31 ian. 2013

Perceptual Computing - un proiect ambitios de la Intel (Video)

Intel si-a propus sa dezvolte un proiect ambitios, ca o alternativa la ceea ce cunoastem azi sub denumirea de interactiune om-masina, avansand in acest context conceptul de Perceptual Computing.

Perceptive Computing - Intel
Ideea care se afla la baza acestei solutii este puternic ancorata in universul tehnologic actual, dar vizeaza dispozitivele electronice ale unui viitor apropiat, cand interfata va capata noi valente conceptuale.

Nu este pentru prima data cand inginerii de la Intel cocheteaza cu aceasta idee indrazneata - Perceptual Computing isi afla originile in dorinta nestavilita a grupului de a-si croi drum in sectorul tehnologiilor avangardiste, oferind noi facilitati in domeniul solutiilor hardware si software.

Proiectul este comparabil intrucatva cu binecunoscutul de acum Cloud Compting: o idee generala, care se ramifica in multiple directii, acoperind o plaja larga de exigente tehnologice intr-un sector in care concurenta devine pe zi ce trece tot mai acerba.


Vladimir Putin pariaza pe gheturile din Antarctica

Vladimir Putin, pariaza pe oportunitatile si resursele ascuse sub gheturile din Antarctica, planificand o serie de expeditii importante la Polul Sud, in perioada 2013-2017.


Rusii nu sunt insa singurii interesati de o astfel de misiune: oamenii de stiinta din lumea intreaga se intrec in a identifica oportunitati de explorare si descifrare a misterelor Antarctice, relateaza TM News.

Alte doua proiecte, care au drept obiectiv studierea taramurilor inghetate ale Polului Sud, se afla deja in curs de desfasurare - rusii au fost cei dintai care au reusit sa foreze in adancimile Antarcticii, pentru a cerceta Lacul Vostok.

Potrivit afirmatiilor specialistilor, lacul e prins in capcana gheturilor antarctice de 25 de milioane de ani, la o adancime de circa 4 km, constituind un bazin care ar putea gazdui forme de viata necunoscute.

In opinia celor ce sustin teoria existentei unei baze a celui de-a Treilea Reich, construita cu cea mai mare discretie in aceasta zona in perioada regimului nazist al lui Hitler, aici s-ar putea afla ascuns in realitate, trupul dictatorului german.

Dincolo de legendele trecutului insa, strategia lui Putin este orientata spre orizonturi viitoare, captand interesul observatorilor internationali si nu numai.

John Priscu, profesor la Montana State University, a afirmat intr-un documentar realizat pentru BBC (The Last World of Lake Vostok), ca specialistii rusi au inregistrat succese remarcabile din punct de vedere tehnologic in aceasta zona, facilitand recoltarea unor probe deosebit de interesante din profunzimile acestor ape misterioase.

Moscova nu are de gand sa se multumeasca insa cu putin: Vladimir Putin a anuntat ca intentioneaza sa efectueze o vizita in Antarctica, intr-un viitor apropiat.

Premierul rus, Dmitry Medvedev, a semnat la randul sau un program care traseaza coordonatele activitatilor expeditiilor rusesti la Polul Sud, pentru perioada 2013-2017.

Potrivit sursei citate, strategia Moscovei prevede sustinerea a cinci statii permanente amplasate in aceasta zona si alocarea a 2 miliarde de dolari pentru demararea unei vaste game de noi proiecte corelate, ceea ce ridica la cote considerabile stacheta asteptarilor Rusiei din partea indepartatului taram inghetat.

Citeste si: Google ne calauzeste pasii in Antarctica (Video)


Volkswagen - ultimul spot acuzat de rasism (Video)

Ultimul spot prezentat de Volkswagen la Super Bowl 2013 cu un slogan care se doreste invitant si deconectant deopotriva, pare sa fie sortit esecului, din pricina acuzatiilor de rasism.

Volkswagen - Get in, get happy
Este vorba despre o serie de critici lansate de Wall Street Journal, care nu gasesc de bun gust ideea protagonistului american originar din Minnessota, care vorbeste cu accent caraibic - in opinia unora, jamaican - relateaza agentia ANSA.

Sloganul campaniei publicitare este "Get in, get happy", dar povestea acestui spot nu pare sa ibe un final tocmai fericit pentru Volkswagen.

