26 dec. 2013

25 dec. 2013

Recapitulare 2013 - evenimentele anului (Video)

Recapitulare 2013 - evenimentele anului, intr-un video-rezumat


Galaxia Stiri si Noutati va ureaza: Craciun Fericit!

Craciun Fericit si La Multi Ani,

Uram tuturor cititorilor nostri, multumindu-le pentru ca ne-au stat alaturi si in anul acesta.

Craciun Fericit!
Fie ca Mosul sa va aduca in sac, toate lucrurile minunate din lume!

Cu drag,

Galaxia Stiri si Noutati

24 dec. 2013

Sarbatori Fericite in stil Vimeo (Video)

Sarbatori Fericite, cu amprenta inconfundabila Vimeo:

Victor&Spoils Agency
Fundal muzical: Trans-Siberian Orchestra
Original Content: globaldemocracy.com


Fotografia zilei: Indian, salvand ceea ce are mai de pret, dupa inundatie

Indian, salvand ceea ce are mai de pret, dupa inundatie


23 dec. 2013

22 dec. 2013

21 dec. 2013

20 dec. 2013

19 dec. 2013

Fotografia zilei: Lectia de confort in timpul calatoriei pe distante lungi

Lectia de confort in timpul calatoriei pe distante lungi


18 dec. 2013

17 dec. 2013

16 dec. 2013

Fotografia zilei: Se gateste mai bine cu curentul la comun

Se gateste mai bine cu curentul la comun


15 dec. 2013

14 dec. 2013

13 dec. 2013

12 dec. 2013

Putin: Sa nu-si faca cineva iluzii ca poate deveni superior Rusiei din punct de vedere militar

Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat ca potentialul militar al tarii sale este in masura sa raspunda in orice moment, oricaror provocari.

"Sa nu-si faca cineva iluzii ca ar putea deveni superior Rusiei din punct de vedere militar - ar fi o copilarie - noi nu vom permite nicidecum asa ceva", a tinut sa precizeze Putin, potrivit ITAR-TASS.

Liderul rus a subliniat ca tara sa nu aspira la statutul de superputere in sensul de dominatie hegemonica globala sau regionala si nici nu da lectii de viata altora, dar nici nu permite interferentele straine in propriile-i chestiuni.

Este vorba despre o aluzie discreta, dar nu dificil de interpretat, la criticile exprimate de liderul american de la Casa Alba, in legatura cu politica interna si externa a Rusiei.

Fotografia zilei: Un salt de nota zece

Un salt de nota zece


11 dec. 2013

10 dec. 2013

9 dec. 2013

Bataia cu perne - spectacol ad-hoc (Video)



Ce poate fi mai surprinzator, decat o bataie cu perne, in plina strada, cu un necunoscut, ales drept adversar absolut intamplator?


Socotind dupa reactia finala, tipul din filmuletul urmator, nu se astepta, desigur, la o zi atat de interesanta...




Fotografia zilei: Atacul pescarusilor

Atacul pescarusilor


8 dec. 2013

7 dec. 2013

Suedia: copiii mici nu trebuie sa doarma in pat cu parintii

Suedia este unul din statele in care copiii mici, deseori dorm in acelasi pat cu parintii - obicei pe care guvernul de la Stockholm doreste sa-l descurajeze, fiind riscant pentru bebelusi.


Autoritatile locale au decis sa demareze o campanie de promovare a "patutului individual" al copilului, in special pentru bebelusi, relateaza TM News.

"Este foarte important ca micutii cu varste de pana la trei luni, sa doarma in propriul lor patut", a explicat Kerstin Nordstrand, responsabila a proiectului, in cadrul Ministerului Sanatatii, potrivit sursei citate.

Pe de o parte, bebelusii risca sa fie loviti involuntar sau chiar sufocati de proprii parinti, cufundati intr-un somn adanc din pricina oboselii, iar pe de alta parte, adultii obisnuiesc sa consume in patul lor, substante care le diminueaza atentia fata de copil, ceea ce nu este catusi de putin recomandat in imediata vecinatate a unui nou nascut.

Cel putin acestea sunt semnalele de alarma lansate de Goran Wennergren, un pediatru care si-a expus pe larg, in paginile revistei de specialitate Dagens Medicin, argumentele contra "cocolosirii" micutilor in patul parintilor.

Este vorba despre un obicei frecvent in Suedia: potrivit unui studiu din 2001, 65% din bebelusii suedezi, dorm in acelasi pat cu parintii, precizeaza sursa.

Geamatul unui ghetar in agonie - a fost inregistrata vocea topirii in apele oceanului

Asemenea cantecului de lebada, geamatul unui ghetar in agonie, a fost inregistrat de catre un grup de oameni de stiinta, relevandu-se astfel sunetele nabanuite al calotei aflate in plin proces de topire.

