31 oct. 2012

Lumia vs iPhone - o confruntare cu manusi (Video)

Care sunt concluziile la care se ajunge punand la treaba in paralel un dispozitiv Nokia Lumia 920 si un iPhone 5 - acesta este obiectivul unei echipe de curiosi in ale tehnologiei, neobositi in efectuarea de teste si comparatii de acest tip.

iPhone vs Lumia
Este vorba despre membrii redactiei Test Mobile, care au realizat un amplu material dedicat performantelor celor doua tipuri de dispozitive, testandu-le intr-o maniera cu totul si cu totul originala, relateaza Webnews.

Interactionand pe rand cu display-ul fiecaruia in parte, acesti "exploratori" platiti sa-si vare nasul in tehnologia altuia, au utilizat pe post de instrumente de testare a sensibilitatii ecranului touchscreen, atat manusile cat si... o banana.

Diferentele in ceea ce priveste raspunsul obtinut la nivelul fiecarui dispozitiv in parte, le puteti observa si singuri, urmarind continutul video din cele ce urmeaza:

Cum arata 84 de milioane de stele concentrate intr-o singura imagine

Daca v-ati intrebat vreodata cum ar arata o fotografie care concentreaza milioane de stele intr-o unica imagine, iata ca raspunsul este oferit de specialistii de la ESO Paranal Observatory.

Este vorba despre cea mai mare imagine creata vreodata (108.200 x 81.500 pixeli), surprinsa cu ajutorul telescopului cu infrarosii VISTA, informeaza Gaianews.

Aceasta fotografie inedita, a fost realizata de o echipa internationala de astronomi, care au reusit sa catalogheze astfel peste 84 de milioane de stele, situate in partea centrala a galaxiei Calea Lactee.

Eforturile specialistilor s-au concretizat intr-o gigantica baza de date, care cuprinde de zece ori mai multe stele fata de cele regasite in rapoartele precedente, reprezentand un important pas in directia studierii galaxiei noastre.

Imaginea surprinsa de telescop este atat de mare, incat daca ar fi printata, ar masura 9 metri lungime si 7 metri latime, precizeaza sursa.

"Observand cu atentia milioanele de stele aflate in zona centrala a Caii Lactee, putem descoperi multe lucruri noi legate de modul in care s-a format si evoluat, extrapoland informatiile acumulate la nivelul studiilor referitoare la categoria galaxiilor in spirala, in general", a explicat Roberto Saito, unul din autorii studiului.

O astfel de imagine este deosebit de utila: gratie unui instantaneu care cuprinde o multime de stele intr-o unica matrice vizuala, astronomii pot realiza un veritabil "recensamant" al tuturor stelelor din zona centrala a Caii Lactee, precizeaza sursa.

Citeste si: WISE - descoperirile spectaculoase ale telescopului spatial

Italia: criza a condus la cresterea braconajului (Video)

Potrivit datelor inregistrate de Committee Against Bird Slaughter (CABS), in Italia, pe fondul crizei fara precedent, braconajul cunoaste o crestere ingrijoratoare, mai cu seama in randurile anumitor specii de pasari, care se vand foarte bine in restaurante.

Din ianuarie 2010 si pana in septembrie anul curent, actiunile braconierilor, concentrate indeosebi in Puglia, Lombardia si Campania, au atins un numar record, inregistrandu-se 1.567 de denuntari, relateaza Gaianews.

Au fost arestate 12 persoane vinovate de braconaj si s-au dovedit peste 5.000 de fapte ilicite in acest context, care au atras sanctiuni in valoare totala de circa un milion de euro.

In numeroase parcuri nationale si zone aflate in regim de protectie a florei si faunei, vanatoarea ilegala continua insa sa infloreasca, implicand si alte specii in afara pasarilor, cum ar fi mistretul sau antilopa, precizeaza sursa.

Situatia este cu atat mai ingrijoratoare, cu cat autoritatile italiene nu par sa acorde o importanta deosebita fenomenului.

"In Cipru, unde asociatia noastra s-a bucurat de suportul politiei, campania impotriva braconajului a dat rezultate", a subliniat Andrea Rutigliano, de la CABS.

Lord Jacob Rothschild: In Europa, cresterea va fi lenta si dificila

Lord Jacob Rothschild, bancherul si filantropul britanic in varsta de 76 de ani, a declarat intr-un interviu acordat presei internationale, ca Europa va cunoaste un proces de crestere lenta si dificila.

Lord Jacob Rothschild
"Lumea spera ca ceva bun sa se intample cat de curand, dar cu siguranta austeritatea nu ajuta", a afirmat Rothschild potrivit publicatiei La Stampa.

"Eu cred ca in urmatorii zece ani se va inregistra o crestere lenta si ca adevaratul pericol este reprezentat de politica si politicieni: e suficient sa privim spre China, Orientul Mijlociu, America si evident, spre Batranul Continent, aflat in vartejul unor dificultati fara precedent", a subliniat omul de afaceri.

"Anglia, la randul sau, se afla intr-o situatie la fel de dificila ca si Uniunea Europeana, cu care detine numeroase legaturi de afaceri: problemele legate de austeritate, datorii si politica sunt ambivalente, in sensul ca oscileaza in functie de influentele europene pe de o parte, iar pe de alta parte, de cele americane", a precizat Rothschild.  

