31 ian. 2012

Internetul, un tezaur de continuturi "green"

Internetul cunoaste in ultima vreme, o explozie de postari cu continut orientat spre protectia mediului, marcand o evolutie "green" a stilului de viata, in paralel cu filozofia unui business corelat.
Tendinta este de necontestat, fiind semnalata si de portalul e-Bay, care evidentiaza faptul ca in ultimile 24 de luni, eco-anunturile au crescut cu 35%, iar categoria inregistreaza o crestere impresionanta, relateaza La Stampa.

Generatia verde a gasit asadar pe Internet, teren fertil pentru proiectele sale ecologice, oferind o gama larga de idei constructive, de la gradini verticale menite sa transforme radical mediul urban si pana la retete virtuale de legumicultura casnica.

Promovarea de solutii alternative in sectorul energetic, fluvii de proiecte arhitecturale cu impact ambiental minim si nu in ultimul rand, construirea unor relatii de prietenie in acelasi spirit al spontaneitatii afinitatilor pentru un mod diferit de viata, in care natura ocupa un loc important, de o valoare inestimabila - toate acestea si-au gasit un binemeritat loc in aceeasi matca a universului digital.

Fenomenul induce tendinte benefice si in alte directii, influentand comportamentul consumatorilor in general, atragand atentia asupra achizitionarii de bunuri reciclabile, practicarii unei alimentatii sanatoase, protejarii ecosistemelor, florei si faunei, conservarii naturii.

Sursa & Foto: La Stampa


30 ian. 2012

Un asteroid se va abate asupra Terrei in 2029 - planuri de protectie

Agentia Spatiala Europeana a decis sa investeasca milioane de euro intr-o serie de proiecte destinate protejarii planetei impotriva eventualului impact cu un asteroid gigantic, in anul 2029.

In acest context, au fost ipotizate trei tipuri de scenarii posibile, carora le-au fost corelate instrumente specifice, menite sa abata asteroidul de la traiectoria sa, astfel incat impactul cu Terra sa nu aibe loc, relateaza TM News.

Acest veritabil "plan de atac" a fost denumit Neoshield si oricat de hollywoodiana ar parea abordarea subiectului, ASE nu o considera nici pe departe nerealista. Asteroidul a primit la randul sau o denumire: Apophis.

Primul scenariu prevede trimiterea unei sonde spatiale cu misiunea de a lovi asteroidul cu o viteza maxima si cel de-al doilea propune devierea indirecta a traiectoriei corpului ceresc cu ajutorul unei sonde care ar trebui sa-l urmareasca mai multi ani la rand din apropiere, atragandu-l gravitational cat mai departe de Terra.

Cel mai controversat plan este insa al treilea, care avanseaza ipoteza detonarii unei incarcaturi nucleare in imediata vecinatate a asteroidului.

Studiul elaborat de ASE nu este nici pe departe un joc: "Riscul ca un asteroid sa ameninte Terra exista la modul cel mai concret", a firma inca din 2008 Willy Benz, presedintele comisiei stiintifice din cadrul ASE, subliniaza sursa.

Sursa & Foto: TM News

Pentagonul: Iranul ar putea fabrica bomba nucleara intr-un an

Teheranul ar putea produce o bomba nucleara in circa 12 luni, creand instrumentele pentru a o putea lansa in alti doi sau trei ani, a declarat secretarul american al Apararii, Leon Panetta.

"Statele Unite si Presedintele Barack Obama, nu vor sub nici o forma ca Iranul sa produca arme nucleare, iar noi vom adopta orice masura pentru a impiedica acest lucru", a subliniat Panetta potrivit agentiei de presa italiene TM News.

Declaratia a fost prezentata intr-un interviu, in cadrul programului de televiziune "60 Minutes", realizat de canalul CBS, in care moderatorii nu s-au multumit doar cu precizarile secretarului Apararii, ci au insistat, cerand un raspuns clar in ceea ce priveste eventuala optiune militara.

