30 sept. 2013

Fotografia zilei: Pierzandu-se acea lumina, ca un fum...

Pierzandu-se acea lumina, ca un fum...

Marea Britanie: Negocieri radicale cu Uniunea Europeana

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a declarat ieri, la Manchester, in cadrul congresului partidului conservator, ca sunt necesare negocieri radicale intre tara sa si Uniunea Europeana.


"E nevoie de o abordare extrem de radicala a problemelor ce tin de relatia cu Uniunea Europeana, pentru forjarea unui nou tip de raport intre Londra si Bruxelles", a afirmat primul ministru britanic, potrivit agentiei ANSA.

Mai mult decat atat: David Cameron a tinut sa precizeze ca tara sa ar putea chiar sa iasa din Conventia Europeana pentru Drepturile Omului, daca lucrurile tind sa se tensioneze in acest context.

"Parasind Conventia Europeana pentru Drepturile Omului, Marea Britanie ar putea, in sfarsit, sa extradeze de pe teritoriul sau, persoanele care reprezinta o amenintare", a explicat premierul britanic.

Siemens anunta reducerea a 15.000 de locuri de munca pana in 2014

Gigantul tehnologic Siemens a anuntat oficial demararea procedurii de reducere a numarului de locuri de munca, in intreaga lume.


Este vorba despre o ampla actiune, care va conduce la concedierea a 15.000 de persoane, pana in 2014, relateaza ADN Kronos.

Purtatorii de cuvant ai colosului german au clarificat astfel lucrurile, dupa numeroasele speculatii lansate ikn legatura cu vertiginoasa scadere a profiturilor din ultima perioada.

Masura face parte dintr-un plan drastic, menit sa stopeze "caderea libera" a companiei si vizeaza 5.000 de locuri de munca din Germania si 10.000 de peste hotare, precizeaza sursa.

Avizare Energetica

29 sept. 2013

Prima zona de liber schimb chineza a fost inaugurata la Shanghai

La Shanghai s-a inaugurat duminica, prima zona de liber schimb chineza, care are drept obiectiv, atragerea de capitaluri straine.

Potrivit agentiei New China, "Shanghai Pilot Free Trade Zone" reprezinta un banc de probe pentru lidership-ul chinez, in domeniul reformelor orientale ale pietei si a cresterii economice a tarii.

Odata cu deschiderea zonei de liber schimb, Shanghai tinde sa se transforme intr-unul din cele mai importante puncte de referinta asiatice pentru schimburile si fluxurile financiare mondiale, atragand atentia multor companii straine, asupra potentialului de afaceri prospere in zona.


Delicatetea din sufletul unui pompier: cum se salveaza o pisicuta (Video)

In sufletul unui pompier se poate ascunde multa delicatete, asa cum demonstreaza filmuletul urmator, surprinzand operatiunea de salvare a unei biete pisicute.

Filmul a fost realizat de GoPro, avandu-l drept protagonist pe Cory Kalanick, un pompier adevarat si o pisicuta si mai adevarata, care a avut nesansa sa se afla locul nepotrivit, in momentul nepotrivit.

Muzica: Dexter Britain - "Perfect Moment".



Grecia: liderul partidului Zorii Aurii a fost arestat

Nikos Michaloliakos, liderul partidului grec de extrema dreapta, Zorii Aurii (Chrysi Avgi), a fost arestat sambata dimineata, la Atena.


Alaturi de acesta, un deputat din acelasi grup politic, Ilias Kasidiaris, cunoscut pentru opiniile sale neo-naziste.

Autoritatile elene au decis asadar sa adopte masuri concrete vizand activitatile Partidului Zorii Aurii, dupa cazul rapper-ului Pavlos Fyssas, militant de stanga, asasinat in 18 septembrie, in centrul capitalei, de catre Georgos Roupakias, un membru al gruparii neo-naziste.

Desi reprezentantii Partidului Zorii Aurii au negat orice implicare in acest caz, violenta neo-nazista pare sa fi atins cote halucinante in Grecia, politia locala deschizand o ampla ancheta asupra unor episoade in care, actele de violenta ar fi fost orchestrate de partidul de extrema dreapta.

