30 dec. 2011

Hugo Chavez: SUA dezvolta tehnologii pentru provocarea cancerului

Presedintele Venezulelei, Hogo Chavez, a acuzat direct Statele Unite de a fi provocat o veritabila „epidemie” de cancer in randurile sefilor statelor sale aliate din America Latina.
Teoria avansata de Chavez se bazeaza pe numeroasele cazuri de cancer diagnosticate liderilor sud-americani in decurs de doar cateva luni, relateaza La Stampa.
Cu numai cateva zile in urma, Cristina Kirchner, presedintele Argentinei, a fost diagnosticata cu un cancer tiroidian, Dilma Roussef, presedintele Braziliei sufera la randul sau de cancer, asemenea predecesorului sau Luiz Inacio „Lula” da Silva.
Hugo Chavez a fost operat de cancer la Havana, in Cuba si se numara printre cei cinci sefi de stat din America Latina carora le-a fost identificata boala sub diferite forme.
Referindu-se la o serie de experimente pe care CIA le efectua deja prin anii ’40, Chavez a afirmat ca „sunt excluse coincidentele”, subliniind ca „este imposibil de explicat, apeland chiar si la legea probabilitatilor, atat de multe cazuri de cancer care afecteaza presedintii din America Latina neagreati de SUA”.

Sursa: La Stampa
Foto: latinosmagazine

27 dec. 2011

Brazilia va deveni a sasea putere economica mondiala?

Brazilia ar putea deveni ce-a de-a sasea putere economica mondiala, depasind Marea Britanie si adjudecandu-si pozitia imediat urmatoare Frantei, care are inainte Germania, Japonia, China si SUA.

Cel putin acesta este rezultatul unui studiu realizat tocmai de specialistii din Marea Britanie, relateaza In Dies.

Studiul a fost elaborat de un grup de cercetatori din cadrul Center for Economics and Business Research (CERB), avand sediul la Londra, relevand cresterea economica impresionanta a Braziliei din ultimii ani.

Potrivit rezultatelor comunicate, Brazilia va schimba locul cu Marea Britanie, care se va regasi astfel pe locul al saptelea in clasament, urmata de Italia, Rusia si India, precizeaza sursa.

Economia braziliana a inregistrat o crestere de 7,5 procente in cursul anului 2010, dar pentru 2012, in contextul crizei economice mondiale, Banca Centrala a Braziliei a prevazut in raportul sau din decembrie, o crestere estimata la circa 3,5 procente - suficient insa pentru a-si asigura ascensiunea in clasamentul celor mai puternice economii de pe glob.

Sursa: In Dias
Foto: braziliaiutadaz

24 dec. 2011

Mozilla: Acordul cu Google e un real succes!

In casa Mozilla, Craciunul vine anul acesta cu zambetul pe buze: Google a platit de trei ori mai mult decat oferta pe care a avansat-o in noiembrie, pentru a fi motorul de cautare standard pe Firefox.

Desi cifrele exacte prevazute in acordul semnat cu cateva zile in urma inca nu au fost dezvaluite, Mozilla ar fi castigat de pe urma afacerii circa 300 de milioane de dolari anual, pentru un contract cu durata de trei ani, relateaza Webnews.

Suma vechiculata este destul de importanta, in contextul in care Mozilla va reusi cu siguranta in acest mod sa-si tripleze profiturile anuale, asigurandu-si astfel resurse considerabile pentru propriile proiecte, fata de baza economica de care dispunea pana acum.

Concurenta acerba intre mortoarele de cautare de top - Google, Bing, Yahoo, dar mai cu seama rivalitatea cu Microsoft, au silit grupul din Mountain View sa ridice stacheta ofertei pentru parteneriatul cu Mozilla, astfel incat sa-si adjudece pretioasa optiune standard pe Firefox, subliniaza sursa.
Sursa & Foto: Webnews

22 dec. 2011

Putin isi declara veniturile - zece conturi bancare, cu 138 de mii de euro

Comisia electorala a facut publice datele vizand veniturile lui Vladimir Putin, in calitate de candidat la alegerile prezidentiale, relevand ca liderul rus este titularul a zece conturi bancare.