"Nici o optiune nu este exclusa", a precizat Panetta, subliniind ca producerea de armament nuclear de catre Iran reprezinta o "linie rosie" atat pentru Statele unite, cat si pentru Israel.

Sursa & Foto: TM News

William si Kate amana intalnirea cu barza pana in 2013

William si Kate amana intalnirea cu barza pana in 2013  

Ducele si ducesa de Cambridge, William si Kate, par sa fi renuntat deocamdata la proiectul de a avea un urmas, amanand intalnirea cu barza pana in 2013, cand spera sa aibe un an ceva mai liber.

Apropierea Jocurilor Olimpice care se vor desfasura anul acesta la Londra, precum si celebrarea a 60 de ani de guvernare a reginei Elisabeta, eveniment care va fi sarbatorit in perioada 2-5 iunie, reprezinta pentru tanarul cuplu activitati care solicita pregatiri intense, relateaza AGI.

Proiectul de a da nastere unui copil, a fost complicat si de antrenamente lui William, ca pilot de elicoptere de Salvare, ce vor separa cuplul pentru sase saptamani intre februarie si martie, perioada in care William se va afla in Insulele Falkland, Kate ramanand in tara, pentru a se dedica activitatilor caritabile.

Zvonurile potrivit carora Kate ar fi ramas insarcinata imediat dupa casatorie, si-au pierdut asadar din substanta, cei ce asteapta cu nerabdare anuntarea unei astfel de vesti trebuind sa se inarmeze cu rabdare pana anul viitor, cand cei doi tineri vor avea poate mai mult timp liber la dispozitie, concluzioneaza sursa.
Sursa: AGI
Foto: piras

24 ian. 2012

UE: Pe rampa de lansare, noi legi pentru protectia datelor personale

20 ian. 2012

Barack Obama in versiune soul-artist la Apollo Theatre

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si-a surprins audienta din cadrul unui discurs pregatit pentru a fi sustinut la Apollo Theatre din New York, fredonand un scurt fragment dintr-o piesa soul.


Spre incantarea celor prezenti, vocea presedintelui american a rasunat in sala teatrului mai calda si mai placuta decat ar fi preferat multi dintre rivalii sai politici, demonstrand si pe aceasta cale, ca Obama este pregatit sa utilizeze toate mijloacele de care dispune pentru a-si atrage simpatia electoratului.

"I'm... so inlove with you", ca omagiu adus legendarului Al Green, in versiunea originala a lui Barack Obama, a atras fonduri importante destinate unor scopuri caritabile, relateaza La Stampa.

"Baietii nu credeau ca o sa o sa fac una ca asta", si-a completat Obama discursul, cu un aer vadit amuzat.

Sursa: La Stampa
Video. YouTube

Indonezia - un alt mod de a calatori cu trenul

Se numesc „train-surferi” si sunt pasagerii care escaladeaza trenurile supra-aglomerate din Indonezia, pentru a ajunge la destinatie intr-un mod riscant, dar fara sa plateasca biletul de calatorie.
Ingrijorate de aceasta periculoasa „moda” care tinde sa se raspandeasca tot mai mult in randurile tinerilor indonezieni, autoritatile locale au decis adoptarea unor masuri menite sa puna capat fenomenului, aplicand amenzi care pot atinge 1.300 de euro si chiar trei luni de inchisoare, relateaza ANSA.
Trenurile din Indonezia sunt vechi si slab intretinute, vagoanele fiind mostenite cu circa 60 de ani in urma de la colonizatorii olandezi.
La orele de varf, compartimentele sunt atat de aglomerate, incat cei mai tineri pasageri sunt dispusi sa calatoreasca pe acoperis, unde nu duc lipsa de spatiu aerisit si nici nu se cumpara bilet.
In ciuda faptului ca anual in Indonezia se inregistreaza numeroase accidente si chiar pierderi de vieti umane in urma unor astfel de initiative, train-surferii continua sa ia cu asalt acoperisurile trenurilor, fenomenul fiind dificil de stavilit in conditiile in care mijloacele de transport in comun sunt limitate.

