31 dec. 2012

Revelion 2013 - Atentie la dopul de la sticla de sampanie !

Stiati ca dopul de la sticla de sampanie poate atinge o viteza de pana la 80 de kilometri pe ora cand este destupat in urma agitarii lichidului imbuteliat?

Un motiv temeinic pentru ca specialistii de la American Academy Ophthalmology sa lanseze un semnal de alarma cu putin inainte de noaptea Anului Nou, invitand consumatorii la prudenta, relateaza Daily Mail.

Dopul asasin

Presiunea lichidului continut intr-o sticla de sampanie, poate lansa un dop de pluta cu o viteza suficient de mare pentru a-l transforma intr-un proiectil periculos.

Cazurile in care un astfel de dop buclucas a sfarsit prin a sparge ochelarii mesenilor sau a reusit sa produca traume cu efecte permanente la nivelul aparatului ocular lovind direct ochiul cuiva, sunt destul de frecvente.

Se risca mult daca sticla este manevrata cu neatentie, considerand ca unui dop de la o sticla destupata la 60 de centimentri de fata unei persoane ar avea nevoie de numai 0,05 secunde pentru a-i lovi ochiul.

"Nu aveti timp sa va protejati fata: dopul poate lovi in plin, putand produce glaucom, fracturi ale cavitatii orbitale, sangerari sau desprinderi de retina", atentioneaza unul din medicii institutului amrican de oftalmologie.

Tutorial pentru manevrarea sticlei de sampanie

Specialistii americani nu se limiteaza insa doar la atentionari, ci prezinta si o serie de recomandari menite sa ne puna la adapost de astfel de accidente care pot ruina petrecerea de Anul Nou:

  • Sampania trebuie mentinuta la o temperatura care sa nu depaseasca 7 grade celsius - cu cat sticla este mai rece, cu atat se reduce riscul ca dopul sa sara pe neasteptate;
  • Sticla se inclina la un unghi de 45 de grade pentru a fi destupata, acordandu-se atentie directiei in care va fi proiectat dopul, pentru a nu lovi oaspetii - impletitura metalica trebuie inlaturata cu grija, in timp ce dopul continua sa fie presat cu doua degete;
  • Se infasoara gatul sticlei intr-un servet inainte de a se incepe slabirea dopului, astfel incat acesta sa ramana blocat in prosop cand este eliberat complet.
In cazul in care lucrurile nu sunt totusi destul de clare, avem la dispozitie si un filmulet demonstrativ, menit sa inlature orice semn de intrebare:

Galaxia Stiri si Noutati va ureaza La Multi Ani!

Galaxia Stiri si Noutati ureaza tuturor cititorilor sai si celor ce iubesc si cred in rolul benefic al comunicarii online si al transmiterii de informatii si stiri in ambientul web, un calduros La Multi Ani!



Fie ca anul 2013 sa aduca tuturor, mai multa liniste sufleteasca, impliniri si bunastare.

Multumim celor ce au fost alaturi de noi si in acest an complicat si presarat cu provocari de tot felul si nadajduim ca dificultatile si tensiunile de orice fel, sa se opreasca la pragul dintre cei doi ani.

Pentru 2013, o imbelsugata recolta de realizari, fericire si nu in ultimul rand, sanatate!

Cu drag,
Galaxia Stiri si Noutati






                                                    

Ryanair - pilotii sunt constransi sa zboare cu cantitati reduse de carburanti

Patru piloti ai companiei aeriene irlandeze Ryanair, au depus o plangere sub protectia anonimatului, sustinand ca sunt constransi sa zboare cu mai putin carburant decat prevad normele de siguranta.

"Aeronavele Ryanair zboara frecvent cu cantitati de carburant situate sub limita prevazuta de normele de siguranta in vigoare, supunand astfel pilotii la un stres continuu", realteaza agentia ANSA.

Aceasta practica a devenit o obisnuinta in cadrul companiei, strategia acesteia fiind de a supune permanent pilotii unei presiuni deosebite, pentru a-i determina sa apeleze la artificii de zbor menite sa economiseasca rezervele de carburant.

