30 iun. 2012

Cinema: Ryan Reynolds - ultimul nemuritor al seriei Highlander (Video)

Actorul canadian Ryan Reynolds va interpreta rolul ultimului "nemuritor" din seria filmelor dedicate eroului Highlander, introdus cu un rasunator succes pe marile ecrane de Christopher Lambert.

Ryan Reynolds
Noua versiune cinematografica este regizata de Juan Carlos Fresna, realizatorul peliculei "28 Days Later", care il vede pe Reynolds cel mai potrivit in rolul lui Connor MacLeod, desi nu putini se indoiesc de capacitatea acestuia de a se situa la inaltimea predecesorului sau, relateaza Den of Geek!.

Desi Ryan se bucura de o simpatie de netagaduit in randurile publicului cinefil din lumea intreaga, proiectul unui nou Highlander nu este tocmai o sarcina usor de indeplinit pentru un actor tanar, care asteapta de ceva vreme acel rol magnific, menit sa-l transforme intr-o veritabila stea.

Fara indoiala, aceasta este sansa sa de a obtine succesul rasunator la care a visat dintotdeauna, iar daca nici "sistemul de propulsie" Highlander nu va functiona cum se cuvine pentru Reynolds, atunci greu de imaginat ce anume l-ar putea ajuta mai mult, subliniaza sursa.


Carla Bruni - din nou insarcinata?

Carla Bruni pare sa prezinte din nou o serie de rotunjimi speciale, care nu se datoreaza alimentatiei abundente, ci reprezinta semnalul unei noi sarcini, pentru care fosta prima doamna a Frantei se declara extrem de fericita.

Carla Bruni si Nicolas Sarkozy
Cel putin aceasta este convingerea jurnalistilor de la La Stampa, care au dedicat un amplu material vestii, citand tabloidul Closer si subliniind satisfactia fostului cuplu prezidential al Frantei, pentru bebelusul pe care-l va aduce barza in familie.

"Carla Bruni, in varsta de 44 de ani, se afla la ce-a de-a treia sarcina, pentru care va trebui sa manifeste o atentie speciala, bucurandu-se in mod deosebit de sansa de a deveni din nou mama", scrie cotidianul italian.

Carla Bruni a declarat ca intentioneaza sa tina cat mai departe de media pretioasa incarcatura pe care i-o va aduce barza, asa cum a procedat si cu Giulia, incercand sa pastreze pe cat posibil, discretia asupra vietii intime a familiei.

Potrivit altor surse insa, precum TM News, informatia este eronata, iar "rotunjimile" cu pricina sunt numai cateva kilograme in plus, ramase dupa sarcina precedenta: "Carla Bruni nu va dezminti oficial aceasta stire, dar va asiguram ca nu e insarcinata", au declarat asistentii acesteia, potrivit sursei citate.

Carla Bruni e casatorita cu Nicolas Sarkozy din 2 februarie 2008 si are un alt fiu, Aurelien, in varsta de 10 ani, dintr-o relatie precedenta cu filozoful francez Raphael Enthoven, in timp ce pentru fostul presedinte francez, un eventual bebelus ar purta numarul 5 in propria echipa, precizeaza sursa.


Gabon: fildes in flacari pentru descurajarea comertului ilegal

Presedintele Gabonului, Ali Bongo Ondimba, a ordonat arderea fildesului acumulat de braconieri, pentru stoparea comertului ilegal cu acest produs obtinut in urma uciderii si mutilarii cu salbaticie a elefantilor.

Fildesul in flacari
Este vorba despre o cantitate de aproximativ 4.825 de kilograme de fildes, sub forma bruta sau prelucrat, obtinut de pe urma uciderii a circa 850 de elefanti, informeaza Gaia News.

Initiativa se doreste un semnal lansat de presedintele Gabonului in vederea colaborarii cu asociatiile WWF si TRAFFIC, intr-o perioada cu adevarat critica pentru fenomenul braconajului in Africa Centrala, unde uciderea elefantilor pentru comertul ilegal cu fildes a atins cote fara precedent.

"Gabonul nu va tolera crimele impotriva animalelor salbatice - vom recurge la toate instrumentele legale si vom intreprinde masuri concrete, pentru a garanta respectarea si intarirea acestei politici", a declarat Ali Bongo, potrivit sursei citate.

Potrivit datelor publicate recent de CITES, organul Natiunilor Unite care urmareste comertul ilegal cu animale salbatice, anul 2011 a constituit un an record pentru braconajul elefantilor in Africa, pentru obtinerea fildesului directionat cu precadere catre piata asiatica.