Sursa & Foto: ANSA

Londra a spionat Moscova cu un "bolovan electronic"

Un apropiat colaborator al fostului premier britanic Tony Blair a admis pentru prima data ca Londra a spionat Rusia utilizand un bolovan continand aparatura electronica, descoperita de rusi in 2006.

Piatra ar fi fost ascunsa la Moscova de catre un spion britanic, cu mai multi ani in urma, dar Londra a negat pana acum acuzatiile formulate de Rusia cu privire la eventuale actiuni de spionaj corelate acestui obiect, relateaza ANSA.

Jonathan Powell, fostul sef de cabinet al lui Tony Blair, a declarat insa ca descoperirea rusilor a fost "mai mult decat stanjenitoare pentru Londra", subliniind faptul ca dispozitivul ascuns in invelisul unui fals bolovan i-a indreptatit pe rusi sa lanseze acuzatii.

Mai mult decat atat, potrivit sursei citate, Powell sustine ca "rusii stiau in mod clar, de o buna bucata de vreme ca sunt spionati, dar au asteptat un moment prielnic, pentru a putea folosi intreaga poveste in scopuri politice".

In acest context, serviciile secrete de la Moscova ar fi asociat actiunea de spionaj a Londrei cu acuzatia de finantare a grupurilor de opozitie rusesti, desi adevaratele obiective urmarite de britanici prin amplasarea unui astfel de obiect in capitala rusa ar putea fi de alta natura, subliniaza sursa.

Sursa & Foto: ANSA

17 ian. 2012

Din universul fashion 2012 - palaria, cool sau kitsch?

Numerosi designeri din cadrul caselor de moda internationale cu pedigree, considera ca anul 2012 va prezenta tendinte retro, mai cu seama la categoria articole feminine, unde moda va evolua sub semnul... palariei.

Cu sau fara taior, palaria va constitui elementul de noutate al anului, propunandu-se ca accesoriu adaptabil la orice tip de tinuta, de la jeans si camasa cu croiala usor masculina si pana la rochite inflorate din colectia de vara, la care se vor asorta palarii de toate culorile, cu si fara panglici, relateaza Il Giornale del Lusso.

In ciuda faptului ca palaria a fost creata cu multa vreme in urma pentru a proteja capul de frig sau de soare, de-a lungul anilor, acest accesoriu s-a transformat intr-un element al elegantei si cochetariei, determinand dezvoltarea unei veritabile industrii pentru productia unei game largi de modele pentru ambele sexe.

Asadar, daca nu am purtat palarie iarna aceasta, este timpul sa ne "revizuim atitudinea" si sa ne improspatam garderoba cu acest obiect vestimentar care isi va pune amprenta pe sectorul fashion 2012, subliniaza sursa.

Sursa & Foto: Il Giornale del Lusso

16 ian. 2012

Bauturile energizante si efectele lor colaterale

Potrivit oamenilor de stiinta australieni, bauturile energizante prezinta un risc ridicat de producere a unor efecte colaterale extrem de daunatoare sanatatii, mai cu seama asupra consumatorilor minori.

Apelul lansat de Australian Medical Association precizeaza ca autoritatile competente ar trebui sa restrictioneze comercializarea acestui tip de produse, impunand masuri urgente pentru a diminua pe cat posibil consumul lor de catre persoanele care nu au atins inca varsta adulta, relateaza ANSA.

Semnalul soseste in urma elaborarii unui studiu de specialitate, care a demonstrat ca in decurs de 6 ani (perioada cuprinsa intre 2004 si 2010), solicitarile de ajutor adresate telefonic la New South Wales Poisons Information Center in urma consumului de bauturi energizante, a atins pragul a 300 de cazuri.

Specialistii australieni au publicat rezultatele studiului in cadrul unui articol al propriei reviste, alaturi de o descriere amanuntita a fenomenului cresterii reactiilor adverse in urma consumului acestor bauturi, precizeaza sursa.
Sursa & Foto: ANSA

India - a incetat din viata prima femeie fotoreporter, Homai Vyarawala

Prima femeie fotoreporter din India, Homai Vyarawala, celebra pentru documentarea fotografica a perioadei in care a luat nastere insasi Republica indiana, a incetat din viata, la varsta de 98 de ani.