28 sept. 2013

Spray-ul nazal ar putea lua locul vaccinurilor injectabile

Spray-ul nazal al putea inlocui cat de curand, vaccinurile injectabile, substantele fiind usor absorbite la nivelul mucoaselor.


Este vorba despre o solutie inventata de o echipa de specialisti de la Massachusetts Institute of Techology, din Boston, condusa de Adrienne Li, relateaza agentia ANSA.

Vaccinul antigripal, dar nu numai acesta, ar putea fi administrat asadar gratie unui dispozitiv pulverizator, deosebit de fin, la nivelul mucoasei nazale.

Substanta de administrat este inmagazinata intr-un mic recipient si patrunde in organism sub forma de nanoparticule.

Procedura este extrem de simpla si nedureroasa, ceea ce face ca formula avansata de specialistii americani sa se anunte cat se poate de promitatoare, pentru a patrunde cat de curand pe piata farmaceutica internationala.

Mitchel Brunings - tipul care i-a furat vocea lui Bob Marley (Video)


Se numeste Mitchel Brunings si deja numele sau a facut inconjurul lumii in universul web, gratie vocii sale de exceptie.

Presa online nu a ezitat sa afirme ca Bob "i-a furat vocea lui Bob Marley", asadar curiozitatea ne-a impins sa urmarim un filmulet interesant, realizat in cadrul emisiunii concurs "The Voice of Holland", unde tanarul s-a demonstrat cu adevarat cool:



Spotul Guerlain pentru parfumul Shalimar a dat chix: publicului nu-i place (Video)

Spotul realizat de faimoasa companie Guerlain pentru noul sau parfum, Shalimar, nu e pe placul publicului francez, care l-a catalogat drept misogin, plictisitor si plin de erori.



Mai mult decat atat: in Franta, spotul cu pricina a batut, fara indoiala, recordul la cleveteala fashionista, dobandind o patalama nu tocmai de invidiat: super-ultra-hiper-kitsch.

Publicitarea la Shalimar se demonstreaza asadar un dezastru, desi nu rezulta ca dezastruos ar fi si parfumul care a avut nesansa sa devina protagonistul unor polemici de asemenea factura.



27 sept. 2013

Venezuela: Boom de calatorii peste hotare, la vanatoare de dolari

Venezuela se confrunta cu un fenomen care nu are nici in clin, nici in maneca, cu turismul: boom de calatorii peste hotare, la vanatoare de dolari, pentru specula.


Este vorba despre un business care a inflorit peste noapte, gratie caruia, multi cetateni venezueleni spera sa se imbogateasca peste noapte, facand specula cu bilete verzi.

Circuitul e simplu: se pleaca in excursie, blindati cu hanorace, rucsacei si aparate de fotografiat, dar mai ales, cu carduri de credit, pentru ca, la intoarcere, sa se aduca in tara, cat mai multi dolari, pentru a fi revanduti la suprapret.

Banii retrasi de la bancomatele din Miami, Aruba sau Bogotà, sunt justificati cu facturi false: in realitate, cardurile de credit sunt utilizate pentru obtinere de numerar.

Daca la cursul oficial, un dolar valoreaza circa 6,3 bolivari, cu aceasta stratagema, falsii turisti pot incasa chiar si 42 de bolivari pentru un mic bilet verde american.

Peter Comfort - tipul care n-a auzit in viata lui de Brad Pitt

Indragitul actor american, Brad Pitt, a telefonat unui veteran de razboi englez, pe numele sau, Peter Comfort, pentru a-i pune cateva intrebari, menite sa-l ajute la realizarea unui film ambientat in acea epoca.


Nu mica i-a fost insa surpriza, in clipa in care Comfort i-a marturisit ca habar n-are cine e Brad Pitt si ca a descoperit cu cine sta de vorba, doar dupa ce a iscodit motorul Google.