"Ne temem sa nu se ajunga la producerea unui eveniment tragic, mai inainte ca cineva sa sesizeze cat de grav stau lucrurile din acest punct de vedere", se precizeaza in plangerea inaintata de angajatii companiei aeriene irlandeze.

"Presiunile carora suntem supusi pentru a utiliza cat mai putin carburant fac parte dintr-o strategie a companiei, care urmareste doar economisirea, fara sa acorde atentia cuvenita riscurilor", subliniaza cei patru piloti de la Ryanair.

Spania - Rajoy: 2013 va fi un an greu, dar nu vom cere ajutor la BCE

Premierul spaniol Mariano Rajoy si-a exprimat convingerea ca pentru tara sa, anul 2013 va fi unul dificil, dar in ciuda acestui fapt, Spania nu intentioneaza sa ceara ajutor de la BCE.

Mariano Rajoy

"Anul care vine va fi deosebit de greu pentru economia spaniola, dar nadajduiesc intr-o imbunatatire neta a situatie pentru semestrul al doilea al lui 2013", a afirmat Rajoy, potrivit TM News.

"Ne asteapta noi provocari si dificultati in prima parte a anului, mai cu seama in ceea ce priveste perseverenta pe care va trebui sa o manifestam fata de reformele lansate - e limpede ca recesiunea va continua pentru ceva vreme, dar speram intr-o relansare economica pentru cea de doua jumatate a anului", sustine premierul spaniol.

Referindu-se la un posibil ajutor din partea BCE, Rajoy a tinut sa precizeze ca desi in momentul de fata Sapania nu intentioneaza sa apeleze la interventia Bancii Centrale Europene, nu este exclusa o astfel de solicitare pe viitor, daca guvernul de la Madrid va considera necesar. 

China - autoritatile impun noi reguli utilizatorilor de Internet

Congresul National al Poporului din China a adoptat noi reguli care vor guverna universul Web pentru navigatori, obligandu-i sa declare datele de identitate reale providerilor de Internet din aceasta tara.


Informatia este oferita de TM News, care citeaza The New York Times.

Masura a fost aprobata de Comitetul permanent al Congresului National al Poporului Chinez, in finalul unei reuniuni care s-a desfasurat timp de cinci zile la Beijing, a precizat la randul sau, agentia de presa locala Xinhua.

"Providerii de servicii Internet le vor solicita utilizatorilor datele reale de identitate, inainte de semnarea unui contract de acces la Internet, prin intermediul unei linii telefonice fixe sau mobile, inregistrand informatiile obtinute pe aceasta cale in bazele lor de date", relateaza Xinhua.

Utilizatorii chinezi vor putea utiliza pseudonimuri ulterior, la postarea de mesage in universul Web, dar numai daca au furnizat initial datele reale de identitate providerului lor de Internet, precizeaza sursa.


Marea Britanie - pentru Revelion, spumosul bate sampania

Pentru Revelionul 2013, in Marea Britanie, se poate spune ca spumosul bate sampania: criza dicteaza consumatorilor un comportament bazat pe un buget limitat, iar pretul sampaniei a taiat de pe multe liste de cumparaturi acest produs.


Sampania devine insa, pe zi ce trece, o bautura tot mai putin consumata in UE, in timp ce locul sau a fost preluat de "ruda mai putin costisitoare" a acesteia - spumosul, relateaza TM News, citand The Guardian.

In ceea ce-i priveste pe britanici cel putin, tendinta este cat se poate de clara: in supermarketurile care fac parte din lantul comercial Tesco, vinul spumos e campionul absolut al vanzarilor pe anul 2012.

In comparatie cu anul precedent, incasarile la acest produs s-au dublat, iar datele tind sa se inscrie pe o curba ascendenta de-a dreptul spectaculoasa inainte de Revelionul 2013.

Un alt efect al crizei economice in Marea Britanie, este reprezentat de numarul redus de persoane care au optat anul acesta pentru petrecerea Anului Nou in restaurante sau localuri rezervate, ceea ce va conduce automat la cumpararea unei sticle "pentru acasa", concluzioneaza sursa.