Dupa ce Mercedes s-a confruntat cu probleme similare, din pricina atacurilor lansate impotriva unui spot considerat exagerat de sexy, iata ca polemicile se indreapta si spre casa automobilistica faimoasa pentru a fi lansat ceea ce in limba germana s-ar traduce ca "masina poporului".

Volkswagen a luat fiinta in timpul regimului lui Adolf Hitler, in 1937, ca rezultat al unei cerinte specifice pietei locale, asupra careia, atentia dictatorului are focalizata inca de la inceputurile anilor '30: un automobil in masura sa motorizeze populatia germana de clasa medie, care nu-si putea permite luxul si confortul costisitorului Mercedes.

Azi, grupul german si-a extins activitatea pe mai toate meridianele lumii, iar modelele sale acopera o plaja larga de exigente, impunandu-se ca un rival de temut pe piata constructiilor de masini.

Daca ultimul spot va dauna sau nu imaginii Volkswagen in lume, ramane de vazut, dar concurenta din sectorul de profil e acerba, astfel incat orice concurent se poate astepta uneori la atacuri de acest gen. 



Curcubee in cascade - o spectaculoasa metafora a naturii (Galerie foto)

Spectaculoasele curcubee arcuite deasupra celor mai impresionante cascade ale lumii, reunite intr-o colectie de cadre de exceptie, pot fi considerate fara indoiala, veritabile metafore ale naturii.


Ingredientele secrete cu care se plamadesc asemenea imagini, alcatuiesc o fascinanta impletitura de culoare, energie si lumina, gratie careia privirea se umple de incantare.

Cum poate deveni un curcubeu sau o cascada sursa de inspiratie pentru pasionatul de arta fotografica, am avut deseori prilejul sa observam in cataloagele celor ce adora sa colectioneze astfel de imagini, dar o combinatie intre cele doua, reuseste fara indoiala sa-i cucereasca pana si pe cei cu un temperament ceva mai prozaic.

Iata, in cele ce urmeaza, cateva exemple elocvente in acest sens, oferite tuturor celor ce stiu sa aprecieze la justa lor valoare, frumusetile naturale ale unor colturi de lume in care putini au privilegiul sa paseasca.














30 ian. 2013

China: calugar tibetan de 16 ani, devenit membru in organul politic

China a numit un calugar tibetan, in varsta de numai 16 ani, drept membru al Comisiei pentru Tibet in cadrul Conferintei Poporului Chinez.


Este vorba despre un important organ consultativ in Tibet, din cadrul caruia va face parte asadar si tanarul Suonam Phuntsok, relateaza agentia ANSA.

Considerat reincarnarea lui Reting Rinpoche, un titlu detinut de preotii buddhisti de la Manastirea Reting,  tanarul a fost recunoscut oficial de autoritatile chineze drept ce-a de-a saptea reincarnare  a lui lama-Reting.

In cadrul ceremoniei de recunoastere, guvernatorul Regiunii Autonome Tibet, Legqoc, a declarat ca acest copil deosebit a primit o "educatie patriotica la manastirea sa, sub indrumarea Departamentului Afacerilor Religioase, condus de un reprezentant al guvernului de la Beijing".

Potrivit declaratiilor lui Legqoc, "aceasta educatie ar fi contribuit la transformarea tanarului intr-un adevarat Buddha - iubitor al Partidului Comunist Chinez".

Phuntso a devenit cel mai tanar mambru al comisiei, dar numerosi observatori internationali, definesc initiativa guvernului de la Beijing, drept o tentativa de a controla populatia buddhista.

Pe aceasta cale, autoritatile chineze si-ar putea impune mai usor deciziile in Tibet, chiar si atunci cand sunt dezbatute chestiuni religioase specifice acestei zone, precizeaza sursa.


Noutati in magazinele saudite: separatoarele pentru personal mixt

Daca va intrebati cumva ce noutati va asteapta in magazinele saudite, cea mai interesanta ar fi legata de organizarea interna, vizand separarea vanzatoarelor de vanzatori.


Autoritatile religioase locale au dispus instalarea unor panouri despartitoare, inalte de 160 de centimetri intre raioanele deservite de personalul feminin si cel masculin, relateaza TM News.

Masura a fost impusa pentru a crea "o atmosfera adecvata la locul de munca", in magazinele in care isi desfasoara activitatea personal de ambele sexe.

