31 mai 2012

Filipine: exorcistul coplesit de posedati

Preotul catolic Michel Joe Zerrudo are 42 de ani si lupta zilnic pentru a alunga diavolul din trupurile posedatilor filipinezi, dupa metodele studiate la Roma, alaturi de alti preoti exorcisti, autorizati sa practice acest ritual deosebit.

In ultimii ani, numarul preotilor exorcisti s-a diminuat extrem de mult, in timp ce "diavolul rapeste tot mai multe suflete", afirma cu amaraciune parintele Zerrudo, potrivit Der Spiegel.

"In regiunea Manilei traiesc 14 milioane de persoane si suntem doar doi preoti care lupta impotriva necuratului. Nu stiu cum o sa ne descurcam in perioada imediat urmatoare: nu stiu de ce, din ce in ce mai multi oameni cad prada diavolului - poate ca numarul tot mai scazut al credinciosilor il ajuta sa devina mai puternic", explica preotul catolic.

"Uneori, la usa mea se prezinta patru-cinci posedati care au nevoie de ajutorul meu, dar eu reusesc sa alung maxim odata pe saptamana diavolul din corpul unei persoane - pentru a duce o asemenea lupta e nevoie de mult timp", a subliniat parintele Zerrudo.

In ceea ce priveste modul in care industria cinematografica a prezentat figura "Exorcistului" in celebrul film difuzat pe toate meridianele lumii, parintele Zerrudo s-a aratat extrem de dezamagit:  "E o falsa reprezentare a ceea ce se intampla in realitate cu cei carora diavolul le rapeste fiinta - lupta pe care o da sacerdotul in aceste cazuri este o treaba care ar trebui tratata cu cea mai mare seriozitate".

Kuru-Kuru Nabe, tigaia magica in care mancarea se invarte singura (Video)

Un dentist de origine japoneza, a inventat tigaia magica, in care mancarea se invarte singura, grazie formei deosebite pe care vasul o prezinta la interior, un element original care imprima o miscare circulara continutului.

Kuru-Kuru Nabe
Tigaia a fost botezata "Kuru-Kuru Nabe" si pare sa fie mai mult decat binevenita in gospodarie, avand in vedere ca in acest vas mancarea nu se lipeste si se prepara mult mai bine, asigurand un amestec uniform al ingredientelor, precum si fierberea mai rapida a acestora, relateaza Giornalettismo.

Parintele acestui articol inedit, a ales pentru creatia sa un nume cu rezonante exotice care, intr-o traducere aproximativa ar insemna "Tigaia Val-Vartej" - un produs care promite o modalitate de a ne hrani mai sanatos.

Un avantaj in plus pe care gospodinele il pot obtine utilizand aceasta tigaie magica, ar fi faptul ca se consuma mai putina energie la gatit, ceea ce nu e de neglijat, in conditiile in care tarifele la gaz si curent electric devin din ce in ce mai piperate, concluzioneaza sursa.






Primarul New York-ului declara razboi bauturilor Coca Cola

Mike, Bloomberg, primarul New York-ului, a decis sa declare un veritabil razboi fenomenului obezitatii, adoptand o masura menita sa stavileasca serios consumul bauturilor cu continut ridicat de zaharuri.

Mike Bloomberg
Astfel, primul cetatean newyorkez, intentioneaza sa interzica pur si simplu comercializarea formatului "extra-large" pentru astfel de produse lichide in restaurante, baruri, sali de cimena si chiar si la carucioarele ambulante, dand o lovitura marilor producatori, precum Coca Cola, relateaza New York Times.

Este vorba despre un proiect de-a dreptul revolutionar, unicul de acest gen demarat vreodata in Statele Unite, vizand toate bauturile care prezinta un continut mare de zahar, depasind 25 de calorii la o cantitate de 200 ml de lichid, comercializate in format extra-large.

In opinia primarului american, "obezitatea a devenit o problema nationala, iar la New York a sosit vremea sa se treaca de la vorbe la fapte, adoptandu-se masuri concrete", precizeaza sursa.

Initiativa are darul de a irita indeosebi marii producatori de sucuri gazoase: "Aceste propuneri extremiste nu fac decat sa abata atentia de la adevaratele cauze care se afla la baza fenomenului obezitatii in SUA", a declarat  un purtator de cuvant de la National Beverage Associations.

