31 mai 2013

India va interzice expunerea in vitrine, a manechinelor in lenjerie intima

Din pricina valului ingrijorator de violente asupra femeilor, inregistrat in India, autoritatile locale intentioneaza sa interzica expunerea in vitrine, a manechinelor in lenjerie intima.

Potrivit statisticilor intocmite de specialistii de la National Crime Records Bureau (NCRB), in India are loc un viol la fiecare 20 de minute, relateaza TM News.

La sfarsitul lunii martie 2013, in registrele oficiale ale tribunalelor din aceasta tara, se inregistrau 24 de mii de cazuri de violente sexuale.

In vederea stavilirii acestei tendinte dramatice, mai cu seama in zona orasului Bombay care, dupa New Delhi, inregistreaza numarul cel mai mare de violuri, asociatia Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC), a solicitat interzicerea expunerii manechinelor costumate in lenjerie intima, in vitrinele magazinelor.

"Manechinele in tinute provocatoare, nu fac decat sa indemne la viol si pot tulbura mintile celor tineri", a declarat Ritu Tawade, consiliera care a avansat propunerea de lege.

In cazul in care va fi aprobata, aceasta reglementare va impune restrictii privitoare la "reprezentarea indecenta a femeii, atat in domeniul publicitar, cat si in reviste, publicatii, pictura sau orice alt mijloc, in scopul respectarii moralei publice".

In replica, fostul jurnalist Pritich Nandy, a contestat initiativa, afirmand ca este vorba despre o exagerare cu iz retrogradant.

"Nu m-am excitat niciodata privind un manechin, dar poate consilierii de la BMC, au aceast gen de problema", a declarat Nandy, potrivit sursei citate.

Orasul Bombay a inregistrat o medie anuala de 183 de violuri in deceniul 2002-2012, anul trecut fiind semnalata o curba ascendenta a fenomenului, cu 221 de cazuri, din care 39% savarsite asupra minorilor.

Advertising inteligent: Logo-uri celebre, cu semnificatie simbolica integrata (Galerie foto)

In universul advertising-ului, Logo-ul detine un rol important, reprezentand deseori o veritabila cheie a succesului in procesul de definire a identitatii unei companii.

Atunci cand design-ul acestora este creat cu intentia de a integra simboluri menite sa transmita un mesaj semnificativ, in mod discret, dar cu atat mai inspirat, se poate spune ca avem de-a face cu un "logo inteligent", desi calificativul in sine, s-ar cuveni mai degraba, echipei care l-a "plamadit".

Iata in cele ce urmeaza, cateva exemple elocvente in acest sens, cu un adaos de explicatii, menite sa dezvaluie cate ceva din intentiile nedeclarate ale creatorilor lor, directionate spre o definire cat mai atragatoare a companiei detinatoare.

Good Will are un logo care infatiseaza un chip zambitor, realizat de fapt, cu  un simplu "g" alb, de tipar

Litera "m" plasata la partea superioara, in aceasta reprezentare grafica a companiei Mosleep, preia imaginea unui spatar confortabil de pat, care imbie la... vise placute

Aceasta splendida imagine, reprezentand o gorila fata-in-fata cu o leoaica, despartite fiind de trunchiul unui arbore, creeaza un logo care se potriveste ca o manusa parcului zoo din Pittsburgh

Coiful unui luptator spartan se profileaza in cadrul imaginii reprezentative pentru jucatorul de golf - simbolul clubului Spartan 

Coloane albe, care sugereaza profilurile cladirilor din Bronx, sunt schitate in mod inspirat, de membrele girafelor alese ca protagoniste in logo-ul gradinii zoologice locale

Biciclistul aplecat asupra ghidonului, aflat in plina cursa, este ideea care imbogateste logo-ul ales pentru Turul Frantei la ciclism

Spatiile albe, paralele, dintre literele V, I si A, ale companiei feroviare canadiene VIA, sugereaza in mod subtil, chiar linia ferata

Panasonic reduce drastic locurile de munca: 5 mii de concedieri in urmatorii 3 ani

Gigantul tehnologic japonez Panasonic, a anuntat ca intentioneaza sa reduca drastic locurile de munca in viitorul apropiat, suprimand 5 mii de job-uri in urmatorii 3 ani.


