28 feb. 2013

China - substante cancerigene in caiete si uniforme scolare

Polemici fara precedent in China: la nivelul caietelor de notite si al uniformelor scolare, specialistii au identificat prezenta de substante cancerigene.


La Beijing au fost descoperite sase marci locale diferite de caiete de scoala, care contin substante cu potential nociv pentru persoanele care le utilizeaza, relateaza Il Gazzettino.

La Shanghai, in schimb, o serie de scoli elementare au fost invitate sa renunte temporar la uniformele clasice, provenite de la un producator local, avand in vedere identificarea unor substante toxice in tesatura din care sunt confectionate.

Autoritatile chineze au deschis o ancheta pentru stabilirea vinovatilor si au dispus retragerea tuturor uniformelor periculoase, precizeaza sursa.

Corea de Nord: SUA se afla in raza de actiune a rachetelor noastre

Intr-un articol publicat la nivelul unui portal local de propaganda oficiala, Coreea de Nord lanseaza o provocare Statelor Unite, afirmand ca acestea se afla in raza de actiune a rachetelor sale.


Guvernul de la Phenian sporeste astfel tensiunea creata la nivelul comunitatii internationale din pricina programului sau nuclear.

"SUA se afla in raza de actiune a rachetelor noastre strategice si a armelor nucleare", se mentioneaza pe site-ul oficial propagandistic nord-coreean, Uriminzokkiri.

"Statele Unite n-ar trebui sa se creada la adapost fiindca se afla de cealalta parte a Oceanului Pacific", se subliniaza in articolul citat de agentia sud-coreeana Yonhap.

"Daca Washington-ul va persista cu politica sa sufocant-ostila, armata noastra va rade Statele Unite de pe suprafata Pamantului", semnaleaza Yonhap avertizarea nord-coreeana, intr-un amplu material intitulat "N. Korea warns U.S. is within range of strategic rockets, nukes".


UE dezaproba colonizarea israeliana din Ierusalimul de Est

UE dezaproba colonizarea israeliana din Ierusalimul de Est, apreciind ca initiativa reprezinta o amenintare pentru pacea din aceasta regiune.

Israelul continua politica de colonizare a Ierusalimului de Est

"In situatia in care Israelul va continua cu acest proiect al colonizarii regiunii de Est, perspectiva unui Ierusalim care sa devina capitala a doua state - Israel si Palestina - va fi cu neputinta de realizat", se mentioneaza in raportul sefilor misiunii UE, potrivit agentiei ANSA.

Guvernul israelian sustine ca politica sa de colonizare aplicata in aceasta zona este  pur si simplu bazata pe argumente de natura economica si nicidecum strategica.

In 1967, Israelul a ocupat Cisiordania, zona Ierusalimului de Est fiind anexata teritoriului asupra caruia isi exercita influenta, desi comunitatea internationala a semnalat ilegalitatea acestei situatii.

Populatia palestiniana din regiune numara aproximativ 2,5 milioane de persoane, comunitate in sanul careia Israelul a "injectat" pana in prezent, peste 500 de mii de colonisti.

                                                                                                    

San Francisco, class-action: Budweiser, apa in bere?

Class-action la San Francisco, impotriva companiei producatoare de bere Budweiser, acuzata de a fi adaugat apa la reteta propriei bauturi, pentru a vinde mai multe sticle.


Este vorba despre o plangere colectiva, inaintata unui tribunal din orasul californian, contra societatii Anheuser-Busch, producatoarea unei marci de bere deosebit de apreciata pe mai toate meridianele lumii, relateaza agentia ANSA.

Purtatorii de cuvant ai companiei neaga insa acuzatia, sustinand ca este vorba despre o inscenare.

"Berea noastra respecta in totalitate directivele privitoare la bauturile alcoolice de acest tip - acuzatiile sunt complet false", sustin reprezentantii societatii Anheuser-Busch, potrivit sursei citate.

27 feb. 2013

Scarlett Johansson a fondat o formatie muzicala feminina

Pe valul nominalizarilor la Oscar pentru cea mai buna piesa muzicala, cu Before My Time, Scarlett Johansson a anuntat fondarea unei formatii cu componenta integral feminina.

Scarlett Johansson

Este vorba despre un al treilea proiect muzical pentru indragita vedeta hollywoodiana, scrie SM TV San Marino.

Dupa un debut solistic alaturi de David Bowie si Tom Waits, in 2008 si un disc realizat impreuna cu Pete Yorn in 2009, artista si-a dezvaluit proiectele in legatura cu o noua aventura in sectorul muzical.

In cadrul unui talk-show american intitulat "Live with Kelly and Michael", Scarlett a declarat ca formatia sa se numeste "One and Only Singles", precizeaza sursa.


UE-Ucraina: un dialog obositor si nu tocmai fructuos

Intalnirea de la Bruxelles, dintre Juan Manuel Barroso, presedintele CE, Herman Van Rompuy si seful statului ucrainean, Viktor Yanukovich, nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor partilor.


La summit a participat, de asemenea, o delegatie la care s-a alaturat si noul guvernator al Bancii Centrale a Ucrainei, Ihor Sorkin, relateaza TM News.