30 mai 2012

Sierra Leone: diamantele s-au epuizat - economia e ingenunchiata

Minele de diamante din Sierra Leone, cele ce constituiau angrenajele mecanismelor economiei acestui stat african, sunt pe cale sa se inchida, din pricina epuizarii zacamintelor locale de diamante.

Sierra Leone
Problema afecteaza grav economia statului situat in Africa centro-occidentala, care traverseaza o perioada de criza fara precedent, in conditiile in care se baza tocmai pe exploatarea asa-numitelor "diamante insangerate", ce au provocat zeci de mii de morti in timpul razboiului civil din perioada 1991-2001, informeaza TM News.

"Sunt zile in care nu mai reusim sa gasim nici macar un diamant", povesteste cu amaraciune un tanar cautator, subliniind ca nu exista un alt fel de loc de munca in intreaga regiune, astfel incat familii intregi sunt condamnate la saracie lucie din pricina epuizarii pretioaselor geme.

La Koidu, unul din principalele centre de extractie a diamantelor din Sierra Leone, in timpul razboiului civil, locuitorii au fost transformati in sclavi de catre rebelii care utilizau pietrele pretioase ca moneda de schimb pentru arme.

Odata incheiate luptele, diamantele au devenit unica sursa economica a regiunii, furnizand pietrele pretioase pentru aprovizionarea marilor case producatoare de bijuterii din lume, precum Tiffany, dar lucrurile au luat o intorsatura nefericita din momentul in care pietrele au inceput sa fie din ce in ce mai greu de gasit.

"Persoanele care au lucrat in minele de diamante sunt extrem de sarace", explica Patrick Tongu, reprezentatul miscarii pentru dezvoltare din Sierra Leone, subliniind situatia disperata in care se regaseste populatia azi, fara a intrezari vreun proiect real care i-ar putea ajuta sa depaseasca problema, precizeaza sursa.

Harry Potter va continua pe Internet? (Video)

Indragita serie a aventurilor magicianului Harry Potter, ar putea sa se trezeasca in vara aceasta, cu un fel de continuare pe Internet, anuntata de Red Phoenix, sub denumirea "Auror's Tale".

Auror's Tale
Este vorba despre o idee care a luat nastere din dorinta de a darui publicului de pe toate meridianele lumii, noi episoade de magie si suspans - o "prajiturica" de care fanii lui Harry Potter par sa nu se mai sature, relateaza Giornalettismo.

Auror's Tale ar trebui sa debuteze online in vara, cu povestea unei tinere absolvente de la Salem Academy, nevoita sa dea piept cu "banda" vrajitorilor newyorkezi Hellhounds.

Realizat cu multa fantezie si talent, filmul va atrage ca un magnet iubitorii genului, intr-o avalansa de spectaculoase efecte, care se vor bucura negresit de succes in universul internautilor, subliniaza sursa.


Apple si Facebook se aliaza impotriva Google?

Daca relatiile dintre gigantii Apple si Facebook au fost marcate de-a lungul timpului de o rivalitate usor de inteles, iata ca in persepectiva unei aliante impotriva suprematiei Google, cele doua grupuri s-ar putea demonstra dispuse sa colaboreze.

Apple loves Facebook?
In ceea ce-l priveste pe Tim Cook, CEO al grupului din Cupertino, acesta pare sa anunte o serie de schimbari de atitudine vizand tocmai posibilitatea lansarii unor proiecte comune cu Facebook, relateaza Techcrunch.

"Stay Tuned", invita Cook publicul larg sa acorde atentie evenimentelor ce vor urma in acest context: "Facebook este o companie mareata, iar relatiile noastre sunt cat se poate de solide. Nutrim acelasi respect reciproc", a declarat cu entuziasm carmaciul grupului din Cupertino.

Facebook detine cea mai mare platforma social-network inventata vreodata, iar Apple dispune de toate calitatile pentru a fi definit jucatorul cu numarul unu in domeniul tehnologic mobil, atuuri care ar putea consolida relatiile de colaborare intre cele doua parti, in perspectiva stavilirii succesului pe care il inregistreaza in ultima perioada Google, cu produsele si serviciile sale, subliniaza sursa.

Turcia: propunere de lege pentru interzicerea avorturilor

Premierul turc, Tayyep Recip Erdogan, a anuntat la Istambul ca intentioneaza sa prezinte cat de curand, un desen de lege impotriva avorturilor, dupa trei zile de polemici fara precedent pe marginea acestui subiect.