"Fara o stransa colaborare la nivel international, pentru stavilirea braconajului si contrabandei cu fildes, padurile Gabonului vor fi lipsite curand de maretia si vibratiile strigatelor de elefant", a afirmat cu ingrijorare Lee White, secretar general al Agentiei Parcurilor Nationale din Gabon.

Ultimul minut din 30 iunie, va avea 61 de secunde

Ultimul minut din data de 30 iunie, va avea cu o secunda mai mult, corectia urmand sa sincronizeze timpul ceasurilor atomice si al celor terestre, cu o diferenta care se acumuleaza pe masura trecerii anilor.

TUC - o noua compensare
Pentru restabilirea corespondentei, Uniunea Internationala de Telecomunicatii dispune periodic masuri de compensare, care se vor concretiza anul acesta prin adaugarea unei secunde suplimentare in matricea temporala a ultimului minut din ziua de 30 iunie, relateaza TM News.

Procedura de compensare a fost introdusa cu 40 de ani in urma, interval in care a starnit polemici legate de faptul ca adaugarea sau eliminarea periodica a unei secunde la ora indicata de ceasurile atomice, numita de specialisti "Timpul Universal Coordonat" (TUC), nu este stabilita cu precizie, durata zilei solare medii inregistrand o crestere de circa 1,7 milisecunde pe secol.

Pe de alta parte, sincronizarea manuala a ceasurilor reprezinta la randul sau o operatiune supusa unor margini de eroare, fara sa se mai ia in calcul si dezavantajele pe care le prezinta procedura de modificare a orei la nivelul tuturor sistemelor informatice din lume, care implica desigur, costuri.

De la crearea TUC, in 1972, au fost adaugate 24 de secunde suplimentare, si nu a fost eliminata nici una, ultima operatiune de acest tip fiind efectuata in anul 2008. Operatiunea are loc fie in data de 30 iunie, fie la 31 decembrie, zile in care nu sunt prevazute lansari in spatiu, pentru evitarea erorilor de calcul a traiectoriei.

Eliminarea acestei proceduri ar simplifica mai mult ca sigur viata informaticienilor, dar ar conduce la o discrepanta intre TUC si ora solara de circa 15 secunde la fiecare o suta de ani, precizeaza sursa.

In vazduh, cu Google Glass (Video)

Despre performantele Google Glass, produsul magic al laboratoarelor din Mountain View, se cunosc deja multe lucruri, dar ceea ce ofera o experienta la inaltime, privita prin lentilele tehnologice, e o aventura care merita gustata.

Google Glass Project
Daca pe strada, in gradina, sau in ambient casnic stim deja cum se vede lumea "filtrata" prin instrumentul oferit de Unchiul G, iata in cele ce urmeaza, un video care surprinde un salt din elicopter si o incursiune in universul "Skydiving", prezentat de Webnews.

Protagonistii acestei demonstratii isi incruciseaza secventele surprinse cu ajutorul ochelarilor tehnologici, realizand un mix de imagini, care prezinta o calitate ireprosabila, chiar si in conditiile extreme pe care le presupune situatia de zbor.

Condimentul proiectului este strecurat cu abilitate printre randuri: Google Glass reprezinta un ingredient de 1.500 de dolari, care va putea fi adaugat in retetele dezvoltatorilor incepand cu lunile urmatoare, pentru teste si experiente noi, dupa bunul plac a fiecaruia, precizeaza sursa.

Olanda: din ciclul competitii traznite - National Flipper Race

Se numeste National Flipper Race si este o competitie iesita din comun, care se desfasoara anual in Olanda, constand intr-o cursa la care participantii sunt obligati sa poarte costume de baie si labe de cauciuc pentru inot.

National Flipper Race - Olanda
La acest eveniment participa mii de persoane, respectand cu rigurozitate prevederile regulamentului in ceea ce priveste tinuta si mai cu seama, "incaltamintea" speciala, relateaza La Repubblica.

Orasul gazda este Amsterdam care, spre deliciul spectatorilor, pune la dispozitia participantilor la intrecere, strazile pietruite si cea mai importanta dintre pietele sale: Dam.

Competitia are drept scop sarbatorirea deschiderii sezonului balnear, o idee care nu e totusi atat de excentrica pe cat ar parea la prima vedere, considerand ca la intrecere iau parte locuitorii unei tari aflate in buna parte sub nivelul marii, precizeaza sursa.




29 iun. 2012

Astronautii chinezi s-au intors acasa

Cei trei astronauti ai echipajului chinez care au cuplat naveta Shenzhou-9 la modulul orbital Tingong-1, s-au intors acasa, dupa indeplinirea cu succes a misiunii in spatiu.

Din echipaj a facut parte si o femeie, prima reprezentanta a sexului frumos devenita cosmonaut, care a asigurat comanda computerelor de bord pentru anumite faze ale misiunii, relateaza Al Jazeera.