"Actorii mei preferati sunt de mult oale si ulcele", a declarat batranul in varsta de 90 de ani, veteran al Celui de-al Doilea Razboi Mondial, relateaza La Stampa.

"M-au invitat pe platourile de filmare si s-au purtat foarte frumos cu mine. M-au bombardat cu intrebari despre Sherman - noroc ca am stiut sa raspund la toate! -  iar domnul Pitt a fost cu adevarat foarte cumsecade",  a afirmat Comfort.

Batranul, bunic a sase nepoti, a fost invitat la premiera londoneza a filmului, care va avea loc in cursul lunii noiembrie 2014.

Comfort spera sa se poata prezenta, fara indoiala.

Samsung in versiune Gold, pentru piata din Orientul Mijlociu

Samsung se lasa ademenit, la randul sau, de cantecul de sirena al design-urilor in salsa lux-opulent, lansand versiunea Galaxy S4 in vesminte gold, pentru piata din Orientul Mijlociu.

Cu acest model, Samsung Arabia intentioneaza sa cucereasca utilizatorii locali, mari amatori de tehnologie personalizata, cu aspect pretentios.

Asa au luat nastere cele doua noi concepte - Samsung Gold Brown si Samsung Gold Pink - menite sa deschida portile unei noi categorii de consumatori, pentru care baierele portofelului nu reprezinta o problema.

Samsung Galaxy S4 Gold Brown si Gold Pink


26 sept. 2013

Jeff Bezos: Ziarele in format de hartie vor deveni un lux

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a afirmat ca presa scrisa, sau mai exact, ziarele, asa cum le cunoastem noi, in traditionalul format de hartie, vor deveni un veritabil articol de lux.

Jeff Bezos

Viitorul jurnalismului este deja bine inradacinat in universul digital, in tehnologie dedicata, in instrumente care asigura fluxuri uriase de informatii in timp record.

"Intr-o buna zi, inca nu se poate spune exact cand, poate ca peste decenii, ziarele tiparite se vor transforma intr-un produs de lux, asa cum in ziua de azi, ar fi de-a dreptul excentric sa utilizezi un cal de rasa pe post de mijloc de transport catre birou", a declarat Bezos.

Desi comparatia pare destul de deplasata, nu este exclus ca presa scrisa sa urmeze traseul sugerat de parintele Amazon, iar mirosul de tiparitura sa devina doar o amintire pentru generatiile care au rasfoit undeva, candva, paginile unui ziar de hartie.

Iran: posibile negocieri ale programului nuclear, in octombrie, la Geneva

In cursul lunii octombrie, la Geneva, s-ar putea desfasura o serie de negocieri vizand programul nuclear al Iranului.


Stirea a fost comunicata oficial de la New York, de catre ministrul de externe elvetian, Didier Burkhalter, a carui tara reprezinta interesele americane in Iran, relateaza TM News.

"In ceea ce priveste dosarul nuclear iranian - subiect asupra caruia discutiile tind sa se indrepte intr-o directie pozitiva - este posibil ca dialogul sa continue, in mod constructiv, la Geneva, in cursul lunii octombrie", a afirmat oficialul elvetian, intr-un interviu acordat postului de radio RTS.


Presedintele iranian, Hassan Rohani, a cerut Occidentului sa recunoasca dreptul tarii sale de a produce uraniu imbogatit, in scopuri civile, subliniind ca Iranul nu intentioneaza sub nicio forma, sa fabrice arme de distrugere in masa.

Un nou proiect Google: Constitutiile lumii, accesibile cu un simplu click

Constitutiile lumii vor putea fi accesibile online, cu un simplu click in fereastra de cautare a noului proiect dedicat, gratie suportului Google.


Este vorba despre Constitute, un instrument binevenit in mediul online, care faciliteaza si compararea drepturilor, obligatiilor si prevederilor generale, cuprinse in diferite Constitutii ale lumii.

Pentru moment, sunt disponibile 160 de astfel de documente pentru utilizatori, urmand ca, treptat, sa fie introduse si datele constitutiilor altor tari, pe masura ce materialele vor fi prelucrate de specialisti, pentru a putea fi accesibile online sau descarcate in format PDF.