Femeile saudite au obtinut recent permisiunea de a lucra ca vanzatoare in magazinele care comercializeaza articole de lenjerie intima, parfumuri sau accesorii dedicate sexului frumos.

Decizia a fost insa criticata vehement de seful politiei religioase, Abdel Latif Al-Sheikh, in opinia caruia, vanzatoarele nu beneficiaza de o atmosfera adecvata pentru a lucra, riscand astfel sa devina cu usurinta "tinta unor agresiuni".

Panourile despartitoare din magazinele cu personal mixt, ar constitui, potrivit autoritatilor, un instrument util, gratie caruia va putea fi evitat contactul fizic intre sexe, precizeaza sursa.

Explozia nucleara din Iran, negata de guvernul de la Teheran

Potrivit informatiilor agentiei israeliene de intelligence, in Iran ar fi avut loc o explozie nucleara accidentala, la o instalatie de imbogatire a uraniului, din centrala de la Fordow.


Guvernul de la Teheran neaga insa cu inversunare un astfel de eveniment, definind stirea drept "parte din propaganda defaimatoare occidentala", relateaza Daily Mail.

Informatiile cu privire la inregistrarea unei explozii la nivelul unui bunker din Fordow au fost difuzate de agentia israeliana de intelligence de la Tel-Aviv.

Potrivit datelor furnizate de autoritatile israeliene, ar fi vorba despre un accident care a avut loc la o instalatie dintr-un laborator nuclear amplasat la adancime, sub o formatiune muntoasa din vecinatatea orasului Qom.


Exista supravietuitori in adancuri?

Consecintele acestui eveniment, care ar fi avut loc cu cel putin o saptamana in urma, sunt deosebit de grave, relateaza sursa, subliniind faptul ca in prezent, circa 200 de lucratori ar fi inca blocati in adancuri.

Autoritatile militare de la Teheran sustin insa ca nu ar fi avut loc nimic din toate acestea, asadar nu sunt necesare nici un fel de operatiuni de evacuare.

In anul 2011, la Fordow se producea uraniu imbogatit la 20%, nivel care se situeaza mult sub cei 90% necesari pentru construirea unei bombe atomice, dar mult deasupra celor 3,5% necesari pentru energia nucleara destinata sistemului energetic civil.


Potrivit afirmatiilor guvernului iranian, producerea de uraniu imbogatit la un asemenea nivel, este justificata de necesitatea dezvoltarii unui proiect de cercetare, care vizeaza un reactor nuclear din Teheran, cu obiectivul de a produce izotopi utili in sectorul medical.

Aceste explicatii nu sunt insa confirmate de specialistii israelieni si de Occident, adevaratele intentii ale Iranului fiind considerate periculoase, ascunzand de fapt fabricarea unei bombe atomice.


Kauai - paradisul fotografilor (si nu numai) - Galerie foto

Potrivit afirmatiilor geologilor, Kauai este cea mai veche insula din Hawaii, un taram de-a dreptul magic, cunoscut si sub denumirea de The Garden Island.


Insula are origini vulcanice si reprezinta un veritabil paradis pentru pasionatii de fotografie in aer liber, asa cum se poate observa din galeria foto oferita de The Photo Argus.

Privilegiatii care au beneficiat de posibilitatea de a vizita acest teritoriu plin de splendori naturale, s-au transformat instantaneu, la randul lor, in fotografi ad-hoc, nereusind sa reziste tentatiei de a imortaliza si de a purta acasa, cadrele de o frumusete rapitoare, intalnite in acest loc.

De la colturile din natura, de un verde absolut paradisiac si pana la detaliile coloristice specifice universului floral sau la paleta icredibila a nuantelor imprumutate de bolta la apusul soarelui, iata numai cateva din sursele de inspiratie ale insulei.

Warren Krupsaw este unul din maestrii artei fotografice, care si-a adancit pasii pe cararile din Kauai, fiind poate singurul turist care a vizitat Insulele Hawaii de doua ori la rand, fara sa fi intrat in apa nici macar odata, dar imaginile pe care ni le daruieste, ne ajuta sa-l intelegem...
















29 ian. 2013

SUA va amplasa o baza de drone in Africa

Statele Unite evalueaza posibilitatea amplasarii unei baze de drone in Niger, cu obiectivul de a supraveghea activitatile teroristice pe teritoriul african.