Tayyep Recip Erdogan
Este vorba despre o serie de declaratii anterioare ale politicianului islamist conservator, in care acesta a definit intreruperile voluntare de sarcina drept crime, relateaza agentia ANSA.

In Turcia, avorturile sunt reglementate de lege, fiind permise din anul 1983, in conditiile in care sarcina se incadreaza in zece saptamani.

Atacurile repetate, lansate de premierul turc impotriva acestei legi, au provocat insa reactii dure din partea opozitiei si din partea miscarilor feministe, precizeaza sursa.

29 mai 2012

Italia: Scandalul pariurilor din fotbal, motiv de ingrijorare pentru politicieni

Politicienii italieni au un motiv in plus de ingrijorare, dupa propunerea de suspendare a campionatului de fotbal pentru o perioada de 2-3 ani, din pricina scandalului pariurilor: "Daca microbistii se apuca toti de politica?"

Presa italiana ridiculizeaza discutiile indelungi ale membrilor guvernului Monti, in vederea stabilirii masurilor ce se impun dupa rusinoasa pata de pe obrazul italian al sportului cu balonul rotund.

Dincolo de pamflet insa, toti cei ce au luat parte la "afacerea secolului", vanzand partide si punand in miscare un urias angrenaj de pariuri trucate, au adus un imens prejudiciu acestui frumos campionat, care a incantat iubitorii de fotbal de pe toate meridianele lumii, de-a lungul anilor, informeaza agentia italiana de presa ANSA.

"Nu este o propunere personala si nici macar una venita din partea guvernului, ci este o dorinta pe care o simt iesind la suprafata din adancul sufletului, desi eu insumi sunt un pasionat de fotbal", a declarat premierul italian Mario Monti, referindu-se la posibilitatea suspendarii campionatului pentru cativa ani, subliniaza sursa.


Cripta care a gazduit trupul lipsit de viata al lui Elvis, va fi scoasa la licitatie

Data de 23 iunie, a fost aleasa de catre casa americana de licitatii Darren Julien, pentru un eveniment mai putin obisnuit: cripta in care a fost gazduit trupul lipsit de viata al regelui rock-ului, elvis Presley, va fi scoasa la vanzare.

Elvis
Este vorba despre o initiativa care se va desfasura in cadrul evenimentului "Music Icons", prilej care asigura un cadru mai mult decat favorabil unei astfel de inedite licitatii, relateaza agentia ADN Kronos.

Cripta se afla intr-un mausoleu din marmura si granit, in cimitirul Forest Hill din Tennessee si a gazduit timp de doua luni trupul artistului, mort in 16 august 1977, alaturi de cel al mamei sale, Gladys.

Ulterior, cele doua sicrie au fost tranferate la Graceland, unde a locuit regele rock-ului, dar locul din Forest Hill a fost pastrat gol, in memoria artistului.

La licitatia anuntata pentru data de 23 iunie, pretul de pornire pentru acest macabru articol, a fost fixat la 100.000 de dolari, cumparatorul care-si va adjudeca celebrul loc de veci, dobandind cu aceasta ocazie si serviciile corelate, cuprinse in pret: deschiderea criptei si sigilarea dupa introducerea sicriului, o inscriptie pe piatra funerara, precum si folosinta capelei pentru rugaciune, precizeaza sursa.

Vrajitorul cu vata de zahar (Video)

Pana si cei ce fac vata de zahar pot transforma munca lor intr-o veritabila arta, demonstrand abilitate, imaginatie si punand, in mod evident, suflet in norisorii dulci pe care-i mesteresc, asemenea tanarului din filmuletul de mai jos.

Vrajitorul cu vata de zahar
Utilizand un fundal muzical de exceptie, cu vocea inconfundabila a legendarului Jacko, zaharul pe betisor prinde forme speciale pe notele muzicale ale piesei "They don't really care about us", relateaza Giornalettismo.

Publicul nu lipseste, copii si adulti deopotriva asistand la acest spectacol inedit care, grazie scamatoriilor si generozitatii vanzatorului ambulant, imprastie in stanga si-n dreapta "franjuri de dulceata", spre incantarea celor ce reusesc sa prinda din zbor acest puf de papadie cu gust delicios.

Numele artistului ambulant ramane invaluit in mister, dar "Cotton Candy Pro" a devenit rapid un video de succes pe YouTube, desi cu siguranta, n-a reusit inca sa-l imbogateasca pe "vrajitorul cu vata de zahar", subliniaza sursa.