Alte detalii vizand acest interesant proiect, pot fi obtinute accesand sectiunea descriptiva de la nivelul paginii principale a site-ului sau oficial.

25 sept. 2013

100 de ani de la nasterea Mariei Tanase

Astazi, 25 septembrie, se implinesc 100 de ani de la nasterea inegalabilei Maria Tanase, cea pe care Nicolae Iorga a numit-o, fara exagerare, "pasarea maiastra a muzicii romanesti".

Maria Tanase

Marea artista a fost elogiata la nivel international de cronicarii muzicali contemporani vremii sale de succes, cand cantecele ii rasunau in cele mai prestigioase sali de spectacol, ecoul celor aproape 400 de piese muzicale ale repertoriului sau, dainuind pana astazi.

In semn de omagiu, Banca Nationala a Romaniei, a lansat, in luna august, in circuitul numismatic, o moneda de argint, o alta din tombac cuprat si un set de trei monede (aur, argint si tombac), comemorand astfel un secol de la nasterea artistei.

Maria Tanase a fost aleasa pentru a reprezenta cantecul popular romanesc la Expozitia Internationala de la New York, in 1939, purtand insa muzica romaneasca si in Bulgaria, Iugoslavia, Turcia, Franta si cantand in fata ranitilor de razboi si a presedintilor si regilor, deopotriva.

S-a stins din viata la 22 iunie 1963, din pricina unui cancer la plamani, lasand scris ca, in memoria sa, "sa se sape o fantana pe un drum secetos, dornic de apa, pentru ca drumetii sa isi potoleasca setea".


Masina timpului ne-ar putea purta doar in viitor, nu si in trecut

Brian Cox, profesor de fizica particulelor la Manchester University, sustine ca este posibil sa calatorim in timp, dar intr-o singura directie temporala si anume in viitor.


In cadrul unei conferinte sustinute cu prilejul evenimentului British Science Festival, omul de stiinta britanic a afirmat ca intoarcerea in timp nu este posibila, dar ca oamenii vor avea, cat de curand, o libertate aproape deplina, pentru a face salturi in viitor.

Convingerile sale se bazeaza pe teoria generala a relativitatii, formulata de celebrul Albert Einstein, mai exact, pe ceea ce cunoastem sub denumirea de mecanismul dilatarii timpului.

In ceea ce priveste calatoriile efectuate in trecut, Cox sustine ca pentru ca o astfel de aventura sa fie posibila, ar fi necesara o "gaura de vierme" - un fel de pasaj cu rol de scurtatura in salsa spatiu-timp, dar nici chiar existenta acesteia nu ar putea garanta succesul unei astfel de misiuni.

La randul sau, astrofizicianul Eric W. Davis, din cadrul Earth Tech International Institute for Advanced Studies (ETIIAS), a declarat ca ar fi necesare "eforturi supraomenesti pentru transformarea unei gauri de vierme intr-un fel de masina a timpului".

Reprezentare schematica pentru o gaura de vierme (wormhole)
Te-ar putea interesa si: Calatoria in timp este posibila, incalcand principiul incertitudinii al lui Heisemberg

Spy-Shop.ro

Italia: consumul de antidepresive a crescut cu 4,5%

In Italia, consumul medicamentelor cu efect antidepresiv a crescut cu 4,5%, tendinta fiind in continua ascensiune, din anul 2004.


Fenomenul afecteaza cu precadere femeile si persoanele varstnice, se precizeaza intr-un raport intocmit de catre specialistii Agentiei Italiene Farmaceutice (AIFA).

"In ultimul deceniu, consumul de antidepresive a inregistrat o crestere dramatica: pe de o parte din pricina unei rate superioare de boli depresive si alte probleme psihice, in randul populatiei, iar pe de alta parte, gratie usurintei cu care se prescriu astfel de medicamente", a explicat directorul general al AIFA, Alessandro Pani.