Polonia - Biserica "excomunica" sarbatoarea de Halloween

In Polonia, biserica a demarat o ampla actiune indreptata impotriva sarbatorii de Halloween, sustinand ca aceasta reprezinta doar un prilej de propavaduire a unor practici sataniste, cu scuza divertismentului.

Este vorba despre decizia Bisericii Catolice din Polonia, care a "excomunicat" pur si simplu sarbatoarea importata din Statele Unite, ingrijorata de succesul de care pare sa se bucure Halloween-ul in ultimii ani, in randurile polonezilor, relateaza TM News.

Insotita de o galopanta forma de exploatare comerciala, sarbatoarea de Halloween atrage tot mai multi amatori de divertisment in costume horror.

Intr-un mesaj publicat online de Arhidioceza din Varsovia, traditia de Halloween este definita "un fruct al propagarii ocultismului si magiei, care-si afla radacinile in venerarea pagana a spiritelor si a zeului celtic al mortii".

Mai mult decat atat, in materialul prezentat, se precizeaza ca Anton Lavey, fondatorul satanismului modern, sustinea ca noaptea dintre 31 octombrie si 1 noiembrie, este cea mai mare sarbatoare luciferiana, prilej pentru a sustine numeroase acte de violenta oculta.

"Aceste practici sunt condamnate dechis de biserica, asa cum este condamnata tentativa de a atrage copii, tineri si adulti in vartejul periculos al ocultismului, cu scuza unei distractii nevinovate", se subliniaza in materialul publicat.

Citeste si: Tipul care vindea copii morti pentru ritualuri de vrajitorie


30 oct. 2012

Costas Vaxevanis - Assange al Greciei: Guvernul minte

Costas Vaxevanis, jurnalistul grec arestat zilele trecute pentru a fi publicat lista titularilor eleni ai unor conturi curente de la o banca elvetiana, a devenit un fel de Julian Assange al Greciei, sustinand ca guvernul de la Atena ascunde adevarul.

In opinia jurnalistului grec, pe lista cu pricina s-ar afla inscrise si numele unor complici si amici ai sistemului politic actual, care se fac vinovati de evaziune fiscala, motiv pentru care guvernul de la Atena a incercat din rasputeri sa ascunda acest document, relateaza TM News.

"Guvernul minte, in timp ce poporul e nevoit sa se hraneasca de la groapa de gunoi", a declarat Vaxevanis, subliniind ca in ciuda amplei mediatizari la nivel international, presa elena nu a scris mai nimic despre lista publicata in paginile revistei Hot Doc.

"Asta pentru ca la putere s-a instalat o oligarhie de oameni politici, oameni de afaceri si chiar si jurnalisti, care aspira sa devina un fel de elita post-criza. Guvernele din ultimii doi ani, s-au comportat ca si cum lista n-ar exista, tocmai pentru ca nu aveau interesul sa se afle cine sunt ministrii si consilierii care si-au pus banii la adapost in Elvetia", a precizat Vaxevanis.

Iranul si SUA au semnat un acord nuclear? Ambele tari neaga

Purtatorul de cuvant al Consiliului Sigurantei Nationale americane a negat existenta vreunui acord nuclear cu Iranul, precizand ca eforturile pentru identificarea unor solutii diplomatice continua, dar vizeaza colaborarea cu alte tari.

Atat Casa Alba, cat si Ministerul de Externe Iranian, au dezmintit zvonurile privind posibilitatea semnarii unor acorduri bilaterale intre Iran si Statele Unite, dupa rezultatele iminente ale alegerilor prezidentiale americane, informeaza Gaianews.

Desi observatorii internationali apreciaza ca obiectivele-tinta catre care ar putea fi indreptat arsenalul nuclear iranian constituie una dintre cele mai mari amenintari pentru echilibrele globale, Teheranul isi apara propriile proiecte nucleare, definindu-le "pacifiste".

In trecut, presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad si colaboratorii sai apropiati, au lansat ipoteza potrivit careia ar putea fi reluate contactele diplomatice cu Statele unite, dar unicul in masura sa aprobe eventuale acorduri cu americanii, este liderul suprem iranian, Ayatollahul Ali Khamenei.

Anumiti functionari americani au lasat sa se inteleaga ca Ayatollahul tinde sa manifeste o oarecare disponibilitate pentru negocieri, dar analistii iranieni exclud categoric aceasta alternativa, precizeaza sursa.

Citeste si: Iranul planuieste un dezastru ecologic in Golful Persic?

Pearson si Bertelsmann - acord pentru ebook

Penguin si Random House au decis sa fondez un joint-venture, un colos editorial care se focalizeaza pe universul digital: gigantii Pearson si Bertelsman se unesc asadar, crand ceea ce se numeste Penguin Random House.

Este de fapt o noua entitate care, in mod paradoxal, desi abia a luat nastere, este deja cea mai mare din sector, relateaza Webnews.

Obiectivul este de a reduce cheltuielile comune si de a investi sume importante in universul digital, pentru a crea o platforma editoriala care nu se lasa intimidata de rivali in ceea ce priveste productia in limba engleza.