Dincolo de chestiunile economice, politica a dominat intalnirea cu portile inchise dintre reprezentantii UE si cei ai Ucrainei.

Desi intalnirea a condus la semnarea unui nou acord pentru o finantare de 610 milioane de euro in urmatorii doi ani, perspectivele de integrare europeana ale fostei tari sovietice raman incerte.

Chestiunea detentiei Yuliei Tymoshenko risca sa blocheze acordul de asociere si traseul pe care Ucraina si-a propus sa-l strabata in vederea aderarii la Uniunea Europeana, precizeaza sursa.

Dupa un dialog obositor, intalnirea s-a concluzionat cu un ultimatum clar pentru guvernul de la Kiev, care va trebui sa rezolve problemele in perioada imediat urmatoare, pentru a putea privi cu mai mult optimism spre intalnirea la nivel inalt, programata sa aibe loc in noiembrie, la Vilnius.

Cardinalul Keith O'Brien: Lasati preotii catolici sa se casatoreasca

Cardinalul Keith O'Brien, cel mai varstnic reprezentant al Bisericii Santa Romana din Marea Britanie, a lansat un apel in vederea ingaduirii casatoriilor pentru preotii catolici.

Cardinalul Keith O'Brien

Cardinalul, aflat la carma Bisericii Catolice din Scotia, a explicat ca obligativitatea celibatului sacerdotilor nu are origine divina, motiv pentru care ar trebui reanalizat rostul acestuia in contextul regulilor impuse preotilor catolici, relateaza New York Times.

In opinia cardinalului O'Brien (74 de ani), Isus nu a formulat niciodata vreo recomandare referitoare la celibatul clerului si nu a interzis nici pe departe preotilor sa se casatoreasca si sa aibe copii.

Desi cardinalul a declarat ca, personal, nu a simtit nevoia de a se casatori, ar fi fost incantat sa vada "ca alti oameni valorosi ai bisericii ar fi putut sa evalueze linistiti posibilitatea intemeierii unei familii".

Vreau un papa corect

Cardinalul a amintit ca in anumite ramuri ale bisericii, sacerdotilor le este ingaduit sa se casatoreasca, fapt care demonstraza ca nu exista restrictii divine in acest sens.

"Cred ca a sosit momentul sa fie alea un papa din afara spatiului european, desi conditia de baza este sa fie unul corect - sunt deschis oricarei propuneri, numai sa fie un papa drept", a afirmat cardinalul O'Brien, care va face parte din conclavul care va alege succesorul papei Benedict al XVI-lea.

26 feb. 2013

Nokia Maps vs Google Maps (Video)

Nokia se straduieste sa castige teren in universul hartilor digitale, atragand atentia utilizatorilor asupra avantajelor pe care serviciul sau le ofera in regim offline.

Nokia Maps vs Google Maps

Este ceea ce se desprinde din continutul video postat de compania finlandeza la nivelul platformei YouTube, realizand o prezentare comparativa cu ajutorul unui dispozitiv propriu - Lumia 920 (pentru Nokia Maps) si al unui Samsung Galaxy S3 (pentru Google Maps).

Initiativa este cat se poate de inspirata: Nokia Maps reuseste sa atraga atentia asupra evidentelor sale performante in regim offline.

Este posibila descarcarea de harti pentru o zona foarte extinsa, cum ar fi spre exemplu cea a intregului stat California, ocupand numai 200 MB de memorie.

Cu alternativa oferita de Unchiul G, acest lucru nu este cu putinta in regim offline - zonele disponibile sunt mult mai restranse, conducand la imposibilitatea utilizarii unor instrumente utile precum navigatorul sau consultarea traseelor efectuate de mijloacele de transport in comun, fara a accesa Internetul.



Mauritia - micul continent scufundat in Oceanul Indian

Un grup de cercetatori, coordonat de norvegianul Trond Torsvik, de la Universitatea din Oslo, a descoperit un mic continent scufundat in Oceanul Indian: Mauritia.

Mauritia - micul continent scufundat in Oceanul Indian

In opinia specialistilor, este vorba despre un taram ascuns sub enorme mase de lava vulcanica, facand parte din fasia care unea, cu milioane de ani in urma, Madagascarul cu India, relateaza agentia ANSA.

Mauritia ar fi asadar un fragment de uscat din Precambrian, descris de specialisti,  la nivelul portalului Nature Geoscience, drept "micro-continent", situat undeva in adancurile Oceanului Indian, sub "formatiunile de pamant" reprezentate in prezent de insulele Reunion si Mauritius.

Odinioara, India si Madagascarul erau unite, facand parte dintr-un singur continent, o masa compacta, cunoscuta in literatura de specialitate sub denumirea de Rodinia - unica intindere de uscat a Terrei, care ar fi existat cu aproximativ 750 de milioane de ani in urma.

Chinezii se dau in vant dupa fragmentele de meteoriti din Rusia

Chinezii se dau in vant dupa fragmentele de meteoriti recuperate din Rusia, scoase la vanzare pe Internet, chiar daca riscul achizitionarii unui fals este foarte mare.