Fire ambitioasa, vizionara si oarecum excentrica, Homai Vyarawala era cunoscuta si pentru faptul ca a fost proprietara, pentru mai bine de o jumatate de secol, a unui autoturism Fiat, pe care l-a condua singura pana cu cativa ani in urma, pe strazile din Vadodara, relateaza ANSA.

Potrivit sursei citate, femeia si-a pierdut viata in urma unei cazaturi in propria casa din orasul sau natal, Vadodara, situat in provincia nord-orientala Gujarat.

Vyarawala era cunoscuta pe toate meridianele lumii si pentru faimoasele sale reprezentari fotografice ale omului de stat indian Jawaharlal Nehru si a fiicei acestuia, Indira Gandhi, precizeaza sursa.

Sursa & Foto: ANSA

Germania: Mein Kampf se intoarce in librarii?

Pentru prima data dupa cel de-al doilea razboi mondial, in Germania se discuta posibilitatea intoarcerii pe rafturile librariilor a volumului Mein Kampf, apartinand lui Adolf Hitler.

Este vorba mai exact despre extrase din textul original, care constituie fundamentul ideologiei naziste, publicate in doua parti, in perioada anilor 1924-1925, relateaza agentia de presa italiana ANSA.

Peter McGee, un editor de origine britanica, intentioneaza sa readuca in prim-plan, incepand cu data de 26 ianuarie 2012, trei fragmente extrase din lucrarea lui Hitler, continand cate 15 pagini fiecare, intr-o editie ce ar putea numara cate 100 de mii de exemplare.

Editura Bavaria, detinatoarea drepturilor de autor pentru volumul care a starnit polemici fara precedent in Germania, se opune initiativei lui McGee, anuntand oficial inaintarea unei actiuni in instanta impotriva acestuia, in cazul in care isi va continua demersurile pentru publicarea fragmentelor in cauza, precizeaza sursa.

Sursa & Foto: ANSA 

15 ian. 2012

Yemen - noi zone controlate de al Qaida

Zeci de militanti apartinand gruparii al Qaida au pus stapanire pe orasul Radda, aflat la circa 170 de kilometri sed-est de Sanaa, in provincia al-Baydah, extinzandu-si astfel controlul in zona.

Desi Radda nu este considerata o localitate importanta in Yemen, adaugarea acesteia pe lista centrelor ocupate de al Qaida escaladeaza tensiunile care au debutat anul trecut, odata cu miscarea gruparii impotriva presedintelui Ali Abdullah Saleh, relateaza ANSA.

Actiunile gruparii sunt urmarite cu real interes de observatorii internationali, atat datorita pozitiei strategice pe care Yemenul o detine in Golful Aden, cat si pentru faptul ca reprezinta unicul regim republican din Peninsula Araba.

Desi in teorie, sistemul politic din Yemen este bazat pe principiul pluralismului, Congresul General al Poporului, al carui lider este actualul predinte Saleh, constituie in realitate structura dominanta de peste 30 de ani, guvernul absolutist instalandu-se la putere in 1978.

"Yemen este unul dintre cele mai vechi leagane de civilizatie din lume si poate cel mai frumos din punct de vedere arhitectonic", scria Pier Paolo Pasolini in lucrarea sa, "Corpi e luoghi".

Sursa & Foto: ANSA

14 ian. 2012

Madonna versus Lady Gaga - competitia panterelor

Madonna tine cu orice pret sa recastige titlul de regina a muzicii pop, simtindu-si amenintata pozitia in topuri, dupa ce revista Rolling Stone i l-a acordat anul trecut unei alte artiste: Lady Gaga.


Cu multa abilitate, intr-o declaratie acordata presei internationale, Madonna a lasat sa se inteleaga ca Lady Gaga i-ar fi copiat aranjamentele muzicale, relateaza In Dies.