Cel putin aceasta este stirea publicata de agentia ANSA, citand cotidianul New York Times, care aloca un amplu spatiu planurilor Comandamentului american din Africa in acest context.

Potrivit sursei citate, este vorba despre o baza care urmeaza sa fie cimentata in Africa de nord-vest, care va avea rolul de a spori numarul misiunilor de supraveghere non-armata vizand actiunile organizate de Al Qaida si ale altor grupuri de extremisti islamisti.

Initiativa aduce in prim plan ingrijorarea Occidentului fata de ceea ce considera o amenintare serioasa in aceasta zona.

Proiectul se afla inca in faza de aprobare, dar daca va obtine incuviintarea autoritatilor americane, baza de drone va fi cel mai probabil construita in Niger, subliniaza sursa.

Adaptari citadine - trilurile pasarilor de oras

Pasarile care vietuiesc in orasele aglomerate si-au modificat de-a lungul anilor comportamentul, adaptandu-se la conditiile specifice din zgomotoasele centre urbane.


Oamenii de stiinta de la Max Planck Institute for Ornithology, au ajuns la concluzia potrivit careia ciripitul pasarilor de oras a imprumutat tonalitati diferite fara de rudele lor apropiate care vietuiesc in zonele in care prezenta umana e mai putin frecventa, relateaza Gaianews.

Mai mult decat atat: orele la care pasarile de oras fac "schimb de mesaje", inregistreaza o serie de intervale ben definite, stabilite in functie de momentele zilei in care poluarea sonora specifica prezinta cel mai redus nivel.

Ciripitul sau trilurile zburatoarelor urbane cunosc asadar caracteristici mai putin comune in randurile speciilor similare din paduri, pornind de la alternarea frecventelor, astfel incat sa fie maximizate sansele ca mesajul lor sa fie auzit cat mai clar, la distante cat mai mari.

Strategiile adoptate de aceste specii acopera o plaja larga de "artificii" acustice, corelate conditiilor ambientale urbane, apeland deseori la tonuri mai inalte, pentru a face astfel incat cantecul sa se distinga pe fundalul frecventelor joase specifice traficului stradal.

Habitaclul urban ofera insa multiple avantaje acestor vietuitoare, pornind de la hrana abundenta si continuand cu oportunitatile majore de imperechere, astfel incat pasarile de oras au reusit sa identifice solutii pentru a face fata cu brio poluarii sonore, prezentei umane intense, luminilor artificiale pe timp de noapte si multor altor particularitati ale peisajului citadin, concluzioneaza sursa.

Citeste si: Nepal: cum au invatat tigrii sa lucreze pe tura de noapte

Dispozitivul iPhone 6 va recunoaste amprenta digitala?

Urmatoarea generatie de iPhone ar putea beneficia de senzori pentru recunoasterea amprentei digitale a detinatorului.


Cel putin acestea sunt primele zvonuri cu privire la performantele dispozitivului iPhone 6, realizat de specialistii marului tehnologic din Cupertino, relateaza Giornalettismo.

Apple mizeaza pe elementul surpriza de fiecare data cand lanseaza un nou produs - de data aceasta, modelul cu numarul 6 din seria iPhone, programat sa apara in vara, ar putea prezenta caracteristici menite sa zdrobeasca pur si simplu concurenta.

Colaborarea cu AuthenTec a insemnat pentru grupul din Cupertino o investitie de 350 de milioane de dolari, pentru dezvoltarea unei tehnologii dedicate recunoasterii amprentelor digitale ale utilizatorilor.

Daca proiectul se afla sau nu intr-o faza suficient de avansata pentru a asigura o astfel de caracteristica dispozitivului iPhone 6, ramane insa de vazut.

Printre alte elemente interesante, se numara viteza de functionare superioara, un display de 4,8 inch si absenta tastei home, in timp ce design-ul va ramane neschimbat, precizeaza sursa.

In legatura cu alte surprize pe care Apple le rezerva publicului pentru anul 2013, iata in cele ce urmeaza, calendarul altor produse care urmeaza sa fie lansate de grupul din Cupertino, intocmit de Ming-Chi Kuo, analist la KGI Securities.