Iata de ce, piata asiatica oline este invadata de anunturi cu oferte de vanzare pentru astfel de "suveniruri" inedite, carora li se atribuie proprietati de-a dreptul magice, cum ar fi capacitatea de a vindeca bolile depresive, relateaza agentia ANSA.

Falsurile abunda, evident: la nivelul a numeroase site-uri de e-commerce, fragmentele de meteoriti apar ca ciupercile dupa ploaie.

Preturile variaza intre 800 si 10.000 de euro, dar expertii averizeaza eventualii cumparatori in legatura cu falsa provenienta a acestora, precizeaza sursa.


Cum se (mai) distreaza bebelusii (Video)

Bebelusii stiu sa se distreze pe cinste - ceea ce pentru un adult ar putea intra in categoria fleacuri, poate face un bebe sa se tavaleasca pe jos de ras, la propriu si la figurat.



Cand mai au la dispozitie si o jucarie vie cu patru labe, atunci distractia este garantata - ramane doar sa ne aflam la momentul potrivit in locul potrivit, ca sa obtinem un filmulet cat se poate de haios.

Este ceea ce se desprinde si din continutul video prezentat in cele ce urmeaza, postat pe YouTube zilele trecute, care a adus deja zambetul pe buzele a peste 100 de mii de vizitatori.




25 feb. 2013

Rusia - promulgata legea impotriva fumatului

Vladimir Putin a promulgat luni legea care interzice fumatul in locurile publice, aprobata de camera inferioara a Parlamentului in 12 februarie si de camera superioara, opt zile mai tarziu.



Rusia va intra astfel in randurile tarilor care au adoptat astfel de masuri impotriva fumatului, avand drept obiectiv diminuarea unei practici daunatoare sanatatii populatiei, practicata pe scara larga, relateaza agentia ANSA.

Fumatorii rusi se pot consola insa la gandul ca legea va intra in vigoare treptat, incepand abia cu luna iunie a anului in curs, precizeaza sursa.



Ultimul tweet al Papei Benedict al XVI-lea va fi publicat in 27 februarie

Papa Benedict al XVI-lea va parasi platforma Twitter dupa intrarea in vigoare a demisiei, abandonand profilul construit cu atata minutiozitate si publicizat din plin la vremea postarii primului tweet in universul web.


Deschis cu numai cateva luni in urma, contul Twitter al lui Joseph Ratzinger a reprezentat un important pas pentru modul de comunicare al catolicilor din lumea intreaga, acumuland peste doua milioane si jumatate de followers, relateaza Giornalettismo.


Desi nu va mai putea publica tweet-uri in calitate de papa, Ratzinger ar fi putut continua sa-si pastreze contul ca orice alta persoana libera sa posteze mini-mesaje la nivelul binecunoscutului social-network.

Din milioanele de followers ale papei Benedict al XVI-lea, o mare parte ar fi putut desigur, sa sa retraga, sa decida de a-l urmari pe noul papa in cazul in care acesta isi va deschide la randul sau o pagina de profil pe Twitter, sau sa ramana in continuare interesati de ceea ce Ratzinger ar putea avea de spus in viitor, concentrand mesaje in 140 de caractere.

Radio Vatican a transmis insa oficial, decizia papei Benedict al XVI-lea, de a posta ultimul sau tweet in data de 27 februarie, cand inaltul prelat va participa la ultima audienta generala - profilul sau in limba italiana nu va mai fi actualizat, iar dupa retragerea lui Joseph Ratzinger la viata privata, nu vor mai aparea noi mesaje tweet, precizeaza sursa.

Xbox 720 - prezentarea oficiala va avea loc in aprilie

Xbox 720 va fi prezentat oficial in cursul lunii aprilie - acestea sunt ultimele informatii din universul gaming, lansate la doar cateva zile dupa ce publicul a facut cunostinta cu PS4.


Consola next-gen a casei Microsoft promite elemente de noutate spectaculoase, atat la nivel de design, cat si din punct de vedere al performantelor, relateaza Webnews.

Nimic concret insa pentru moment - grupul din Redmond a decis sa pastreze discretia asupra subiectului - pasionatilor genului ramanandu-le o unica certitudine: era next-gen a inceput deja - cartile vor fi date pe fata in scurta vreme.

Dupa Wii U, introdus pe piata in toamna anului trecut, PlayStation 4 si-a dezvaluit secretele, urmand ca peste doar cateva luni, Microsoft sa aduca la randul sau in prim-plan, protagonista sa, de un pedigree indiscutabil, menita sa trimita in rezerva batranica Xbox 360. 

Xbox 720 - concept - Galerie imagini











24 feb. 2013

Berlusconi: Magistratura e o mafie mai periculoasa decat cea siciliana

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, cu putine ore inainte ca electorii sa se prezinte in fata urnelor de votare, a declarat ca magistratura din tara sa este o organizatie mafiota mai periculoasa chiar decat cea siciliana.

Silvio Berlusconi

"Spun asta fiind constient de greutatea cuvintelor mele", a tinut sa precizeze Berlusconi, chiar in ziua in care "tacerea electorala" ar fi trebuit sa se astearna pe intreg teritoriul italian, relateaza TM News.

