30 apr. 2012

Screenshot - captura de ecran, pentru bloggerii aflati la inceput de drum si nu numai

Pentru bloggerii aflati la inceput de drum, interesati sa-si imbunatateasca pe cat posibil calitatea postarilor, adaugand imagini "rapite" de pe Internet sau din propriul computer, iata in cele ce urmeaza, un mic indrumar pentru a realiza un "Screenshot" reusit.

Screenshot - exemplificare
Un "Screenshot" inseamna de fapt "fotografierea" ecranului la un anumit moment dat, cu scopul utilizarii imaginii respective in cadrul unui articol dedicat subiectului surprins de ochiul magic al tehnologiei online, care faciliteaza utilizarea unor instrumente pe cat de simple, pe atat de performante, in folosul unui blog mai atragator, mai bogat in informatie de calitate.

Mai mult decat atat, un screenshoot poate fi util si in vederea transmiterii mesajelor de posta electronica, sau la nivelul serviciului messenger, utilizand in cadrul acestora imagini cu dimensiuni rezonabile, care pot fi impartasite pe aceasta cale prietenilor, cunostintelor, colegilor si nu numai.

Operatiunea este foarte simpla: in momentul in care ati identificat o imagine interesanta a unui anumit ecran, asigurati-va ca informatia care va intereseaza este vizibila si apasati tastele Alt + PrtSc pentru a "fura" si memoriza imaginea ecranului respectiv.

Deschideti o fereastra in Paint si alegeti din meniul Edit, optiunea Paste, observand cum imaginea ecranului a fost copiata in aceasta noua matrice, apoi salvati fisierul cu denumirea preferata, selectand formatul JPEG, pentru a va asigura ca ocupa de 10 ori mai putin spatiu decat o imagine bitmap (BMP).

Odata salvata noua "fotografie", poate fi utilizata in multiple actiuni, de la documentarea unui articol demn de a ocupa un loc fruntas pe blogul personal, pana la explicatii sau exemplificari atasate mesajelor de posta electronica sau prezentarilor profesionale in Word, Power Point sau alte programe dedicate.


29 apr. 2012

Iti place sa mergi la pescuit? Ulmu - iata un loc splendid

In imediata vecinatate a Lacului Mostistea, judetul Calarasi, se afla inca mici zone in care omul inca nu a pus amprenta "turismului poluant" pe marginea drumului, lasand loc naturii sa-si cladeasca propriile miracole in linistea si pacea unor colturi desprinse parca din lumi de povesti.

Taram de vis in com. Ulmu
Este si cazul localitatii Ulmu, care rezerva surpriza unui taram de o frumusete deosebita, un refugiu fara egal pentru iubitorii de vanatoare, pescuit, fotografiat sau pur si simplu pentru cei ce vor sa se piarda o vreme in sanul naturii.

Departe de zgomotul strazii si al orasului aglomerat, pe malul lacului Mostistea, exista unghere demne de un veritabil material documentar pentru Discovery sau Animal Planet.



Covorul crud de iarba verde

Sau chiar pentru alcatuirea unui catalog de imagini inedite din natura, surprinzand specii de animale, pasari, pesti si insecte, despre existenta carora nu se cunosc prea multe lucruri inca, intr-un cadru ce aminteste de tablourile lui Nicolae Tonitza...

Tonitza s-a inspirat de aici?

O plaja fara egal ascunsa intr-un colt uitat de lume
Pasii calatorului pot ajunge sa cunosca prospetimea si atingerea fara seaman a covorului verde de iarba neintinata, coborand catre malul lacului, unde isi poate scalda gleznele in apa sau se poate intinde la soare pe una din micutele plaje cu nisip incredibil de fin, asemenea unui litoral nemaivazut.
Apus de soare pe malul lacului Mostistea


E greu sa le gasesti fara un ghid priceput, dar odata patrunse secretele cararilor acestui taram de vis, iti doresti sa nu te mai desprinzi de acest colt uitat de lume.
Pe o ulita din Ulmu

O casa de vacanta? Ar fi ideal. Locuitorii sunt pasnici si bucurosi sa-ti dea binete, intimitatea nu-ti este tulburata de nimeni si de nimic, iar timpul pare sa se opreasca in loc, lansandu-ti gandurile sa rataceasca in voie, catre acea lume mai buna, la care visezi, dupa care tanjesti...