Vasta restructurare este absolut necesara pentru recastigarea competitivitatii in sectorul tehnologic, sustine grupul nipon, potrivit TM News.

Masura va afecta indeosebi activitatile legate de industria automobilistica - o divizie care ofera in prezent circa 111 mii de locuri de munca, din totalul de circa 294 de mii de angajati ai grupului.

Este vorba despre sectoarele in care se produc sisteme de navigatie satelitara pentru automobilele electrice, dar si semiconductori, precizeaza sursa.

Panasonic are drept obiectiv reducerea personalului la aproximativ 105 sau 106 mii de salariati pana in luna martie 2016.

In aceste conditii, am adauga doar cateva cuvinte, in spiritul pur romanesc, menit sa faca haz de necaz: "Ideas for life"? - nu, multumim!

30 mai 2013

Fotografia zilei: Observand Planeta Marte (1926)

Fotografia prezentata in acest material, a fost realizata in anul 1926 si-l infatiseaza pe astronomul George A. Van Biesbroeck (1880-1974), la Yerkes Observatory, studiind Planeta Marte prin telescop.

Este vorba despre un model de luneta astronomica sau telescop refractar, cel mai mare de acest tip din lume, gratie caruia, in acel an, a putut fi observata Planeta Rosie, in perioada in care s-a aflat cel mai aproape de Terra.






Africa: Google avanseaza solutia dirijabilelor pentru Wi-Fi

Dupa proiectul Fiber, menit sa introduca banda larga in anumite orase-pilot americane, Google avanseaza solutia dirijabilelor pentru Wi-Fi, intr-o serie de zone din Africa si Asia.


Aceasta idee originala a colosului din Mountain View ar putea sa asigure conectarea la Internet la costuri reduse si cu un consum minim, exploatand un network suspendat, conectat la o retea de dispozitive smartphone, dotate cu sistem de operare Android, relateaza agentia ANSA.

La nivelul dirijabilelor, pe care specialistii Unchiului G le-au denumit High-Altitude Platforms (HAP), va fi instalat intregul echipament necesar pentru a oferi acces la universul Web in regim wireless, creand astfel o prima tentativa de a oferi un serviciu de acest tip, in regiunile izolate sau greu accesibile din Africa si Asia, subliniaza sursa.
.

Animale realizate din resturi lemnoase (Galerie foto)

Cu multa migala si cu o pasiune rara, Sergei Bokov, realizeaza adevarate opere de arta, utilizand doar rumegus si alte tipuri de resturi lemnoase.

Colectia sa de animale "plamadite" cu ajutorul unei tehnici originale, din rumegus si cioplitura de lemn, asemanatoare resturilor obtinute dupa ascutirea unui creion, este cu adevarat impresionanta.

Iata, in cele ce urmeaza, cateva imagini elocvente in acest sens, care speram sa va incante privirea, oferite de portalul Fun of Art.





 
 




29 mai 2013

Fotografia zilei: Seagull House, by Roderick James

Proiectata de arhitectul Roderick James, aceasta casa cu un design mai putin obisnuit, ofera un interior de o frumusete deosebita, in care, barnele din lemn, detin un rol fundamental.

Se numeste "Seagull House" si a fost construita de Roderick pentru propria sa familie, in 1987, in Devon, Anglia.

Seagull House, by Roderick James


Brazilia - descoperite 15 specii noi de pasari in Amazonia

Ornitologii brazilieni au descoperit 15 noi specii de pasari in padurea amazoniana, semnaland concomitent pericolul ca acestea sa se afle pe cale de disparitie, din pricina despaduririlor fortate.


Este vorba despre cea mai importanta descoperire ornitologica braziliana din ultimii 140 de ani, relateaza TM News.

"In fiecare an, in lume, sunt descrise circa trei-patru specii noi de pasari. Descoperind 15 dintr-odata, surpriza este cu atat mai mare, constituind o marturie pentru biodiversitatea din Amazonia", a declarat Luis Fabio Silveira, de la Muzeul de Zoologie al Universitatii din San Paolo.

Unsprezece din speciile descoperite sunt endemice, braziliene, in timp ce celelalte patru pot fi intalnite si in Peru si Bolivia, precizeaza sursa.



Turcia: noua lege anti-alcool a lui Erdogan islamizeaza tot ce-i iese in cale

Parlamentul din Turcia a aprobat, vineri, noua lege anti-alcool, prezentata de premierul Recep Tayyip Erdogan.