Din centralizarea informatiilor disponibile, rezulta ca valoarea totala a sumelor detinute la banca de Putin se ridica la 5,7 milioane de ruble, adica circa 138 de mii de euro, relateaza ANSA.

Provenienta banilor este justificata prin intrari cu titlul de venituri din salariu, pensia militara, dobanzile bancare si actiunile detinute la Banca din San Petersburg, in ultimii patru ani, castigurile sale insumand cifra de 17,4 milioane de ruble (circa 421 de mii de euro).

Potrivit sursei citate, sotia sa, Ludmila Putin, detine la randul sau 4 conturi bancare, in care a acumulat 8,3 milioane de ruble, adica aproximativ 201 mii de euro, ceea ce o face in aparenta sensibil mai bogata decat partenerul de viata.

Sursa & Foto: ANSA

18 dec. 2011

Barack Obama a semnat legea financiara

Presedintele american Barack Obama a semnat legea financiara care cuprinde un pachet de masuri in valoare de circa un miliard de dolari, menite sa contribuie la evitarea paralizarii functionarii statului.

Legea a fost aprobata de Congresul american, in incercarea de a asigura continuitatea finantarii activitatii statului federal, relateaza ANSA.

Parlamentarii republicani si democrati au reusit, cu o zi in urma, sa aprobe pachetul de masuri al legii financiare, cu putine timp inaintea expirarii termenului legal, astfel incat sa poata fi inaintat la timp Senatului.

Odata facut acest pas, presedintele american spera ca initiativa sa se demonstreze salutara pentru garantarea unui buget care sa permita continuarea desfasurarii activitatii statului in ritm normal, evitandu-se astfel amenintatoarea umbra de colaps care plana asupra viitorului sau.

Ramane de vazut daca un miliard de dolari se vor demonstra suficienti pentru a mentine pe linia de plutire activitatea statului in perspectiva apropiatelor alegeri prezidentiale care vor avea loc in Statele Unite, in 2012.

Sursa & Foto: ANSA

13 dec. 2011

FreedomPop - Internet gratuit pentru toata lumea

Niklas Zennstrom, co-fondatorul Skype, doreste sa revolutioneze universul web, pornind din Statele Unite, lansand serviciul FreedomPop, care va permite accesul gratuit la Internet pentru toata lumea.




FreedomPop este un proiect care a luat nastere recent ca fruct al colaborarii cu operatorul de telefonie mobila american LightSquared, relateaza Webnews.

Obiectivul vizat este acela de a furniza servicii de conexiune Internet si telefonie in mod complet gratuit - un deziderat pe care Zennstrom il sustine cu tarie, afirmand ca accesul la universul web ar trebui sa fie privit precum un drept si nu ca pe un privilegiu.

Initiativa se bazeaza pe ideea de utilizare a noii retele 4G LTE purtand semnatura LightSquared, care va debuta peste Ocean in cursul anului viitor.

Inca nu este limpede cum va fi sustinut proiectul, astfel incat utilizatorii sa poata beneficia de FreedomPop in mod gratuit, dar lui Zennstrom i s-au alaturat mai multe entitati implicate in activitati din lumea digitala, printre care si compania Atomico - structura care si-a asumat rolul de finanta lansarea serviciului, precizeaza sursa.

Sursa & Foto: Webnews


Insomnia, fruct al problemelor nerezolvate?