Citeste si: Concluzia antropologilor: Apple e o noua forma de religie




28 ian. 2013

Twitter - vrabiuta cu oua de aur, in valoare de 9 miliarde

Valoarea Twitter a atins cote fabuloase: BlackRock a lansat o oferta de 80 de milioane de dolari pentru achizitionarea de titluri de la angajati, evaluand valoarea companiei la peste 9 miliarde.


Este vorba despre o crestere a cotatiei de peste 10% fata de valoarea inregistrata in toamna lui 2011, relateaza agentia ANSA, citand Financial Times.

Aceasta spectaculoasa curba ascendenta se remarca intr-un moment agitat pentru Silicon Valley: Apple nu mai este regina peisajului tehnologic, iar Intel si Microsoft se confrunta la randul lor cu dificultati de adaptare la universul mobil.

Twitter, potrivit anumitor indiscretii, si-ar putea inainta propria documentatie pentru declansarea unei oferte publice, undeva intre sfarsitul anului 2013 si inceputul lui 2014, cand vistieria sa ar putea acumula circa un miliard de dolari.

Lansat in anul 2006, Twitter si-a dublat numarul de utilizatori in 2010, atingand nivelul a 200 de milioane de persoane.

Ultima sa isprava este reprezentata de transformarea celor 140 de caractere in continuturi video, deschizand astfel strada unor scurte filmulete, numai bune pentru un share intre amici la nivelul platformei.

Criticat intr-o prima faza pentru modelul sau de business si trezindu-se aproape in situatia de nu face fata unei popularitati de proportii neasteptate, Twitter a gasit totusi o cale sa-si puna la punct o strategie de marketing si sa ofere spatiu publicitar utilizatorilor si brandurilor deopotriva.

Ceea ce FBI nu vrea sa stie toata lumea

Metodele si tehnicile la care agentii FBI recurg de multe ori in cadrul misiunilor lor, ajung sa fie cunoscute partial de publicul larg doar prin intermediul filmelor ceva mai indraznete.


Exista insa cei ce nu se dau batuti usor si doresc sa dezvaluie ceva mai mult din secretele unei institutii care si-a castigat notorietatea prin abilitatile sale profesionale.

Este vorba despre portalul Gizmodo, la nivelul caruia a fost publicat un material vizand instrumentele utilizate de FBI, pentru care nu este necesara obtinerea unei autorizatii speciale din partea judecatorilor.

Chiar daca aceasta institutie nu elibereaza note oficiale, Gizmodo sustine ca este evidenta utilizarea de catre FBI, fara nici un fel de restrictie, a datelor vizand geolocalizarea, obtinute prin intermediul telefoniei mobile.

Asta pentru a mentiona un element considerat de-acum banal chiar si pentru utilizatorii cei mai putin experimentati, dar lucrurile nu se opresc aici.

Potrivit sursei citate, FBI ar utiliza printre altele si un sistem ceva mai nou si mai misterios, numit "catcher IMSI" sau "Stingray", care le-ar permite agentilor nu numai sa localizeze pozitia exacta a unui smartphone, ci si sa intercepteze convorbirile si sa acceseze multe alte date, chiar daca in acest mod incalca legile de privacy.

In ciuda eforturilor de a pastra discretia asupra acestor metode "in mod clar neconstitutionale", s-a ajuns intr-o faza in care negarea utilizarii lor ar fi de-a dreptul ridicola, scrie Gizmodo.

Asa cum este limpede ca in toate orasele, politia locala si alte forte de ordine, instaleaza dispozitive care inregistreaza automat numerele de inmatriculare ale autovechiculelor, fiind in masura sa intocmeasca baze de date cuprinzand informatii asupra pozitiei acestora, a proprietarilor lor si a celor ce le conduc.

FBI este de altfel unica institutie careia i-a fost ingaduit sa survoleze cu drone spatiul aerian al Statelor Unite, fara ca locuitorii sa aibe vreun cuvant de spus in aceasta chestiune.

Acestea sunt principalele motive pentru care Gizmodo critica administratia Obama, solicitand mai multa transparenta:

"Inainte de a spiona populatia, e nevoie de obtinerea unui mandat. Explicand publicului larg modul in care se desfasoara investigatiile si mecanismele care se afla la baza supravegherii FBI, nu sunt compromise cercetarile", concluzioneaza sursa.

Vatican - imperiul secret construit cu milioanele lui Mussolini

Vaticanul si bogatiile sale, reprezinta subiectul unui amplu material publicat recent in presa internationala, care acuza inalta institutie catolica de a-si fi construit un imperiu secret cu banii lui Mussolini.