"Cele mai frecvent afectate de stari depresive sunt femeile, dar si persoanele cu varste de peste 75 de ani", a precizat Pani.

Raportul semnaleaza faptul ca fenomenul continua sa se incrie pe o curba ascendenta, lansand totodata un semnal de alarma autoritatilor competente, pentru adoptarea unor masuri menite sa stopeze aceasta tendinta periculoasa.

CafeForm Plus

Te-ar putea interesa si: Algele: materie prima pentru medicamente low-cost

Pakistan: violentul cutremur care a dat nastere unei noi insule (Video)

Un cutremur violent a dat nastere unei noi formatiuni insulare, la numai cateva sute de metri de coasta Pakistanului, in vecinatatea regiunii Balocistan.

Este vorba despre o insula care masoara circa 30 de metri (diametrul maxim), cu inaltimi care variaza intre 6 si 12 metri, rasarita chiar in dreptul portului pakistanez Gwadar.

Insula rasarita in vecinatatea Pakistanului, dupa un cutremur violent


24 sept. 2013

Un omagiu marelui pianist, dirijor si compozitor roman Aurel Giroveanu (Video)

Nascut la 24 septembrie 1916, la Girov, in judetul Neamt, Aurel Giroveanu avea sa devina un pianist, dirijor si compozitor care si-a pus amprenta cu hotarare, in peisajul muzical romanesc.

Aurel Giroveanu

Pentru acest magician al portativului, nici un gen de muzica nu a avut secrete: de la opereta la vodevil, de la muzica pentru teatru de revista si pana la cea corala, muzica pentru copii, coloane sonore pentru filme, romante, slagare de neuitat - creatiile sale au cucerit publicul si criticii, deopotriva. 

Astazi aducem un omagiu maestrului, care s-a stins din viata la Bucuresti, in 2 aprilie 2001, lasand in urma sa un lung sir de creatii muzicale de exceptie, rezultat al celui mai expresiv model de impletire a pasiunii pentru muzica, cu un profesionalism ireprosabil.





Publica

Germania: Doi deputati de culoare, pentru prima data in Bundestag

Pentru prima data in istoria Germaniei, doi politicieni de culoare au fost alesi in Bundestag, ambii cetateni germani, de origini senegaleze.


Karamba Diaby si Charles M. Huber sunt primii deputati de origine africana care reusesc sa patrunda in Bundestag - camera inferioara a Parlamentului Germaniei, in urma alegerilor care s-au incheiat duminica in aceasta tara, relateaza TM News.

Diaby, in varsta de 51 de ani, este reprezentantul Spd si s-a nascut la Dakar, ajungand in Germania de Est, in 1985, gratie unei burse de studiu, pentru a invata limba germana si a studia chimia.

Huber, in schimb, a fost ales in Cdu, partidul cancelarului Angela Merkel si este fiul unui diplomat senegalez, casatorit cu o bavareza.
S-a nascut la Munchen, in 3 decembrie 1956 si este de profesie actor.



Moscova a predat Iranului centrala nucleara Bushehr - doi ani de garantie si asistenta tehnica

Moscova a predat Iranului prima centrala nucleara - Bushehr, oferind totodata proprietarilor, doi ani de garantie si o echipa de specialisti rusi, pentru asigurarea de asistenta tehnica locala.


Teheranul a semnat luni, protocolul de predare-primire a structurii nucleare, compania constructoare rusa, transferand astfel  Iranului, primul complex dotat cu instalatii capabile sa produca temuta energie, la care alte tari au decis sa renunte definitiv, dupa catastrofale accidente inregistrate de-a lungul anilor in astfel de complexe.

Rusia acorda insa o "garantie de doi ani" pentru buna functionare a tuturor instalatiilor centralei, cantonand la Bushehr si o echipa formata din "specialisti de inalta competenta in domeniul nuclear", pentru a oferi asistenta  tehnica si suport de specialitate, personalului iranian care isi va desfasura activitatea in cadrul complexului, precizeaza agentia ANSA.