Reglementarile acesteia limiteaza considerabil vanzarea si consumul de bauturi alcoolice in intreaga tara, relateaza agentia ANSA.

Masura a fost adoptata in ciuda protestelor opozitiei laice, gratie voturilor partidului islamic pentru justitie si dezvoltare (AKP), al premierului turc, care detine majoranta absoluta.

Potrivit noii legi, comercializarea bauturilor alcoolice este interzisa in toate magazinele, intre orele 22 si 6 dimineata.

Mai mult decat atat: in vecinatatea institutiilor de invatamant si a moscheelor, este interzisa permanent vanzarea acestor produse, precum si afisarea de imagini care invita la consum de alcool.

Nici salile de cinema, serialele pentru televiziune sau videoclipurile muzicale nu vor mai putea include continuturi de acest gen.

Pe parcursul unor dezbateri extrem de agitate, opozitia a criticat aspru adoptarea "unei legi draconice, care-i permite guvernului Erdogan sa controleze viata privata a populatiei, islamizand intreaga societate turca".


Copiii francezi nu stiu de unde vin cartofii prajiti

Un studiu realizat in Franta, a relevat ca 87% din copiii din regiunea Provence-Alpi-Coasta de Azur, nu stiu ce este o sfecla, in timp ce unul din patru copii, nu stiu de unde vin cartofii prajiti.


Este vorba despre un raport intocmit de specialistii de la Association Santè Environment France (ASEF), care au efectuat un sondaj in randurile copiilor cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani, relateaza TM News.

"Este surprinzator faptul ca un numar atat de mare de copii, nu stiu ce e o sfecla rosie, dar mai cu seama, nu stiu ca alimentul lor preferat, cartofii prajiti, se obtin din cartofi", a declarat Pierre Souvet, medic cardiolog si presedinte al ASEF.

Rezultatele chestionarului buclucas au dezvaluit si alte surprize: o treime au sarit raspunsul la "praz", "dovlecei", "smochine" sau "anghinare", in timp ce 28% din subiecti, sunt convinsi ca pastele fainoase se obtin "din legume sau lapte praf".

28 mai 2013

Colosul german SAP angajeaza persoane cu autism, pentru a promova inovatia

Colosul german SAP a decis sa angajeze sute de persoane cu autism, ca programatori si testeri de software, in urmatorii sapte ani.


Dupa proiectele pilot lansate in India si Irlanda, compania a anuntat ca obiectivul sau este acela de a oferi locuri de munca unor "persoane care gandesc original", pentru a promova inovatia, relateaza The Telegraph.

Pana in 2020, circa un procent din totalul de 65 de mii de angajati ai gigantului tehnologic, va fi constituit din persoane cu autism.

In India, unde au fost angajati deja sase astfel de salariati, ca testeri de software, compania a inregistrat o crestere a productivitatii si a coeziunii in cadrul grupului in care noii membrii isi desfasoara activitatea.

Luisa Delgado, de la SAP, a tinut sa sublinieze: "Numai implicand persoane care gandesc diferit, vom putea deschide noi drumuri catre inovatie, pentru a face fata provocarilor secolului XXI".

Procesul de angajare a personalului cu autism, va fi gestionat in colaborare cu Specialisterne - o organizatie daneza, care ajuta persoanele afectate de acest sindrom, sa-si gaseasca un loc de munca in cadrul companiilor informatice, precizeaza sursa.

Printul William - emotionat la gandul ca va deveni tatic

Printul William a declarat ca se simte profund emotionat la gandul ca va deveni curand tatic, dar nu tocmai entuziasmat de ideea ca va avea parte si de nopti albe pentru bebelus.


In cursul lunii iulie, familia regala britanica, asteapta barza - Kate, ducesa de Cambridge, urmeaza sa aduca pe lume un "royal baby" - eveniment urmarit cu mult interes de media internationala, relateaza ANSA.

Printul William a comentat, cu o usoara nota de amuzament, perspectiva sacrificarii orelor de somn, pentru a legana bebelusul pe brate, in cadrul unei ceremonii la care a participat si fratele sau, Harry, la inaugurarea unui centru pentru ranitii de razboi.