Este vorba despre o serie de asemanari pe care artista s-a declarat "surprinsa sa le constate", intre piesa "Burn this way" realizata de Lady Gaga si "Express Yourself", melodia sa lansata in 1989.

"M-am gandit ca e foarte dragut din partea ei sa-mi reproduca melodia si apreciez ca e... interesanta", a afirmat Madonna potrivit sursei citate.

Ca pentru a indulci in oarecare masura acuzatia de plagiat, Madonna a tinut totusi sa o elogieze pe Lady Gaga, precizand ca este "proaspata si foarte talentata", amintindu-i mult de inceputurile propriei sale cariere.

"Cred totusi ca realizarile ei sunt in mare parte bazate pe ale mele - desi e greu de crezut, exista o latura magulitoare in aceasta poveste, fiindca e o treaba intr-adevar foarte bine facuta", si-a exprimat Madonna convingerea ca muzica sa reprezinta ceva mai mult decat o sursa de inspiratie pentru Lady Gaga.

In replica, Lady Gaga a negat acuzatiile, declarandu-se o infocata admiratoare a colegei sale mai mari.

In ciuda declaratiilor condescendente ale celor doua artiste, este limpede ca vom asista curand la o competitie spectaculoasa, ce va fi urmarita cu viu interes pe 2012, odata cu lansarea mult-asteptatului album M.D.N.A., cu care Madonna intentioneaza s-o eclipseze pe excentrica sa concurenta.

Sursa & Foto: In Dies

11 ian. 2012

Olimpiada 2012 - bilete false vandute pe AdWords

Cu numai 199 de zile inainte de deschiderea Jocurilor Olimpice 2012 de la Londra, BBC a desoperit ca AdWords a fost utilizat pentru vanzarea de bilete false, informatie confirmata si de Google.

       Este vorba mai exact despre o serie de anunturi plasate la nivelul motorului de cautare al grupului din Mountain View, care promoveaza produse ilegale, printre acestea numarandu-se si bilete pentru evenimentul sportiv de la Londra, relateaza Webnews.

Acuzatia de incasare a unor sume provenite de pe urma unui astfel de canal de publicitate, ii creeaza fara indoiala probleme Unchiului G, care s-a confruntat in ultima perioada cu diferite semnalari vizand si comercializarea de produse pe baza de canabis sau chiar de pasapoarte false, toate acestea fiind inlaturate de indata de echipa Google.

Potrivit sursei citate, compania care se afla in spatele postarilor buclucase, propunand bilete pentru accesul la evenimentul Jocurilor Olimpice 2012, la un pret de 750 de lire sterline, nu a putut fi inca trasa la raspundere, pentru ca isi are sediul social inregistrat in afara granitelor Marii Britanii.

In replica, Google a declarat ca in aceste cazuri, lanseaza o procedura proprie de analizare a fiecarui anunt in parte inainte de a-l inlatura complet, subliniind ca obiectivul grupului este de "a crea un mod simplu si eficace de promovare si comercializare a produselor, in spititul protejarii companiilor si consumatorilor deopotriva, de activitatile ilegale".

Sursa & Foto: Webnews

9 ian. 2012

Proiectul One Laptop Per Child (OLPC) - primul tablet de 100 de dolari

Proiectul One Laptop Per Child (OLPC) a avut nevoie de peste doi ani pentru a putea realiza dispozitivul tablet promis, spre a fi distribuit in tarile slab dezvoltate, la pretul de 100 de dolari.

Iata insa ca primul tablet OLPC a fost finalizat, propunandu-se ca un raspuns viabil la visul tot mai raspandit in randurile copiilor din lumea intreaga, de a avea un astfel de instrument pentru studiu si acces la Internet, la un cost cat mai accesibil, relateaza Webnews.

Este vorba despre XO 3.0, care a fost conceput in vederea comercializarii in tarile slab dezvoltate, unde familiile se confrunta cu dificultati economice sporite vizand asigurarea mijloacelor necesare educatiei copiilor.

Dispozitivul va fi comercializat asadar exclusiv natiunilor incluse intr-o lista bine determinata, la pretul de 100 de dolari.