Capsula de intoarcere a revenit pe Terra vineri, in jurul orei locale 10, ajutata de un urias sistem de parasute speciale, gratie caruia aterizarea s-a desfasurat in conditii perfecte, modulul fiind inconjurat rapid de agentii echipei de interventie, care au deschis capsula.

Potrivit agentiei de stat chineze, astronautii "prezinta o perfecta forma fizica", dar au avut nevoie de circa o ora de prelungire a sederii in interiorul capsulei, pentru a se putea adapta la conditiile terestre.

Obiectivul Beijing-ului este de a detine propria statie spatiala operativa pana in anul 2020, data la care Statia Spatiala Internationala isi va incheia oficial misiunea, precizeaza sursa.

Citeste si: Astronava chineza s-a cuplat cu succes la statia orbitala Tiangong-1 

Bruce Springsteen - declarat Omul anului de Recording Academy (Video)

Bruce Springsteen a fost declarat oficial "Omul anului", fiindu-i acordat prestigiosul premiu MusiCares pentru  contributia sa creativa si activitatea filantropica desfasurata.

Bruce Springsteen
Titlul a mai fost acordat in trecut si artistilor Stevie Wonder si Paul McCartney, institutia care decerneaza premiile Grammy alegand de data aceasta un alt mare cantautor pentru a fi investit drept "Person of the Year", relateaza TM News.

Printre alte nume celebre care s-au bucurat de aceasta recunoastere se mai numara si Aretha Franklin, Quincy Jones sau Barbara Streisand.

Lui Bruce ii va fi inmanat oficial premiul MusiCares 2013 cu prilejul unui eveniment de caritate, care se va desfasura intr-un cadru privat, programat pentru data de 8 februarie, la Los Angeles.

Potrivit sursei citate, presedintele Recording Academy, Neil Portnow, l-a definit pe Springsteen "un artist renascentist contemporan, un patrimoniu national si un exponent al umanismului de o coerenta exemplara".

In decursul lungii sale cariere artistice, de aproape 40 de ani, Springsteen a castigat 20 de premii Grammy, precizeaza sursa.



Noua maree neagra: Statele Unite devin exportatoare de petrol

Cresterea productiei de petrol si gaze in Statele Unite si in mod automat, diminuarea dependentei americane de resursele provenite din import, ar putea deveni echivalentul "caderii zidului de la Berlin" - noua maree neagra soseste asadar de peste Ocean.

La scara globala, este limpede ca aceasta crestere a productiei implica emisii crescute de CO2 si poluare pe masura, avand in vedere ca noile tehnici de extractie presupun utilizarea de mari cantitati de apa, relateaza Giornalettismo.

Din importatori, americanii s-au transformat cu rapiditate in exportatori - saltul tehnologic inregistrat in ultima perioada in sectorul petrolier si al hidrocarburilor a permis accesul la rezerve enorme, considerate nu cu mult timp in urma, inaccesibile.

Potrivit sursei citate, Raportul Energy Outlook 2012, elaborat de Energy Information Administration, certifica acest lucru si evidentiaza perspectivele pe termen mediu vizand cresterea constanta a productiei americane de petrol si gaze in SUA.

Exportul la mare distanta nu este insa simplu de realizat: Canada si Mexicul sunt la randul lor tari exportatoare, iar instalatiile necesare pentru asigurarea unui flux  constant si echilibrat de petrol si gaze la export, inca nu sunt bine puse la punct in SUA.

Obama e insa pe cale sa deschida apele din Arctic, in Marea Chukchi si in Marea Beaufort, puncte mai putin contaminate, situate intr-o clima aspra, unde accidente precum cel de la Deepwater Horizon ar putea costa Planeta un pret usturator, dar in eventualitatea unui dezastru, despagubirile ar fi reduse considerabil, intrucat zonele sunt slab populate.

Evolutia tehnologica va inregistra negresit, tendinta de extindere dincolo de granitele Statelor Unite, iar asa-numitul moment "peak oil", cand extractia va fi inferioara necesarului, se va indeparta cu siguranta, in timp.

Transformarile intervenite insa in ultima perioada in economia SUA, gratie acestui nou status privilegiat in sector, influenteaza politica externa americana: e suficient sa ne gandim la faptul ca Arabia Saudita devine dintr-odata un furnizor concurent.

Dificil de crezut ca stilul adoptat pana in prezent de americani in ceea ce priveste amestecul in treburile altor state, va fi schimbat peste noapte, dar un lucru este sigur: Statele Unite se afla in plin proces de transformare, care-i deschide orizonturi noi, cu prioritati complet diferite, subliniaza sursa.