27 apr. 2012

Crearea unui formular de contact pe blogul personal


Multe persoane si-au creat un blog asemena unui "jurnal personal", in care isi scriu din cand in cand impresiile, posteaza imagini deosebite, continuturi video pe care le considera interesante, sau demne de impartasit prietenilor si nu numai.

Formular de contact pe blogul personal
Poate ca la inceput au beneficiat de ajutorul cuiva cu experienta sau poate ca tot "bajbaind" printre instructiunile regasite pe Internet, s-au descurcat singuri cu sablonul, cu setarile de pagina si cu alte elemente mai mult sau mai putin sofisticate, pe care, cititorul obisnuit, le considera deseori scrise intr-un fel de dialect indescifrabil, pe care il patrund doar membrii unei "secte informatice" la care se obtine cu greu acces.

Daca va numarati printre acestia si ati depasit totusi faza de frustare vecina cu deznadejdea, in care v-a aruncat exprimarea mult prea specializata a tutorialelor regasite pe net, dorind ceva mai mult de la blogul pe care il detineti, iata in cele ce urmeaza, un filmulet menit sa va calauzeasca pasii pe calea introducerii unui formular de contact la nivelul acestuia.

In situatia in care acest ghid nu vi se pare suficient de explicit, nu ezitati sa solicitati lamuriri suplimentare postand un comentariu sau... accesand formularul de contact disponibil pe acest blog.



26 apr. 2012

Divertisment cu mere – un puzzle inedit (Video)


Un puzzle din fructe? Interesant, dar pentru a extinde proiectul, se pleaca de fiecare data de la lucruri simple (cel putin in aparenta).

Puzzle cu mere
Iata, in cele ce urmeaza, un exemplu elocvent in acest sens: un prim pas pentru realizarea unui puzzle-mar, pe cat de interesant, pe atat de … deschizator de drumuri.


Ceva fantezie, un cutit bun si multa atentie la manuirea acestuia. Succes!

Interesant este faptul ca cei mai apreciati "sculptori in fructe si legume" sunt designerii culinari egipteni, care pregatesc veritabile opere de arta pentru mese organizate in cadrul anumitor evenimente deosebite.

Cei ce au avut sansa sa viziteze Egiptul in cadrul unor excursii organizate, au avut surpriza sa se delecteze cu gigantice puzzle-uri compuse din piese fructate, combinate in aranjamente cu adevarat spectaculoase, care, de multe ori, inainte de a fi consumate, au fost fotografiate de turisti, pentru a intra astfel in colectia personala de "amintiri de neuitat".


25 apr. 2012

Bebelusul din povesti - cand somnul devine inspiratie artistica (Galerie foto si Video)


„Bebelusul din povesti” este de fapt fetita unei tinere finlandeze, pentru care somnul a devenit inspiratie artistica, construind o lume de basm in jurul micutei si fotografiind-o in diverse ipostaze.

Scufita rosie


Este vorba despre Adele Enersen, de profesie copywriter, care a cladit pentru micuta sa Mila, taramuri magice in timpul somnului, cu ajutorul unor obiecte sau accesorii aflate la indemana, realizand astfel fotografii cu adevarat speciale, pe care le-a reunit intr-o colectie postata pe blogul personal, intitulat "Mila's Daydreams".

La pescuit




Ideea a inspirat ulterior multi alti parinti, care s-au inscris cu propriile creatii similare, in competitia celor mai reusite instantanee cu bebelusi adormiti, pe baza carora Adele intentioneaza sa realizeze un calendar pentru anul 2013.

Cina romantica




Concursul, intitulat „When My Baby Dreams”, i-a rezervat tinerei mamici surpriza unei avalanse de fotografii, sosite de pe toate meridianele lumii, una mai reusita ca alta, astfel incat selectia s-a demonstrat mult mai dificila decat s-ar fi crezut.

Cel mai tare bucatar




Incantata de succesul initiativei sale, Adele a promis sa creeze si o editie speciala, personalizata, a unui album fotografic pe suport de hartie, care va fi oferit drept premiu celor 15 castigatori ai concursului.