Un Demo pentru Yahoo Axis (Video)

Yahoo Axis este noul browser al grupului din Sunnyvale, care permite vizualizarea rezultatelor unei cautari sub forma de cadre afisate intr-o succesiune a carei logica este similara celei ce prezinta clasica lista de link-uri textuale relevante.

Yahoo Axis - browser
Noutatea propusa de Yahoo ofera o experienta multiplatforma, care se pliaza perfect pe sistemele desktop PC, Mac sau la nivelul dispozitivelor iPhone si iPad, cu deplina sincronizare a navigarii in salsa cloud, realteaza Webnews.

Yahoo pune la dispozitia utilizatorilor un demo de prezentare a caracteristicilor interfatei si modul in care poate fi fructificat noul browser, mai cu seama in universul mobil.

Acest instrument purtand semnatura specialistilor grupului din Sunnyvale se bazeaza pe o idee originala si de impact garantat, gravitand in jurul avantajelor vizualizarii de imagini ca elemente cu potential de relevanta net superior celui textual.

Yahoo Axis poate fi instalat la nivelul sistemelor de operare iOS ca aplicatie, sau la nivel de PC si Mac in calitate de simpla extensie a celor mai cunoscute browsere existente in prezent pe piata, precizeaza sursa.



28 mai 2012

La multi ani, Kylie Minogue!

Kylie Ann Minogue, frumoasa actrita si solista de muzica disco, a implinit astazi 44 de ani. Nascuta in 28 mai 1968, la Melbourne, Kylie se bucura azi de o popularitate imensa, avand milioane de fani pe toate meridianele lumii, fiind considerata una din figurile emblematice ale culturii pop moderne.

Kylie Minogue
Indragita de public si de critici deopotriva, Kylie a lansat de-a lungul anilor nenumarate slagare, care au fost utilizate, alaturi de imaginea sa, si in campanii publicitare de succes, organizate de companii prestigioase, producatoare de autoturisme, produse cosmetice sau parfumuri, pentru a enumera doar cateva dintre cele mai reprezentative.

Muzeul statuilor din ceara din Londra, i-a dedicat cinci reproduceri, acelasi numar cu care se poate lauda insasi regina Elisabeta a II-a, relateaza Biografie Online.it.

In semn de admiratie pentru vedeta australiana, campionul de Formula 1, Sebastian Vettel, si-a botezat masina cu care a participat la competitia din 2011 (Red Bull R87), "Kinky Kyle".

Printre lucrurile mai putin cunoscute despre artista australiana, se numara si semnificatia prenumelui sau: in randurile populatiei arborigene din Australia, "Kylie" are drept echivalent termenul "boomerang".






Dai o bere? Iti desfac sticla in 68 de moduri bizare (Video)

Iti crapa buza de sete, ti se ofera o sticla aburita cu bere si nu ai cu ce sa o desfaci? Iata in cele ce urmeaza, 68 de moduri mai mult sau mai putin bizare de a iesi din impas.

Este vorba de fapt despre o compilatie inedita, un video in care sunt prezentate o serie de metode originale pentru inlaturarea capacului unei sticle cu bere, utilizand instrumente neobisnuite pentru o astfel de operatiune, relateaza Rue 89.

Daca nu v-ati gandit pana acum ca pe post de deschizator de bere ati putea folosi un skateboard, un castron de plastic sau un borcan cu gem, atunci va invitam in lumea celor care nu vor muri niciodata de sete daca au o sticla plina la indemana!








Pakistan - condamnati la moarte pentru ca au dansat impreuna la o nunta

Patru femei si doi barbati au fost condamnati la moarte de catre un tribunal extremist din Pakistan, sub acuzatia de a fi incalcat regulile tribale potrivit carora femeile si barbatii nu pot dansa impreuna in public.

Nunta in Pakistan
Cele sase persoane au fost surprinse de o camera video amatoriala, dansand impreuna la o nunta, atitudine cu care "au intinat onoarea familiilor lor", relateaza agentia ADN Kronos.

In conformitate cu traditiile si regulile impuse de religia islamica din acea regiune, continutul video respectiv este cat se poate de incriminator,  motiv pentru care autoritatile tribale au insarcinat 40 de tineri cu uciderea "protagonistilor depravati".

Rudele acuzatilor sustin insa ca filmul a fost de fapt trucat, pentru a compromite onoarea familiilor lor, suficient de instarite si de bine vazute in satul Bando Baidar, pentru a starni invidia rivalilor.