Vatican

Sub titlul "How the Vatican built a secret property empire using Mussolini's milions", The Guardian ataca nucleul catolicismului, sustinand existenta unor companii offshore, gratie carora Vaticanul a acaparat proprietati in valoare de peste 500 de milioane de lire sterline.

Situate in Marea Britanie, Franta si Elvetia, proprietatile care alcatuiesc acest patrimoniu ascuns cu abilitate de autoritatile de la Vatican, ar proveni din banii lui Benito Mussolini, obtinuti in schimbul recunoasterii papale a regimului fascist in Italia, in 1929.

Vaticanul nu cunoaste asadar criza: "In 2006, in toiul dezastrului imobiliar care a lovit Europa, Vaticanul a cheltuit 15 milioane de lire sterline din fondurile fasciste, pentru achizitionarea a zeci de proprietati situate intre St James Square si New Bond Street, dar si in Coventry, Paris, Lausanne sau Geneva", scrie The Guardian.

In urma unor cercetari efectuate in vechile arhive, tabloidul ar fi reusit sa reconstruiasca provenienta anumitor fonduri dubioase: un lung sir de transferuri de active dintr-o companie in alta, care confirma implicarea Vaticanului intr-o serie de operatiuni financiare menite sa mascheze investitiile acestuia.

In 1943, chiar dupa izbucnirea razboiului, Vaticanul nu s-a dat inapoi nici de la operatiuni de spalare a banilor, transferand titluri italiene catre compania elvetiana Profima SA din Lausanne, in scopul reciclarii unor sume importante, si a sustragerii acestora de la controalele ulterioare.

John Pollard, profesor de istorie la Cambridge, a explicat modul in care banii lui Mussolini au contribuit la cresterea patrimoniului Vaticanului, sub masca unor tranzactii perfect legale.

"Cand Vaticanul a dobandit absoluta siguranta din punct de vedere financiar, asigurandu-se ca nu se va trezi nicicand sarac, s-a grabit sa sterga urmele metodelor cu care a obtinut acest privilegiu", scrie tabloidul.

Dar cautand mai adanc in hatisul documentelor depozitate in arhive, se poate desprinde cu claritate cum, in anul 1931, Bernardino Nogara, cel ce controla investitiile Vaticanului, a infiintat o societate offshore la Luxemburg, pentru a dirija diferite investitii imobiliare - o companie care va deveni ulterior cunoscuta sub numele de Grolux.

Operatiunile din Luxemburg au forst transferate ulterior catre Statele Unite si Elvetia, in ideea evitarii unor eventuale complicatii in perspectiva invaziei germane.

"In prezent, investitiile realizate gratie fondurilor fascismului sunt controlate prin intermediul unui functionar papal din Roma, pe numele sau Paolo Mennini, care este in esenta, bancherul Papei", scrie The Guardian.

In fruntea unei unitati speciale de la Vatican, numita APSA (Amministrazione del Patrimonio della Sede Apostolica), Meninni gestioneaza asa-numitul "Patrimoniul al Sfantului Scaun".

J.J. Abrams - regizorul unui nou capitol din Star Wars (Video)

Disney Pictures a decis ca bagheta magica a regizorului J.J. Abrams sa fie cea care va dirija capitolul cu numarul sapte din celebra serie Star Wars.


Potrivit TM News, care citeaza la randul sau diverse surse media americane, cel de-al saptelea capitol al Razboilui Stelelor, va beneficia de ingredientele secrete ale retetei regizorale semnate de creatorul unor seriale de succes precum "Lost" sau "Star Trek".

Disney Pictures a devenit titulara drepturilor asupra celei mai faimoase serii SF a tuturor timpurilor, dupa achizitionarea casei de productie Lucasfilm, la sfarsitul anului trecut.

Alaturi de J.J. Abrams (46 de ani), Disney Pictures a ales sa plaseze penelul scenaristului Michael Arndt, cel ce si-a adjudecat in 2006 un Oscar pentru "Little Miss Sunshine", dar care este cunoscut mai degraba pentru scenariul peliculei Toy Story 3 (2010).

Nu cu mult timp in urma, Abrams marturisea ca este putin probabil sa-i fie incredintata regia acestui proiect: "Cred ca voi viziona filmul in calitate de spectator".