Afirmatia a fost lansata in fata jurnalistilor greci, dupa parasirea salii in care s-a desfasurat conferinta de presa sustinuta de Milan, in centrul sportiv Milanello din provincia Varese.

"Atacurile defaimatoare pe care (magistratura) le lanseaza impotriva mea, nu se bazeaza pe nimic concret: din 150 de mii de convorbiri telefonice interceptate, nu au reusit sa stoarca nimic compromitator", a explicat Berlusconi, declarandu-se totodata victima unui veritabil complot la scara europeana.

"Continua insa cauzele in care sunt procesat, urmarite nu fara interes de presa din alte tari, unde magistratura e o chestiune serioasa, in timp ce la noi e o mafie mai periculoasa decat cea siciliana...", a declarat Berlusconi, potrivit sursei citate.


SUA si Japonia - aliate impotriva programului nuclear al Coreei de Nord

Presedintele american Barack Obama si premierul nipon Shinzo Abe s-au intalnit vineri la Casa Alba, pentru a discuta despre programul nuclear al Coreei de Nord - o chestiune spinoasa care intareste alianta dintre SUA si Japonia.


Amenintarea nucleara a Phenianului afecteaza deopotriva Statele Unite si Japonia, astfel incat recentele teste efectuate de Coreea de Nord, au determinat consolidarea aliantei dintre cele doua natiuni, relateaza agentia ANSA.

Atat presedintele american, cat si premierul nipon, considera ca este justificata in acest context, adoptarea de "masuri ferme" impotriva programului nuclear al Phenianului.

Spre sfarsitul intalnirii, Obama a tinut sa sublinieze faptul ca Washington-ul si Tokyo sunt mai motivate ca oricand sa demareze "actiuni dure" ca raspuns la ultimele experimente nucleare efectuate de Coreea de Nord.


Merkel si scepticismul sau vizand aderarea Turciei la UE

Cancelarul german Angela Merkel si-a declarat scepticismul in legarura cu eventualitatea aderarii Turciei la Uniunea Europeana.


In ciuda lipsei sale de entuziasm vizand aceasta chestiune, Merkel sustine continuarea negocierilor cu Ankara, considerand necesara parcurgerea unor etape de discutii deschise pe marginea subiectului, relateaza agentia ANSA.

"In fata noastra se asterne o lunga cale pentru negocieri - chiar daca sunt sceptica, ma declar intrutotul de acord cu sustinerea unui dialog referitor la aderare", a declarat Merkel in ajunul unei vizite de doua zile in Turcia.

Cancelarul german s-a exprimat insa in favoarea unui "parteneriat privilegiat" intre UE si Ankara, care ar putea fi demarat cu efecte pozitive asupra ambelor parti, precizeaza sursa.

Citeste si: Turcia vrea in UE - Erdogan s-a saturat sa mai astepte

Calatoria in timp este posibila, incalcand principiul incertitudinii al lui Heisemberg

Calatoria in timp este posibila, sustin specialistii, cu precizarea ca se incalca astfel principiul incertitudinii formulat de Werner Heisemberg.


Anumite solutii ale ecuatiilor lui Albert Einstein trimit cu gandul la scenarii de-a dreptul paradoxale, iar calatoria in timp face parte din aceasta categorie, relateaza Gaianews.

Pentru o aventura in viitor, ar fi necesara apropierea la o fractiune non-ignorabila de viteza luminii, in timp ce pentru o calatorie in trecut, chestiunea devine ceva mai spinoasa, implicand o curbura a structurii spatiu-timp.

Un studiu publicat recent de Physical Review Letters, releva ca un voiaj in trecut ar face posibila masurarea cu precizie a doua variabile corelate - spre exemplu pozitia si miscarea in sine - pe traiectoria pe care a parcurs-o, incalcand astfel principiul incertitudinii, formulat de Werner Heisenberg.

Acest concept prevede existenta unei traiectorii, cunoscuta ca linie (sau curba) deschisa de timp (open timelike curve, OTC) - un caz particular al liniei (sau curbei) inchise de timp (closed timelike curve, CTC).

Fizicienii Jacques Pienaar, Tim Ralph si Casey Myers, de la Universitatea din Queensland, Australia, au demonstrat ca un OTC ar putea permite masurarea, cu un grad de precizie arbitrar, a unui cuplu de variabile, format intr-un context cuantic.

Conexiunea dintre OTC si campurile gravitationale este inca de natura speculativa: confirmari ar putea fi obtinute lansand benzi entangled de lumina pana la un satelit aflat pe orbita, sau efectuand experimente asupra sistemelor entangled in campil gravitational al Terrei.

Pacat (sau noroc ?!?) ca in cel de-al doilea caz, pentru obtinerea unui astfel de rezultat, ar fi necesara o masina a timpului sau traversarea unei wormhole (gaura de vierme).