Potrivit sursei citate, politia tinde sa confirme aceasta ipoteza, avand in vedere ca filmul prezinta o serie de neconcordante in ceea ce priveste fundalul in care se remarca barbatii dansad si incaperea in care se afla cele patru femei care canta si bat din palme, astfel incat "crima abominabila" ar putea fi in realitate doar o inscenare.

Shourryya Ray, adolescentul care rezolva problema lui Newton

Shourryya Ray, un adolescent in varsta de 16 ani, de origine indiana, dar care traieste in Germania, a rezolvat o problema formulata de Isaac Newton, ce a dat batai de cap matematicienilor timp de 350 de ani, fara sa i se afle solutia.

In timpul unei vizite efectuate la Universitatea din Dresda, Ray a uimit asistenta, cu o demonstratie geniala, formulata cu simplitatea si  naturaletea pe care numai copiii le pot avea, relateaza ANSA.

Este vorba de fapt despre rezolvarea a doua probleme corelate teoriei lui Newton in domeniul dinamicii particulelor, pentru care specialistii nu au reusit inca sa gasesca solutii, nici macar aprofundandu-si studiile prin utilizarea celor mai moderne mijloace oferite de tehnologia informatica.

Solutiile identificate de Ray permit calcularea cu exactitate a traiectoriei, tinand cont de efectele gravitatiei si de rezistenta opusa de aer, precizeaza sursa.

27 mai 2012

Angela Merkel nu ghiceste Berlinul pe harta

Fie ca s-a lasat prada unui moment de neatentie, fie ca se resimte dupa hartuiala eurocrizei, Angela Merkel, n-a reusit sa gaseasca Berlinul pe harta, in timpul unei vizite efectuate la un liceu din capitala germana.

Unde-o fi Berlinul pe harta?
Cancelarul german a indicat un punct de pe harta, undeva in Rusia, ca drept locatie a metropolei in care a studiat cu ani in urma chimia si fizica, in cadrul Academiei de Stiinte, realteaza ZDF.

Ajutata de un cadru didactic sa regaseasca pozitia corecta a Berlinului pe harta, Angela Merkel a starnit hohotele asistentei alcatuite din studenti si profesori deopotriva, desi nu a parut sa fie afectata prea mult de acest episod mai mult decat stanjenitor.

Postul de televiziune german  nu putea sa rateze ocazia de a satiriza momentul, astfel incat filmuletul cu pricina face deja inconjurul lumii pe Internet.


Uniunea Saraciei. Trocul, moneda saracului, care resusciteaza economia

E limpede ca Uniunea Europeana a dat chix, iar mecanismele sale de functionare si strategiile menite sa-i asigure cresterea si prosperitatea, demonstreaza un ADN defectuos, menit ca mai devreme sau mai tarziu, sa conduca la criza si haos.

Robin Hood
In aceste conditii, o idee nastrusnica, dar nu tocmai originala, daca e sa scotocim prin cotloanele istoriei, ar fi un remake la conditia schimburilor in natura, care sa se realizeze intr-un spatiu simetric opus celui rezervat euro-zonei, in Uniunea Saraciei.

Tarile care nu mai stiu pe unde sa mai scoata camasa, sunt invitate sa se inscrie in club. Se accepta trocul de produse si contra-serviciile, schimbul de experienta si de informatii, casatoriile mixte si tranzitul liber intre statele membre.

In schimb, este interzisa intrarea tarilor bogate si arogante, care stramba din nas la vecinatatea celor ce vaneaza vrabii de foame si mananca salata din urzicile crescute pe langa gard.

Sa se spele pe cap cu multinationalele lor si cu opulenta magazinelor de bijuterii si parfumuri selecte, cu centrele lor de coafura pentru animalele de companie, cu hotelurile lor de lux, piscinele si saloanele de infrumusetare si chirurgie siliconata!

Daca tot e sa ne intoarcem in copac, pentru ei nu e loc pe creanga. Nici la umbra. Nici la radacina.

Seva e a noastra!


Eurovision 2012: invingatoarea este Loreen (Suedia)

Eurovision Song Contest 2012, desfasurat anul acesta la Baku, in Azerbaidjan, s-a incheiat: invingatoarea concursului este reprezentanta Suediei, Loreen, cu piesa sa, "Euphoria".

Loreen - Suedia
Prezenta scenica a artistei suedeze si calitatile sale vocale, au convins votantii sa-i acorde primul loc pe podium, in cea de-a 56-a editie a acestei competitii muzicale de succes, Suediei revenindu-i asadar onoarea de a fi gazda editiei urmatoare a concursului Eurovision, relateaza Notizien.