O lume de basm


Tetris - demonstratie de virtuozitate pe fatada blocului (Video)


Tetris este jocul care a inspirat un grup de studenti de la MIT University sa organizeze o demonstratie de virtuozitate pe fatada unei cladiri situate in campusul propriei institutii de invatamant.

Gigantic Tetris

Este vorba despre cladirea in care se afla amplasat sediul departamentului Earth and Planetary Sciences, ale carei lumini diferit colorate s-au aprins si s-au stins intr-o succesiune menita sa reprezinte spectacolul imbinarii „pieselor” celui mai popular puzzle tehnologic din lume,  relateaza Mashable.

Ideea animatiei Tetris pe enorma suprafata oferita de o cladire nu este tocmai noua, avand in vedere ca deja studentii americani de la Brown University si cei olandezi de la Delft University, au realizat o serie de demonstratii similare cu multi ani in urma, dar prezentarea celor de la MIT s-a demonstrat la fel de spectaculoasa, in ciuda trecerii timpului. 

„Rapirea” fatadei unei cladiri a fost, desigur, o actiune de hacking mai putin obisnuita, care se inscrie in lista acrobatiilor studentesti menite sa demonstreze capacitatile „tehno” ale celor ce urmeaza cursurile acestei institutii de invatamant superior, intr-un joc care a reusit insa sa atraga atentia fara a provoca dezastre informatice, subliniaza sursa.



Sursa & Foto: Mashable

Un vis american pare sa ia sfarsit: mexicanii se intorc acasa


Un vis american pare sa ia sfarsit: pentru prima data in istoria SUA, imigrantii din Mexic fac calea intoarsa, statisticile dezvaluind un fenomen pe care politicienii nu stiu cum sa-l catalogheze.

Spre Mexic, tot inainte
Cifrele cuprinse in rapoartele elaborate de Pew Forum for Hispanic Studies nu lasa loc de interpretari: fluxul transferurilor umane si-a schimbat directia,  relateaza publicatia italiana Giornalettismo.


„1,4 milioane de mexicani s-au transferat din Statele Unite in Mexic in perioada 2005-2010, adica dublu fata de numarul celor care au facut aceeasi alegere in cursul deceniului precedent”, se precizeaza in raport.



Pe de alta parte, numarul mexicanilor care s-au transferat in SUA in aceeasi perioada, a scazut sub 50% din cele 3 milioane inregistrate intre anii 1995 si 2000.

Potrivit declaratiilor lui Douglas Massey, profesor de sociologie la Princeton si co-director al proiectului Mexican Migration, fenomenul imigrarii mexicanilor in Statele Unite nu va mai atinge niciodata cote atat de inalte cum s-au inregistrat intre 1990 si 2000.

Cauzele care au determinat aceasta schimbare sunt multiple, pornind de la intensificarea controalelor la frontiere si continuand cu transformarile inregistrate la nivelul pietei muncii si a celei imobiliare, ce au suferit un declin semnificativ in ultimii ani, la care se adauga si diminuarea natalitatii din Mexic.

Sursa & Foto: Giornalettismo

23 apr. 2012

9 iulie, ultima zi pentru "DNS Changer"


FBI a anuntat ca in data de 9 iulie vor fi dezactivate serverele legate de asa-numitul malware "DNS Changer", actiune care ar putea bloca accesul la Internet pentru milioane de computere infectate.

Plugin World
"DNS Changer" este un malware care modifica sistemul de nume de domeniu (DNS) la nivelul computerelor, pilotand utilizatorii catre un traseu de navigare deviat ad hoc pentru a lansa atacuri repetate, relateaza Webnews.

Investigatiile efectuate de autoritatile americane au condus la arestarea responsabililor, dar pentru a pune capat fenomenului de raspandire a infectiei oprind serverele, se risca generarea unei situatii haotice, careia i-ar fi cazut victima milioane de internauti.

FBI a preferat asadar sa ofere un ragaz utilizatorilor pentru verificarea rapida si gratuita a propriilor computere, oferindu-le in acest scop, un site web dedicat explicatiilor si instructiunilor menite sa salveze victimele de la un eventual blocaj in data de 9 iulie, cand serverele care ofera serviciul-impostor vor fi oprite, precizeaza sursa. 