30 dec. 2012

Swaziland - autoritatile interzic fustele mini

Autoritatile din Swaziland, un mic regat situat in sudul Africii, cu capitala la Mbabane, au decis reintroducerea unei legi coloniale din 1889, care interzice fustele mini.

Masura a fost adoptata cu convingerea ca fustele scurte reprezinta o tentatie pentru violatori, asa cum a afirmat un purtator de cuvant al politiei locale, potrivit TM News.

Norma prevede o pedeapsa de pana la sase luni de inchisoare pentru cele ce nu vor sa renunte la acest articol de imbracaminte.

Restrictiile vizeaza insa si blugii cu talie joasa, care intra in aceeasi categorie de accesorii provocatoare.

"Femeile care se imbraca sumar sau opteaza pentru articole vestimentare prea mulate sau prea decoltate, sunt raspunzatoare pentru violurile sau actele de agresiune carora le cad victime", a declarat Wendy Hleta, citata de cotidianul local The Independent Online.

Exista insa si o exceptie de la regula: legea nu se aplica tinerelor care danseaza odata pe an in fata regelui Mswati al III-lea, la ceremonia in cadrul careia monarhul isi alege o noua sotie. 

Pana in prezent, lista sotiilor sale numara deja 13 membre, precizeaza sursa.




Germania - Wolfgang Schaeuble: Ce-a fost mai greu a trecut

Ministrul de finante german, Wolfgang Schaeuble, nutreste convingerea ca pentru tara sa, din punct de vedere al crizei economice, ce-a fost mai greu a trecut.

Wolfgang Schaeuble
Intr-un interviu acordat tabloidului Bild, Schaeuble a afirmat cu optimism, ca in cursul anului urmator, Germania va inregistra o crestere economica normala, relateaza TM News.

"Lucrurile stau mai bine decat s-ar putea crede, pentru ca, printre altele, schimburile economice cu Asia si SUA, prezinta un caracter mai accentuat decat era prevazut", a declarat ministrul de finante german.

Opinia increzatoare a lui Schaeuble se limiteaza insa la situatia din Germania, in timp ce pentru alte tari, precum Italia, Spania sau Grecia, nu se intrevad perspective tocmai imbucuratoare.

"Aceste tari sunt coplesite de lipsuri si nu au cum sa-si revina prea curand, chiar daca vor reusi sa mentina o politica de consolidare a debitului si sa aplice masuri nepopulare - situatia lor este extrem de serioasa", a concluzionat Schaeuble.

Apple - salariul lui Tim Cook, in cadere libera

Desi Apple se mentine in fruntea clasamentului companiilor tehnologice de succes ale lumii, salariul lui Tim Cook - cel ce se afla la carma afacerilor sale - pare sa fi intrat in cadere libera.

Tim Cook

Pentru anul 2012, numarul unu al echipei marului tehnologic, a reusit sa castige numai 4 milioane de dolari, fata de 378 de milioane, cat a depozitat in vistieria personala in 2011, relateaza agentia ANSA.

Dupa succesul de netagaduit inregistrat de lansarea dispozitivelor iPhone 5 si iPad mini, Apple continua sa fie cea mai bogata companie de pe planeta, ajungand sa fie cotata la bursa cu 700 de dolari pe actiune.

In ciuda acestor performante financiare, Tim Cook se vede silit sa "stranga cureaua", succesorul lui Steve Jobs inregistrand o veritabila prabusire a castigului anual (circa 99%), precizeaza sursa.

Far Cry 3, actiune si suspans in FPS Ubisoft (Video)

Far Cry 3 e noul "impusca tot" personal, dezvoltat si publicat de Ubisoft pentru PC, PlayStation 3 si Xbox 360, al treilea capitol al unei serii care a debutat in 2004, avandu-l drept protagonist pe Jason Brody.

Acesta este prizonier, alaturi de prietenii sai, pe o insula unde se afla in curs de desfasurare razboiul sangeros dintre populatia indigena si piratii condusi de nemilosul capitan Vaas, relateaza Webnews.