Geamatul unui ghetar in agonie
Gratie unor microfoane speciale, rezistente la imersiuni subacvatice, specialistii au evidentiat sunetele surprinzatoare ale ghetarilor, pe masura ce se topesc in apele oceanului, din pricina fenomenului incalzirii globale.

"Seamana cu sunetul ploii, doar ca vine, in mod paradoxal, din adancuri", a explicat Erin Pettit, una din mambrii echipei de cercetare, aflata in Alaska pentru monitorizarea fenomenului.

"Este unul din sunetele naturale cele mai rascolitoare pe care le-am auzit vreodatapoate fi ascultat de la suprafata apei si va asigur ca e ceva care te face sa vibrezi din toata fiinta"", a marturisit specialista.

6 dec. 2013

Energia green care vine din vazduh - noua solutie, bazata pe o flota de drone (Video)

In viitorul apropiat, omenirea s-ar putea alimenta cu energie electrica din vazduh, gratie activitatii unei flote speciale de drone, dedicate acestui sector.

O companie britanica a propus aceasta interesanta formula, mizand pe eficienta dronelor plasate in aer, la o inaltime de cateva mii de metri fata de sol, care vor putea utiliza vantul si soarele pe post de surse de energie renovabila.

Flota de drone producatoare de energie green
Soare, vant si fantezie

Centralele imaginate de proiectantii de la New Wave Energy, ar fi in intregime ecologice si ar ar trebui sa produca, in teorie, suficienta energie electrica pentru a asigura necesarul populatiei, fara a avea nevoie de cabluri si conexiuni, ci direct sub forma de unde electromagnetice.

Mici, dar puternice

In conceptia specialistilor de la NWE, dronele energetice ar prezenta o forma aproximativ patrata si ar fi dotate cu patru rotoare, producand curent electric gratie unui sistem combinat de turbine eoliene si panouri fotovoltaice (cca 50 de kW, in afara necesarului sustinerii propriului zbor).



Avizare Energetica

Noile generatii adora tehnologia. Calatoriile mai putin

Noile generatii adora tehnologia, in timp ce calatoriile nu mai reprezinta o atractie deosebita si nici shopping-ul, ca preferinta in lista modurilor de petrecere a timpului liber.


Pasiunea lor fara limite pare sa fie orientata tot mai mult catre sectorul dispozitivelor care le ofera posibilitatea de a exploata universul virtual, in timp ce activitatile "concrete", pierd tot mai mult teren.

Gratie unui studiu elaborat de specialistii de la Microsoft, au fost stabilite preferintele tinerilor la nivel global, in ceea ce priveste chestiunile care le starneste interesul.

Tehnologia s-a plasat in varful piramidei, tinerii declarandu-se atat de pasionati de acest domeniu, incat considera ca viata fara Internet si dispozitive hi-tech, ar fi cumplit de plictisitoare.

Spy-Shop.ro

Chinezii invadeaza Europa, gandacii invadeaza China

In goana lor nebuna dupa o viata ceva mai sloboda de presiunile comunismului, chinezii tind sa invadeze orice spatiu european care le deschide portile, dar in locul lor, China se trezeste la randul sau cu intrusi neasteptati: gandacii.


Este vorba despre circa 550 de specii de insecte non-locale, care produc pierderi considerabile economiei chineze, compromitand culturile si atacand fermele localnicilor.

Printre acestea, se disting doua tipuri de gandaci - Bemisia tabaci si Dentroctonus vales - care distrug plantele si copacii, in egala masura.

"Problema invaziilor biologice tinde sa se acutizeze pe masura trecerii timpului, dar tot ceea ce putem face in acest context, este sa monitorizam fenomenul si sa-i acordam atentia cuvenita", a declarat Wan Fanghao, biolog  in cadrul Academiei de Stiinte Agricole sin Beijing.

Vivre.ro

Barbatul rafinat si eleganta de la sfarsit de an (Galerie foto)

Majoritatea site-urilor se inghesuie in aceasta perioada, premergatoare sarbatorilor de sfarsit de an, sa posteze sugestii de tinute de zi sau de seara pentru doamne, uitand ca ELE au hotarat deja cum sa se imbrace, cu mult timp inainte.



Putine femei lasa pe ultima suta de metri o astfel de chestiune, in timp ce barbatii par sa fie mereu luati prin surprindere.

Acesta este motivul pentru care, propunem in cele ce urmeaza, un material dedicat in exclusivitate rafinamentului barbatesc si elegantei cu care reprezentantii sexului tare, care tin la propria imagine, vor putea incheia anul 2013 facand o buna impresie.

Gratie formulelor oferite de casa Boglioli, barbatii vor avea prilejul sa se bucure de o revenire a unui stil care asigura confort si o nota de sportivitate, fara sa stirbeasca nimic din efectul elegantei pline de rafinament.