SUA - Obama cere Curtii Supreme legalizare casatoriilor gay

Administratia Obama a solicitat oficial Curtii Supreme sa legalizalizeze casatoriile intre persoanele de acelasi sex, prin abrogarea unei legi federale din anii '90, care ar fi in contradictie cu Constitutia.

Barack Obama

Textul legii defineste casatoria drept "legatura dintre un barbat si o femeie, ceea ce incalca principiul fundamental al egalitatii persoanelor in fata legii", a explicat Obama, potrivit agentiei ANSA.

"O astfel de lege impiedica mii de cupluri homosexuale, casatorite legal in statul lor, sa se bucure de aceleasi drepturi si avantaje federale ale familiilor heterosexuale", sustine presedintele american.

Casatoriile intre persoanele de acelasi sex sunt legale in 9 din cele 50 de state federale americane, Washington-ul numarandu-se printre acestea, precizeaza sursa.

Citeste si: Casatoriile intre persoanele de acelasi sex - o afacere de milioane la New York (Video)

Matty - cel mai romantic pui de lenes (Video)

Matty, un pui de lenes dintr-o rezervatie din Costa Rica, se demonstreaza un romantic desavarsit, oferindu-i flori fetei care i-a pregatit culcusul.

Matty, lenesul romantic


In ciuda binecunoscutei incetineli specifice rasei din care face parte, Matty cunoaste secretele unui gest menit sa cucereasca o domnisoara, relateaza Giornalettismo.

Socotind dupa reactia acesteia, am putea spune ca lui Matty i se cuvine, la randul sau, un gest echivalent de curtezie: jos palaria!




Julian, baietelul care le da lectii seniorilor baschetului (Video)

Se numeste Julian Newman, are numai 11 ani si este un baiat ca oricare altul la prima vedere, cu exceptia faptului ca isi poate masura talentul cu oricare din seniorii baschetului.


De indata ce intra pe teren, Julian electrizeaza pur si simplu publicul, strecurandu-se cu abilitate printre adversari si inscriind cos dupa cos, cu o precizie uimitoare, relateaza The New York Times.

Era inevitabil ca un astfel de fenomen sa nu atraga atentia asadar si in universul web.

Iata in cele ce urmeaza, o demonstratie de virtuozitate, surprinsa intr-un video postat pe YouTube, care-l infatiseaza pe micutul magician al aruncarilor la cos, in plina activitate.

Socotind dupa numarul urias de vizualizari, s-ar putea spune ca in cazul sau, succesul nu are nici in clin nici in maneca, desigur, cu inaltimea...


23 feb. 2013

SUA - alarma pentru scurgeri radioactive la Hanford

Guvernatorul statului american Washington, a lansat un semnal de alarma vizand importantele scurgeri radioactive, provenite de la instalatia militara nucleara Hanford.


Este vorba despre sase rezervoare vechi, amplasate chiar in zona centrala a statului, la nivelul carora au fost acumulate deseuri radioactive si care prezinta pierderi lichide, relateaza agentia ANSA.

Desi pentru moment situatia nu implica riscuri pentru sanatatea populatiei, la Hanford sunt stocate milioane de galoane de deseuri radioactive, care s-ar putea transforma curand intr-o amenintare serioasa, a precizat Inslee.

Cele sase rezervoare au depasit limita celor 20 de ani de utilizare, fara ca in acest lung interval sa se fi pus la punct o solutie pentru inlocuirea lor in conditii de deplina siguranta.

Venezuela - Chavez continua sa gestioneze afacerile statului

Presedintele venezuelean Hugo Chavez continua sa gestioneze afacerile statului: in cursul unei intalniri de cinci ore si jumatate, reprezentantii guvernului au primit indicatii scrise.


Cel putin aceasta este declaratia vicepresedintelui Nicolas Maduro, dupa lunga intalnire care a avut loc la spitalul militar din Caracas, relateaza agentia ANSA.

Chavez continua sa prezinte o insuficienta respiratorie grava, care-l impiedica sa sustina conversatii lungi.

"A comunicat cu noi prin intermediul unor notite scrise, dandu-ne indicatii de guvern", a precizat Maduro potrivit sursei citate.

China combate poluarea interzicand gratarele in aer liber

China a decis ca interzicerea graterelor in aer liber reprezinta una din masurile menite sa contribuie serios la combaterea poluarii pe plan local.


Iata de ce, chinezii se vad siliti sa-si ia adio de la barbecue in zonele urbane afectate de smog, relateaza agentia ANSA.

In baza unui proiect elaborat de Ministerul Protectiei Ambientale, autoritatile de la Beijing au dispus adoptarea masurii in orasele cu populatie numeroasa, cu obiectivul de a evita expunerea excesiva a locuitorilor la pulberi fine.

Este vorba despre asa-numitele "P.M. 2,5" - acele particule care prezinta un diametru inferior a 2,5 microni - deosebit de periculoase pentru om atunci cand penetreaza plamanii in profunzime, precizeaza sursa.


Germania - un preot solicita infiintarea unui bordel in Schoneberg

Andreas Fuhr (63 de ani), un preot german  din Berlin, satul sa vada zilnic prostituatele oferindu-si serviciile pe strazi, a propus infiintarea unui bordel oficial in oras.


