31 aug. 2012

Patrick Roger - un Michelangelo care sculpteaza in ciocolata (Video)

Patrick Roger e un sculptor care a preferat ciocolata in locul marmurei, un Michelangelor al cofetarilor, care transforma arta in deliciu culinar si invers.

Patrick Roger, un Michelangelo al cofetarilor
Zilnic, in laboratorul sau din centrul Parisului, dalta si ciocanul dau viata unor creatii spectaculoase rasarite ca prin minune din blocurile uriase de ciocolata, cantarind uneori chiar si 80 de kilograme, utilizate ca materie prima pentru exponate de exceptie, relateaza La Stampa.

O plimbare printre acestea este oarecum asemanatoare vizitarii unui muzeu de arta moderna, cu deosebirea ca exponatele sunt fara indoiala, mult mai gustoase.

Patrick se inspira di orice: de la indragite personaje din desenele animate si pana la cele mai banale obiecte din viata de toate zilele, carora le da forma si savoare intr-un mod cu totul si cu totul original, atragandu-si aprecierile pofticiosilor de pe toate meridianele lumii, indiferent de varsta, ocupatie sau pozitie sociala, familii regale incluse.

Hong Kong: secretul longevitatii femeilor (Video)

Femeile din Hong Kong sunt cele mai longevive reprezentante ale sexului frumos din lume, depasindu-si vecinele din Japonia, in ciuda stresului, traficului nebunesc, poluarii si aglomeratiei din mediul urban in care locuiesc.

Aceasta este cel putin rezultatul unui studiu realizat de specialistii niponi: varsta medie a femeilor din Hong Kong este de 86,7 ani, trecand astfel pe primul loc in top si umilind Japonia, care a detinut pozitia de frunte timp de 25 de ani - relateaza La Stampa.

Dar care sa fie oare secretul unei astfel de performante?
Potrivit sursei citate, continuand sa duca o viata activa si sa efectueze exercitii fizice indiferent de varsta, femeile reusesc sa se mentina in forma si se bucura de o sanatate de invidiat, chiar si la batranete.

"Ma mentin in forma efectuand zilnic exercitii fizice si dans si sunt cat se poate de sanatoasa", a declarat o doamna in varsta de 89 de ani, cu vadita mandrie.

Lee Suk Ching, o alta venerabila doamna din Hong Kong, a implinit 101 ani si se plimba fara probleme, utilizand un baston, mai mult pentru a da importanta varstei sale respectabile, citeste ziarele si viziteaza zilnic Centrul dedicat varstei a treia, pentru a "schimba vre-o doua vorbe" si a lua pranzul alaturi de prieteni.

"Sunt sanatoasa pentru ca fac exercitii si asta ma face fericita", sustine Lee Suk Ching.

Pentru Berbard Kong, presedintele Honk Kong Geriatric Society, rezultatele studiului nu reprezinta insa tocmai o surpriza. "Este meritul sistemului sanitar public, marcat de enormele progrese stiintifice si medicale inregistrate in ultimile decenii, mentinand vii traditiile si cultura populara chineza".


In opinia oamenilor de stiinta, longevitatea remarcabila a acestor femei, se datoreaza in mare parte si importantei pe care chinezii o acorda vietii de familie in general: doar 10% din batrani traiesc singuri, spre deosebire de cele 40 de procente care se inregistreaza in metropole precum Londra sau New York - fenomenul reprezentand un veritabil antidot impotriva izolarii si marginalizarii sociale, subliniaza sursa.

Nokia: schimbarea pluteste in aer (Video)

Nokia pare sa se pregateasca de o importanta transformare in ajunul evenimentului din 5 septembrie, de la New York, in cadrul caruia grupul intentioneaza sa anunte o serie de noi dispozitive.

Nokia: Things are about to change
"Things are about to change", afirma grupul in spotul pregatit pentru toti cei ce sunt pasionati de tehnologie, carora le este prezentata o tanara pe bicicleta, afisand cu seninatate un splendid zambet pe fata si salutand cu voiosie toti fanii Nokia.

Anuntand cu vadita placere o schimbare plutind in aer, Webnews aminteste publicului intalnirea cu Nokia din prima saptamana de toamna, in inima New York-ului, cand se asteapta dezvaluirea a nu mai putin de trei dispozitive-surpriza, bazate pe sistemul de operare Windows Phone 8.

Pana atunci insa, grupul pastreaza discretia asupra detaliilor, desi observatorii astepta cu interes un posibil nou Lumia PureView, gata sa ia startul in competitia dispozitivelor de top lansate de rivalii tehnologici in aceeasi categorie.