Avizare Energetica

Elvetia: Cantonul Ticino interzice purtarea valului musulman in locurile publice

In Constitutia Cantonului elvetian Ticino, va fi introdusa o noua prevedere, potrivit careia, se interzice ascunderea fetei in spatele valului musulman, in locurile publice.


Guvernul local a propus ca regula sa fie aplicata sub forma de Lege publica, dar cetatenii ticinezi, doresc inscrierea acesteia in Constitutie, relateaza TM News.

Decizia a fost aprobata cu 65,4% voturi favorabile, declansand vii proteste din partea comunitatii islamice locale.

"Dupa interzicerea minaretelor, acum nu ne mai este ingaduit nici macar valul traditional burqa. Acestea sunt de fapt, semnalele unei xenofobii in plina expansiune", sustine Farhard Afshar, presedintele organizatiilor islamice din Elvetia.

Ticino este primul canton elvetian invitat sa-si exprime opinia in legatura cu o astfel de masura controversata, care afecteaza populatia islamica stabilita sau aflata in vizita pe teritoriul Elvetiei, precizeaza sursa.
3 Suisses - VIP

Michael Douglas: Emmy Award dedicat sotiei si copiilor

Celebrul actor american, Michael Douglas, a dedicat premiul Emmy, obtinut pentru rolul pe care l-a interpretat in "Behind the Candelabra", sotiei si copiilor sai.


Desi cuplul Douglas - Catherine Zeta-Jones a decis recent sa "ia o pauza", pentru a trai separat, triumful inregistrat cu rolul excentricului pianist homosexual Liberace, pare sa fi rascolit sufletul actorului, care a tinut sa multumeasca familiei sale pentru intregul suport acordat, relateaza TM News.

Cea de-a 65-a editie a decernarii premiilor Emmy, desfasurata la Los Angeles, a constituit prilejul ideal pentru Douglas, de a-si exprima public recunostinta fata de Catherine Zeta-Jones, care l-a ajutat sa depaseasca o cumplita perioada de suferinta, dupa ce i-a fost depistat un cancer la gat.

Potrivit sursei citate, discursul actorului ar putea constitui un semnal ca relatia celor doi cunoaste o intorsatura favorabila, gratie careia, divortul ce parea sa le bata la usa, s-ar putea evapora din peisaj.


Publica

23 sept. 2013

China: Bo Xilai - istoria printului rosu cazut in dizgratie

Odata cu condamnarea la inchisoare pe viata, a fost eclipsata definitiv una din asa-numitele stele ale partidului comunist chinez -  Bo Xilai - ex-print rosu, destinat ocuparii unui post de prim rang in peisajul politic si administrativ al acestei tari.


Dar Bo Xilai nu este unicul caz de acest tip in China: multe alte figuri care se anuntau cat se poate de promitatoare din punct de vedere al carierei politice, au cunoscut acelasi declin surprinzator, tocmai atunci cand se pregateau sa salute poporul de la balconul privilegiat al liderilor comunisti chinezi.

"Printul" a avut o cariera importanta, cu radacinile adanc infipte in incaperile secrete ale puterii de la Beijing si cu perspectiva de a deveni unul din cei mai influenti oameni politici din China, dar ceva pare sa nu fi functionat asa cum trebuie, in angrenajul motoarelor sale de propulsie.

Implicandu-se intr-o campanie de proportii contra triadelor si coruptiei locale, Bo Xilai a urcat vertiginos in top, nadajduind sa castige un fotoliu din cele mai inalte in Partid, dar a fost tradat, in final, chiar de bratul sau drept, politistul Wang Lijun, devenit ulterior acuzatorul sau.

La adapostul consulatului american din Chengdu, acesta a dezvaluit adevarata fata a lui Bo, dand in vileag afacerile necurate ale acestuia si ale sotiei sale, Gu Kailai.

Wang Lijun s-a ales, la randul sau cu 15 ani de inchisoare, Gu Kailai a fost condamnata initial la moarte, pentru ca, ulterior, pedeapsa sa-i fie comutata in cea cu inchisoarea pe viata, iar Bo Xilai, inchide cercul, cu aceeasi pedeapsa, in timp ce conducerea de la Beijing se declara incantata sa vi invins o alta batalie impotriva coruptiei.