Misterul, halucinatiile si suspansul reprezinta trei componente cheie ale noii aventuri Ubisoft, care va pune jucatorul fata in fata cu secretele ascunse in meandrele unui taram care numai in aparenta este un paradis scaldat de apele Marii Caraibelor.

Seria Far Cry a ocupat dintotdeauna un loc special in inima pasionatilor de gaming bazat pe tiparul "impusca tot", o aventura digitala care a reusit sa-si recastige numerosi fani, cu cel de-al treilea capitol al sau, dupa ce a inregistrat o brusca scadere calitativa cu Far Cry 2.

Presarat cu anumite fraze de efect, extrase din celebra opera "Alice in Tara Minunilor" in versiunea sa originala de Lewis Carroll, aventura propusa de Far Cry 3 nu se pierde in detalii, ci lanseaza jucatorul direct  in miezul vartejului de violenta, in care fiecare isi are pretul sau si nimic nu este asa cum pare la prima vedere.

Cu un slalom abil printre momentele de disperare, indarjire si nebunie pura, jocul abordeaza acel gen de actiune care imprumuta ceva din spiritul unui ipotetic Assassin's Creed pirateresc, oferind o experienta fascinanta, ambientata intr-un cadru ce i se potriveste ca o manusa.


Ce anume place in Far Cry 3
  • Joc de cursa lunga, accesibil si generator de satisfactii tipice chiar si in fazele sale avansate;
  • Coerenta naratiunii si varietatea actiunilor de intreprins pentru singleplayer;
  • Solid ca o stanca din punct de vedere tehnic, grafic si artistic.
Ce anume nu place in Far Cry 3
  • Putine elemente inovative la nivel de competitie multiplayer;
  • Sistem lacunos de creare de genti, rucsaci si alte accesorii similare;
  • Prezenta de glitch in scenele cinematice si in sesiunile de gameplay mai "incrancenate".


29 dec. 2012

Toshiba ZL2, TV 4K cu 3D fara ochelari speciali (Video)

Toshiba se avanta la randul sau pe taramul producatorilor de televizoare 4K, adica cele care ofera o rezolutie de 3840x2160 pixeli, propunand un model de 55 de inch, cu tehnologie 3D Glasses Free integrata.


Solutia este extrem de atragatoare: utilizatorii pot vizualiza continuturi video in regim tridimensional fara a apela la clasicul accesoriu cu lentile, relateaza Webnews.

Chiar si fara ochelari, aria vizuala este deosebit de ampla, garantand o experienta TV cat se poate de placuta.

Dispozitivul, caracterizat de noul format Ultra High Definition, este disponibil pe piata la pretul de circa 8.000 de euro - o cheltuiala nu tocmai la indemana oricui, dar care permite fara indoiala pasionatilor de tehnologie, sa se delecteze in fata unui televizor inovativ, precizeaza sursa.

David si Victoria Beckham - vacanta de 300 de mii de euro

Familia Beckham isi petrece ultimile zile ale anului, refugiindu-se intr-un luxos resort din Maldive, ingaduindu-si o vacanta care-i va costa peste 300 de mii de euro.


Victoria si David, impreuna cu copiii, Brooklyn Joseph, Romeo james, Cruz David si ultima sosita in echipa, Harper Seven, se relaxeaza cu un sejur de 11 zile la "One & Only Reethi Rah", relateaza TM News.

Este vorba despre un complex de lux, care cuprinde 130 de vile, 12 plaje, 40 de piscine si un hidro-avion privat.

Pentru o astfel de vacanta, familia Beckham va scoate din portofel o suma frumusica: circa 250 de mii de lire sterline, adica aproximativ 306 mii de euro.

Apartamentul ales de David si Victoria este cel mai costisitor din intregul complex (8.600 lire sterline pe noapte); la acesta se adauga altre trei apartamente aflate la dispozitia familiei (circa 3.700 lire sterline pe noapte).

Pentru mesele asigurate pe durata sejurului, celebra familie va plati circa 150 de lire sterline pe zi.