Potrivit termenilor acordului, Bertelsmann va detine 53% din noua companie, in timp ce Pearson isi rezerva restul, de 47%. Primul va continua sa detina exclusivitatea pe piata germana, iar Pearson, cea vizand materialele educative la nivelul pietei mondiale.

Avand in vedere ca "uriasul" creat in acest mod reprezinta a patra parte din totalul de carti in limba engleza vandute in lumea intreaga, exista posibilitatea ca asupra operatiunii sa planeze un mare semn de intrebare, in ceea ce priveste eventualitatea intervenirii antitrust sau a altui organism de control, stimulat mai mult sau mai putin de Hachette sau alti editori care s-ar putea simti amenintati, precizeaza sursa.

Citeste si: Cartile interzise in China, marfa de pret la Hong Kong

Rusia - o nava plina de aur a disparut fara urma in largul Marii Ohotsk

O nava incarcata cu 700 de tone de aur a disparut fara urma in largul Marii Ohotsk, dupa ce a lansat semnale SOS, care au fost receptionate de la nivelul unei baze de control din Insulele Shantar, in extremul orient rus.

Fortele armate rusesti au demarat duminica o ampla actiune de cautare a ambarcatiunii, dar pana la aceasta ora inca nu a fost identificata vreo urma a navei si nici nu a mai fost receptionat vreun alt semnal din partea acesteia, informeaza TM News.

Echipajul acesteia ar fi alcatuit din opt persoane, dar informatiile vizand numarul exact de persoane aflate la bord sunt destul de neclare.

Potrivit sursei citate, armatorul rus a declarat ca echipajul este format "din profesionisti cu o experienta considerabila", dar procura a solicitat in paralel date exacte cu privire la conditiile ambarcatiunii, pentru a putea stabili cu exactitate ceea ce s-a intamplat cu nava.

"Va fi verificata ruta navei si conditiile sale tehnice", a tinut sa precizeze purtatorul de cuvant al departamentului de investigatii asupra transporturilor in extremul orient rus.

Armata a implicat in actiunea de cautare, atat nave, cat si un avion-amfibie si un elicopter Mi-8, chiar daca din punct de vedere meteorologic, conditiile nu sunt tocmai favorabile decolarii.

Tinand cont de preveziunile meteo pentru perioada imediat urmatoare in aceasta zona, cautarile ar putea fi chiar intrerupte, cu riscul de a pierde orice sansa de a regasi nava incarcata cu aur, precizeaza sursa.

Citeste si: Rusia vrea sa-si largeasca granitele

Concluzia antropologilor: Apple e o noua forma de religie

Dincolo de sensul metaforic al expresiei, atropologul Kirsten Bell, care isi desfasoara activitatea in cadrul Universitatii British Columbia, apreciaza ca marul tehnologic din Cupertino poate fi considerat pe drept cuvant o noua forma de cult.

Intervievata de jurnalistii de la Tech News Daily, specialista a analizat caracteristicile care definesc in esenta o religie, concluzionand ca acestea se regasesc, aproape in totalitate, in stategiile de comunicare utilizate de Apple.

Comparatia e discutabila: in lumea religioasa se regasesc credinte complet diferite, iar polemicile vizand diferentele substantiale dintre formele degenerative ale sectelor si marile comunitati de credinciosi, sunt cat se poate de aprinse.

Pe de alta parte, se poate afirma fara exagerare, ca nu exista marca pe glob care sa nu aspire (mai mult sau mai putin in mod deschis) la a-si transforma produsul final intr-un veritabil obiect de cult.

De aici, argumentele prezentate de antropologul britanic, au inceput sa capete chiar o anumita doza de umor: specialista a descris cadrul in care a fost prezentat dispozitivul iPad Mini la San Josè, in California, drept un fel de "catedrala presarata cu simboluri sacre, dominate de prezenta imaginii marului, care constituie insasi icoana grupului Apple".

Dar o religie nu poate exista in deplina sa splendoare, fara un sacerdot sau o figura carismatica, adorata de credinciosi. Si aceasta nu lipseste din contextul Apple: in opinia specialistei, in timpul expunerilor, reprezentantul grupului din Cupertino se adreseaza publicului "cu obiectivul de a-i improspata credinta, transmitand un mesaj-cheie, croit dupa forma si asemanarea principiilor care stau la baza marcii in sine".

Desi Kirstin Bell a tinut sa precizeze ca este vorba despre "o comparatie oarecum superficiala", in discursul sau, subliniaza faptul ca Apple sustine cu tarie ideea potrivit careia "vinde ceva mai mult decat simpla tehnologie, brandul promitand ceea ce se cheama "connected life", cu sensul unei vieti noi, complet diferite".

"Nu este aceasta directia catre care numeroase religii din lumea intreaga incearca sa calauzeasca, in esenta, pasii credinciosilor?", concluzioneaza interogativ Bell.

Citeste si: Apple: un strop de magie tehnologica pentru produsele viitorului (Galerie foto)

29 oct. 2012

Jurnalist grec arestat pentru publicarea listei titularilor unor conturi din Elvetia

Un jurnalist grec a fost arestat duminica, datorita faptului ca a dezvaluit o lista de titulari eleni ai unor conturi bancare din Elvetia.