Sursa & Foto: Webnews

20 apr. 2012

La numai 15 ani, a devenit cracker, pentru ca se plictisea


Un adolescent austriac, in varsta de doar 15 ani, s-a strecurat cu o abilitate impresionanta in 259 de site-uri in decurs de 90 de zile, inainte ca politia sa reuseasca sa-l identifice si sa-l retina.

ACK!3STX
Interogat de autoritati in legatura cu motivele care l-au determinat sa se transforme peste noapte in cracker, baiatul a declarat ca "se plictisea de moarte", asa ca s-a gandit sa-si condimenteze in felul acesta viata cotidiana, relateaza Webnews, citand ZD Net.

In doar trei luni, tanarul si-a castigat o pozitie spectaculoasa in lista celor mai activi si mai apreciati 50 de hackeri, cotati pe un forum, de la nivelul caruia a si deprins tehnicile necesare pentru a ataca site-uri la intamplare.

Baiatul a fost catalogat de autoritatile austriace drept unul dintre cei mai tineri crackeri arestati vreodata in Austria - termen ce defineste un hacker care desfasoara actiuni negative fara a avea un scop demonstrativ, ci pur si simplu distructiv, nejustificat.

Adolescentul a recunoscut ca este responsabil pentru atacurile semnate "ACK!3STX", declarand ca a actionat fara o strategie anume, atacand site-uri de toate tipurile, de la cele dedicate divertismentului si pana la cele care ofereau servicii de cautare, baze de date sau chiar ale unor cluburi sportive.

Autoritatile austriece s-au declarat ingrijorate de amploarea pe care acest fenomen a capatat-o in ultima perioada, in anul 2011, in Austria, 11% din ilegalitatile savarsite pe Internet fiind comise de copii si tineri cu vaste cuprinse intre 10 si 17 ani si 17% de tineri sub 25 de ani, precizeaza sursa.

Sursa & Foto: Webnews

19 apr. 2012

Noutati de la Logitech: Ultrathin Keyboard Cover (Galerie foto)


Logitech a anuntat lansarea unui nou accesoriu tehnologic, dedicat dispozitivelor iPad realizate de grupul Apple, pentru care a ales un nume cat se poate de sugestiv: Ultrathin Keyboard Cover.

Este vorba asadar despre o tastatura creata pentru utilizatorii de iPad, mai subtire decat orice alt produs similar, in masura sa se transforme in suprafata de protectie, odata inchisa sesiunea de lucru, relateaza Webnews.


Potrivit sursei citate, Logitech va demara distributia noului sau produs in cursul zilelor urmatoare, la nivelul pietei europene, anuntand disponibilitatea acestuia pentru comenzile efectuate online, la pretul de 99 de euro.


Ultrathin Keyboard Cover a fost conceput pentru a se adapta atat la iPad 2, cat si la noul iPad, oferind produsului casei din Cupertino o tastatura eleganta, transformand dispozitivul intr-un simplu display inteligent si alcatuind cu acesta din urma un ansamblu pe cat de util, pe atat de atragator.


Logitech avanseaza asadar o solutie chic pentru situatiile in care se redacteaza texte mai ample, preferandu-se contactul direct cu tastele, in locul tehnologiei touchscreen, subliniaza sursa.

Sursa & Foto: Webnews


Twitter Innovator Patent Agreement, un acord drept colac de salvare


Twitter a anuntat finalizarea asa-numitului Innovator Patent Agreement (IPA), un nou mod de abordare a legii copyright-ului cu ajutorul caruia grupul intentioneaza sa puna capat razboiului brevetelor.

Acordul prevede un tratament special din partea Twitter, acordat tuturor brevetelor pe care grupul le-a obtinut din mediul extern, cum ar fi spre exemplu in urma inglobarii de proprietati intelectuale la nivelul grupului, odata cu titularii acestora, relateaza Webnews, citand Read Write Web.

PREA SPECIALIZAT Twitter Innovator Patent Agreement, un acord drept colac de salvare
Mai exact, Twitter va continua sa utilizeze brevetele in cauza, dar rezervandu-se la exploatarea acestora in plan exclusiv functional, fara a le putea utiliza drept arme pentru a ataca tertii, cu exceptia eventualelor acorduri speciale, semnate anterior cu insusi creatorul unui anumit brevet.