Solutia, in opinia parintelui Andreas, ar contribui la imbunatatirea imaginii Berlinului, oferind amatorilor de servicii specifice, un local special amenajat in Schoneberg - unul din cele mai populare cartiere ale orasului, relateaza BZ-Berlin.

In Germania, prostitutia in sine este legala - motiv care a condus la un fenomen mai putin agreat de locuitori si anume impestritarea strazilor cu tinere imbracate sumar, care-si ofera serviciile fara retineri.

"Astfel de spectacole oferite pe strazi, pe banci sau pe terenurile de joaca, sunt intolerabile - primaria Berlinului ar trebui sa se ocupe de amenajarea unui local special", sustine parintele Andreas.

Ideea nu e tocmai lipsita de logica, iar faptul ca a fost formulata deschis de un preot, ar putea conduce la acordarea unei atentii sporite din partea autoritatilor locale, mai cu seama in contextul discretiei, igienei si sigurantei pe care le-ar putea oferi un astfel de local.

"E putin probabil ca o astfel de solutie sa rezolve in intregime problemele legate de fenomenul prostitutiei in general, pentru ca multe persoane prefera sa practice aceasta activitate in anonimat, evitand contactul cu autoritatile, dar proiectul este oricum, realizabil", a comentat Anja Kofbinger, purtatoarea de cuvant a Verzilor Germani.

Elvetia - brate bionice cu feedback senzorial

Oamenii de stiinta elvetieni au pus la punct primul prototip de brat bionic, in masura sa transmita feedback senzorial la contactul cu obiectele din jur.


Dupa entuziasmul cu care a fost intampinat ochiul bionic, aprobat recent pe piata americana pentru a putea fi utilizat la transplant pe pacienti umani, iata ca din Elvetia soseste o noua veste imbucuratoare, vizand realizarea unui "segment artificial inteligent", relateaza Webnews.

Este vorba mai exact despre prototipul unui brat bionic, creat in laboratoarele Universitatii din Lausanne, care prezinta o functie noua, cu evidente beneficii pentru purtator: furnizarea de senzatii tactile, asemenea unei reproduceri ceva mai rudimentare a simtului natural stimulat prin atingere.

Bratele robotice proiectate pana in prezent, au fost concepute pentru a indeplini exclusiv sarcini de prindere si pozitionare au unor obiecte, fara ca utilizatorul sa perceapa senzorial contactul in sine cu aceastea.

Noul prototip este insa conectat la la nervul ulnar si nervul median, permitand transmiterea de informatii catre creier si invers.

Bratul bionic cu feedback senzorial reprezinta un important pas pe drumul catre solutiile hi-tech dedicate sectorului medical, desi mai are nevoie de imbunatatiri pana sa devina cu adevarat o proteza stabila, gata de a fi distribuita in deplina siguranta pacientilor, precizeaza sursa.


22 feb. 2013

RideWithPride - Baletul cailor prin omatul iernii (Video)

Caii de la centrul terapeutic american RideWithPride, adora fara indoiala, zapada, in asa masura, incat joaca lor aproape copilareasca prin nameti, capata valentele unui balet ireal.



ForgeWorks Farm, din Rutland -  Massachusetts, gazduieste aceste splendide animale, implicate in programul de echitatie terapeutica, dedicat persoanelor cu dizabilitati.

In momentele lor de pauza intre doua sesiuni de lucru cu copii care prezinta diferite probleme fizice, psihice sau cognitive, caii isi ingaduie la randul lor, o tavaleala binemeritata prin omat.

Iata-i in plina actiune:


Israelul se pregateste pentru vizita lui Obama: iata logo-ul adoptat

Israelul se pregateste intens pentru vizita presedintelui american Barack Obama, programata sa se desfasoare intre 20 si 22 martie, adoptand un logo inedit pentru acest eveniment important.


Dungile rosii ale drapelului american se prelungesc cu cele albastre ale Israelului, care imbratiseaza steaua lui David, prezentand in partea inferioara un slogan cat se poate de calduros : "Alianta indestructibila".

Acesta este logo-ul oficial dedicat primei vizite a presedintelui Barack Obama in Israel - un simbol ales gratie organizarii unui sondaj publicat la nivelul platformei de socializare Facebook, in pagina premierului israelian Benjamin Netanyahu.

In cadrul vizitei, presedintele israelian Shimon Peres, ii va inmana lui Obama cea mai inalta distinctie acordata de statul israelian - Medal of Distinction - in semn de deosebita pretuire.

Chinezii obositi isi dau foc de buna voie - tratament relaxant sau nebunie? (Video)

Chinezii obositi recurg uneori la metode de-a dreptul incredibile pentru a-si recapata forma fizica de invidiat, acceptand chiar si solutii extreme, precum a-si da foc de buna voie.


Nu este o metafora - in centre special amenajate, se practica si o astfel de terapie, care promite relaxare, improspatarea fortelor si chiar se propune drept o originala alternativa la traditionalele tratamente de frumusete, relateaza Giornalettismo.