Chipuri celebre, din colaje bizare (Galerie foto si Video)

Pornind de la un portret, Bernard Pras, si-a propus sa realizeze o serie de instalatii inedite, infatisand chipuri celebre, construite sub forma de colaje din elemente cat se poate de bizare.

Aceasta tehnica iesita din comun, cunoscuta sub denumirea de anamorfoza (engl. anamorphosis), rezerva surprize deosebite, asa cum ne dezvaluie Amusing Planet.

Larger Than Life Portraits Made from Everyday Objects, by Bernard Pras







27 mai 2013

Chinezii s-au razgandit: nu mai vor pe Marte

Circa 10 mii de chinezi s-au razgandit in privinta calatoriei spre Marte, solicitand rambursarea celor 11 dolari de persoana, platiti ca avans pentru o astfel de aventura.


Dupa ce au imbratisat cu entuziasm ideea avansata de proiectul Mars One, care isi propune crearea unei colonii permanente la nivelul Planetei Rosii, in anul 2023, chinezii au revenit asupra deciziei initiale si cer banii inapoi, relateaza agentia ANSA.

Pare ca un val de neincredere s-a abatut asupra potentialior calatori spatiali asiatici, care suspecteaza ca proiectul olandez nu ar avea la baza, suficiente resurse pentru a duce la capat cu succes, o astfel de misiune indrazneata.

Circa 10 mii de chinezi, amatori de aventura in cosmos, au solicitat deja rambursarea celor 11 dolari de persoana, platiti ca avans la calatoria spre Marte, precizeaza sursa.

Amazon vrea un cartier general mai frumos decat cel inelar, al grupului Apple

Trei sfere gigantice, decorate la interior cu plante, asemenea unor sere spectaculoase, ar putea  fi parte din formula arhitecturala pentru noul cartier general al grupului Amazon.

Proiectul, amplasat in inima orasului Seattle, se doreste mai inovativ si mai atragator decat cel in forma de inel, pentru care a optat Apple, relateaza ANSA.

Concurenta intre cei doi colosi, nu se limiteaza asadar, la sectorul tehnologic, ci isi extinde tentaculele chiar si la nivel de design, pentru propriile sedii.

Proiectul Amazon a fost prezentat autoritatilor locale, pentru a primi aprobarile necesare demararii lucrarilor.

Daca acestea vor fi obtinute, spectaculoasa constructie va rasari in miezul orasului Seattle, ocupand o arie impresionanta, pe care Amazon a cumparat-o in decembrie anul trecut, pentru suma de 207,5 milioane de dolari, precizeaza sursa.






David Mach - sculptura incendiara: Chip diabolic, construit din chibrituri (Galerie foto si Video)

Cu totii stim ca jocul cu focul este periculos, dar David Mach si-a propus sa faca arta din chibrituri, construind un chip cu aspect diabolic, pentru ca, intr-o faza succesiva, sa-l priveasca arzand.

O idee cel putin bizara, al carei rezultat il puteti observa in cele ce urmeaza, ca parte dintr-o colectie semnata de acelasi artist, expusa la City Art Center, din Edinburgh, sub denumirea "The Devil".








NASA vrea imprimante 3D care sa creeze hrana in spatiu

NASA continua sa caute noi solutii pentru asigurarea hranei exploratorilor spatiului, acordand o atentie deosebita posibilitatii printarii de alimente cu ajutorul imprimantelor 3D.

Problema asigurarii unei cantitati de hrana suficient de mare pentru a garanta autonomia unei misiuni care ar putea dura ani in sir, ar putea fi rezolvata cu ajutorul tehnologiei, relateaza Washington Post.

Imi printezi o pizza, te rog?

Este vorba despre demararea unui proiect menit sa conduca la producerea de alimente, cu ajutorul dispozitivelor "la purtator".

In acest scop, NASA a finantat compania texana Systems and Materials Research Corp. (SMRC), cu suma de 125 de mii de dolari, bani care vor fi cheltuiti pentru realizarea unei imprimante speciale, in masura sa satisfaca exigentele retetelor culinare spatiale.

Utilizand o formula digitala originala, imprimanta ar trebui sa combine ingrediente liofilizate, pana la obtinerea de alimente, care sa aibe aceeasi structura si consistenta cu cele produse pe Pamant, arome incluse.

Bucatarul tehnologic sau seminte si tractoare?