Loreen a castigat 372 de voturi, lasand locul secund Rusiei, in timp ce a treia treapta a podiumului a fost ocupata de Serbia. 

Romania a fost reprezentata de Mandinga, cu piesa Zaleilah, care s-a clasat pe cea de-a 12-a pozitie in lista finala.

CLASAMENT FINAL 

1. SUEDIA - 372 p
2. RUSIA -  259p
3. SERBIA - 214p
4. AZERBAIDJAN - 150
5. ALBANIA - 146
6. ESTONIA - 120p
7. TURCIA - 112p
8. GERMANIA - 110p
9. ITALIA - 101p
10. SPANIA - 97p
11. MOLDOVA- 81p
12. ROMÂNIA  - 71p
13. MACEDONIA - 71p
14. LITUANIA - 70p
15. UCRAINA - 65p
16. CIPRU - 65p
17. GRECIA - 64p
18. BOSNIA - 55p
19. IRLANDA - 46p
20. ISLANDA - 46p
21. MALTA - 41p
22. FRANŢA - 21p
23. DANEMARCA - 21p
24. UNGARIA - 19p
25. MAREA BRITANIE -12p
26. NORVEGIA - 7p







Faceporn bate Facebook

Hartuiala legala dintre platformele social-network Faceporn si Facebook s-a incheiat in favoarea site-ului norvegian cu continut pornografic, care va putea sa-si pastreze linistit denumirea actuala.

Faceporn bate Facebook
Este vorba despre o mai veche actiune inaintata autoritatilor judecatoresti de catre avocatii lui MarkZuckerberg, prin care acestia contestau dreptul la denumirile Faceporn si Fuckbook utilizate de doua site-uri cu continuturi rezervate publicului adult, relateaza Giornalettismo.

Aceste denumiri prezinta evidente asemanari cu cea a plaformei Facebook, de la care imprumuta si anumite caracteristici interne de functionare, mai cu seama legate de interactiunea cu utilizatorii.

Este usor de inteles motivul pentru care evidenta trimitere la denumirea platformei Facebook il calca pe nervi pe Mark Zuckerberg, care a solicitat cesiunea domeniilor respective si plata cheltuielilor de judecata.

Procesul a fost castigat insa de Faceporn, judecatorul federal Jeffrey White precizand ca acest caz nu este de competenta magistraturii americane, astfe incat Facebook mai are in prezent doar doua solutii: fie sa incerce o rezolvarea amiabila a chestiunii, fie sa demareze un nou proces in Norvegia.

Michelle Obama se duce cu fiicele sale la concertul sustinut de Beyonce

Prima doamna a Statelor Unite, Michelle Obama, impreuna cu fiicele sale, Sasha si Malia, vor zbura la Atlantic City, in New Jersey, pentru a asista la concertul vedetei lor preferate, Beyonce.

Beyonce

Pentru moment, nu se cunosc detalii privitoare la data exacta a acestei calatorii, avand in vedere ca Beyonce va sustine concerte timp de trei zile consecutiv, relateaza agentia ANSA.

Zilele trecute, Michelle Obama, a facut o declaratie surprinzatoare intr-un interviu acordat revistei People, afirmand ca daca ar putea sa devina o alta persoana, ar dori ca aceasta sa fie tocmai Beyonce.

Pe langa milioanele de fani pe care artista de culoare a reusit sa-i cucereasca pe toate meridianele lumii, admiratia nemarginita a primei doamne a Statelor Unite, nu poate decat sa-i creasca si mai mult actiunile frumoasei Beyonce, subliniaza sursa. 

26 mai 2012

Competitia pretendentelor la miliardarii chinezi

Un concurs bizar, la care au participat 2.800 de tinere, a avut loc recent intr-o provincie din China: castigatoarea va deveni mireasa unuia dintre cei 11 miliardari inscrisi pe lista organizatorilor.

Mireasa din Est
In urma selectiei, grupul participantelor la aceasta competitie mai putin obisnuita, a fost restrans la 320 de reprezentante ale sexului frumos, care corespund standardelor impuse de organizatori: inaltime peste 1,60 m, fara operatii estetice, varsta cuprinsa intre 19 si 56 de ani si neaparat virgine, relateaza Pianeta Donna.