Cand publicitatea aduce zambetul pe buze (Galerie foto)

Succesul unui spot publicitar este deseori construit pe suportul unei replici haioase sau a unei situatii amuzante, dar pentru a reusi sa transmita mesajul dorit si sa aduca in acelasi timp zambetul pe buzele privitorului, e nevoie de inspiratie si creativitate.

Cei ce isi desfasoara activitatea in domeniul advertisingului de acest tip, se afla intr-o continua cursa de identificare a celor mai eficiente mesaje pe care le-ar putea asocia unor imagini-cheie, in masura sa gaseasca drumul cel mai scurt pana la mintea si inima consumatorilor, relateaza Designers Hub.

Nu este deloc usor, dar exista o multime de oameni care se dedica acestei profesiuni, reusind sa creeze spoturi din cele mai atragatoare si mai distractive, dar si postere care reusesc sa indeplineasca rolul publicitar perfect, expunand o unica imagine si un slogan, cat se poate de scurt si concis, aducand de asemenea, zambetul pe buze.

Iata in cele ce urmeaza, o colectie de imagini, cat se poate de graitoare in acest context, care speram sa va binedispuna, fara sa pretinda catusi de putin achizitionarea produselor prezentate, ci invitandu-va doar sa profitati de potentialul lor de divertisment, ca sursa de inspiratie pentru un advertising de calitate.

30 aug. 2012

Verona: cei ce vand Fuhrer-ul la sticla

Intr-un magazin de produse alimentare din provincia Verona (Italia), un cuplu de americani au constatat cu stupoare ca pe tejghea, expuse cat mai frumos cu putinta, tronau o serie de sticle de vin cu etichete infatisandu-l pe Hitler in floarea carierei sale dictatoriale.

Nu numai Adolf trona insa pe sticlele din pravalie, ci si alte personaje faimoase, precum Hermann Goering sau Heinrich Himmler - "eroi" ai fascismului, care asigura incasari de mii de euro anual, intr-un business infloritor, dezvoltat apeland la un slalom printre ambiguitatile legilor italiene, relateaza Osservatorio Antisemitismo.

Comercializarea de produse care promoveaza in orice fel, principii, fapte sau metode fasciste este interzisa prin Legea Scelba*  numarul 645 din 20 iunie 1952, care prevede, la articolul 4, pedeapsa cu inchisoare de la sase luni la doi ani pentru cei ce se fac vinovati de o astfel de fapta.

*Mario Scelba - om politic italian, Presedintele Consiliului de Ministri in perioada 1954-1955 si Presedinte al Parlamentului European din 1969 pana in 1971.

Sticlele de vin buclucase

O sticla de vin purtand o eticheta care prezinta imagini de propaganda rasista sau fascista este considerata un instrument de manipulare, de instigare si de incurajare a comportamentului neo-nazist, care cunoaste vremuri de o agitatie deosebita in ultima perioada, in Italia si nu numai.

Cindy si Matthew Hirsch, turistii americani care s-au trezit in fata unor rafturi bine garnisite cu sticle de vin, etichetate cu fotografia lui Hitler si cu formula "Ein Volk, ein Reich, ein Fuhrer", n-au ezitat sa fotografieze aceasta bogata oferta, alaturi de "alternativa" italiana a sticlei de vin, cu imaginea lui Mussolini, inscriptionata cu motto-ul "Dux Fiat Lux".

Pentru cei doi, socul a fost cu atat mai puternic, cu cat o parte din membrii familiei si-a pierdut viata in timpul celui de-al doilea razboi mondial, in lagarul de la Auschwitz, subliniaza sursa.

Vinul imbuteliat in aceste ambalaje iesite din comun, apartinand colectiei "Linea della storia", se vinde la pretul de 9,5 euro, iar modul de comercializare a acestuia in magazinul italian e cu atat mai surprinzator, cu cat se realizeaza alaturi de produse similare, imbuteliate in sticle etichetate cu imaginea papei Ioan Paul al II-lea.

Ministrul Intergrarii italian, Andrea Riccardi, a declarat presei ca "cei ce produc, distribuie sau comercializeaza astfel de sticle de vin, dau dovada de un prost gust care intineaza memoria a milioane de persoane, riscand sa compromita imaginea Italiei in lume".

Opinia proprietarului

Fabrizio Flisi, proprietarul magazinului in cauza, sustine insa ca vinde foarte putine sticle de vin din aceasta categorie, principalii cumparatori fiind turistii germani, dispusi sa cheltuiasca banii pe astfel de "amintiri" de vacanta.

De asemenea, Flisi a afirmat ca expune in mod intentionat sticlele cu pricina cat mai la vedere, deoarece "este evident ca ororile fascismului nu trebuiesc date uitarii si intr-un fel sau altul e necesara continuarea aducerii lor in prim-plan, pentru a improspata rusinea", precizeaza sursa.