Te-ar putea interesa si: China: aplicatie pentru smartphone, contra coruptiei


Spy-Shop.ro

Activitatea fizica: 30 de minute pe zi sunt suficiente

30 de minute pe zi de activitate fizica in aer liber, sunt suficiente pentru obtinerea de rezultate spectaculoase, atat in ceea ce priveste eliminarea kilogramelor in plus, cat si in mentinerea unei stari de sanatate optime.


Persoanele care exagereaza cu antrenamentele, nu numai ca nu slabesc rapid, asa cum isi imagineaza ci, dupa faza initiala, cand se inregistreaza o anumita scadere in greutate, cantarul va incepe sa indice din nou valori care se inscriu pe o curba ascendenta.

E drept ca odata cu supunerea organismului la eforturi constante, cu o durata mai mai mare de 30 de minute, se ard grasimile, dar tot la fel de adevarat este ca se dezvolta in schimb tesutul muscular, care prezinta o masa superioara celor dintai - iata de ce, in loc sa slabim, ne trezim ca, de fapt, am luat in greutate.

Oamenii de stiinta din cadrul departamentului de stiinte biomedicale al Universitatii din Copenhaga, au demonstrat ca durata ideala pentru efectuarea de activitati fizice este de o jumatate de ora.

Rezultatele studiului acestora, au fost publicate in paginile revistei de specialitate Scandinavian Journal of Public Health 

Te-ar putea interesa siMetabolismul si exercitiile fizice


CATALIN BOTEZATU - magazin oficial

Fotografia zilei: Strada cu pomi infloriti, in orasul Bonn

Aceasta splendida strada cu pomi infloriti, se afla in orasul german Bonn, oferind tuturor trecatorilor, prilejul de a-si incanta privirea cu farmecul unei bolte naturale de vegetatie, de un roz catifelat, care aminteste oarecum, de faimosii ciresi infloriti din fantasticele gradini japoneze.

Strada cu pomi infloriti, in Bonn (Germania)


CafeForm Plus

Iran/Rohani: E dreptul nostru sa producem uraniu imbogatit

Intr-un discurs adresat lumii Occidentale, presedintele iranian, Hassan Rohani, a cerut comunitatii internationale sa recunoasca dreptul Iranului de a produce uraniu imbogatit pe teritoriul sau.

Hassan Rohani

"Occidentul trebuie sa recunoasca toate drepturile natiunii iraniene, inclusiv cele ce implica programul nuclear si productia de uraniu imbogatit pe teritoriul sau, in limitele respectarii cadrului legal international", a afirmat presedintele iranian.

Declaratia reprezinta oarecum o surpriza, dupa interviul transmis, saptamana trecuta de postul NBC, in cadrul caruia, Rohani a precizat ca Iranul nu intentioneaza sa fabrice bombe nucleare.

"In nici un caz nu am am incercat vreodata si nici pe viitor nu vom incerca, sa fabricam arme de distrugere in masa", a declarat presedintele iranian, lasand sa se inteleaga ca ingrijorarea globala vizand activitatile nucleare iraniene ar fi nejustificata, intrucat uraniul imbogatit ar fi utilizat in exclusivitate pentru scopuri civile.

Te-ar putea interesa si: SUA: Confiscat un intreg edificiu, pe Fifth Avenue, controlat de guvernul iranian


Spy-Shop.ro

22 sept. 2013

China vrea sa copieze dronele americane - hackerii asiatici au pornit la vanatoare

China vrea sa copieze dronele americane: hackerii asiatici au pornit la vanatoare de tehnologie pentru dezvoltarea unui proiect propriu in salsa aeronautica, inspirat insa din planurile militare ale Statelor Unite.


O baza situata in Shanghai, pare sa fi recrutat echipe selectionate pe spranceana, alcatuite din cei mai abili slalomisti informatici, care se straduiesc de cel putin doi ani, sa acumuleze informatiile necesare descifrarii tainelor care se afla la baza succeselor militare ale dronelor americane, relateaza agentia ANSA, citand New York Times.