Agitatia, nelinistile si multimea de nestavilit a gandurilor ce dau navala la ceasul care ar trebui dedicat odihnei, macinand ultimile resurse de energie ale unei zile prea incarcate, reprezinta de multe ori un semnal de insomnie in faza incipienta.
Rasucirile repetate in pat cu speranta de a gasi o pozitie mai confortabila, care sa permita instalarea somnului, departe de a rezolva problema, par sa o accentueze, conducand la o stare de nervozitate epuizanta, pe fondul stresului acumulat de-a lungul zilei.
Care sa fie totusi explicatia ce sta la baza dificultatilor intampinate de anumite persoane in incercarile lor de a se bucura de un somn linistit, odihnitor si aducator de noi resurse energetice pentru activitatile de a doua zi?
Specialistii italieni de la Riza Psicosomatica, studiind acest fenomen pe cat de familiar, pe atat de periculos pentru sanatatea omului, au ajuns la concluzia ca insomnia reprezinta de fapt fructul chestiunilor ramase “in stand by”, respectiv al problemelor personale nerezolvate.
Cele mai profunde temeri, ganduri negative, episoade ale unor erori din trecut sau esecuri recente, par sa fi planificat o veritabila invazie exact inainte de culcare, iar masura in care toate aceste elemente reusesc sa influenteze somnul, este direct proportionala cu personalitatea individului si cu modul sau de abordare a vietii in general.
Odata oprita actiunea, miscarea, cheltuirea energiei in activitatile cotidiene, organismul tinde sa se confrunte brusc cu un dezechilibru de forte, la care multi dintre noi nu reusesc sa se adapteze si sa reactioneze in consecinta, relaxandu-se si acordand spatiu unei binemeritate odihne.
“Insomnia transmite individului un mesaj de natura simbolica, semnaland ca este timpul sa deschida bine ochii asupra chestiunilor care nu corespund unui mod echilibrat de viata, unui statut care sa permita identificarea elementelor de armonie catre care orice persoana nazuieste”, precizeaza sursa.
Fie ca ascunde teama de a nu se mai putea trezi, sau ca reprezinta expresia unei pofte nestavilite de viata, insomnia actioneaza ca o forta ce sta in calea libertatii de a se simti bine in propria piele, de a trai intens momentul si a putea vedea “jumatatea plina a paharului” in incercarile pe care ni le rezerva viata.
Acceptarea conceptului de framantare si abordarea acestuia cu deschidere si onestitate, ajuta la depasirea crizelor in general, iar insomnia nu este altceva decat o forma de frustrare generata de o profunda criza personala, impotriva careia se poate lupta eficient doar cu pozitivitate si simtul umorului.
Sursa & Foto: riza psicosomatica

12 dec. 2011

Mauritania: Europeni, nu dati bani teroristilor!

Mauritania a lansat un apel catre tarile europene, pentru a nu se plati recompensele solicitate de membrii gruparii Al Qaida in schimbul vietii ostaticilor care au fost rapiti de acestia in Sahel.

Mesajul a fost adresat in cadrul unei reuniuni care a avut loc la Nouakchott, intre ministri Apararii europeni si cei nord-africani, relateaza ANSA.

Este vorba despre actiunea gruparii AQMI, o factiune nord-africana a organizatiei teroriste Al Qaida, care a revendicat rapirea a trei europeni (doi spanioli si o italianca) in cursul lunii octombrie, sechestrandu-i intr-o tabara din desertul algerian.

Ahmedou Ould Ideye, ministrul Apararii din Mauritania, a subliniat importanta identificarii unei solutii menite sa incolteasca teroristii, astfel incat sa se evite plata sumelor cerute drept recompensa pentru viata ostaticilor.

"Cer tuturor celor prezenti de a-si uni eforturile pentru taierea surselor de finantare a terorismului si pentru constrangerea rapitorilor de a elibera ostaticii fara avansarea unor sume importante in schimbul vietii lor", a declarat Ahmedou Ould Ideye, in cadrul reuniunii, potrivit sursei citate.

Sursa & Foto: ANSA

11 dec. 2011

Angelina Jolie: Nu am multe prietene. Singura e Gwen Stefani

avem - Angelina Jolie: Nu am multe prietene. Singura e Gwen Stefani
Angelina Jolie, desi e celebra si frumoasa, pare sa fie destul de singura, daca-ar fi sa nu punem la socoteala familia compusa din cei sase copii si tatal acestora, indragitul actor Brad Pitt.