Doar brevetele proprii vor putea fi utilizate ca instrumente pentru a chema in fata instantei eventualii utilizatori abuzivi, in timp ce brevetele "dobandite" vor alcatui simple trupe de aparare.

Twitter a anuntat ca intentioneaza sa adopte documentul in cursul anului curent, prevederile acestuia conducand la o serie de avantaje care releva potentialul constructiv al unei astfel de abordari "pasnice" a chestiunii brevetelor, configurand o alternativa la hartuielile legale corelate acestui context, subliniaza sursa. 

Sursa & Foto: Webnews

16 apr. 2012

Pippa Middelon, la un pas de a fi arestata in Franta


Pippa Middleton, cumnata printului William, s-a aflat la un pas de a fi arestata in Franta, datorita comportamentului unuia dintre insotitorii sai, care a amenintat cu arma un fotograf insistent.

Aflata intr-o calatorie la bordul unei Audi decapotabile pe strazile Parisului, Pippa era insotita de trei persoane, una dintre acestea amenintand cu un fel de pistol semiautomat un paparazzo, decis sa fotografieze cu orice pret "suita", relateaza ADN Kronos.

Iritat de insistenta fotografului, unul din insotitorii tinerei Middleton a indreptat amenintator teava a ceea ce parea o arma veritabila catre intrus.

Sora ducesei de Cambridge se afla in capitala franceza pentru a lua parte la un bal mascat, organizat de un prieten, tanarul om de afacaeri Arthur de Soultrait, dar calatoria a luat o intorsatura neplacuta pentru Pippa Middleton, in urma gestului amenintator al unuia dintre membri anturajului sau.

Daca arma utilizata pentru intimidarea fotografului se va demonstra adevarata si nu de jucarie, gestul i-ar putea costa sapte ani de inchisoare pe conducatorul automobilului si pe cei trei pasageri ai acestuia.

Daca se va dovedi in schimb ca arma era doar un accesoriu inofensiv la costumele de bal mascat, pedeapsa se va putea reduce la numai doi ani.

Dincolo de gravitatea faptei in sine, povestea constituie un dezastru pentru imaginea familiei Middleton, punand concomitent intr-o situatie mai mult decat stanjenitoare si Buckingham Palace. 

Sursa & Foto: ADN Kronos

Sergey Brin: vremuri tulburi pentru libertatea online


Sergey Brin, cel care impreuna cu Larry Page s-a aflat la originea grupului Google, se declara ingrijorat pentru dificultatile pe care le cunoaste azi Internetul in ceea ce priveste libertatea online.

Brin este in prezent CEO al companiei din Mountain View, inca nu a implinit 39 de ani si inregistreaza o avere de circa 16 miliarde de dolari, dar traieste nostalgia vremurilor de odinioara, cand trudea la construirea temeliei celui mai popular motor de cautare, relateaza Webnews, citand The Guardian.

"Libertatea pe Internet traverseaza in prezent vremuri tulburi, desi a constituit si ar trebui sa ramana, unul din principiile fundamentale ale universului Web, care a permis afirmarea acestuia drept mijloc de comunicare in masa", a declarat Brin potrivit sursei citate.

In opinia sa, principalele amenintari care pandesc libertatea online sunt reprezentate de guverne, anumite grupuri tehnologice si industria cinematografica, aceasta din urma sufocand Internetul cu tentativele sale de stavilire a pirateriei online si incercand sa impuna propriile sale reguli intr-un domeniu in care traficul de continuturi se reduce drastic din pricina legii copyright-ului.

In ceea ce priveste guvernele si companiile tehnologice, Brin a precizat ca este vorba mai cu seama de anumite tari, de la China la SUA, trecand prin Rusia si Italia, unde prevederile legii risca sa compromita grav libertatea de exprimare online.

In cursul aceluiasi discurs, Brin a subliniat faptul ca anumite grupuri concurente, precum Facebook sau Apple, incurajeaza politica orientata catre cenzura continuturilor, creand veritabile "teritorii rezervate" in cadrul propriilor platforme digitale, caracterizate de un control drastic, pentru stabilirea a ce si cum este oportun sa fie publicat.

