30 nov. 2013

New Orleans: vanatorii de fantome ard din temelii un edificiu istoric

Un grup de vanatori de fantome din New Orleans, cu varste cuprinse intre 17 si 31 de ani, au ars din temelii un edificiu istoric local,  "bantuit de spirite".


Este vorba despre un incendiu care a izbucnit accidental, dupa ce grupul a incercat sa intre in contact cu entitati "din lumea cealalta", patrunzand fraudulos intr-una din cele mai vechi si mai apreciate cladiri din Mississipi.

"Plantatia Le Beau" a fost construita in anul 1850 si a servit, de-a lungul timpului, ca hotel, resedinta, dar si ca... sediu ilegal de pariuri.

In ciuda faptului ca accesul in cladire era intersis de o buna bucata de vreme, Fundatia Caritabila Joseph Meraux - proprietara edificiului - intentiona sa renoveze structura si sa o redeschida publicului.

Din nefericire, acest lucru nu va mai fi posibil, intrucat daunele provocate de vanatorii de fantome sunt irecuperabile.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial

Cele mai haioase momente din timpul unei partide, vin din tribune (Video)


Cele mai haioase momente filmate pe durata unei partide, vin de multe ori din tribunele intesate de spectatori si nu de pe teren.

iata, in cele ce urmeaza, o colectie de reprezentatii pe ritm de dans, selectionate din randurile spectatorilor impatimiti de sport, care au ocazia sa se vada in direct, in plina evolutue, pe giganticul ecran al stadionului.




Car-L: intalnirea cu regele junglei (Video)

Daca va intrebati cum reactioneaza leii la vederea unei masinute telecomandate, raspunsul este simplu: la fel ca niste copii, cand pun laba pe jucaria preferata.


Doar ca in filmuletul prezentat in continuare, jucaria, botezata "Car-L", este dotata un Nikon, care a mitraliat o multime de cadre exceptionale, demne de toata admiratia.

Entuziasmul echipei care a demarat acest proiect inedit, este asadar pe deplin justificat, motiv pentru care va invitam sa vizionati continutul materialului, cu speranta ca va veti delecta:



FunGift.ro

Fotografia zilei: Molia tafnoasa

Molia tafnoasa


29 nov. 2013

Bonus - Gems Hexic

Gems Hexic Revisited

Rotate the gems and match, an addictive game that will keep you on the edge of your seat!




FunGift.ro

Vilnius: UE a semnat acordurile cu Republica Moldova si Georgia

Astazi, 29 noiembrie, la Vlinius, au fost semnate acordurile dintre Uniunea Europeana si Republica Moldova si Georgia, eveniment deosebit de important in contextul relatiilor internationale.


La scurta vreme dupa ce Ucraina a optat pentru oferta Rusiei, analistii apreciaza ca documentele semnate azi, la Vilnius, au un impact deosebit asupra tuturor statelor care fac parte din Parteneriatul Estic si nu numai.

Ministrul de externe al Marii Britanii, William Hague, a deplans decizia ucraineana, precizand ca tara sa este nerabdatoare sa intampine parafarea acordurilor de asociere a Republicii Moldova si Georgiei, la Vilnius.

Acest lucru a fost infaptuit astazi: la ceremonie au fost prezenti numerosi sefi de state si de guverne, lideri ai institutiilor europene, dar si presedintii Ucrainei - Viktor Ianukovich, Georgiei - Georgi Margvelashvili, premierul Republicii Moldova - Iurie Leanca si ministrul de externe al Bielorusiei - Vladimir Makey.

"Traim un moment istoric, semnarea unui acord cu ambitii fara precedent care inseamna incredere, deschidere, cooperare. Moldova, astazi am asigurat drumul nostru spre Uniunea Europeana", a declarat Iurie Leanca.

Economia verde: hidrogenul de la plante ar putea revolutiona sectorul energetic

Oamenii de stiinta de la Virginia Tech, au descoperit o metoda de a extrage cantitati mari de hidrogen de la plante - solutie care ar putea revolutiona intregul sector energetic actual.