Dupa cum observati, cravata lipseste din peisaj, iar centura nu este nici ea obligatorie - pantalonul poate fi purtat pe talie (acolo unde talia permite), fara a fi completat de acest accesoriu.


Cravata poate fi inlocuita, in schimb, cu o esarfa lejera, din matase sau dintr-un material vaporos, de preferat in tenta unica, dar cu jocuri decorative in textura, pentru a accentua farmecul personal, fara prea mult efort. Pare sa fie un truc cu efect garantat.


In centrul atentiei se inscrie si sacoul cu doua randuri de nasturi - un element deosebit de apreciat anul acesta, indiferent de material, culoare sau tip de cusaturi - un prieten de nadejde in materie de silueta.



Cand silueta nu e tocmai elementul forte, formula sacoului inchis la culoare, imbracat peste un tricou la baza gatului, cu maneca lunga, vine fara indoiala in ajutor, acordand un plus de fascin oricarui personaj.


In speranta ca tinutele propuse de casa Boglioli va vor servi drept sursa de inspiratie, va dorim un sfarsit de an marcat de eleganta si rafinament, oriunde v-ati afla!

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial

Fotografia zilei: Peisaj de vis

Peisaj de vis


5 dec. 2013

YotaPhone - dispozitivul rusesc, care sparge piata europeana

Se numeste YotaPhone si este un new-entry in lumea tehnologiei smartphone, de productie ruseasca, a carei aparitie pe piata promite sa ia fata concurentei din acest sector.

YotaPhone

Desi pretul sau nu este tocmai accesibil, situandu-se cu putin sub 500 de euro, YotaPhone se mandreste cu performante si dotari de exceptie, gratie carora spera sa dea lovitura pe piata europeana si nu numai.

Prevazut cu dublu display, atat pe fata anterioara, cat si pe cea posterioara, acest smartphone inedit se bazeaza pe sistemul de operare al robotelului verde Android, oferit de casa Google.

YotaPhone a debarcat deja in Austria, Franta, Spania si Germania, dar pana in luna martie 2014, si-a propus sa ia cu asalt pietele din alte 20 de tari.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial

Scoase la licitatie fotografiile Reginei Elisabeta a II-a, din vremea cand facea teatru

O serie de fotografii ale Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, din vremea tineretii, cand interpreta un rol in piesa de teatru Cenusareasa, vor fi scoase la licitatie in 11 decembrie.


Este vorba despre cadre deosebite, in alb si negru, din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, purtand patina timpului, in care viitoarea monarha era costumata potrivit rolului, alaturi de surioara ei, Margaret - protagonista spectacolului.

Casa de licitatii Dominic Winter a anuntat organizarea evenimentului pentru data de 11 decembrie, iar fotografiile au fost publicate la nivelul site-ului oficial Sky News.

Fotografiile, semnate la vremea respectiva de cele doua printese, vor fi vandute la Cirencester, in Gloucestershire, fiind estimate la peste 16 mii de lire sterline (circa 19.300 euro).

TinaR - VIP

George Clooney, din nou single: Casatoria nu e pentru mine

Indragitul actor american George Clooney, in varsta de 52 de ani, a declarat ca viata de single i se potriveste ca o manusa si ca nu a aspirat niciodata la a-si intemeia o familie in adevaratul sens al cuvantului.


Intr-un interviu acordat jurnalistilor de la Esquire, artistul a marturisit ca e surprins de faptul ca relatiile lui nu functioneaza si se trezeste mereu holtei, "dar tot ceea ce mi se intampla, e pentru mine o continua surpriza" - a adaugat usor amuzat.

"Probabil ca pur si simplu nu sunt facut pentru viata de familie, casnicia nu e pentru mine si nu tanjesc dupa acel gen de intimitate. Chiar daca am fost candva casatorit (in 1989, cu Talia Balsam n.r.), nu eram prea grozav in rolul de sot", a subliniat Clooney.

Avizare Energetica

Trepte spre Paradis - o sculptura semnata David McCracken (Foto)

Imaginatia omului nu cunoaste frontiere, iar cand este canalizata spre arta, cu pasiune si indemanare, iau nastere creatii de exceptie, asa cum este si cazul "Treptelor spre Paradis".


Este vorba despre o sculptura realizata de artistul neozeelandez David McCracken, expusa in Bondi, Australia.

Sculptura "Staircase To Heaven" se inalta catre cer cu indrazneala, parand sa nu cunoasca oprelisti, ca si cum ar conduce direct spre Paradis.

Efectul vizual este deosebit, sugerand aspiratia omului catre infinitul nepatruns, catre dimensiuni si universuri necunoscute, ale caror chemari vrajite razbat pana in sufletul artistului.




Homeycomb.ro