Produsul se adreseaza cu precadere celor mai tineri membrii ai familiei, ca instrument ce asigura accesul la Universul Web din orice punct s-ar afla, fiind dotat cu un display de 8 inch (20,32 cm), cu rezolutie de 1024x768 si tehnologie PixelOi.

Laptop OLPC2



De remarcat abandonarea formulei dual-display, care fusese initial propusa de fondatorul proiectului, Nicholas Negroponte, oferind in schimb posibilitatea incarcarii bateriei interne prin intermediul unor mici panouri solare plasate intr-una din componentele carcasei.

Laptop OLPC3



Sistemul de operare poate fi selectionat in faza de achizitie, cu posibilitatea alegerii intre GNU/Linux, adaptat unui dispozitiv tablet-touchscreen si imbog
Laptop OLPC1
atit cu interfata grafica Sugar si clasicul Android, cu un procesor Armada PXA618 (512 MB de RAM), care permite o sensibila reducere a consumului de energie.




XO 3.0 va intra in productie in scurt timp, urmand sa fie distribuit incepand cu luna martie in Uruguay si Nicaragua, destinatii carora li se vor adauga curand si alte natiuni, precizeaza sursa.

Sursa & Foto: Webnews

6 ian. 2012

Barack Obama - noua strategie de aparare a Statelor Unite ale Americii

Presedintele SUA, Barack Obama, a prezentat oficial noua strategie de aparare a Statelor Unite, al carei proiect a fost elaborat pe baza unui plan auster, pentru perioada urmatorilor zece ani.

In acest context, a fost acordata o atentie deosebita aviatiei si marinei, pentru asigurarea unui nivel avansat de actiune in raport cu provocarile lansate de Iran si demonstratiile de forta ale Chinei, deopotriva, relateaza In Dies.

Pe de alta parte, strategia prevede abandonarea operatiunilor lungi si costisitoare, care au caracterizat actiunile externe ale Statelor Unite dupa anul 2001, precum cele din Iraq sau Afganistan, precizeaza sursa.

Planul elaborat va fi in masura sa asigure o diminuare a cheltuielilor in acest sector cu 487 miliarde de dolari in urmatorii zece ani.

Fortele armate americane vor fi reduse drastic, punandu-se in schimb accentul pe "superioritatea militara", menita sa asigure, potrivit afirmatiei presedintelui american, "raspuns pe masura, oricarei amenintari sau circumstante".

Barack Obama a promis in acelasi timp, vigilenta in chestiunile ce vizeaza situatia din Orientul Mijlociu, precum si promovarea initiativelor care conduc la incheierea de parteneriate strategice si aliante, avand drept obiectiv "cresterea exponentiala a fortelor", subliniaza sursa.

Sursa & Foto: In Dies

Mexic - podul aflat la cea mai mare inaltime fata de baza stramtorii traversate

Suspendat la 403 metri de la poalele vaii deasupra careia stabileste o importanta cale de traversare, podul din Baluarte, Sierra Madre, a fost inaugurat vineri de presedintele mexican Felipe Calderon.

Lung de 1.124 de metri, podul face parte din autostrada care traverseaza teritorii cu relief accidentat, asigurand legatura intre orasul Durango, situat in zona centrala si Mazatlan, de pe Coasta pacificului, relateaza ANSA.

Constructia din Mexic a intrat in cartea recordurilor, pentru performanta recunoscuta de a fi podul construit la cea mai mare inaltime fata de baza stramtorii muntoase pe care o traverseaza.

Podul prezinta piloni cu o geometrie complexa, elaborata de specialistii companiei germane PERI si bazata pe sistemul ACS (Automatic Climbing System): pilonul cel mai inalt, purtand numarul 5, atinge cota de 169 de metri, avand sectiunea transversala a bazei de 18 x 8,56 metri.

Constructia reprezinta unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura finalizate in Mexic, la ceremonia inaugurarii, alaturi de presedintele tarii, fiind prezenti si observatorii de la Guinness Book, precizeaza sursa.

Sursa & Foto: ANSA