Epic - noul desen animat regizat de Chris Wedge, dupa Ice Age si Robots (Video)

Noua pelicula de animatie purtand amprenta regizorului american Chris Wedge, realizatorul indragitelor Ice Age si Robots, se numeste Epic si este produsa de 20th Century Fox, in colaborare cu Blue Sky Studios.

Epic
Epic calauzeste spectatorul intr-o lume nebanuita, ascunsa in adancurile padurii, unde tema eternei lupte dintre fortele binelui si cele malefice, capata sensuri aparte, in miezul carora se trezeste implicata o adolescenta ca oricare alta, relateaza Everyeye.

Batalia secreta purtata de mici creaturi ascunse in mijlocul naturii, aduce in prim-plan personaje amuzante si extravagante,  carora le revine dificila misiune de a salva atat propriul univers, cat si lumea noastra.

Vocile din spatele protagonistilor acestei aventuri, apartin unor actori care se bucura de simpatia publicului, pe toate meridianele lumii: Beyoncè, Colin Farrell, Josh Hutcherson, Amanda Seyfried si Johnny Knoxville.

Un motiv in plus sa fie asteptat cu nerabdare in salile cinematografelor de pretutindeni, subliniaza sursa.

Amintiri din viitor - New York-ul va sfarsi precum Atlantida?

New York-ul ar putea sfarsi acoperit de ape, undeva in jurul anului 2300, teorie sustinuta de un grup de cercetatori, decisi sa iscodeasca trecutul pentru a se pronunta asupra viitorului.

New York - in oglinda apelor
Potrivit studiilor oamenilor de stiinta, daca marile puteri ale omenirii nu isi vor uni eforturile in vederea conservarii mediului si reducerii incalzirii globale, schimbarile climatice care se vor inregistra la nivel planetar in secolele urmatoare, vor conduce la cresterea nivelului marilor si oceanelor, intr-o masura atat de mare, incat multe metropole vor sfarsi sub ape, relateaza Nano Press, citand Ecoo.

Stefan Rahmstorf, de la Institutul din Posdam, lanseaza un avertisment cat se poate de clar in acest sens: "La New York, cresterea nivelului apelor cu doar un metru, ar multiplica frecventa inundatiilor grave, de la una pe secol, la odata la trei ani".

Potrivit sursei citate, intreaga coasta atlantica a Statelor Unite se afla in zona de risc, alaturi de o serie de metropole din Asia - specialistii au creionat un veritabil scenariu apocaliptic in acest context, care implica un exod in masa si pierderi economice fara precedent.

Unica solutie avansata de oamenii de stiinta, ar fi o campanie cu adevarat eficienta, de reducere a emisiilor de CO2 in atmosfera, pentru a salva Terra, precizeaza sursa.


Insula Jersey ameninta Marea Britanie cu proclamarea independentei

Insula Jersey, un paradis fiscal prezentand o legatura cat se poate de intima cu Marea Britanie, s-a decis sa raspunda atacurilor liderilor politici londonezi, inclusiv premierului britanic David Cameron, cu doza considerabila de iritare.

Insula Jersey
Este vorba despre reactia la "sperietorile" pe care guvernul de la Londra ameninta sa le introduca in miezul industriei financiare de la nivelul insulei, informeaza agentia ANSA.

Sir Philip Bailhache, vicepremierul insulei, a declarat in acest context, ca politicienii britanici se comporta rau cu micul teritoriu din Canalul Manecii, subliniind ca "Insula Jersey ar trebui sa fie gata in orice moment sa isi apere interesele singura si sa isi proclame independenta".

Amenintarea nu lasa indeferent guvernul de la Londra, care nu are nici un interes sa se creeze un precedent in ceea ce priveste "ideile de independenta" ale teritoriilor regatului, dar paradisul fiscal al insulei, atrage precum un cantec de sirena, atentia politicienilor britanici, ingrijorati de influenta negativa a crizei inregistrate pe Batranul Continent, asupra propriei economii.

Google I/O - Nexus Q pe rampa de lansare (Video)

Nexus Q, noul-nascut al laboratoarelor grupului Google, este definit de specialistii din Mountain View drept "primul media player social orientat spre cloud".

Nexus Q
Familia Nexus, destinata sa-si largeasca ulterior efectivele, investeste drept deschizator de drumuri un dispozitiv al carui obiectiv este de a oferi noi solutii pentru divertismentul casnic in salsa multimedia, informeaza Webnews.

Nexus Q permite accesul la propria colectie de piese muzicale, la universul YouTube si la alte tipuri de continuturi, direct din resursele puse la dispozitie de "rezervorul" cloud al serviciului oferit de Unchiul G.