Realizarea constituie un important pas in directia producerii de combustibili, in contextul adoptarii pe scara larga, a energiilor alternative, relateaza Gaianews.

"Descoperirea noastra ar putea ajuta la eliminarea dependentei populatiei planetei de combustibilii fosili", sustine YH Percival Zhang, profesor-inginer in cadrul departamentului pentru sisteme biologice, subliniind ca "hidrogenul reprezinta unul din cei mai importanti biocarburanti ai viitorului".

Metoda pusa la punct de Zhang si echipa sa, a fost publicata in paginile revistei de specialitate Angewandte Chemie, International Edition si poate fi aplicata utilizand orice tip de biomasa la dispozitie.

Departamentul de Energie al Statelor Unite afirma ca hidrogenul combustibil prezinta un potential enorm in ceea ce priveste reducerea dependentei de combustibilii fosili si investeste sume considerabile in proiectarea de vechicole pe baza de hidrogen.

Potrivit sursei citate, in decurs de circa trei ani, cu ajutorul tehnologiei potrivite, produsul obtinut cu ajutorul metodei lui Zhang, va avea un impact decisiv asupra sectorului productiei de energie alternativa.


Fotografia zilei: Doi prieteni, intr-un leagan

Doi prieteni, intr-un leagan

FunGift.ro

28 nov. 2013

Obama: Urechile mele au inspirat crearea personajului Shrek


Presedintele american, Barack Obama, aflat intr-o vizita de lucru la studiourile DreamWorks, la Los Angeles, a afirmat ca are ceva in comun cu celebrul personaj animat, Shrek: urechile.

"Va asigur ca urechile mele au servit drept sursa de inspiratie pentru cei de la DreamWorks, cand au creat personajul Shrek", a declarat Obama, cu cea mai serioasa mina posibila.

Proprietarul faimoaselor studiouri din LA, in care s-a realizat indragitul film de animatie, nu este altul decat Jeffrey Katzenberg - unul din cei mai importanti finantatori ai campaniei electorale a presedintelui american.

"Mi-ar place sa lucrez la voi, i-am adresat deja o cerere in acest sens lui Jeffrey, dar exista o singura problema: luminile din birourile voastre sunt foarte slabe si ma tem sa nu cumva sa adorm la servici", a glumit Obama.


FunGift.ro

Arabia Saudita a expulzat 50 de mii de etiopieni

Arabia Saudita a expulzat 50 de mii de cetateni etiopieni care lucrau ilegal pe teritoriul sau, dupa decizia Riadului, de a trimite acasa imigrantii fara documente valabile.


Ministrul de externe etiopian, Dina Mufti, a anuntat ca masura va afecta mult mai multe persoane decat se estima initial: de la 10 mii de reimpatriati, cat se prevedea intr-o prima faza, s-a ajuns la 50 de mii, dar cifra ar putea sa creasca in perioada imediat urmatoare, pana la circa 80 de mii de etiopieni.

Masura face parte dintr-un program mai amplu al guvernului de la Riad, vizand expulzarea imigrantilor ilegali de pe intreg teritoriul Arabiei Saudite si nu se limiteaza doar la cetatenii etiopieni.


Military Shop - Campanie 10%

Fotografia zilei: Unde te simti ca acasa

Unde te simti ca acasa


27 nov. 2013

Lang Lang, pianistul chinez care a cucerit lumea (Video)

Lang Lang este un pianist chinez de exceptie, al carui drum sinuos in lumea muzicii a inceput inca de la frageda varsta de doi ani, dupa ce a ascultat pentru intaia oara un fragment din Liszt, intr-un desen animat cu Tom si Jerry.

In autobiografia sa, Lang Lang destainuie momente cruciale dintr-o copilarie sacrificata studierii pianului, dominata de o figura paterna atat de exigenta, incat sa-i pretinda sa se sinucida din pricina ca a fost exclus dintr-o scoala de muzica, scrie La Stampa.

Lang Lang nu este adeptul reproducerii, fie ea chiar lipsite de cusur, a unor partituri celebre, ci face parte din acea categorie speciala de artisti, manati de un irezistibil impuls interior, de a rupe schemele traditionale ale muzicii clasice.