Bluetooth SIG, noi standarde pentru fitness

Bluetooth Special Interest Group (SIG) a anuntat finalizarea a doua noi standarde de comunicare, gratie carora intentioneaza sa optimizeze schimbul de informatii intre dispozitivele dedicate activitatilor sportive si nu numai.

Bluetooth Special Interest Group
Smartphone, tablet sau PC, deopotriva, vor putea beneficia de avantajele oferite de tehnologia bluetooth intr-o noua varianta, care promite precizie net superioara, asa cum ii sta bine unui instrument de nadejde in acest sector, informeaza Webnews.

Bluetooth SIG si-a concentrat atentia de aceasta data asupra a doua activitati sportive, care se bucura de mare popularitate in randurile iubitorilor de miscare in aer liber sau la sala si anume ciclismul si jogging-ul.

Una din principalele probleme cu care se confrunta pana in prezent sportivul echipat cu astfel de dispozitive era tocmai slaba capacitate a acestora in elaborarea de informatii utile vizand activitatea fizica desfasurata, cum ar fi numarul de calorii arse, distanta parcursa si alte detalii corelate.

Cele doua noi standarde propuse de Bluetooth SIG au asadar drept obiectiv rezolvarea acestui neajuns, punand la dispozitia producatorilor instrumente cu ajutorul carora vor putea fabrica dispozitive mai generoase in informatii de interes major pentru utilizatorul dedicat activitatilor fizice amintite.

Accesoriile dedicate activitatii de fitness vor fi in masura sa elaboreze cu acuratete informatii vizand viteza alergatorului, cadenta, lungimea pasului sau frecventa pedalarii la bicicleta, caloriile arse si evident, distanta parcursa.

Datele astfel obtinute pot fi arhivate la nivelul altor dispozitive, pentru a pune bazele unui istoric al activitatii fizice desfasurate constant si a evalua rezultatele pe termen mediu si lung.

Mai mult decat atat, odata cu introducerea acestor elemente de noutate, bluetooth nu ezita sa deschida bratele multiplelor solutii corelate, extinse in universul gaming - o oportunitate care merita fara indoiala apreciata la justa sa valoare, subliniaza sursa. 


Logitech Washable Keyboard K310: adio praf pe tastatura

Logitech ne invita sa ne luam adio de la praful care se depune depune pe tastatura, propunand un nou model de astfel de accesoriu pentru PC, intitulat sugestiv Washable Keyboard K310.

Tastatura care se poate spala la chiuveta
Specialistii grupului elvetian promit ca noul produs Logitech este cat se poate de sigur si poate fi plasat integral sub jetul de apa de la robinet, cu exceptia cablului USB, informeaza ADN Kronos.

Mai mult decat atat, tastatura Washable poate fi introdusa in apa pana la o adancime de 28 de centimetri, in repetate randuri, fara probleme si nu costa foarte mult: aproximativ 40 de euro.

"Tuturor ni se mai intampla sa varsam cafeaua sau apa pe tastatura si asta ne strica fara indoiala ziua, dar de acum inainte, nu mai e cazul sa ne facem griji pentru asa ceva: Washable Keyboard K310 se spala si se usuca rapid, cu multa usurinta", a declarat Sophie Le Guen, Keyboard Senior Director la Logitech.

Imersiune in universul meduzelor (Galerie foto)

Dificil de observat o meduza de aproape fara riscuri, dar pasionatii de fotografie subacvatica nu renunta cu una cu doua la un oportunitatea de a imortaliza aceste spectaculoase creaturi ale adancurilor, realizand colectii de cadre de exceptie.

Meduze
Iata in cele ce urmeaza o astfel de galerie foto, oferita de publicatia italiana online Giornalettismo, prezentand imagini din universul meduzelor, surprinse in diferite colturi ale lumii.

Desi aceste "jeleuri de mare" imbraca forme similare, exista numeroase specii de meduze, care se disting intre ele prin dimensiuni (de la cativa milimetri in diametru, pana la un metru), culori (unele discrete, altele viu colorate), lungimea tentaculelor sau modul de viata.

Una din primele forme de viata de pe Terra, aparuta aproximativ cu 650 milioane de ani in urma (cu mult inaintea dinozaurilor), meduza continua fara indoiala sa starneasca interesul biologilor marini, prin simplitatea si eficienta structurii sale, utilizata ca model pentru o serie de prototipuri artificiale, inspirate din exemplarele gazduite de mari si oceane.












29 aug. 2012

Die Hard 5 - A Good Day To Die Hard (Video)

Cea de-a cincea poveste din seria Die Hard, avandu-l drept protagonist pe indragitul actor american Bruce Willis, se numeste "A Good Day To Die Hard" si va face cunostinta cu salile cinematografelor in 14 februarie 2013.