Ideea nu este totusi, noua - SMRC a creat deja un astfel de "bucatar tehnologic": managerul proiectului, Anjan Contractor, a utilizat cu ceva timp in urma, o imprimanta 3D, pentru a obtine ciocolata preferata a sotiei sale.

De aici a izvorat, in mod natural, intrebarea: ce tipuri de alimente ar putea fi create in mod similar?

Raspunsul suscita interesul celor de la NASA in mod deosebit, avand in vedere ca pentru moment, actuala hrana oferita astronautilor, nu este adecvata unei misiuni de cinci ani pe Marte.

"Daca am putea oferi astronautilor o felie gustoasa de pizza, ar insemna ca imprimanta 3D ar putea rezolva problema foametei in lume", a comentat in schimb Gawain Kripke, de la Oxfam America, subliniind ca, pana una-alta, ar fi necesare lucruri mult mai simple: "seminte si tractoare".


26 mai 2013

Italia in declin: un sfert din populatie are probleme economice

Italia pare sa paseasca pe un taram alunecos, declinul sau fiind marcat de o situatie fara precedent: unul din patru italieni, se confrunta cu grave probleme economice.

Din pricina recesiunii, in randurile populatiei din Tara Cizmei, pesimismul creste pe zi ce trece, relateaza TM News.

Perspectivele nu sunt zugravite in culori tocmai vesele: in prezent, doar 24,6% din italieni nadajduiesc intr-o imbunatatire a propriei situatii economice in urmatorii cinci ani.

23,5% nutresc in schimb convingerea ca situatia se va inrautati, iar 28,5% considera ca lucrurile vor ramane neschimbate.

Printre cele mai pronuntate semnale ale unei situatii in continuu declin, se numara faptul ca familiile care nu pot sustine cheltuieli neprevazute sunt din ce in ce mai numeroase, la fel ca cele care nu-si pot permite o saptamana de vacanta pe an.

Mai mult decat atat, majoritatea familiilor sunt in urma cu plata ratelor la credite, la facturile curente sau datoreaza statului diverse taxe, acumulate de-a lungul anilor.

Institutul de Statistica Italian, a relevat intr-unul din rapoartele sale, faptul ca italienii nu-si mai pot permite sa inlocuiasca cu usurinta produse electrocasnice precum masina de spalat, frigiderul sau aragazul, multi renuntand la telefoane si masini, stramtorati fiind din punct de vedere financiar.

Un volum din Harry Potter a fost vandut la licitatie cu 176 mii de euro

Un volum al romanului Harry Potter si Piatra Filozofala, din 1997, purtand notitele autoarei sale, J.K. Rowling, in original, a fost vandut la licitatie, pentru 176 de mii de euro.


Evenimentul s-a desfasurat intr-o atmosfera care pare sa fi imprumutat ceva din magia cartii insasi, la casa de licitatii Sotheby's din Londra, relateaza TM News.

Doi pretendenti s-au luptat intens pentru a obtine volumul inedit, inainte ca acesta sa fie adjudecat, impreuna cu o serie de schite originale, ale celebrei autoare britanice.

Vanzarea a facut parte din actiunea de scoatere la licitatie a unui lot alcatuit din 51 de "editii originale" purtand notite ale autorilor lor - cu totii scriitori contemporani britanici, precizeaza sursa.

Chipuri in natura - obiecte care imprumuta infatisari omenesti (Galerie foto)

Uneori, in jurul nostru, observam obiecte care par sa imprumute infatisari umane, iar obiectivul aparatului de fotografiat, reuseste adesea sa surprinda imagini deosebite ale acestora.

Maniacal Moccasin


Este si subiectul galeriei foto prezentate in cele ce urmeaza, reunind o serie de chipuri nebanuite din jurul nostru, intr-o selectie de cadre inedite, oferite de portalul Know Your Meme, in cadrul unui amplu material, intitulat sugestiv, "Things With Faces".

Fiecare din aceste cadre, a primit, in mod adecvat, un titlu pe masura starii de spirit pe care o inspira.


Citeste si:Zambetul obiectelor care ne inconjoara (Galerie foto)



Paper Towel Face

Sad Kiwi

Three Birds Make Smiling Face

Chocolate Milk Easter Island

Cool Looking BBQ Face

Eggplant Face

Green Pepper Faces

Grumpy Tree

Happy Stick