In ciuda dificultatilor intampinate din pricina ultimului criteriu, mult mai greu de indeplinit decat se asteptau, organizatorii se ambitioneaza sa programeze astfel de concursuri in alte noua mari orase, inclusiv Shanghai, Shenzhen si Nanjing.

Potrivit sursei citate, 28 dintre participantele la concurs au fost admise in finala, care va avea loc in luna iunie, intr-o statiune de lux din provincia Guangdong unde, in decurs de doua-trei zile, miliardarii vor alege castigatoarea.

„As minti daca as spune ca m-as indragosti de un barbat de 50 de ani. In aceste cazuri e evident ca te indragostesti de banii lui si de tipul de viata care ti-ar putea-o oferi”, a declarat una din concurente.

John Malkovich, protagonistul noii campanii publicitare pentru Siri si iPhone 4S (Video)

John Malkovich este protagonistul noii campanii publicitare pentru Siri si iPhone, aducandu-si astfel contributia la promovarea produselor si serviciilor purtand semnatura Apple.

John Malkovich
In cele doua spoturi de cate 30 de secunde, actorul american pune in valoare performantele asistentei vocale Siri, prezentate cu prilejul lansarii ultimului model al dispozitivului iPhone, realizat de specialistii din Cupertino, relateaza Webnews.

Malkovich imprumuta astfel grupului Apple, stilul sau inconfundabil de interpretare a unui rol, inscriindu-se pe aceeasi traiectorie cu predecesorii sai, Samuel L. Jackson si Zooey Deschanel, in strategia de marketing adoptata de marul tehnologic din Cupertino.

Socotind dupa numarul remarcabil de vizualizari ale acestor spoturi, prezente pe YouTube, Apple demonstreaza ca are si in publicitate acelasi fler ca si in universul tehnologic, subliniaza sursa.


Straw Wars: razboiul ecologistilor impotriva bautului cu paiul

Se numeste „Straw Wars” si este un nou tip de razboi, pe care militantii ecologisti l-au declansat impotriva deprinderii consumatorilor de a sorbi bauturile cu paiul din material plastic.
Straw Wars

In opinia neobositilor luptatori pentru conservarea mediului, plasticul nereciclabil din care sunt fabricate aceste articole, reprezinta un pericol ecologic pentru zonele urbane, aproape la fel de mare ca si scutecele de unica folosinta, relateaza Leggo.it.

Ambientalistii fac asadar presiuni asupra edililor oraselor, in vederea adoptarii unor masuri care sa impuna utilizarea paiului de plastic la bauturi numai la solicitarea expresa a consumatorului.

La baza acestei propuneri se afla rezultatele statisticilor care demonstreaza ca in Marea Britanie, clientii faimosului lant de restaurante McDonalds, arunca aproximativ 3,5 milioane de paie din plastic pentru bauturi, zilnic, fara sa le foloseasca.

In Statele Unite, administratia locala din Miami Beach, a luat deja astfel de masuri, impunand localurilor de fast-food si barurilor, sa limiteze distributia paielor din plastic, „pentru a pastra orasul mai curat, demonstrand un comportament responsabil fata de mediu”.

Solutia avansata de ecologisti, consta in intoarcerea la moda utilizarii primului tip de pai pentru bauturi, fabricat din hartie biodegradabila, lansat in 1930 de Marvin Stone, varianta inlocuita cu plasticul in 1951.

Numele noului premier francez, stanjenitor pentru arabi: suna vulgar

Numele noului premier francez, Jean Marc Ayrault, i-a pus in incurcatura pe jurnalistii arabi, datorita sonoritatii sale, similare termenului care defineste in limba araba organul sexual masculin.


Este vorba de fapt, despre numele de familie, care se pronunta in araba precum o obscenitate, relateaza agentia de presa ADN Kronos.

Jean Marc Ayrault
Acesta este motivul pentru care diversi specialisti arabi in comunicare, s-au reunit spre a identifica o alternativa sau o solutie rezonabila vizand transmiterea stirilor oficiale care mentioneaza numele premierului francez, fara sa sune obscen pentru publicul arab.

Problema afecteaza indeosebi crainicii radio si pe cei de la televiziune, care incearca in mod disperat sa evite stirile referitoare la noul premier francez.

O serie de situatii stanjenitoare au aparut deja pe posturile de televiziune arabe: o jurnalista de la postul national libanez de televiziune, in momentul in care a trebuit sa anunte numirea lui Ayrault ca prim ministru, de catre presedintele francez Francois Hollande, dupa o ezitare ceva mai lunga, a izbucnit in ras, in direct, fara sa se mai poata opri, precizeaza sursa.