Grecia - biserica ofera credinciosilor terenuri pentru a fi cultivate

Pentru a ajuta poporul sa faca fata problemelor provocate de criza economica, arhiepiscopul greco-ortodox Ieronymous, le-a oferit credinciosilor posibilitatea de a cultiva terenurile bisericii.


"Celor ce doresc sa lucreze pamantul elen si sa isi aduca in acest fel contributia la restabilirea sigurantei alimentare a tarii, Biserica le pune la dispozitie acel putin teren care i-a mai ramas", a afirmat inaltul prelat potrivit agentiei ANSA.

"Acesta ar putea constitui un sprijin concret al Bisericii, acordat relansarii agriculturii moderne, a productiei pentru consumul intern si pentru export, atat in sectorul culturilor, cat si in cel al cresterii animalelor", a precizat liderul greco-ortodox.

Masini futuriste - prototipuri uimitoare (Galerie foto)

Cand vine vorba despre prototipurile unor masini futuriste, designerii par sa fie cuprinsi dintr-odata de o febra creativa aparte, care-i stimuleaza sa propuna solutii din cele mai uimitoare.

Iata in cele ce urmeaza, o galerie foto sugestiva, care reuneste cateva din aceste modele spectaculoase de vechicule, oferita de Fun of Art.

Mai devreme sau mai tarziu, multe din acestea vor circula probabil pe traseele terestre, aeriene si chiar acvatice ale planetei, in functie de tehnologiile cu care sunt dotate.

Aiolos Concept Car by Kyoung Soo Na

3D model of futuristic car by Karim Doku

Futuristic concept car by Jeremy Westerlund

Renault Kidma concept by Thomas Felix

Flying Car of the Future by Thomas Felix

Rolls-Royce Apparition by Jeremy Westerlund

Kinetia Cuboy: compact city car, one-box design

TriMove - agility & aerodynamic concept

Micro-Sport Car by Cristian Polanco

Midier by Siyang Liu

Vieria concept car - powered by electricity

Captur - Renault new design strategy

VPV SUV designed by Motive Industries Inc for 2030

Audi Shark - Winner of the World Design Contest 2009

Aptera - a car that can fly

Citeste si: Cele mai scumpe masini din lume - Top 10 List 2012-2013 (Galerie foto)


28 dec. 2012

Peru: descoperita o noua specie de paienjeni, maestrii ai deghizarii

O noua specie de paienjeni, care manifesta un comportament mai putin obisnuit, a fost descoperita in Peru, in imprejurimile Centrului de Cercetare Tambopata.



Este vorba despre un paianjen care masoara doar 5 milimetri, dar care se deghizeaza cu abilitate, aplicandu-si pe suprafata corpului bucatele de frunze si resturi ale altor insecte, pentru a parea mai mare, relateaza Giornalettismo.

"Imbracat" cu aceasta armura, nu numai ca isi construieste o infatisarea ceva mai impozanta, dar devine in acelasi timp mai putin apetisant pentru eventualii pradatori care se hranesc cu astfel de insecte.

Specialistii apreciaza ca acest comportament este unic in intreg regnul animal, nefiind identificate pana in prezent alte specii care isi construiesc si utilizeaza in acest fel o "costumatie" cu multiple scopuri, precizeaza sursa.



Italia - cel mai dezolant Craciun din ultimii zece ani

Italienii au petrecut cel mai dezolant Craciun din ultimii zece ani: statisticile realizate de Codacons au relevat o scadere cu 20% a vanzarilor fata de aceeasi perioada a anului trecut, stabilind astfel un record negativ al consumurilor in Tara Cizmei.

Eliminand din calcul acei privilegiati ai sortii, carora portofelul bine garnisit le permite sa ignore efectele crizei, italianul de rand a preferat sa-si petreaca seara de Craciun in fata televizorului, alaturi de familie si/sau prietenii apropiati.

Nici pentru anul urmator previziunile specialistilor nu sunt tocmai imbucuratoare: "daca aceasta tendinta nu va fi stopata intr-un fel sau altul, 2013 ar putea candida pentru titlul de "annus horribilis" in ceea ce priveste consumurile, cu repercursiuni grave asupra sectorului comercial", afirma expertii de la Codacons.