In varsta de 36 de ani, Jolie si-a realizat recent visul de a regiza un film - "Land of Blood and Honey", care a fost prezentat la New York zilele trecute, relateaza Gossip.

Desi la prima vedere vedeta pare sa duca o viata de vis, prietenele nu isi au locul in acest aparent peisaj idilic, actrita marturisind ca isi petrece timpul liber acasa, in compania familiei, nefiind tipul de persoana careia-i place sa socializeze.

"Nu stiu de ce, dar adevarul e ca nu am multe prietene. Doar vreo doua. Unica persoana careia-i destainui ceea ce simt si gandesc este Brad - el e singurul meu confident", a declarat actrita, adaugand ca unica pereche pe care o frecventeaza este cea formata de Gwen Stefani si sotul acesteia, Gavin Rossdale - amici de veche data.

Angelina Jolie si Gwen Stefani au fost insarcinate in aceeasi perioada, iar complicitatea de mamici in devenire le-a legat in mod special.

Referindu-se la Brad Pitt, actrita a declarat ca acesta i-a "implinit viata intr-un mod de neimaginat", iar familia pe care au cladit-o impreuna ii daruieste fericire si satisfactie: "Brad e iubirea vietii mele - comoara mea pretioasa - de la el am invatat ca pot avea la randul meu acea familie pentru care armonia e lucrul cel mai important".

Sursa & Foto: Gossip

8 dec. 2011

Marea Britanie, anticonceptionale distribuite gratis de Craciun


In Marea Britanie, organul consultativ asupra gravidantei, a hotarat distribuirea gratuita a asa-numitei "pastile de a doua zi" pentru femei, in perioada premergatoare sarbatorii Craciunului.

Decia a starnit polemici fara precedent, desi organul consultativ asupra gravidantei, British Pregnancy Advisory Board (BPAS), urmareste doar prevenirea sarcinilor nedorite, relateaza ANSA.

BPAS spera insa ca in acest mod, femeile interesate sa comande o cutie intreaga de anticonceptionale de urgenta, pentru a le tine in casa si a le utiliza in situatia in care intretin raporturi sexuale neprotejate.

Organizatiile care activeaza impotriva avortului insa, au lansat critici aspre la adresa acestei masuri, acuzand BPAS ca in acest mod sunt incurajate comportamentele sexuale imprudente.

In replica, Tracey Forsyth, responsabila a departamentului activitatilor contraceptive din cadrul BPAS, a afirmat ca lucrurile stau tocmai invers: " siguranta de a avea la dispozitie un ajutor eficace pentru prevenirea unei sarcini nedorite, demonstreaza tocmai faptul ca nu este lasat totul la voia intamplarii".
Sursa & Foto: ANSA

7 dec. 2011

Xbox 360 Kinect: azi cum vrei sa te distrezi?