In 2010, la San Fransisco Davies Symphony Hall, Lang Lang a interpretat un bis pentru "Zborul bondarului" de Rimski-Korsakov, inlocuind pianul cu functia "MagicPiano" a unui dispozitiv Apple iPad (Video).


Azi, stilul sau efervescent si de inalta virtuozitate, criticat deseori de expertii traditionalisti, l-a propulsat pe culmile succesului, asigurandu-i aplauze furtunoase in cele mai mari sali de concerte din lume.

Iata, in cele ce urmeaza, evolutia dansatorului de dubstep Marquese Scott, intr-o coregrafie realizata special pentru unul din Studiile lui Chopin, interpretat de pianistul chinez.



Killer Whale Submarine - Motoscaful cu forma de balena (Video)

Se numeste Killer Whale Submarine si este un motoscaf neobisnuit, cu forma de balena, dotat cu un motor de 255 de cai putere, in masura sa propulseze aceasta "jucarie de navigat" la o viteza de 50 de mile pe ora.

Killer Whale Submarine
Forma sa aduce mult cu cetaceul impresionant de la care a imprumutat si numele si-i asigura o evolutie spectaculoasa, atat la suprafata apei, cat si sub oglinda acesteia, relateaza Gadgetose.

O descrierea tehnica detaliata este disponibila la nivelul portalului Hammacher Schlemmer, unde modelul a fost initial evaluat la pretul de 100.000 de dolari, pentru ca mai apoi, sa treaca prin diferite faze valorice, al caror rezultat nu pare sa se fi stabilizat inca.

Fotografia zilei: De veghe, peste valuri

De veghe, peste valuri


26 nov. 2013

Analemma - o diagrama desenata de Soare, in ochiul magic al fotografului

Daca se fotografiaza soarele zilnic, la aceeasi ora, din acelasi loc, pozitia acestuia pe bolta nu va fi identica, ci va urma un traseu surprinzator, in forma de opt: analemma.

Este ceea ce a reusit sa concentreze intr-un cadru unic, Vasilij Rumyantsev, daruindu-ne o imagine a acestei diagrame, mai putin cunoscute de cei ce nu sunt pasionati de astronomie.

Desigur, este vorba despre un traseu iluzoriu - un desen care aminteste de simbolul infinitului - la originea caruia se afla in realitate miscarea de rotatie a Pamantului in jurul Soarelui, combinata cu rotatia Terrei in jurul propriei sale axe.

Analemma din imaginea prezentata in continuare, a fost surprinsa de aparatul de fotografiat al lui Rumyantsev, in perioada august 1998 - august 1999, in Ukraina.

Analemma, by Vasilij Rumyantsev
FunGift.ro

Alain Sailer: cadre de (si cu) impact (Galerie foto)

Alain Sailer este un veritabil magician al fotografiei la mare viteza, ca sa utilizam o descriere ceva mai prozaica a colectiilor sale de cadre de exceptie.

Iata, in cele ce urmeaza, cateva exemple elocvente in acest sens, culese din albumul sau de pe Flickr, in care facem cunostinta cu un mod absolut spectaculos de fotografiere aunui detaliu de (si cu) impact.











FunGift.ro

Cum se obtine numarul unei fete, fara a rosti macar o vorba (Video)

Baietii inventeaza tot felul de metode pentru a obtine numarul de telefon al unei fete dragute: una din cele mai interesante astfel de tehnici, este prezentata si in filmuletul urmator.



Surprinzator este faptul ca baietii din acest video, reusesc sa-si atinga obiectivul, fara sa rosteasca macar o vorba.

Desigur, nimeni nu poate garanta succesul in 100% din cazuri, dar sansele de reusita par sa fie mai mari decat s-ar putea crede initial.

E drept ca si baietii selectionati pentru acest rol sunt cat se poate de draguti, asadar nu mizati in exclusivitate pe tehnica promovata, daca vreti cu adevarat acel numar de telefon...


Fotografia zilei: Confort in bratele ursului...