Informatia este oferita de agentia ANSA, care citeaza o sursa anonima din cadrul politiei din Grecia.

Kostas Vaxevanos a publicat in paginile revistei "Hot Doc", 2.059 de nume ale unor cetateni greci, care detin conturi curente secrete la banca elvetiana HSBC, pe baza unor informatii dezvaluite de un angajat al acestei institutii.

Numele titularilor greci fusesera deja transmise guvernului de la Atena in anul 20101, de catre ministrul de finante fancez de la vremea respectiva, Christine Lagarde.

In prezent, Lagarde este director al Fondului Monetar International, precizeaza sursa.

Potrivit TM News, lista cuprinde de fapt numele unor cetateni greci care se fac vinovati de evaziune fiscala: "presa online nu a menajat autoritatile de la Atena, afirmand ca atat guvernul actual, cat si cele precedente, cunosteau foarte bine identitatea evazorilor".

Ministerul de Finante elen nu a dezvaluit date privitoare la suma totala despre care ar fi vorba in acest context, dar in cursul lunii iunie 2012, a indicat faptul ca in ultimii doi ani, peste 16 milioane de euro au fost transferate in afara tarii.

Luca Parmitano - astronautul care canta la chitara pe orbita

Astronautul italian Luca Parmitano si-a luat chitara la spinare, in adevaratul inteles al cuvantului, pentru a canta melodiile sale preferate in drum spre statia orbitala, unde va ajunge in februarie 2013, cu naveta europeana Albert Einstein.

Luca Parmitano
Luca e un fan Beatles si pentru a purta in spatiu cele mai indragite piese ale celebrei formatii, specialistii au realizat o chitara speciala, la care va canta pentru prima data de pe orbita, relateaza Giornalettismo.

"E o chitara acustica speciala, careia i-a fost indepartata intreaga parte electronica, pentru a nu risca interferente cu aparatura de la bordul navetei", a explicat astronautul.

Pentru ca tabloul sa fie complet, e necesar sa amintim ca misiunea la care participa Luca se numeste "Volare" - titlul unui cantec bine cunoscut si in tara noastra - si ca antrenamentele intense pentru acest proiect, au loc in cadrul centrului special "Star City", situat chiar la portile Moscovei.

Totul a pornit de la o gluma: discutand despre o posibila incarcatura, de mici dimensiuni, care ar putea fi transportata la bord, Luca a propus amuzat o chitara, dar specialistii au considerat ca ideea nu e rea deloc, astfel incat s-au pus pe treaba.

"Asa a luat nastere si pasiunea mea pentru acest instrument - nu cantam la chitara, am invatat abia acum un an sa folosesc acest instrument cum se cuvine - si cine are timp de zdraganit? Dar acum renunt la televizor si cand vreau sa ma relaxez, cant pentru fetitele mele, Sara si Maia", a declarat Luca.

Cum melodia preferata a fetitelor este "We Are The Dinosaurs", Luca a decis sa le-o cante negresit din spatiu, precizeaza sursa.

Surface - cum a fost proiectat Touch Cover (Video)

Microsoft a publicat recent un video demonstrativ, care dezvaluie modul in care a fost proiectat Touch Cover, pentru dispozitivele tablet Surface, create de specialistii grupului din Redmond.

Touch Cover este de fapt o tastatura cu un design deosebit: fara butoane in relief, ci integral proiectata pentru o experienta touch, in masura sa raspunda prompt la atingerea literei dorite, pentru ca aceasta sa fie afisata pe display, relateaza Webnews.

La nivelul prezentarii video oferite de Microsoft, este relevat felul in care aceasta tastatura a luat nastere, asemenea unei scurte priviri aruncate spre modul de operare al grupului, in contextul lansarii ultimului sau produs tehnologic.

Surface pare sa-si croiasca binisor drum pe o piata deja intesata de solutii similare, intr-un moment in care cu greu se face fata rivalitatii cu gigantii tehnologici de talia Apple, Amazon sau alte nume cu pedigree din acelasi sector.

Iata asadar motivul pentru care preturile, calitatea si tehnologiile cat mai avansate, oferite de fiecare dispozitiv in parte, raman principalele trei elemente care vor juca un rol fundamental in atragerea unui numar cat mai mare de utilizatori.

28 oct. 2012

Stacy Keibler: Nu tin sa ma casatoresc cu George Clooney

Stacy Keibler, actuala partenera a lui George Clooney, a tinut sa se distanteze de ipoteza unei apropiate casatorii cu indragitul actor american, in varsta de 51 de ani.

"Nu tin catusi de putin sa ma casatoresc cu George Clooney", a declarat frumoasa actrita si fosta luptatoare de wrestling, care a implinit 33 de ani in 14 octombrie, relateaza TM News.

Daca in vara pare sa-si fi exprimat Clooney aceeasi opinie "de gheata" vizand eventualitatea unei casatorii cu Stacy, de data aceasta a fost sirena blonda cea care a tinut sa declare presei ca nu este interesata de o astfel de uniune.

"Nu ma gandesc deocamdata nici la casatorie, nici la copii. Vreau doar sa traiesc clipa", a tinut sa precizeze Stacy intr-un interviu acordat revistei americane "E!".