Dispozitivul este dotat cu o "inima" CPU dual-core si se bazeaza, evident, pe sistemul de operare al robotelului verde Android 4.0.

Pentru controlul deplin este suficient insa un terminal Android 2.3 (smartphone sau tablet), in timp ce continuturile pot fi reproduse atat la nivelul propriului device, cat si pe ecranul unui televizor dotat cu cu intrare HDMI sau speakere cu cablu jack, precizeaza sursa.


28 iun. 2012

Steve Wozniak - in apararea lui Kim Dotcom

Cofondatorul companiei Apple, Steve Wozniak, se declara de partea lui Kim Dotcom vizand proiectul Megaupload, afirmand ca aceasta activitate este similara unei autostrazi: nimeni n-o inchide doar pentru ca vreun automobilist o utilizeaza incorect.

Kim Dotcom si Steve Wozniak
Mai mult decat atat: Wozniak sustine ca autoritatile din Statele Unite nu fac altceva decat sa ameninte inovatia pe care Internetul a introdus-o la scara planetara, relateaza The Associated Press.

"E de-a dreptul ridicol ceea ce au facut din viata lui Kim, multi sunt de aceeasi parere cu mine si-i sustin punctul de vedere - guvernul SUA paseste pe un strat de gheata foarte subtire", a declarat Wozniak intr-un interviu telefonic, potrivit sursei citate.

"Cei ce au utilizat Megaupload in scopuri ilegale, sunt asemenea automobilistilor amendati pentru excesul de viteza - nimeni nu inchide autostrada pentru ca unii comit astfel de infractiuni", a tinut sa sublinieze Wozniak.

In opinia sa, oamenii trebuie sa plateasca pentru continuturile protejate de copyright, dar asta nu inseamna ca in acest scop trebuie atacat Internetul - universul online a fost creat pentru a fi liber, deschis tuturor, iar blocarea site-urilor precum Megaupload nu reprezinta nici pe departe o solutie.

Fenomenele din aceasta categorie sunt cu neputinta de stavilit, iar tentativele de a le sufoca, nu fac decat sa insamanteze inamici pretutindeni - ar fi mai intelept sa se caute alternative, a concluzionat Wozniak.



Hugh Grant: Berlusconi e un om politic periculos pentru Europa (Video)

Indragitul actor britanic Hugh Grant, nutreste convingerea ca fostul premier italian, Silvio Berlusconi, reprezinta un veritabil pericol pentru democratie in Europa.

Hugh Grant 
Cel puti astfel s-a exprimat in cadrul Forumului pan-european asupra pluralismului surselor media traditionale si new-media, organizat la Parlamentul European, relateaza agentia ANSA.

"Toti cei ce adora Italia - si nimeni nu iubeste Italia mai mult decat mine - au observat cu ingrijorare  in anii trecuti, efectul negativ al influentei lui Berlusconi, nu numai asupra democratiei, ci si a mediului cultural in general", a afirmat actorul.

In opinia lui Grant, fostul premier italian constituie "un veritabil pericol" pentru climatul democratic european, pozitie care a starnit indignarea reprezentantei Mediaset din partea Italiei, Gina Neri, prezenta la seminar, precizeaza sursa.

China: straniile consecinte ale politicii demografice

Politica demografica a guvernului de la Beijing, in particular legea care impune un unic copil familiilor chineze, are consecinte neasteptate din punct de vedere juridic, multi parinti carora le-a murit unicul copil solicitand oficial statului despagubiri materiale.

Lipsiti de dreptul de a avea la tinerete alti copii, din pricina restrictionarii impuse de lege, parintii carora soarta nu le-a ingaduit sa se bucure la batranete de sprijinul unicului fiu sau fiice, solicita despagubiri statului chinez pentru ca traiesc in saracie, fara a beneficia de sprijinul urmasilor, relateaza Giornaletismo.

Este vorba despre un grup de circa 100 de parinti, care si-au pierdut unicul copil, si care intentioneaza sa inainteze guvernului o petitie cuprinzand totate aceste aspecte negative corelate reglementarilor legii privind planificarea familiala.

Tema se afla deja in centrul discutiilor la Beijing, unde un grup de experti din cadrul Universitatii capitalei chineze s-a reunit pentru dezbaterea vizand adoptarea unor eventuale modificari la legea actuala, in vederea evitarii ulterioarelor tragedii precum cea inregistrata la Shaanxi, unde o femeie a fost obligata sa renute la sarcina in cea de-a saptea luna, pentru ca nu a reusit sa plateasca amenda aplicata pentru cel de-al doilea copil, precizeaza sursa.