Proprietarii magazinelor care sperau sa inregistreze vanzari spectaculoase in ajunul Craciunului, au asteptat in zadar numerosii clienti de odinioara, care-si umpleau cosurile cu daruri destinate sa sfarseasca sub brad, ca surpriza pentru cei dragi.

Analizand cheltuielile generale ale italienilor, statisticile dezvaluie un trist adevar: principalele reduceri ale consumurilor s-au inregistrat in sectorul cadourilor, cu scaderi drastice ale achizitiilor, de pana la 20% pentru articolele de imbracaminte, incaltaminte, mobiler si decoratiuni interioare.

In plan secundar, s-au inregistrat scaderi de pana la 15% si in sectorul serviciilor de turism si calatorii in general, renovari/restaurari si cultura.

Vanzarile pot fi catalogate drept "satisfacatoare" doar in segmentul reprezentat de jucarii, informatica si tehnologie si in sectorul alimentar, unde italienii chiar au cheltuit in medie cu 5% mai mult decat anul trecut, precizeaza sursa.


Japonia: guvernul s-a razgandit - nu mai renunta la energia nucleara

Noul guvern japonez, condus de premierul Shinzo Abe, a anuntat oficial ca Japonia va reveni asupra deciziei de renuntare la energia nucleara adoptata de administratia precedenta.


Ministrul Comertului si Industriei, Toshimitsu Motegi, a afirmat ca reactoarele nucleare oprite isi vor relua activitatea daca autoritatile le vor considera sigure, relateaza ADN Kronos, citand BBC.

Dupa dezastrul provocat de accidentul nuclear de la Fukushima, guvernul anterior a intocmit un proiect care prevedea abandonarea totala a productiei de energie nucleara nipona pana in anul 2040.


In prezent, doar doua din cele 50 de reactoare nucleare ale Japoniei functioneaza in regim normal, precizeaza sursa.


Food Carving - o arta in continua expansiune (Galerie foto)

Originile pasiunii de a sculpta sau ansambla adevarate opere de arta confectionate din alimente, indeosebi utilizand pe post de materie prima fructe si legume, sunt destul de controversate.

Multi sustin ca ceea ce astazi numim Food Carving, a debutat in Sukothai, tinut situat in Thailanda, cu circa 700 de ani in urma, relateaza Fun of Art.

Altii le atribuie acest talent chinezilor, inca din timpurile dinastiilor Tang (618-906 e.n.) si Sung (960-1279 e.n.), sau japonezilor, care numesc aceasta arta "Mukimono".

Yukiko si Bob Haydok, autorii volumului "Japanese Garniches, The Ancient Art of Mukimono", sustin in lucrarea lor ca decorarea platourilor cu fructe si legume sculptate e practicata de niponi din timpuri stravechi.

Astazi, Food Carving-ul a devenit aproape o moda, un "must have" care nu constituie doar apanajul localurilor de lux, ci se extinde pe zi ce trece, patrunzand cu usurinta in casele noastre, ale tuturor.











27 dec. 2012

Rusia vrea treaca la ora solara: intunericul iernii e prea apasator

Din pricina intunericului iernii aspre care s-a abatut asupra Rusiei, presedintele Camerei Inferioare, Sergei Naryshkin, i-a inaintat premierului Medvedev o cerere de reintroducere a orei solare.

In Rusia, ora legala a fost adoptata cu peste 30 de ani in urma, dar Dmitry Medvedev a decis eliminarea acesteia, pe vremea cand se afla inca la Kremlin,  pentru a proteja populatia de stresul si tulburarile de bioritm cauzate de schimbare, relateaza TM News.

Decizia reprezinta insa un subiect de polemici in Parlament de circa doi ani.

Naryshkin a subliniat necesitatea adoptarii unor masuri menite sa reduca impactul negativ al diferentei orare pe durata scurtelor zile ale iernii, desi solicitarea sa mascheaza in realitate anumite interese politice.