"Scenariul actual este complet diferit de cel in cadrul caruia am reusit, impreuna cu Larry Page, sa cream din te miri ce, un proiect devenit azi unul din punctele de referinta pe Internet - pe vremuri era mult mai usor sa-ti exprim propriul potential si sa-ti transformi ideile in ceva concret - azi totul a devenit complicat, ne lipseste bagheta magica pentru a multumi pe toata lumea", a concluzionat Brin.  

Sursa & Foto: Webnews

8 apr. 2012

Zona i51, ce surprize pregateste Apple


Grupul Apple construieste cu maxima discretie la Maiden, in North Carolina, o structura dedicata organizarii si arhivarii datelor gestionate prin serviciul iCloud, denumita codificat "Zona i51".

Cum pastrarea secretului vizand un proiect de o asemenea amploare este dificil de asigurat, informatii si fotografii referitoare la aceasta structura au inceput deja sa circule in universul Web, relateaza Giornalettismo.



Potrivit sursei citate, grupul din Cupertino neaga posibilitatea transferului integral al activitatii sale in aceasta misterioasa zona i51, dar impresionanta investitie in amenajarea unei structuri remarcabile, amplasate intr-un teritoriu protejat si izolat precum cel din fotografiile prezentate, se ridica la circa un miliard de dolari.



Proiectul prevede desfasurarea unor lucrari pe o durata de 10 ani, in afara constructiei principale, incluzand si amenajarea unui spatiu suplimentar, dedicat la randul sau serverelor iCloud.



Zona va fi alimentata cu energie electrica provenind de la o centrala pe biogaz, in masura sa asigure o putere de 4,8 MW, la care se adauga energia provenita dintr-o zona cu instalatii solare, intregul ansamblu acoperind o enorma suprafata de teren, precizeaza sursa.

Sursa & Foto: Giornalettismo

Flashback, peste 600 de mii de sisteme Mac infectate


Ultimele date vizand amploarea fenomenului de infectare a sistemelor Mac cu versiunea Flashback a virusului trojan, au relevat o situatie mult mai grava decat se credea: peste 600 de mii de victime.

In ciuda ultimului patch de remediere a vulnerabilitatii Mac, distribuita cu doua zile in urma de Apple, Flashback se demonstreaza un malware mai distrugator decat ar fi estimat specialistii grupului din Cupertino, relateaza Webnews.

Un studiu elaborat de compania rusa Dr. Web, specializata in antivirus, a evidentiat faptul ca peste 600 de mii de mere tehnologice Mac au fost infectate de Flashback, din care 274, amplasate chiar in birourile Apple din Cupertino.

Potrivit sursei citate, cea mai mare parte a sistemelor afectate, sunt situate pe teritoriul Statelor Unite, reprezentand circa 57% din cazuri, in timp ce Canada se situeaza pe locul al doilea in acest inedit clasament, cu 20% din totalul inregistrarilor.

Compania F-Secure, cea care a lansat alarma vizand vulnerabilitatea sistemelor Mac in fata Flashback, a publicat pe site-ul sau oficial, la sectiunea "Security Threats", un ghid util celor ce se numara printre victimele fenomenului, indicand pasii de urmat pentru remedierea acestei probleme, precizeaza sursa. 

Sursa & Foto: Webnews

6 apr. 2012

Reducerea consumului energetic in centrele de calcul, o necesitate?


Un studiu ce a implicat 760 manageri americani din sectorul informatic, a relevat necesitatea acordarii unei atentii sporite aspectelor vizand reducerea consumurilor energetice in centrele de calcul.

Interesul manifestat pentru aceasta caracteristica a mediului intern al companiilor din sectorul informatic, are la baza tendinta crescatoare a numarului de servere utilizate, care contribuie la cresterea consumurilor electrice corelate, relateaza Casa e Clima.


Investitii in eficienta


Ultimul studiu realizat de compania CDW, pe baza informatiilor culese de la un grup de 760 de manageri care activeaza in sectorul informatic din Statele Unite, scoate in evidenta cresterea procentuala a intervievatilor care opteaza pentru investitii dedicate eficientei energetice la nivelul organizatiei, de la 34% cat se inregistra in 2010, la 43% in prezent.