Bruce Willis in Die Hard 5
Distribuit de Twentieth Century Fox, filmul va fi lansat in aceeasi zi cu "The Sessions", care se bucura la randul sau de un cast remarcabil (Helen Hunt, John Hawkes si William H. Macy), la numai o saptamana dupa "Parental Guidance", de Andy Fickman, cu Billy Crystal, Bette Midler si Marisa Tomei, informeaza agentia PPN.

John McLane (Bruce Willis) ne va face cunostinta de aceasta data cu fiul sau, John McLane Jr. (Jai Courtney), cei doi devenind protagonistii unei aventuri politiste desfasurate pe teritoriul Rusiei, intrand, evident, in conflict cu autoritatile locale.

Pentru moment, doar acestea sunt detaliile oferite de realizatorii proiectului, plus trailer-ul oficial prezentat in cele ce urmeaza:

Gotye taie si peticeste un Frankenstein din versiunile hit-ului sau (Video)

Artistul belgo-australian a profitat de vacanta pentru a construi un veritabil Frankenstein muzical, taind si peticind un videoclip cu toate versiunile hit-ului "Somebody That I Use To Know", pe care le-a identificat online.

Somebodies: A YouTube Orchestra
"N-am reusit sa rezist tentatiei de a realiza un astfel de remix - potentialul materialelor regasite pe net era urias", a marturisit Gotye potrivit publicatiei La Stampa.

"Somebody That I Use To Know" l-a transformat pur si simplu pe Gotye intr-un star international, succesul incontestabil al piesei fiind confirmat si de numarul urias de vizualizari a videoclipului sau postat pe YouTube (peste 300 de milioane).

Intr-un pur stil mash-up, Gotye a pornit la vanatoare de cover/remake si parodii ale piesei pe Internet, inregistrate de fani, amici sau colegi si a dat viata produsului "Somebodies: A YouTube Orchestra", un patchwork amuzant, care merita la randul sau atentie...

Dovedind ca este un bun cunoscator al etichetei pe net, pe site-ul personal, Gotye a publicat adresele tuturor surselor de la care a preluat materialele utilizate pentru acest interesant amestec muzical, precizeaza sursa.


Google Analytics, cel mai bun serviciu pentru webmasteri, la cost zero

Google Analytics este un serviciu de analiza statistica, oferit gratuit de grupul din Mountain View, utilizat de 62,4% din primele 10 mii de site-uri active in universul Web.

Google Analytics
Datele il plaseaza pe primul loc in topul serviciilor similare oferite la nivel global: de cand Google a achizitionat Urchin Software, in 2005 si a lansat Urchin on Demand, ca serviciu gratuit, folosirea puternicului instrument de analiza s-a inscris de-a lungul timpului pe o curba ascendenta, frecventa utilizarii acestuia crescand in mod exponential, informeaza Webnews.

Potrivit datelor inregistrate la nivelul platformelor Alexa si Pingdom, in cursul lunii iunie 2012, peste 62% din primele 10 mii de site-uri web folosesc serviciul Google Analytics.

Popularitatea de care se bucura acest instrument este de necontestat: in 2009, 50% din primele 10 mii de site-uri web utilizau serviciul de statistica - in numai trei ani, s-a inregistrat o crestere de 24,8%.

De-a lungul anilor, specialistii de la Google au adus numeroase imbunatatiri propriului serviciu de analiza statistica, pornind de la nivelul control-pannel si continuand cu flow visualization si rapoartele instantanee in dashboard.

Google Analytics este astazi, fara indoiala, cel mai bun din familia serviciilor similare oferite gratuit pe Internet, acoperint o plaja larga de exigente ale webmasterilor, la cheltuieli zero, subliniaza sursa.

Fotografii pe ploaie - cele mai reusite cadre (Galerie foto)

Ploaia a constituit dintotdeauna o frumoasa provocare pentru iubitorii de fotografie: inarmati cu obiectivele propriilor aparate de fotografiat, de multe ori, flati la locul potrivit in momentul potrivit, ploaia le daruieste cadre de exceptie.

Fotografii pe ploaie
Este ceea ce se poate observa si in galeria foto prezentata in continuare - o selectie de imagini din lungul sir de propuneri oferite in acest context de Best Free Web Resources.

Stropi, lumina si culoare - iata doar trei din elementele cheie care asigura spectaculozitatea cadrelor "intrate la apa", in modul cel mai artistic cu putinta.

O colectie de exemple cat se poate de graitoare, despre cum se poate deslusi secretul picaturilor de ploaie, surprinzandu-le in baletul daruit pamantului, naturii, vietuitoarelor si tuturor ungherelor insetate ale lumii in care traim...