Este pentru prima data cand Camera Inferioara inainteaza o cerere care intra in antiteza cu deciziile adoptate de Medvedev pe durata celui de-al doilea mandat al sau la Kremlin, subliniaza sursa.

Israelul vrea sa obtina acordul Iordaniei pentru a ataca depozitele siriene de arme chimice

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a participat la o intalnire secreta cu regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, in cadrul careia a fost dezbatuta ipoteza unui atac israelian asupra depozitelor de arme chimice ale Siriei.

Cel putin asa sustin jurnalistii cotidianului arab Al-Quds Al-Arabi, cu sediul la Londra, potrivit TM News.

Intalnirea ar fi fost dedicata in intregime analizarii posibilitatii organizarii unui atac israelian in Siria, cu obiectivul de a pune capat tensiunilor generate de amenintarea pe care o reprezinta armele chimice siriene pentru tarile vecine.

Nu ar fi pentru prima data cand Israelul cere acordul Iordaniei pentru atacarea depozitelor de arme chimice siriene: cu ceva timp in urma, doua delegatii ale fortelor de intelligence s-au deplasat la Amman pentru a trata aceasta chestiune cu iordanieni, fara a primi insa un raspuns pozitiv, afirma cotidianul Haaretz.

Potrivit unor surse media arabe, fortele armate iordaniene se afla deja in stare de alerta maxima, din pricina amenintarii pe care o reprezinta posibilitatea utilizarii armelor chimice de catre fidelii lui Assad in imediata vecinatate a frontierei dintre cele doua tari.

Nici un alt stat din Orientul Mijlociu, inclusiv Israelul, nu dispune de un arsenal chimic de proportiile celui detinut de Siria, motiv pentru care ingrijorarea tarilor din aceasta regiune este pe deplin justificata, subliniaza sursa.

Rusia: guvernul va introduce taxa pe masini de lux

Guvernul de la Kremlin lucreaza la un proiect menit sa afecteze portofelele celor ce nu rezista tentatiei de a-si cumpara masini de lux: presedintele rus Vladimir Putin a cerut introducerea unei taxe speciale pentru acest tip de bunuri.

In cursul unei reuniuni a executivului rus, in cadrul careia s-au discutat chestiuni vizand eficienta mecanismelor fiscale, Putin a solicitat crearea unei noi taxe, care sa fie aplicata luxului pe patru roti, relateaza ANSA, citand cotidianul rus Vedomosti.

Inca nu este limpede in ce categorie de taxe sau impozite se va inscrie noua masura, pentru moment ridicandu-se un semn de intrebare asupra modului sau de aplicare.

Ramane de clarificat daca va fi vorba despre o taxa care-i vizeaza pe toti cei ce detin automobile de lux, sau despre una aplicata la achizitionarea sau la importul unor astfel de produse, precizeaza sursa.

Previziunile Maya au dat chix - care e urmatoarea data apocaliptica?

Dupa ce previziunile Maya, interpretate de unii drept catastrofale pentru intreaga omenire, au dat chix, zvonerii si raspandacii se grabesc sa inventeze si sa distribuie informatii vizand urmatoarea asa-zisa data apocaliptica.

Daca e sa dam ascultare noilor voci pesimiste, prima zi a anului 2017 ar trebui sa insemne de fapt sfarsitul spectacolului general al Pamantului, relateaza cotidianul Daily Mail.

Daca nu, ar mai fi o "cumpana" in 2023, dupa care planeta va mai trebui sa astepte ceva miliarde de ani pana sa se stinga cu desavarsire lumina.

Cel putin acestea sunt convingerile nutrite de membrii gruparii "The Sword of God Brotherhood", potrivit carora, la 1 ianuarie 2017 se vor salva doar cei ce fac parte din fratie, in timp ce restul lumii va sfarsi in focurile iadului.

In ceea ce priveste evenimentul din 2023, previziunile teologului - jurnalist si producator de emisiuni BBC - Ian Gurney, Ziua Judecatii ar fi legata de acest an, desi nu este prea limpede in ce fel anume. Gurney vorbeste insa despre un moment in care credinciosii catolici vor fi calauziti pe cararile spirituale de cel de-al 112-lea papa.