Cheltuielile energetice tind sa devina asadar o prioritate absoluta in centrele de calcul, ambiente incadrate cu precadere in categoria consumatorilor excesivi.

54% din intervievati s-au declarat deja implicati in actiuni concrete dedicate eficientizarii energetice, adoptand strategii menite sa diminueze consumurile si optand pentru un anumit software dedicat virtualizarii serverelor sau intervenind la nivelul tehnicilor de racire (22%), alegand sisteme UPS din ce in ce mai eficiente sau adoptand noi solutii de stocare si transfer la procesoare multicore.

Potrivit sursei citate, aceste masuri au permis reducerea costurilor energetice corelate, in medie cu 28%, pentru 45% din intervievati.


Limite si ezitari


Studiul a relevat in acelasi timp, doua elemente care limiteaza totusi initiativele de investitii in eficienta energetica, ambele cantarind la fel de greu in balanta adoptarii unor masuri de transformare generala a mediului energetic intern de la nivelul unei organizatii, in general.

Primul este legat de costurile relativ elevate pe care le presupun astfel de initiative, iar cel de-al doilea vizeaza o generala tendinta de subevaluare a gravitatii problemei din partea managerilor responsabili, subliniaza sursa. 

Sursa & Foto: Casa e Clima

5 apr. 2012

Project Glass - cate lucruri dezvaluie ochelarii Google


  

Specialistii din Mountain View au creat o lentila speciala, conceputa pentru ochiul drept, icadrata de o clasica rama de ochelari, careia-i revine sarcina de a afisa pe un mic display o serie intreaga de date si informatii utile purtatorului, informeaza Webnews.


Project Glass propune asadar un gadget in masura sa execute fotografii la comanda vocala, sa lanseze sesiuni de video-chat, sa afiseze solutii de orientare GPS si faciliteaza accesul la multe alte functii specifice universului mobil made in Google.



Produsul a fost realizat de echipa de specialisti care se afla si la baza proiectului automobilului in masura sa se conduca singur, aflandu-se pentru moment in faza de test.

Fiecare actiune solicitata vocal de utilizator, este preluata de ochelari, oferind succesiv raspunsuri instantanee, afisate sub diverse forme la nivelul lentilei dedicate si creand astfel un efect spectaculos, de realitate "extinsa".



Accesul la informatii disponibile in universul Web, lasa de inteles ca acest gadget de exceptie poate fi dotat cu tot ceea ce este necesar pentru a se putea conecta la Internet, utilizand probabil un modul Wi-Fi sau LTE pentru a accesa serviciile online.






Sursa & Foto: Webnews

4 apr. 2012

Raspberry Pi, un pas inapoi: lipseste marcajul CE


Dispozitivele Raspberry Pi vor trebui sa mai astepte pentru a putea fi comercializate in spatiul Uniunii Europene, vazandu-se silite sa execute un pas inapoi, din pricina lipsei marcajului CE necesar.

Certificatul european de conformitate reprezinta o conditie absolut necesara pentru ca acest dispozitiv, costand numai 22 de lire sterline, sa poata fi vandut oficial in magazinele de specialitate de pe teritoriul Uniunii Europene, relateaza Webnews.

Desi producatorii au sperat ca, avand in vedere natura dispozitivului, nu va fi cu adevarat nevoie de acest aviz, Departamentul Business, Innovation and Skills (BIS), a anuntat oficial ca Raspberry Pi va trebui sa fie supus controlului in vederea obtinerii certificatului de conformitate.

Raspberry Pi are forma unui card de credit si prezinta un procesor bazat pe arhitectura ARM, prezenta si la nivelul dispozitivelor iPhone 3G realizate de Apple.

In prezent, Raspberry Pi se afla in asteptarea rezultatelor testelor vizand emisia de unde electromagnetice, care, in teorie, nu ar trebui sa-i creeze probleme micutului dispozitiv, proiectul anuntandu-se deosebit de promitator pentru o piata asupra careia exercita deja o atractie irezistibila, subliniaza sursa.

Sursa & Foto: Webnews
CATEGORII