Noutati din universul gaming: soseste Farmville 2, in 3D (Video)

Zynga a prezentat noua versiune a jocului Farmville, al carei element de noutate principal este reprezentat de grafica tridimensionala, care permite utilizatorilor sa abordeze jocul din diferite unghiuri, intr-o noua experienta de gaming modern.

Farmville 2, in 3D
Aceasta este vestea buna. Vestea proasta este ca utilizatorii nu-si pot transfera profilul de la prima editie la cea de-a doua, informeaza BBC.

Acesta este motivul pentru care pasionatii de gaming care vor sa atinga in graba nivelul statusului precedent, vor trebui sa achizitioneze produse virtuale.

Investitorii mizeaza mult pe un succes de rasunet pentru noul Farmville, indeosebi dupa ce cotatiile la bursa ale actiunilor Zynga au inregistrat fluctuatii semnificativa incepand cu luna aprilie, din pricina speculatiilor vizand propriile produse.

Jocul a fost prezentat la sediul companiei din San Francisco, prilej cu care a fost subliniat impactul graficii 3D, alaturi de o serie de noi elemente "social" introduse, care confera noii versiuni un profil cat mai realistic cu putinta, transportand gamerii intr-o ferma virtuala mult mai atragatoare decat cea oferita de editia precedenta.

Citeste si: Diablo 3, un videogame super-asteptat


27 iun. 2012

ONU: 27 de milioane de consumatori de droguri in lume

Lumea numara in prezent circa 27 de milioane de consumatori de droguri si peste 200 de mii de toxicodependenti mor in fiecare an datorita problemelor provocate de droguri.

Plantatie de opium in Afghanistan
Acestea sunt datele dezvaluite de Organizatia Natiunilor Unite, intr-un raport elaborat de specialistii din cadrul Biroului pentru Controlul Drogurilor si Prevenirii Crimelor (UNODC), informeaza agentia ASCA.

In paginile raportului se precizeaza ca drogul cel mai popular de pe glob este inca asa-numitul cannabis, care detine de ani de zile suprematia in lista produselor din aceasta categorie.

"Heroina, cocaina si alte droguri la fel de periculoase, distrug o multime de persoane si alaturi de acestea si familiile lor, tarandu-le in cosmarul disperarii si nesigurantei si favorizand totodata raspandirea virusului HIV", a declarat Yury Fedotov, in prezentarea "World Drug Report 2012", la Viena.

Raportul dezvaluie si alte date interesante: productia globala si utilizarea sustantelor ilegale a ramas aproximativ la acelasi nivel cu cel din 2011, Europa fiind cea mai importanta piata de amestecuri cannabinoide, provenite cu preponderenta din Maroc si Afganistan.

In ceea ce priveste plantatiile de opium, teritoriul afgan detine inca suprematia, cu 90% din cota globala, producand aproximativ 5.800 de tone, precizeaza sursa.




De la Londra la Sydney, in numai patru ore de zbor?

NASA, in colaborare cu Boeing si Gulfstream, si-au unit eforturile pentru a demara realizarea unui nou tip de avion supersonic, in masura sa zboare cu o viteza de circa 2.500 de mile pe ora, adica sa efectueze cursa Londra-Sydney in numai patru ore.

Proiectul Supersonic Jet
Obiectivul specialistilor in aeronautica si-au fixat drept obiectiv construirea unui nou Concorde, pregatind in acest context o prezentare mai ampla a proiectului, pentru a fi intergrata luna viitoare in programul salonului aeronautic de la Londra, informeaza ADN Kronos.

Este vorba despre un avion de pasageri, destinat intr-o prima faza asa-numitei piete business-jet, dotat cu tehnologii extrem de avansate si construit din materiale mult mai usoare decat cele utilizate pana in prezent.

Motoarele puernice ale acestui nou bolid care va strabate vazduhul, vor asigura atingerea unei viteze de 2.485 de mile pe ora, adica de doua ori mai mare decat cea atinsa de Concorde, care a reusit sa zboare cu maxim 1.350 de mile pe ora, precizeaza sursa. 



Retusul de tip Photoshop - cea mai daunatoare inselatorie in masa?

Programele care ofera instrumente de retus fotografic, reprezinta unele dintre cele mai frumoase canale contemporane de introducere a publicului intr-un univers iluzoriu, dar cursa catre perfectiunea imagistica a infatisarii umane, mineaza serios increderea in propriile forte.

Ispravile Photoshop dauneaza copiilor?
Cel putin aceasta este convingerea specialistilor britanici in psihologie, care lanseaza un apel general, invitand parintii sa poarte discutii pe aceasta tema cu propri copii, pentru a evita eventualele neplaceri ulterioare, derivate din bombardamentul cu imagini care stabilesc standarde estetice exagerate, relateaza Today Moms.