Avand in vedere ca papa Ratzinger e liderul catolic cu numarul 111, credinciosilor care considera aceste previziuni valide, nu le mai ramane decat sa-i ureze o viata cat mai lunga cu putinta, pentru a depasi in acest fel "momentul critic".

Un pronostic ceva mai prozaic, aproximeaza ca Pamantul mai are de trait inca 4,5 miliarde de ani, pana cand va fi inghitit, alaturi de planetele Mercur, Venus, Terra si probabil, Marte, cu tot cu Soarele nostru drag, de o explozie uriasa.

In acest ultim caz, oamenii s-ar putea salva doar colonizand spatiul si adaptandu-se la conditiile de viata existente pe alte planete, unde ciclul perpetuarii speciei ar putea continua dupa noi reguli, dictate de particularitatile ambientale ale taramurilor gazda.



26 dec. 2012

Ben Affleck - viitor senator?

Dupa Alec Baldwin si George Clooney, a sosit si randul lui Ben Affleck sa isi faca simtita prezenta in clanul activistilor politici, afirmand ca nu exclude posibilitatea acceptarii pe viitor, a unei functii publice.


Protagonistul filmului "Argo" si altor pelicule americane de succes, a sustinut recent un discurs in fata unei comisii a Congresului, asupra crizei umanitare din Congo, relateaza agentia ANSA.

Affleck pare sa fi lasat o impresie cat se poate de buna participantilor la eveniment, simtindu-se la largul sau in fata intregului auditoriu.

Discursul bine structurat si atitudinea sa relaxata, l-a determinat pe Bob Schieffer, conducatorul talk-show-ului politic "Face the Nation" transmis de canalul de televiziune Cbs, sa-l chestioneze pe indragitul actor in legatura cu o posibila candidatura in Senat.

Avand in vedere ca John Kerry elibereaza un fotoliu senatorial pentru a prelua postul de Secretar de Stat, Affleck ar avea sanse sa intre in competitia pentru ocuparea locului liber, precizeaza sursa.

Camerun: armata impotriva braconierilor de elefanti

Guvernul Camerunului a decis sa adopte masuri drastice impotriva braconierilor de elefanti, intervenind cu fortele armate intr-o actiune menita sa puna capat fenomenului care a cauzat masacrarea a 300 de elefanti in 2012.


Este vorba despre detasarea a peste 600 de militari in zona de Nord a tarii, la granita cu Ciad si Republica Centrafricana, unde se afla rezervatia naturala Bouba N'Djidda, locul de vanatoare preferat al braconierilor, relateaza TM News.

Operatiunea a fost denumita sugestiv "Peace in Bouba N'Djidda" si a fost demarata inca din noiembrie, cu obiectivul de a supraveghea o arie vasta de 220 de mii de hectare, mobilizand militarii batalionului de interventii rapide.

"Am optat pentru o strategie de ocupare a teritoriului", a explicat colonelul Bouba Dobekreo, comandantul operatiunii.

Fortele pe care le conduce in aceasta misiune mai putin obisnuita, fac parte dintr-o unitate de elita, care actioneaza de regula in peninsula Bakass, intervenind impotriva piratilor, rebelilor si banditilor, precizeaza sursa.

Cand frigul impietreste marea (Galerie foto)

Iarna stie sa-si puna de multe ori amprenta pe tarmul marii, intr-un mod mai putin obisnuit, imprumutand valurilor un aspect care ar putea fi incadrat in categoria decorurilor de basm sau al scenariilor SF.

Iata in cele ce urmeaza, cateva astfel de cadre surprinse de obiectivul aparatului de fotografiat la malul marii, in miez de iarna, reunite intr-o interesanta colectie oferita de Giornalettismo.

Este vorba despre o serie de fotografii realizate de Dmytriy Dokunov, la Odessa, in Ucraina - colectie facand parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat "I See Sea", care infatiseaza tarmuri inghetate ale Marii Negre.