Incepand de saptamana aceasta, utilizatorii vor putea purta un dialog cu Kinect, pentru a da dispozitii propriului Xbox si pentru alegerea programelor de televiziune preferate cu ajutorul Bing.
Data de 6 decembrie costituie de fapt ziua exacta de nastere a unui nou Xbox 360, marcata de o actualizare importanta de software si Xbox Live,   relateaza Webnews.
Acest pas va garanta o neta imbunatatire a performantelor celei ce pana in prezent a reprezentat o simpla consola de joc, transformand-o intr-un veritabil set-top-box, in masura sa ofere o alternativa deosebit de atragatoare la traditionalul televizor.
Nu este doar o chestiune de dashboard: modificarile anuntate pentru interfata consolei constituie doar o mica avanpremiera la elementele de noutate emergente, context in care Kinect reprezinta „o viteza in plus” pentru motorul Xbox 360, avansand formula unei console cu care se poate „vorbi”.
Aceasta performanta va fi insa disponibila intr-o prima faza, doar in cateva tari, precum Marea Britanie, SUA si Canada, dar este fara indoiala asteptata cu viu interes si in multe alte tari europene, dornice sa exploreze acest univers magic, guvernat de noi reguli ale raportului dintre om si masina.
Divertisment pentru toti
Daca Xbox va deveni centrul de gravitatie pentru divertismentul casnic, atunci Bing va deveni noul ghid de programe TV, iar Kinect va inlocui clasica telecomanda, receptionand comenzile utilizatorului si transferandu-le catre Xbox pentru a fi interpretate si pentru a afisa raspunsurile generate de Bing.
Microsoft are convingerea ca un astfel de serviciu, pus la dispozitia celor 57 de milioane de persoane care poseda deja console (din care 35 de milioane dispun si de Xbox Live), detine un potential exploziv, asigurand un divertisment complet si de calitate: jocuri, programe TV, filme sau muzica, dupa preferinte.
Numarul potentialilor parteneri interesati in participarea la dezvoltarea acestui proiect este in continua crestere, contribuind la cresterea popularitatii consolei Xbox 360, care devine astfel centrul unui ecosistem de continuturi, ce pot fi gestionate vocal.

Sursa & Foto: Webnews

6 dec. 2011

Vatican - in vremuri de criza si biserica trebuie sa fie mai sobra

Vatican - in vremuri de criza si biserica trebuie sa fie mai sobraArhiepiscopul catolic, Rino Fisichella, a declarat ca vremurile de criza actuale ar putea capata o turnura pozitiva, daca reflectam asupra stilului de viata pe care l-am adoptat pana in prezent.

In astfel de incercari, biserica trebuie sa dea dovada de o sobrietate simplu de definit, prin redescoperirea acelor valori pentru care merita sa traim, relateaza Vatican Insider.

"Criza reprezinta o situatie obiectiva care poate capata o turnura pozitiva daca reusim sa o privim prin prisma unei juste evaluari a tot ceea ce am facut pana astazi", a afirmat Fisichella, potrivit sursei citate.

Subliniind ca este imperativa o analiza a modelelor si stilurilor de viata care s-au afirmat in ultimele decenii, Fisichella sustine faptul ca aceste sabloane au fost construite pe baze efemere, care se platesc scump, fara sa conduca la ceva bun.

Ce fel de radacini are criza?

In opinia lui Fisichella, radacinile crizei actuale nu sunt doar de natura economica si financiara, ci au origini mult mai profunde, in insasi modificarea comportamentului uman, prin pierderea sensului vietii in sine, a valorilor sale reale si inchiderea in propria carapace, care genereaza o conduita individualista.

"Depasirea propriilor temeri si privirea viitorului cu speranta, poate constitui un prim pas pentru schimbarea radicala a propriului stil de viata, mai cu seama pentru generatiile tinere, dezorientate, care platesc scump erorile generatiilor precedente".

Biserica trebuie sa fie mai sobra

Necesitatea demonstrarii unei majore sobrietati din partea bisericii a fost subliniata si de papa Benedict al XVI-lea in cursul vizitei efectuate in Germania in luna septembrie, in contextul in care dimensiunea birocratica tinde sa anuleze raporturile umane.

Concentrandu-se doar asupra structurii sale, in loc sa se dedice rugaciunii si liturghiei, biserica risca sa puna in umbra tocmai relatiile dintre persoane si valoarea modelului institutiei in sine.

"Biserica trebuie sa-si continue opera de propavaduire a valorilor credintei si iubirii, fara a cadea in capcana falsitatii si a popularitatii obtinute cu orice pret", a subliniat Fisichella.

Ce rol ii revine politicii?

In vremuri de criza, ar fi nevoie de o politica bazata pe reguli care sa sprijine cu adevarat familia: credinciosii implicati in politica trebuie sa gaseasca forta de a se impune printr-o prezenta transversala, proiectand strategii care promoveaza binele societatii si raspund exigentelor noilor generatii.