Departe de a constitui ceea ce intelegem prin expresia "tortura chinezeasca", tratamentele care presupun aplicarea focului pe anumite zone ale corpului nu reprezinta pentru chinezi o noutate.

Tot mai multe persoane apeleaza la aceasta solutie bizara pentru tratarea durerilor cervicale, dorsale sau lombare, pentru anumite suferinte ale membrelor sau pur si simplu pentru un extravagant uz cosmetic, promitator de beneficii evidente in cazul ochilor obositi sau a unui ten ofilit.

Medicina alternativa chineza avanseaza de multe ori solutii incredibile pentru lumea europeana, dar pe plan local, metoda aplicarii controlate a focului este cunoscuta sub denumirea de "Huò liào" si se practica relativ frecvent in centrele specializate, precizeaza sursa.



Rusia - serviciile secrete recruteaza soricei

Rusia a decis sa inroleze soricei pe post de agenti 007: micutele rozatoare demonstreaza abilitati deosebite pentru descoperirea armelor, substantelor explosive si/sau a unor inamici ascunsi.


Cel putin aceasta este convingerea oamenilor de stiinta care lucreaza pentru Ministerul Apararii din Rusia si care au propus serviciillor secrete (GRU) sa experimenteze alternativa noilor "recruti" intr-un poligon dedicat, relateaza agentia ANSA.

Este vorba, desigur, despre exemplare dresate sa indeplineasca sarcini precise si care ar putea inlocui pe viitor cainii utilizati in anumite misiuni.

Soriceii prezinta avantajul unor dimensiuni reduse, putandu-se strecura neobservati in spatii restranse, nu sunt pretentiosi din punct de vedere al cresterii si ingrijirii, au un simt olfactiv superior si... costa mai putin.

Potrivit sursei citate, serviciile secrete israeliene ultilizeaza deja astfel de exemplare in misiunile de depistare a substantelor explozive.

FIFA deschide portile tehnologiei pe terenul de fotbal

FIFA a aprobat oficial utilizarea senzorilor de-a lungul liniei portii, la mondialele din 2014, din Brazilia, pentru a elimina definitiv asa-numitele goluri fantomatice.


Tehnologia patrunde asadar pe terenul de fotbal: dupa luni si luni de polemici pe marginea acestui subiect, FIFA a decis a recurga la suport senzorial pentru evitarea fenomenului golurilor discutabile din punct de vedere al traversarii liniei portii, relateaza Webnews.

Pe durata urmatorului Campionat Mondial de Fotbal, programat sa se desfasoare in vara anului 2014 in Brazilia, vom face cunostinta asadar cu un nou instrument de monitorizare a mingiilor aventurate spre spatiul portii.

Este vorba in esenta despre o serie de senzori care vor transmite arbitrului central un feedback de fiecare data cand mingea depaseste linia portii, pentru a valida golul fara nici un fel de problema.

Dupa mai bine de un secol de existenta, fotbalul va pasi la randul sau pe calea progresului tehnologic, cu obiectivul de a da o mana de ajutor arbitrilor in procesul de monitorizare a dinamicilor jocului.

Pentru moment insa, FIFA nu a stabilit cu precizie parametrii la care vor trebui sa se raporteze senzorii, invitand companiile specializate sa propuna solutii viabile in perioada imediat urmatoare, precizeaza sursa.

21 feb. 2013

Casele de pariuri britanice au publicat cotatiile pentru noul papa

Casele de pariuri britanice nu se dezmint: s-a dat startul cotatiilor pentru succesorul papei Benedict al XVI-lea, publicandu-se online lista favoritilor.


Pentru cei ce doresc sa cunoasca situatia principalilor candidati la postul suprem de la Vatican, iata in cele ce urmeaza, tabelul cu sansele de a fi alesi, asa cum este el oferit de Giornalettismo.

"Papabilii", in numar de sapte, sunt prezentati in ordinea cotatiilor, avand alaturi simbolul tarii din care provin si descrierea functiei pe care o ocupa in prezent in sanul Bisericii Catolice.


Dilma Rousseff: In curand vom pune capat saraciei in Brazilia

Presedinta Braziliei, Dilma Rousseff, a anuntat oficial lansarea unui program menit sa puna capat in scurta vreme saraciei pe intreg teritoriul tarii.

Dilma Rousseff


"In curand vom infrange saracia extrema in Brazilia", a afirmat Rousseff, subliniind importanta largirii programului "Brazilia fara Mizerie", relateaza agentia ANSA.

Este vorba despre extinderea acestuia asupra a circa 2,5 milioane de noi persoane, care traiesc in conditii de profunda saracie.

"Din pacate, in Brazilia exista inca numeroase familii care se confrunta cu dificultati deosebite si care au nevoie sa fie incluse in programe sociale, pentru a primi un ajutor direct", a adaugat presedinta braziliana, punand accent pe necesitatea implicarii active a guvernului in actiunile de identificare si sustinere a acestora.


Japonia - deficitul comercial a atins cote record

Japonia inregistreaza un deficit comercial fara precedent: luna ianuarie a relevat cote record, ridicandu-se chiar deasupra celor mai pesimiste estimari.