Michelle Obama: Barack a mostenit un haos

Prima doamna a Statelor Unite, Michelle Obama, isi sustine cu o indarjire demna de toata lauda sotul in cursa electorala pentru obtinerea unui nou mandat la Casa Alba, ajunsa de acum pe ultima suta de metri.

In opinia sa, Barack Obama a preluat conducerea SUA intr-o perioada in care dificultatile au atins un nivel fara precedent in America, ceea ce a transferat pe umerii presedintelui o responsabilitate imensa, relateaza agentia ANSA.

"Barack Obama a mostenit o economie aflata intr-un vertiginos declin", sustine sotia presedintelui american, respingand astfel criticile pentru slaba crestere a produsului intern brut, inregistrata in cursul primului mandat.

Michelle Obama a intervenit in cadrul unei reuniuni electorale, intr-un moment decisiv al confruntarii cu Mitt Romney, subliniind faptul ca sotul sau s-a instalat la casa Alba in 2008, in plina criza, cand situatia din Statele Unite amintea de perioada Marii Depresiuni.

"E suficient sa citim ceea ce scriau ziarele din acele vremuri", a precizat Michelle Obama, potrivit sursei citate.

NAVTEQ True - Nokia va avea propriul sau Street View (Video)

NAVTEQ True reprezinta pentru Nokia, ceea ce Street View este pentru Google: un proiect menit sa "colectioneze" milioane de imagini panoramiche surprinse pe strazile lumii, pentru a recrea un model virtual in 3D.

NAVTEQ True
Initiativa a fost anuntata vineri de grupul din Chicago, preluat in 2007 de producatorul finlandez, informeaza Webnews.

Este vorba despre o platforma creata cu obiectivul evident de a pune la dispozitia utilizatorilor un serviciu avansat de harti pentru un teritoriu cat mai vast cu putinta, cu indicatii detaliate, utile celor ce se afla la volan si nu numai.

NAVTEQ True cocheteaza si cu ideea de a se strecura incet si sigur in sectorul mobil, cu deplina integrare la nivelul dispozitivelor smartphone Lumia care, gratie aplicatiei City Lens, vor putea identifica locatii de interes in vecinatatea zonei in care sunt pozitionate.

Acest lucru este va fi posibil prin intermediul unei tehnologii avansate, care realizeaza o corespondenta biunivoca intre geolocalizare si realitate virtuala augmentata, precizeaza sursa.

In ansamblu, NAVTEQ True, seamana mult cu serviciul Street View, integrat in Google Maps, dar avanseaza un punct forte, care se bazeaza pe calitatea deosebita a fotografiilor si inalta precizie a datelor oferite, culese de pe teren cu ajutorul unei aparaturi extrem de complexe, instalata la nivelul masinilor utilizate.

La baza proiectului se afla performantele a patru tehnologii esentiale:
  • 360° LIDAR: un sistem radar de lasere rotative, care poate inmagazina in fiecare secunda, pana la 1,3 milioane de puncte pentru a realiza modele 3D virtuale ale mediului inconjurator;
  • Senzori de pozitie: GPS si Inertial Measurement Unit (IMU), de inalta precizie;
  • Camere foto panoramice: realizeaza fotografii la 360 de grade, sincronizandu-se cu sistemul LIDAR;
  • Camere foto multi-view high resolution: toate imaginile sunt detaliate, pentru garantarea unei calitati maxime a serviciului.
NAVTEQ precizeaza pe blogul sau oficial, ca intr-o singura zi sunt acumulate circa 12 milioane de imagini vizand indicatoarele stradale, 2 milioane de fotografii panoramice si un trilion de informatii provenite de la sistemul LIDAR.

Toate acestea sunt corelate succesiv si arhivate astfel incat sa se realizeze un database complet si detaliat, cu reproducerea fidela a strazilor din lumea intreaga, precizeaza sursa.

27 oct. 2012

Duminica vom dormi o ora in plus - se trece la orarul de iarna

Duminica vom dormi o ora in plus: se trece la orarul de iarna - acele ceasornicelor se muta la miezul noptii inapoi cu o ora, astfel incat ora 4 devine ora 3.

Ultimul weekend din octombrie rezerva aceasta mica satisfactie celor ce adora sa stea mai mult in pat dimineata - odata sfarsit orarul de vara, 70 de tari europene si SUA, isi dau ceasurile inapoi cu o ora, relateaza agentia TM News.

Diferenta de fus orar implica schimbarea orei in mod diferit de la o tara la alta, in functie de meridianul pe care se afla.

Astfel, trei tari membre ale Uniunii Europene, Marea Britanie, Irlanda si Portugalia vor reveni la ora GMT, in timp ce Spania, Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Franta, Germania, Ungaria, Italia, Luxemburgul, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia, Suedia si Olanda, isi vor modifica acele ceasornicelor la ora GMT+1.

Cipru, Estonia, Finlanda, Grecia, Letonia si Lituania vor trece la randul lor la ora GMT+2, precizeaza sursa.


Putin: Cu moneda euro, UE s-a intins mai mult decat o tine plapuma

In opinia lui Vladimir Putin, adoptarea monedei unice in UE a reprezentat o eroare ce se reflecta in prezent in situatia de criza care afecteaza toate tarile membre, fara a se intrezari vreo solutie constructiva in acest context.