"Nu sunt suficiente mici ajustari de tip economic, politicienii trebuie sa se demonstreze constienti de anumite continuturi non-negociabile si sa avanseze un plan global de intervenire in favoarea familiei", a tinut sa precizeze Fisichella.

Sursa & Foto: Vatican Insider

Germania: lupta impotriva pedopornografiei pe Internet


Germania a hotarat sa anuleze deciziile adoptate pana acum cu privire la cenzura site-urilor care promoveaza continuturi de pornografie infantila, apreciindu-le drept ineficiente si superficiale.


Germania lupta impotriva pornografiei cu minoriAnalizand cu atentie fenomenul pedopornografiei online, specialistii germani au ajuns la concluzia ca ascunderea site-urilor cu astfel de continuturi, plasand mesajul "Stop" la accesare, nu reuseste sa diminueze cu adevarat pericolul lor, relateaza Webnews.

Asumandu-si riscul de a se confrunta cu dezaprobarea din partea opiniei publice, Germania revine asupra cenzurii care s-a demonstrat lipsita de efecte concrete, listele intocmite de politie devenind deja mult prea lungi.

Strategia initiala, o enorma ipocrizie?

Blocajul impus de autoritati era usor de evitat, prin insasi natura "regenerativa" a Internetului in general, care permite proliferarea fenomenului pedopornografiei in ciuda cenzurii anumitor site-uri.

Cei ce cauta acest tip de continuturi stiu cum sa actioneze pentru a-si atinge scopul, iar cenzura in sine conduce la un risc ulterior: autoritatile ar putea fi acuzate la randul lor de obstructionarea libertatii de exprimare a cetatenilor.

In acest context, masurile menite sa combata pedopornografia online sunt directionate pe un nou fagas: nu se mai blocheaza site-ul, dar se cauta serverul acestuia si se elimina, atunci cand este posibil, continutul in sine.

Pornografia infantila nu este o problema legata de Internet - acest tip de imagini sau continuturi video au o sursa anume - adevarata problema este abuzul, in timp ce distributia e doar o consecinta, o manifestare.

Germania intentioneaza ca pe aceasta cale sa elaboreze o noua linie de intervenire asupra problemei, fara ipocrizie si cu ceva mai mult curaj - pentru eradicarea fenomenului este necesar sa se actioneze impotriva productiei de materile pedopornografice si a celor ce trag foloase de pe urma acesteia, precizeaza sursa.

Sursa & Foto: Webnews

3 dec. 2011

SUA - 130.000 de arme vandute de Black Friday


Anul acesta, in Statele Unite, in cursa cumparaturilor cu pret redus de Black Friday - ziua traditionala de discount-uri dupa Thanksgiving, sarbatoarea multumirilor, s-au vandut peste 130.000 de arme.

CIA a declarat ca actizitionarea de pusti si pistoale a inregistrat de data aceasta o crestere fara precedent, armele vandute constituind un veritabil boom, relateaza ANSA.

Printre cele mai solicitate articole de americani, s-au numarat televizoarele cu ecran plat, dispozitivele smartphone, laptop-urile si articolele de imbracaminte de marca, dar pistoalele reprezinta un "new-entry" pe lista celor mai ravnite obiecte.

Potrivit sursei citate, Jerry Pender, director adjunct la FBI, a relevat faptul ca numarul armelor de foc a depasit toate asteptarile in aceasta Black Friday, confirmand un trend ascendent al preferintelor americanilor pentru aceste articole care necesita o atentie speciala.

Cumparate pentru casa, pentru vanatoare sau pentru a fi oferite cadou cunoscutilor, armele de foc reprezinta fara indoiala alegeri care adreseaza un mesaj precis autoritatilor din Statele Unite: pentru un motiv sau altul, oamenii sunt tot mai inarmati.
Sursa & Foto: ANSA