Este vorba despre 1.629,4 miliarde de yen - aproximativ 13 miliarde de euro - cel mai ingrijorator rezultat inregistrat din 1979 pana in prezent, relateaza agentia ANSA.

Situatia soldului negativ se face simtita din plin, dupa sapte luni consecutive de rezultate sub asteptari.

Japonia se inscrie la randul sau intr-un context economic global, puternic afectat de criza, care surprinde o Europa in plina recesiune si chiar o China cu cea mai scazuta crestere economica din istorie, precizeaza sursa.


Cum lucreaza hackerii chinezi (Video)

Compania informatica Mandiant a postat pe YouTube un video care dezvaluie una din modalitatile de lucru ale hackerilor chinezi.


Majoritatea atacurilor informatice lansate din China sunt organizate si puse in practica de catre membrii unui corp special al armatei populare chineze (PLA), sustine Mandiant.

In particular, actiunea prezentata in continutul video de mai jos, ar fi opera Unitatii 61398, cu baza la Shanghai.

Filmul a fost publicat de jurnalistii de la Washington Post, care il considera o proba cu adevarat zdrobitoare, aflata la baza acuzatiilor lansate de Mandiant impotriva Chinei.

In replica, autoritatile de la Beijing, au catalogat materialele prezentate drept "insinuari lipsite de temei".

Potrivit specialistilor de la Mandiant, hackerii chinezi ar fi sustras insa numeroase date de la 141 de companii, majoritatea americane, engleze si canadiene, in cadrul unor atacuri desfasurate sustinut, din 2006 pana azi.



20 feb. 2013

Israel - Medal of Distinction pentru Barack Obama

Cu numai cateva saptamani inaintea vizitei lui Barack Obama in Orientul Mijlociu, Shimon Peres  a anuntat ca Israelul ii va acorda presedintelui american cea mai inalta distinctie.


Este vorba despre "Medal of Distinction"- cel mai valoros titlu onorific acordat de statul israelian, relateaza agentia ANSA.

Anuntul a fost comunicat oficial chiar de catre presedintele israelian, subliniind ca Barack Obama va fi primul presedinte aflat in functie, caruia i se va acorda inalta distinctie.

Ceremonia va avea loc pe durata mult-asteptatei vizite a presedintelui american in Orientul Mijlociu, programata sa se desfasoare intre 20 si 22 martie, precizeaza sursa.


Fujifilm cocheteaza cu conversia termoelectrica

Specialistii de la Fujifilm au pus la punct o tehnologie in masura sa asigure conversia caldurii in energie electrica, atingand un optim nivel de eficienta.


Este un important pas realizat in directia producerii energiei electrice cu ajutorul unei surse de caldura - un domeniu in care specialistii japonezi de la Fuji au, fara indoiala, un cuvant greu de spus, relateaza Webnews.

Este vorba de fapt despre un nou material, care imbunatateste considerabil eficienta in procesul de conversie efectiv, contribuind la realizarea unei tehnologii care s-ar putea demonstra deosebit de valoroasa in sectorul mobil si nu numai.

Potrivit sursei citate, materialul este compus din polimeri organici care, supusi succesiv la temperaturi cu nivele diferite, sunt capabili sa produca energie electrica.

Este suficienta plasarea palmei pe un panou confectionat di acest material, pentru ca, sub influenta temperaturii de la nivelul mainii, sa se declanseze procesul de producere a energiei electrice, cu ajutorul careia poate fi alimentat un anumit dispozitiv electronic.

Solutia se poate demonstra extrem de utila atat pentru dispozitivele electronice de noua generatie, cat si in alte sectoare, precum medicina, optica sau chiar in industria textila, la confectionarea unor produse vestimentare pe baza de polimeri organici.

Fujifilm ar putea detine asadar un ingredient magic pentru retetele tehnologice de maine, pentru care specialistii japonezi deja pregatesc diferite prototipuri, precizeaza sursa.


Hillary Clinton si noua sa cariera de conferentiar la Walker Agency

Peste nu multa vreme, Hillary Clinton isi va incepe cariera de conferentiar la Harry Walker Agency - o organizatie specializata in sectorul planificarii sustinerii de discursuri platite, pe teritoriul Statelor Unite.

Hillary Clinton

Ei bine, da - exista si un astfel de job, pentru care unii sunt extrem de bine retribuiti, iar Hillary Clinton va fi, fara indoiala, una din cele mai apreciate personalitati care va sustine discursuri contra cost in SUA, in cadrul unor veritabile turnee dedicate, relateaza agentia ANSA.

"Fostul secretar de stat al Statelor Unite va fi personajul cel mai bine platit din intreaga istorie a ceastui sector special de activitate", subliniaza sursa.

Harry Walker Agency este aceeasi organizatie care-l asista de mai multi ani si pe sotul lui Hillary, fostul presedinte american, Bill Clinton.

Dedicandu-se sustinerii de conferinte, Hillary isi ingaduie de fapt un fel de "odihna activa", pana in 2016, anul in care va trebui sa decida daca se va inscrie sau nu in cursa electorala pentru fotoliul de la Casa Alba, precizeaza sursa.