Confort in bratele ursului...
FunGift.ro

25 nov. 2013

Olanda: autostrazile viitorului vor fi disponibile inca din 2013 (Video)

In Olanda, autostrazile viitorului isi vor face simtita deja prezenta inca din 2013, gratie grupului olandez Heijmans, cel care gestioneaza infrastructurile locale.

Autostrazile viitorului

Un video realizat in colaborare cu studiourile Roosegaarde, prezinta cateva din caracteristicile acestor moderne cai de rulare - un deziderat catre care multe tari ale Batranului Continent nici macar nu indraznesc inca sa viseze.

Este vorba despre anumite pasaje stradale din provincia Brabant, care incepand de anul acesta, vor fi acoperite cu ceea ce se poate numi "asfalt inteligent".

Gratie adoptarii unor solutii tehnologice create cu obiectivul de a spori gradul de siguranta si confort pentru automobilisti, autostrazile inteligente sunt dotate cu tot ceea ce este necesar pentru a asigura conditii optime de calatorie chiar si atunci cand vizibilitatea este redusa.

Semnalizarea orizontala si liniile care delimiteaza benzile de rulare vor fi luminoase, functionalitatea acestora fiind asigurata de un sistem alimentat cu energie solara, inmagazinata in timpul zilei.

Mai mult decat atat: in functie de temperatura,de-a lungul autostrazii, vor fi afisate imagini si mesaje de avertizare, care invita automobilistii la prudenta atunci cand este cazul.

Pentru vechiculele dotate cu motor electric, autostrazile inteligente vor dispune de o banda speciala de rulare, care va permite incarcarea cu energie electrica, fara a mai fi nevoie sa se opreasca.

Maroc - unora le place Duble-Jeep (Video)

Unora le place jazz-ul, dar altii prefera masinile large-size, iar din aceasta categorie face parte si un demnitar marocan, care se mandreste nespus cu impresionantul sau Duble-Jeep.

Duble-Jeep

Modelul este fara indoiala surprinzator - la o prima vedere chiar, s-ar putea crede ca este vorba despre o isprava fotografica de tip photoshop, dar lucrurile nu stau nici pe departe astfel.

Acest inedit Duble-Jeep apartine unui inalt demnitar marocan, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, asa cum releva publicatia online Giornalettismo.

Un lucru este insa sigur: pentru a ajunge la orice destinatie din Rabat, soferul autovechicolului e nevoit sa aleaga doar strazile largi, altminteri se aventureaza in ceea ce am putea numi o veritabila "misiune imposibila".



Fotografia zilei: Girafe la apus de soare

Girafe la apus de soare


24 nov. 2013

Coulrofobia - Clovnii care inspaimanta copiii (si nu numai)

Se numeste "coulrofobie" si se manifesta sub forma spaimei de clovni - o experienta cu care multi copii se confrunta, din pricina infatisarii bizare a acestor personaje de circ.

The Joker, Mike Thompson

Universul cinematografic a contribuit insa, de-a lungul anilor, la amplificarea si difuzarea pe scara larga a senzatiei de teama la vederea unor celebre figuri de acest tip - protagonistii unor filme de succes, in care clovnul nu aduce nici pe departe zambetul pe buze.

Iata, in cele urmeaza, o galerie foto, oferita de Fun of Art, care reuneste cateva din figurile emblematice ale unor clovni de-a dreptul infricosatori, sub titlul sugestiv "Wired and Scary Clown Artworks".

Fara indoiala, aceste ilustratii digitale reusesc sa surprinda cu maiestrie, esenta misterioasa si malefica a unor personaje care ar putea inspaimanta copii si adulti deopotriva.

Clown Be Gone By Jason Seiler

Carnival Daycare, Philip Herman

Agent Of Chaos - ZbornToy Render, Joseph Grundfast

The Clown By Yang Zhang

Death Of A Clown, Mathias Kollros

Satan's Jester, Jose Pardo

Spawn Clown By Hugues Thibodeau

Sergej, The False Clown, Michael Kutsche

Nir's Clown, David Levy

Mad Clown By Jose Ramos

Deranged Butcherclown By Chris Daemon