Dar lucrurile par sa fi luat o intorsatura neasteptata, astfel incat Abrams a zdrobit concurenta, care includea o serie de nume cu pedigree de la Hollywood, precum Ben Affleck, Matthew Vaughn sau Brad Bird.

Premiera la Star Wars 7 este prevazuta sa aibe loc in 2015, precizeaza sursa.


27 ian. 2013

Vaduva lui Steve Jobs a lansat un site pentru imigrantii clandestini

Laurene Powell, vaduva lui Steve Jobs, a decis sa se implice intr-un proiect social,  cu obiectivul de a sensibiliza americanii in legatura cu problemele legate de fenomenul imigrarii clandestine in Statele Unite.

Laurene Powell

"A trait in umbra lui Steve Jobs mai bine de 20 de ani, dar acum se lanseaza intr-o initiativa politica si sociala, pe urmele lui Bill Gates, fara a lasa deoparte tehnologia", scrie agentia ANSA.

Proiectul, intitulat sugestiv "The Dream is Now", reuneste la nivelul unei platforme dedicate, povestile tinerilor care au intrat in SUA pe cai mai mult sau mai putin legale si care sunt dispusi sa-si descrie modul de viata si motivele pentru care doresc sa ramana in Statele Unite.

Portalul incearca sa dezvaluie americanilor o serie de aspecte sociale mai putin cunoscute, legate de fenomenul imigrarii clandestine in SUA, propunandu-si sa sensibilizeze populatia in legatura cu aceasta chestiune, precizeaza sursa.


Dubai - un nou hotel de lux: Fairmont The Palm

Grupul hotelier Faimont isi continua politica de expansiune in Orientul Mijlociu, inaugurand una din locatiile sale cele mai elegante la Dubai: Fairmont The Palm.

Fairmont The Palm

Dupa Fairmont Bab Al Bahr deschis la Abu Dhabi si Makkah Clock Royal Tower din La Mecca, in Arabia Saudita, grupul canadian aplaseaza una din perlele lantului sau hotelier in inima Palm Jumeirah, cel mai mare arhipelag artificial din lume, relateaza Il Giornale del Lusso.

Celebru pentru eleganta formei sale de frunza de palmier, acest taram al luxului fara margini, gazduieste asadar o noua structura destinata privilegiatilor soartei, care dispun de resurse financiare adecvate pentru a se bucura de confort si rasfat absolut.

381 de camere si apartamente, din care doua prezidentiale, 3 mii de metri patrati destinati zonelor business pentru meeting-uri si congrese, patru piscine, un beach club privat si arie dedicata clientilor executive, la Fairmont Gold - iata, in mare, oferta noii structuri de lux.

Cu un ochi la clientela business si cu celalalt la standardele leisure, hotelul detine prima Willow Stream Spa din intreaga zona, cu 13 saloane de tratament, proiectate pentru a darui oaspetilor momente de relaxare de neuitat.

Desig-ul impleteste stilul contemporan cu influentele traditionale arabe, imprumutand mult din aspectul elementelor naturale care caracterizeaza arhipelagul: soarele, marea si nisipul plajei.

De un nivel absolut remarcabil si oferta gastronomica avansata, care variaza de la retetele condimentate in stil brazilian, pana la cele asiatice, din diferite regiuni ale Chinei, fara a neglija meniurile traditionale locale, sau cele de inspiratie indiana, mediteraneeana sau nord-europeana.

In plus, oferta este completata de o asa-numita "Cigar Room", unde oaspetii amatori de o astfel de relaxare, isi pot savura pe indelete aroma preferata, precizeaza sursa.

Tina Turner - cetatenie elvetiana si renuntare la pasaportul american

Legendara vedeta a muzicii pop americane, Tina Turner, care locuieste la Kuesnacht din 1995, va dobandi curand cetatenia elvetiana, renuntand la pasaportul eliberat de Statele Unite.

Tina Turner si Erwin Bach

Potrivit TM News, care citeaza presa elvetiana, vedeta, in varsta de 73 de ani, pe numele sau adevarat Anna Mae Bullock, a acordat un interviu cotidianului Blick, in cadrul careia s-a declarat incantata de viata sa in Elvetia.

