevedere, mesajul de alerta fiind lansat de catre Departamentul de Stat si are si un termen limita, respectiv data de 30 noiembrie,  relateaza Il Sole 24 Ore.
Anwar al-Awlaki, ucis intr-un atac desfasurat la Yemen in 30 septembrie, de profesie inginer si profesor, era un cunoscut membru al formatiunii Al Qaeda, considerat la nivel international, drept posibilul succesor al lui Osama bin Laden.
Moartea lui Awlaki creeaza numeroase probleme politice si juridice in Statele Unite, in conditiile in care acesta detinea un pasaport de cetatean american, iar administratia Obama a autorizat explicit eliminarea sa, intr-un memorandum intern.
Potrivit sursei citate, Awlaki se afla in fruntea listei cetatenilor americani catalogati drept „o amenintare pentru siguranta nationala a Statelor Unite” si declarati tinte externe, a caror ucidere sau capturare reprezenta o masura de legitima aparare pentru SUA.

Sursa & Foto: Il Sole 24 ore