Marea Britanie pare sa fi luat cat se poate de in serios semnalul de alarma: guvernul invita toti parintii sa acorde o atentie sporita subiectului vizand manipularea vizuala a copiilor, subliniind riscurile pe care le implica efectul fotografiilor modificate pentru a prezenta imaginea unei societati inexistente.

In acest scop, parintii sunt sfatuiti sa le explice copiilor sensul expresiilor "photo manipulation", "digital enchancement" sau "airbushing", astfel incat acestia sa inteleaga ca inestetismul reprezinta un element real, si cat se poate de firesc in infatisarea persoanelor, in timp ce modelele cinematografice sunt "produse artificial".

In incercarea de a proteja copiii de efectele daunatoare ale prezentarii unei realitati alterate, guvernul britanic a dispus editarea de brosuri dedicate discutiilor in familie pe aceasta tema, menite sa sprijine parintii in eforturile lor educative, subliniaza sursa.

Build with Chrome: LEGO, jocuri cu browserul Google (Video)

Proiectul "Build with Chrome" a fost creat urmarindu-se atingerea a doua obiective concomitent: facilitarea accesului utilizatorilor la jocul LEGO cu ajutorul unui browser si deschiderea unei largi ferestre catre explorarea potentialului de dezvoltare a browserelor moderne.

Build with Chrome
Primul obiectiv reprezinta de fapt un instrument pentru indeplinirea celui de-al doilea: gratie amicului Google Chrome, utilizatorii se pot distra in salsa LEGO, construind tot ceea ce la trece prin minte, pentru a plasa ulterior produsul finit, pe hartile virtuale ale Australiei, teritoriu in care s-a lansat proiectul, relateaza Google Australia.

Cel de-al doilea obiectiv reprezinta insa adevarata menire a acestei idei originale, demonstrand in esenta faptul ca Google Chrome dispune in prezent de grafica 3D de mare potential, transformand browserul intr-un instrument mult mai sofisticat decat versiunile sale precedente.

Cu numai doi ani in urma, o astfel de perspectiva era cu neputinta de intrezarit, dar dinamica impresionanta a secorului tehnologic a permis specialistilor din Mountain View sa exploreze noi teritorii in universul informatic,  deschizand noi orizonturi pentru un Web spectaculos si fascinant, subliniaza sursa.

Citeste si: Google - avioane in slujba hartilor 3D

Spectacolul naturii - cateva din cele mai frumoase colturi ale lumii (Galerie foto)

Daca in ultima perioada ne-am obisnuit sa regasim in paginile cotidianelor tot mai multe materiale ce semnaleaza orori, crime, razboaie si tragedii din lumea intreaga, poate ca o ocheada aruncata asupra catorva imagini care surprind frumusetile Terrei, ne vor darui cateva clipe de binemeritata relaxare.

Cascada Baatara Gorge - Liban

Aceasta este motivul pentru care The Cool Hunter, a publicat online o colectie de fotografii realizate in cateva din cele mai frumoase colturi ale lumii, unde aparatul de fotografiat a reusit sa imortalizeze peisaje cu adevarat spectaculoase.

Din Liban in Noua Zeelanda si din Texas in Franta, iata in cele ce urmeaza, cateva cadre care taie respiratia privitorului, invitandu-l la calatorie si cunoastere, intr-o colectie care aduce in prim-plan maretia naturii si operele sale de arta, zamislite pentru Planeta Albastra.

Colectia se intituleaza "Amaizing Places To Experience Around the Globe" si daruieste tuturor celor ce nu-si pot permite macar sa viseze la o astfel de calatorie pe cararile Terrei, prilejul de a admira macar in format digital, ceea ce ochiul exploratorului ceva mai norocos, a reusit sa "arhiveze" in propriul aparat de fotografiat.


The Hamilton Pool Nature, Texas, SUA

4 Hand, Etretat, Franta

Rio Tampaon, San Luis Potosi, Mexic

Six Senses, Iordania

Abel Tasman National Park - Noua Zeelanda

Sichuan, China

Neist Point, Scotia

Aiguill e du midi, Chamonix, Franta

26 iun. 2012

Iran - pedeapsa cu moartea pentru cei ce se imbata de trei ori

Legea islamica din Iran prevede pedeapsa cu moartea pentru persoanele care sunt surprinse de trei ori la rand in stare de ebrietate.

The Guardian lanseaza o atentionare generala in acest sens, pentru cei ce intentioneaza sa calatoreasca in aceasta tara si nu cunosc bine reglementarile legii pe teritoriul statului iranian, riscand astfel sa fie condamnati la moarte pentru motive neasteptate.