"Sunt foarte fericita in Elvetia, aici ma simt acasa... Nu reusesc sa-mi imaginez un loc mai bun pentru a trai", a afirmat Tina, care locuieste intr-un pitoresc oras situat pe malul Lacului Zurich, in zona nordica a tarii.

Dupa ce a trecut cu bine testele de educatie civica si interviurile prevazute de lege, Tina poate obtine fara probleme cetatenia elvetiana, scrie presa locala, potrivit sursei citate.

Vedeta s-a mutat in Elvetia in 1995, pentru a fi alaturi de Erwin Bach, partenerul sau de viata, pentru care a invatat rapid limba germana.

Purtatoarea sa de cuvant, Karin Rhomberg, a declarat cotidianului Zuerichsee-Zeitung, ca Tina doreste sa-si clarifice pe cat posibil situatia, astfel incat "va renunta in acest scop la cetatenia americana".

Elvetiana sau americana, Tina ramane insa pentru fanii sai "Simply the Best", asa cum a demonstrat de-a lungul unei cariere artistice fara egal.


Jaguar F-TYPE devine aplicatie pentru iPad (Video)

Jaguar F-Type deschide larg bratele tehnologiei si invers: universul digital poate spune bun venit noii aplicatii pentru iPad, purtand amprenta celebrei case automobilistice.

Jaguar F-Type

Dupa debutul sau in cadrul Salonului Auto de la Paris, cu circa doua luni in urma, Jaguar F-Type avanseaza un format de aplicatie, deosebit de utila pentru cei ce doresc sa descopere secretele noii bijuterii pe patru roti, relateaza Il Giornale del Lusso.

Aplicatia este disponibila pentru download gratuit in vitrina App Store si reuneste stiri, informatii, imagini si continuturi video dedicate modelului al carui nume il poarta.

Saptamanal, aplicatia este imbogatita cu actualitati, curiozitati si alte date interesante, spre deliciul pasionatilor genului, care doresc sa fie mereu la curent cu ceea ce se intampla in universul Jaguar.

Jaguar F-Type Magazine cuprinde si o sectiune care asigura accesul curiosilor in spatele cortinei, acolo unde designerii si inginerii grupului isi aduc contributia la realizarea noului model al marcii britanice, devenita proprietatea Tata Motors din 2008.

Moderna si inovativa deopotriva, Jaguar F-Type reprezinta un exemplu de intoarcere la traditiile companiei, fara a neglija beneficiile tehnologiilor avangardiste, menite sa-i asigure toate caracteristicile unei auto sportive, demne de toata admiratia.

Arhitectura care se afla la baza acestui model este de ultima generatie, cu utilizarea aluminiului usor si a tehnologiei derivate di industria aerospatiala, precizeaza sursa.


26 ian. 2013

India: vedeta paradei militare a fost o racheta (Galerie foto)

India a sarbatorit sambata cea de-a 64-a aniversare a Republicii, cu o parada militara si folcloristica, desfasurata la New Delhi, in cadrul careia, vedeta incontestabila, a fost racheta intercontinentala Agni-V.


Printre camile, acrobatii pe motociclete si chipiuri care de care mai bizare, Agni-V s-a distins fara indoiala prin sobrietatea sa, dar mai cu seama prin mesajul pe care il transmite in mod tacit: "sunt capabila sa lovesc obiective situate la 5.800 de kilometri".

Avantajata de splendoarea unei zile insorite, parada a reunit mii de spectatori, care au asistat entuziasmati la defilarea unitatilor de protocol ale fortelor armate locale si a celor 19 care alegorice sosite din diferite zone ale tarii, pentru a pune in valoare patrimoniul cultural indian, relateaza agentia ANSA.

Oaspetele de onoare al evenimentului a fost regele Bhutanului, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, care a urmarit defilarea impreuna cu presedintele indian Pranab Mukherjee, premierul Manmohan Singh si presedinta Partidului Congresului, Sonia Gandhi.

Pentru asigurarea sigurantei pe durata desfasurarii evenimentului, guvernul indian a apelat la mii de agenti ai politiei si la forte ale armatei, plasand o serie de lunetisti la nivelul celor mai importante edificii din perimetrul-cheie, precizeaza sursa.

Parada granicerilor cu camile

Agni V

India - Parada Militarilor

Costume alegorice traditionale

Lansatoare de rachete



Acrobatii ale politiei pe motocicleta


Parada unitatilor de protocol ale armatei