Vladimir Putin
"UE s-a intins mai mult decat o tine plapuma cu moneda euro", a declarat Putin, potrivit TM News, precizand ca Grecia s-ar fi putut salva de la situatia dezastruoasa in care se regaseste astazi, daca ar fi pastrat moneda sa nationala.

"Ceea ce se intampla azi in Europa este de fapt o criza de sistem, nu doar o chestiune de debite - iata de ce, tarile membre UE privesc una la alta cu stupoare, intrebandu-se reciproc ce este de facut, fara sa afle insa raspunsul la cimilitura", si-a exprimat seful de la Kremlin critica pe un ton malitios.

Mai mult decat atat, Putin a tinut sa sublinieze ca invatamintele care se trag din experienta monedei euro in UE, conduc la concluzia ca "mai intai trebuie gasit un mecanism perfect, cu adevarat functional si sustenabil si pe urma sa se evalueze posibilitatea crearii unui model similar, in spatiul fostei Uniuni Sovietice, pentru proiecte vizand uniformizarea valutara cu Bielorusia".

Continuandu-si rationamentul critic la adresa politicii aplicate de UE la nivel intraeuropean, Putin a precizat: "Cu drahma, grecii si-ar fi putut salva si relansa propria economie, in schimb, acum s-au trezit cu mainile goale, lipsiti de instrumente si impovarati de datorii".


Corvette - misteriosul C7

Corvette, mitul american pe patru roti, pare sa fi ajuns la cea de-a saptea sa generatie, dar nimeni nu stie deocamdata cum va arata ultimul model sportiv al casei automobilistice Chevrolet.

Este o surpriza numita simplu, C7, care va fi dezvaluita abia in cadrul North American Auto Show, eveniment cunoscut cel mai bine sub denumirea de Salonul Auto de la Detroit, relateaza Il Giornale del Lusso.

C7 va "debuta in societate" in 13 ianuarie 2013, dar pentru moment, accesul la informatii ceva mai detaliate este deosebit de limitat, astfel incat publicul sa fie cat mai placut surprins de aparitia acesteia pe podiumul vedetelor auto.

Chevrolet nu a publicat asadar imagini oficiale pentru C7, de la care se cunoaste doar noul logo "Crossed Flags" - doua steaguri incrucisate - unul cu modelul clasic al tablei de sah si celalt purtand insemnul Chevrolet si crinul Frantei - care aminteste descendenta din linia "bunicii" din 1953.


Tom Criuse cere 50 milioane de dolari despagubire pentru defaimare

Actorul american Tom Cruise a pretins despagubiri in valoare de 50 de milioane de dolari din partea saptamanalului "Life and Style", care a publicat un material defaimator la adresa "vedetei 007".

Este vorba despre un articol care a vazut lumina tiparului in 30 iulie 2012, in care Tom era acuzat de a-si fi abandonat fiica, Suri, dupa anuntarea oficiala a divortului de Katie Holmes, informeaza TM News.

Cu litere de-o schioapa, saptamanalul anunta ca "Suri plange, abandonata de tatal sau", publicand o fotografie a fetitei in varsta de 6 ani, in lacrimi, la cateva saptamani dupa anuntarea divortului.

Avocatul lui Tom Cruise, Bert Fields, a declarat ca plangerea inaintata autoritatilor judecatoresti din Los Angeles, vizand defaimarea clientului sau, cuprinde solicitarea unei despagubiri in valoare de 50 de milioane de dolari din partea publicatiei saptamanale.

"Tom este un tata afectuos, o iubeste nemasurat pe Suri - fetita este un element esential in viata sa si va fi mereu astfel. Sustinand ca si-ar fi abandonat fiica, saptamanalul a publicat o minciuna sfruntata, infama", a declarat Fields intr-un comunicat de presa.

"Scriind astfel de lucruri intr-un titlu asociat unei fotografii a fetitei in lacrimi, e deplorabil", a subliniat avocatul lui Tom, mentionand ca de fapt, in articol, nu se pomeneste de vreun abandon.

Top 10 - celebritati care atrag cele mai mari castiguri post-mortem (Galerie foto si video)

Intr-un clasament al celebritatilor care continua sa atraga castiguri de milioane de dolari chiar si dupa ce au incetat din viata, locul de frunte este ocupat de Elizabeth Taylor - actrita cu ochii violet.

Mostenitorii lui Liz au varat in buzunare 210 milioane de dolari, obtinuti indeosebi de pe urma vanzarii obiectelor personale ale actritei, precum articole de imbracaminte, bijuterii sau opere de arta, relateaza Forbes.

In topul primelor 10 celebritati care continua sa atraga castiguri de milioane dupa ce au trecut in nefiinta, Liz l-a detronat, dupa octombrie 2011, pe Michael Jackson, care a trecut astfel pe cel de-al doilea loc, cu "numai" 145 de milioane de dolari.

Liz a devenit asadar regina castigurilor atrase post-mortem, dar odata cu trecerea timpului, muzica lui Michael ar putea continua sa se vanda, atragand incasari care s-ar adauga treptat la cele de pana acum, ajungand-o din urma pe diva hollywoodiana.