Legea islamica interzice de fapt consumul, productia si comercializarea oricarei bauturi alcoolice, cei ce sunt surprinsi sub influenta alcoolului, fiind condamnati mai intai la biciuire, urmand ca, la cea de-a treia abatere, sa-si plateasca greseala cu pretul vietii.

Judecatorul iranian Seyed Hasan Shariati, a confirmat decizia curtii supreme din provincia Khorasan, in doua cazuri de astfel de sentinte, subliniind faptul ca executiile sunt iminente: "Doua persoane au fost surprinse pentru a treia oara consumand alcool si de aceasta data s-a decis pedeapsa cu moartea".

Consumul bauturilor alcoolice este inscris in Iran pe aceeasi lista cu sodomia, violul, furtul, adulterul sau renegarea credintei, fapte considerate in egala masura jigniri aduse lui Allah, devenind asadar temeiuri de a condamna faptasul la pedeapsa cu moartea, subliniaza sursa.

Iahturile s-au demodat - bogatasii prefera insulele artificiale

Vacantele petrecute pe iahturi luxoase nu mai sunt la moda, persoanele cu dare de mana preferand sa se relaxeze la "bordul" unei insule artificiale, un proiect elaborat de Orsos Island, o companie austriaca dispusa sa asigure astfel de servicii bizare.

Orsos Island concept
Insula artificiala nu dispune de un motor individual, dar poate fi "tractata" de la un capat la altul al Pamantului, acolo unde apele marilor si oceanelor o permit, desigur, relateaza agentia ANSA.

In afara echipajului, suprafata insulei artificiale, de circa 1.000 mp, ofera gazduire unui numar de 12 oaspeti, carora li se asigura tot confortul necesar pentru a se simti in mijlocul naturii, plutind concomitent pe valurile inspumate.

Insula poate fi plantata cu palmieri sau su alte tipuri de copaci, iar din punct de vedere energetic, panourile solare si sistemele eoliene, asigura tot necesarul consumurilor pe durata vacantei.

"Interesul manifestat de potentialii cumparatori este enorm, am primit comenzi din Australia, din China si din multe alte colturi ale lumii", a declarat Gabor Orsos, omul de afaceri austriac, "parintele" acestui proiect iesit din comun.

Primele insule artificiale produse de compania sa, vor fi "gata de botez" in circa doi ani, pretul unui astfel de excentric loc pentru petrecerea vacantei, situandu-se undeva in jurul sumei de 5,2 milioane de euro, precizeaza sursa.





Google Maps - noutati pe rampa de lansare (Video)

Noutati pe rampa de lansare de la Google Maps, serviciul hartilor online, oferit de specialistii grupului din Mountain View: o noua versiune a interfetei grafice dedicate, va permite o mai simpla gestionare a operatiunilor corelate.

Google Maps - detaliu
Cel putin acestea sunt informatiile comunicate de Mashable si prezentate intr-un scurt video menit sa aduca in prim-plan imbunatatirile proiectate de Google pentru universul mobil, disponibile incepand cu vinerea viitoare.

Butoane mai simplu de accesat datorita unui nou format, care prezinta dimensiuni superioare, incarcarea paginilor web direct la nivelul hartilor, un marker in masura sa traseze propriul itinerariu pana la un anumit obiectiv, sunt doar cateva din elementele de noutate ce vor fi introduse, relateaza Webnews.

In ansamblu, se acorda o atentie deosebita universului dispozitivelor smartphone, cu vadite efecte pozitive asupra ambientului publicitar, care va inregistra astfel o crestere semnificativa a traficului corelat, precizeaza sursa.

Food Carving - hrana transformata in opere de arta (Galerie foto)

Ilian Iliev este un artist care a decis sa puna in valoare un potential mai putin explorat al fructelor, legumelor, sau altor ingrediente utilizate in retetele culinare, realizand aranjamente fotografice de o deosebita frumusete.

Food Carving - Ilian Iliev
Cele mai spectaculoase imagini obtinute, au fost reunite intr-o colectie care poate fi admirata pe site-ul personal al artistului, oferind concomitent o sursa de inspiratie celor ce doresc sa confere un aer special cinei,  sau unei mese deosebite in general, relateaza Doublemesh.

Fantezia lui Ilian reprezinta o dovada in plus ca talentul artistic veritabil isi gaseste un mod de exprimare sub cele mai neasteptate forme, transformand chiar si hrana intr-un mijloc de a realiza creatii de exceptie.

Un ochi antrenat sa vada intr-un mar sau intr-o vanata, sensuri si forme cu esente metaforice, plus rabdarea si meticulozitatea impresionanta cu care artistul isi executa operele, constituie doar punctul de plecare pentru realizarea unei galerii de imagini, care promite o continua alimentare cu noi si noi surprize fotografice.