Ambitiile tehnologice ale Chinei, se extind asadar si la nivel aerian, iar daca e sa socotim dupa tenacitatea sa, demonstrata in industria automobilistica, electronica si nu numai, in scurta vreme, sectorul dispozitivelor zburatoare de mici dimensiuni, va cunoaste cel putin un new-entry in peisaj.

China detine deja propriile modele de drone, dar performantele acestora par sa nu satisfaca standardele catre care nazuiesc fortele sale armate.

Potrivit sursei citate, operatiunile de "piraterie dedicata", pentru copierea modelelor americane, ar fi conduse de un grup numit "Comment Crew", care contacteaza de o buna bucata de vreme, contractor dupa contractor, pentru a obtine ceva informatii in plus, vizand detaliile tehnologice specifice acestor dispozitive.


Spy-Shop.ro

Fotografia zilei: Ucraina - Tunelul Dragostei

Unul din cele mai frumoase tuneluri create de vegetatia naturala, deasupra unei linii ferate desprinse parca dintr-o lume de povesti, se afla in Kleven, Ucraina.

Este vorba despre asa-numitul Tunel al Dragostei, un loc care atrage vizitatori de pe toate meridianele lumii, gratie aspectului sau incantator, care isi exercita farmecul sau aparte, asupra oricarui cuplu in cautare de un coltisor romantic.

Tunelul Dragostei, Kleven, Ucraina



Floraria Online

Roberto Cavalli - Just Me: o autobiografie fascinanta

Celebrul designer italian Roberto Cavalli, care se pregateste sa stinga 73 de lumanari pe tort, in 15 noiembrie, a lansat recent, la Milano, volumul autobiografic intitulat sugestiv, "Just Me".

Roberto Cavalli
Stilistul dezvaluie in cartea sa, o multime de lucruri mai putin cunoscute despre propria cariera, despre succese, infrangeri si multe alte aspecte intime ale vietii sale, fara cenzura si fara sa recurga la stereotipuri.

"Just Me" este povestea unui barbat care se lupta cu viata si nu a unei celebritati din universul fashion: strabatand intortocheatele drumuri ale anilor razboiului si savurand mai apoi, din splendorile unei Italii care a cunoscut si vremuri de glamour si artificii, protagonistul acestei istorii adevarate, se destainuie lumii, cu toate defectele si calitatile sale.

De la copilul balbait, cu rezultate dezastruoase la scoala, la figura prestigioasa pe care o reprezinta azi in peisajul fashion international, calea lui Cavalli nu a fost tocmai presarata cu petale de trandafiri.

Azi, numele sau este pronuntat cu un respect nedisimulat in ambientul modei si nu numai, Cavalli devenind, pentru toti cei ce au avut privilegiul sa-l cunoasca personal, un model de optimism, speranta si tenacitate.

"Ma consider un artist, cu precizarea ca operele mele se imbraca, nu se agata pe pereti", spunea celebrul stilist, care si-a inscris numele, fara indoiala, de-a lungul unei cariere stralucite, pe panoplia celor mai prestigioase personalitati din lumea modei, la scara planetara.

TinaR - VIP

Opere de arta realizate din piese de ceas de buzunar (Galerie foto)



Miniaturile realizate din reasamblarea unor piese preluate de la diferite modele de ceasuri de buzunar, reprezinta pasiunea unei artiste americane din New Jersey.

Sue Beatrice si-a propus sa dea o noua intrebuintare micilor componente ale traditionalelor dispozitive de masurat timpul, creand veritabile opere de arta, reunite intr-o colectie denumita "Watch sculptures and steampunk".

Aceasta face parte dintr-un proiect ceva mai mare al artistei - All Natural Arts - care isi propune sa celebreze natura in diferite obiecte de arta, obtinute prin reciclarea sau modificarea destinatiei de folosinta a unor obiecte din cele mai variate.


 










FunGift.ro