Michael Jackson

"Medalia de bronz", ii revine regelui neincoronat al rock-ului, Elvis Presley, care si-a adjudecat locul al treilea, cu 55 de milioane de dolari.

Elvis Presley

Iata, in cele ce urmeaza, celebritatile care s-au clasat pe locurile urmatoare in acest top inedit, si sumele pe care au continuat sa le atraga, dupa ce au incetat din viata:

Charles Schulz, 37 milioane de dolari


Charles Monroe Schulz (1922-2000), supranumit Sparky, a fost un celebru creator de benzi desenate, caruia ii datoram aventurile indragitelor personaje din "The Peanuts Gang", transferate ulterior sub forma desenelor animate, pe micile si marile ecrane.

Woodstock, Snoopy, Charlie Brown si prietenii lor, isi au originile in seria publicata de saptamanalul comic "Li'l Folks", in 1940, dar cartile care istorisesc aventurile acestor personaje continua sa se vanda si astazi, spre deliciul copiilor si nu numai.

In prezent, Peanuts Worldwide LLC este o companie mixta, in care pachetul majoritar este detinut de Iconix Brand Group (80%), in timp ce Charles M. Schulz Creative Associates are doar 20% din actiuni.


Bob Marley, 17 milioane de dolari

Pentru multi, Bob Marley nu a murit si nu va muri niciodata: piesele sale continua sa incante generatie dupa generatie, iubitorii muzicii de toate varstele si de pe toate meridianele lumii (Video, 1979).

Slagare precum "No Woman, No Cry", "I Shot the Sheriff", "Could You Be Loved", sunt reproduse si azi in discoteci sau cluburi, bucurandu-se de aceslasi succes la public ca si odinioara.

"Legend" - compilatia de piese semnate de Bob Marley lansata post-mortem, este cel mai bine vandut album reggae al tuturor timpurilor, inregistrand peste 25 de milioane de exemplare vandute.

Putini stiu insa ca Marley a avut nici mai mult nici mai putin decat 12 copii, din diferite relatii (doar trei cu sotia sa, Rita, care a afirmat dupa moartea artistului, ca lista descendentilor sai ar fi in realitate mult mai lunga).


John Lenon, 12 milioane de dolari

John Lenon

Marilyn Monroe, 10 milioane de dolari

Marilyn Monroe

Albert Einstein, 10 milioane de dolari

Albert Einstein

Dr. Seuss, 9 milioane de dolari

Dr. Seuss

Steve McQueen, 8 milioane de dolari

Steve McQueen

26 oct. 2012

Rusia vrea sa-si largeasca granitele

Rusia, cea mai mare tara din lume, vrea sa-si largeasca si mai mult granitele, astfel incat sa poata benefiacia de avantajele exploatarii a cat mai mult zacamant de hidrocarburi din zona arctica.

Misiunile de cercetare geologica autorizate de guvernul de la Moscova si desfasurate in perioada 2010-2012 in aceasta regiune, ar putea favoriza extinderea platformei continentale ruse, cu circa 1,2 milioane de kilometri patrati, informeaza agentia ANSA.

Este vorba despre o afirmatie care-i apartine lui Aleksandr Popov, directorul agentiei federale pentru subteran, care a anuntat inaintarea unei cereri oficiale catre comisia ONU, vizand aceasta chestiune.

Ramane de vazut in ce masura initiativa autoritatilor moscovite se va bucura de acordul membrilor comisiei, observatorii internationali asteptand cu mult interes decizia ONU in acest sens.

Toyota reduce o parte din productia realizata in China

Casa automobilistica nipona Toyota, a anuntat suspendarea activitatii de productie a anumitor componente auto realizate in fabrica de la Tianjin, localitate aflata in vecinatatea Beijing-ului.

Dupa ce vanzarile automobilelor Toyota au cunoscut o veritabila prabusire in China, linia de fabricatie din Tianjin a fost primul element catre care s-a indreptat atentia producatorului japonez, relateaza agentia ANSA.

Este vorba despre cea mai mare fabrica din China, astfel incat, masura adoptata marti de compania japoneza, tensioneaza si mai mult relatiile dintre cele doua tari.

Insasi scaderea vanzarilor la automobilele Toyota pe piata chineza, reprezinta o consecinta a disputei asupra insulelor Diaoyu/Senkaku, pe care Japonia le-a nationalizat in cursul lunii trecute, precizeaza sursa.

Apple: linia iMac se completeaza cu doua noi modele (Galerie foto)

Doua noi modele se adauga liniei iMac de la Apple: unul de 21,5 inch si celalalt de 27 inch, cu o varietate de dotari hardware si preturi ce pornesc de la 1.379 euro, pana la 2.079 de euro.

Eleganta si design-ul se impletesc inca odata in mod armonios, pentru a defini conceptul de iMac, perla desktop oferita de specialistii grupului din Cupertino, relateaza Webnews.

"Subtire" este cuvantul cheie, care ar putea descrie principala caracteristica a noilor monitoare, profilul acestora masurand doar 5 milimetri.

"Desi e incredibil de subtire, noul iMac, cea mai iubita solutie desktop all-in-one din lume, reuneste o catitate enorma de prestatii si tehnologii, intr-o matrice care poate fi considerata pe drept cuvant inovativa, eleganta si accesibila", a descris cu mandrie Phil Schiller, noul produs Apple.