Secretul tinutei impecabile a reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a se distinge prin tinuta sa impecabila, dar in spatele acestei imagini fara cusur, se ascunde un secret pe care Stewart Parwin, stilistul sau, l-a dezvaluit presei.

Regina Elisabeta a II-a
Cu o nedisimulata admiratie, Parwin a explicat ca regina Elisabeta a II-a nu transpira niciodata, indiferent de imprejurare, relateaza agentia ANSA.

In plus, atat ordinea in garderoba, cat si evidenta tinutelor sale, sunt gestionate cu maxima atentie pe computer, astfel incat stilul si distinctia vestimentara a reginei sa urmareasca linia ireprosabila a unui rafinament pe masura blazonului.

Dincolo de profesionalismul unei echipe alese pe spranceana pentru a veghea la mentinerea unui standard vestimentar de exceptie, regina se bucura asadar si de un avantaj natural, care a ajutat-o de-a lungul anilor, sa nu cunoasca neplacerile transpiratiei.

„Mie mi-e cald tot timpul. Maiestatea Sa, in schimb, e norocoasa, nu are probleme cu temperatura niciodata”, a declarat stilistul reginei cu o nota de invidie in glas, subliniaza sursa.

25 mai 2012

Ucraina: cafteala in Parlament (Video)

Ca viata bate filmul, nu mai e demult un secret pentru cineva, dar ceea ce s-a petrecut astazi in Parlamentul Ucrainei, demonstreaza ca dictonul "da-i omului puterea, ca sa-i cunosti caracterul", e mai la moda ca oricand.

Ucraina - in Parlament, ca pe maidan
Desi nu e tocmai limpede de la ce s-a pornit, "cafteala din Parlament", are toate caracteristicile baietilor nabadaiosi de pe maidane, releva postul de televiziune britanic BBC.

Imaginile sunt mai mult decat graitoare si au fost filmate in timpul unei sedinte in cadrul careia ar fi trebuit sa se discute posibilitatea introducerii in anumite regiuni ale Ucrainei, a limbii ruse, ca a doua limba oficiala.

Potrivit sursei, deputatii opozitiei au solicitat demararea unei anchete oficiale pentru a stabili cauzele acestui episod violent si persoanele responsabile pentru declansarea unei stfel de actiuni.


Ce vraji au mai facut oamenii de stiinta: siringa fara ac (Video)

Un grup de specialisti din cadrul departamentului de inginerie mecanica al Massachusetts Institute of Technology (MIT), au realizat prototipul unui dispozitiv menit sa inlocuiasca siringa si mai ales acul ei, acea componenta care da bataie de cap pacientilor si nu numai.

Seringa fara ac
Oricat ar suna de bizar, inventia echipei de la MIT reuseste sa injecteze substanta in piele fara sa recurga la un ac, informeaza Engadget.

Dispozitivul introduce lichidul in organism, impingand-ul cu o presiune foarte mare intr-un orificiu de dimensiuni atat de reduse, incat poate fi comparat cu cel pe care il prezinta o intepatura de tantar.

Cu ajutorul noului sistem, medicamentele pot fi injectate rapid, fara a provoca durere, ceea ce l-ar putea transforma intr-o veritabila mana cereasca pentru pacientii care se tem de siringile traditionale, sau pentru cei care sufera de diabet, spre exemplu, fiind siliti sa se supuna continuu la tratamentul care presupune injectarea de insulina.


Ce vad extraterestii cand se plimba prin spatiu (Galerie foto)

Gratie unui program special elaborat de specialistii de la NASA, putem sa admiram o galerie de imagini care prezinta cateva din peisajele pe care le-ar putea admira extraterestrii, in calatoriile lor prin spatiu.


Pe cat de extravaganta, pe atat de fascinanta, ideea de a reproduce intr-un mod cat mai realistic cu putinta panorama unui Cosmos vazut ca destinatie turistica, aduce in prim-plan o colectie de imagini de-a dreptul spectaculoase, relateaza publicatia italiana Giornalettismo.



Tehnologia pamanteana nu permite inca analizarea tuturor tipurilor de corpuri ceresti care graviteaza in spatiu, pentru a determina caracteristicile fiecaruia in parte, dar cum imaginatia nu are limite, iata cam ce ar putea admira un calator extraterestru care s-ar putea aventura intr-un voiaj pe cararile nebatute ale Universului.