Iata, in cele ce urmeaza, o galerie foto menita sa aduca in prim-plan cele doua noi versiuni propuse de marul tehnologic din Cupertino:












25 oct. 2012

UE: a fost propus fondul impotriva saraciei

Comisia Uniunii Europene a propus constituirea unui fond de ajutor in valoare de 2,5 miliarde de euro, destinat numerosilor cetateni europeni care se afla intr-o situatie de saracie fara precedent.

Fondul, care va trebui aprobat de Consiliu si Europarlament in cadrul negocierilor vizand noul bilant pentru perioada 2014-2020, va permite efectuarea de cheltuieli pentru furnizarea de hrana, imbracaminte si bunuri de prima necesitate persoanelor sarace, relateaza agentia ANSA.

Este vorba indeosebi despre cetatenii europeni care nu dispun de o locuinta si de copiii lipsiti de acele posibilitati materiale fundamentale, care le ingaduie sa creasca sanatos si sa beneficieze de o educatie adecvata, precizeaza sursa.

Nu este pentru prima data cand o astfel de propunere a fost formulata la nivelul Uniunii Europene, dar situatia de criza care a coplesit Batranul Continent in ultimii ani, a accentuat necesitatea constituirii unui fond pentru acordarea de ajutor celor ce nu reusesc sa iasa din abisul unei saracii lucii.

Xbox SmartGlass - prezentarea video

Aplicatia Xbox SmartGlass va permite accesul la continuturile puse la dispozitie de Xbox 360 si de corelatele marketplace - Xbox Music, Xbox Video si Xbox Games, cu facilitarea unui control deplin al comenzilor la nivelul propriilor dispozitive.

Utilizatorul va putea asadar sa caute filmul sau preferat prin intermediul "Play on Xbox 360" si sa-l reproduca direct la televizor, sau sa lanseze spre exemplu, Internet Explorer 10 si sa navigheze online de pe smartphone, citind textele si vizualizand imaginile direct pe ecranul televizorului, relateaza Webnews.

SmartGlass se propune drept un element magic al ecosistemului Xbox, devenind expresia concreta a intgrarii intre variate alte componente.

Pana in prezent, nimeni nu a mai reusit sa creeze un astfel de ecosistem, iar Microsoft intentioneaza sa exploateze din plin avantajele oferite de noua solutie de integrare, care va fi lansata oficial in 26 octombrie, zi dedicata de asemnea, liniei Surface si multasteptatului Windows 8, precizeaza sursa.

Airbus - 140 de milioane de euro pentru noul A350

Noul model A350 de la Airbus, a fost prezentat oficial marti, in sudul Frantei, la fabrica de asamblari din Colomiers.

Este vorba despre un proiect in care compania Airbus a investit nici mai mult nici mai putin decat 140 de milioane de euro, relateaza agentia ANSA.

Compania producatoare si-a propus sa construiasca 10 astfel de modele pana in anul 2018, a tinut sa precizeze in cadrul evenimentului de prezentare, Gunter Butschek, seful operatiunilor de la Airbus.

Printre persoanele care s-au deplasat la Colomiers pentru a lua parte la prezentare, s-au numarat premierul francez, Jean-Marc Ayrault si Tom Enders, administratorul delegat de la European Aeronautic Defence and Space (EADS), precizeaza sursa.

BBC - Obama e mai tare ca Romney

Un sondaj realizat de BBC a relevat ca la nivel international, Obama ocupa primul loc in preferintele oamenilor, in ceea ce priveste cursa pentru un nou mandat la Casa Alba.

Barack Obama
Potrivit unui studiu elaborat pe baza rezultatelor inregistrate in 21 de tari, actualul presedinte american inregistreaza un procent de 50% din preferintele oamenilor, in timp ce rivalul sau, Mitt Romney, a reusit sa atinga abia pragul de 9%, relateaza TM News, citand BBC.

Sondajul a fost realizat in perioada 3 iulie - 3 septembrie, implicand un esantion alcatuit din 21.797 de persoane, din 21 de tari.

Franta este tara in care Obama-mania se manifesta cel mai intens (72% din preferinte), in timp ce unica tara, de pe lista celor implicate in acest studiu, care si-ar dori victoria lui Romney, este Pakistanul, precizeaza sursa.

Un zambet gratie unui panou publicitar (Galerie foto)

O noua incursiune in teritoriul publicitatii creative, unde produsele si serviciile sunt promovate cu mult umor, ne calauzeste pe urmele celor ce transforma anecdota intr-o gaselnita menita sa atraga cat mai multi clienti.

Este vorba despre o colectie de imagini publicitare, condimentate cu sarea si piperul unor situatii imaginare care aduc zambetul pe buze, oferita de Fun of Art.

Oamenii devin mai receptivi atunci cand cand sunt bine dispusi: iata de ce, specialistii in marketing tind sa adopte cu insistenta formula acestor panouri publicitare care afiseaza imagini care frizeaza imposibilul, mizand pe efectul deconectant al impactului vizual, care faciliteaza transmiterea unui mesaj-cheie.

Priviti si judecati: