27 feb. 2014

Fotografia zilei: protagonistul uzinei de odinioara

Protagonistul uzinei de odinioara


Departe de lumea dezlantuita - solitudinea ca mod de viata (Video)

Departe de lumea dezlantuita, solitudinea ar putea capata valorile indescriptibile ale unei terapii anti-stress; o oarecare nota de invidie fata de cei ce si-o pot permite, imi patrunde in suflet.

Ed Zevely

Odata la doua luni, Ed Zevely, un american in varsta de 68 de ani, porneste la drum calare, peste dealurile din Colorado, explorand vastele spatii deschise, insotit doar de cainele sau credincios.

Este un soi de solitudine nu tocmai usor de experimentat, fara confortul canapelei de acasa, fara acces la dus sau la umbrela menita sa te adaposteasca de ploaie sau de razele fierbinti ale soarelui, in functie de sezon.

Dar pentru Ed este un mod de viata, care-l imbogateste sufleteste, ii da liniste si un soi de armonie launtrica, greu de descris in cuvinte.

Copacii, covorul ierbii, apele raurilor si chiar vantul insasi, ii soptesc povesti nescrise, iar frumusetea salbatica a naturii in stare pura, ii taie respiratia ori de cate ori aripa misterelor sale de nepatruns, ii atinge o coarda launtrica, facand-o sa intre in rezonanta.

Pana cand mintea si trupul ii vor permite, Ed isi va continua aventura de suflet, cutreierand imrejurimile, ascultand o chemare nedeslusita dar in acelasi timp, mai puternica decat orice, care-l face sa se simta parte dintr-un proiect colosal, ale carui dimensiuni si sensuri, mintea omeneasca nu le poate patrunde.

R.R.I.


25 feb. 2014

Fotografia zilei: In loc de undita, doi cormorani

In loc de undita, doi cormorani


Republica Moldova - presedintele tarii vrea mai putine imputerniciri

Presedintele Republicii Moldova, Nicole Timofti, si-a exprimat convingerea ca atributiile sale ar trebui limitate, sustinand ca in cadrul unei republici parlamentare, seful statului ar trebui sa detina mai putine imputerniciri.

Nicolae Timofti

Declaratia reprezinta o premiera, luand fara indoiala, prin surprindere, reprezentantii media locali si nu numai:

"Chiar daca Republica nu e prezidentiala, presedintele trebuie sa fie ales de catre popor. Eu nu vreau sa zic ca eu depind de cei care m-au ales, dar vrei, nu vrei, cam asa se interpreteaza. Eu as reduce insa din competenta presedintelui pentru o republica parlamentara", a tinut sa precizeze liderul moldovean, intr-un interviu acordat jurnalistilor de la Publika TV.

In plus, Nicolae Timofti a subliniat ca cea mai potrivita optiune pentru alegerea succesorului sau, ar fi cea care tine seama de dorinta populatiei, sustinand personal sistemul alegerii directe, de catre popor.

Afirmatiile presedintelui Republicii Moldova amintesc de situatia precedenta din aceasta tara, cand Nicolae Timofti a fost ales in functie, cu o decizie care a pus capat unei crize politice si constitutionale care a durat 917 zile, fiind votat favorabil de 62 de parlamentari, in timp ce comunistii au refuzat sa participe la alegeri.

23 feb. 2014

Anatomia baletului: coregrafie articulara (Video)

Gratie tehnologiilor tot mai sofisticate la care specialistii au acces in ultima perioada, a putut fi "despicat firul in patru", in chestiunea dinamicilor care se desfasoara la nivelul structurii osoase a organismului unei balerine aflate in plin exercitiu coregrafic.


Rezultatele au fost inregistrate si prelucrate, imbracand straiele unui continut video de exceptie, care dezvaluie miscarile articulatiilor corpului, pe durata executarii unor secvente cu un grad de complexitate mai mult sau mai putin sofisticat.

Este vorba despre proiectul modelelor animate ale Nadiei Magnenat-Thalmann, de la Universitatea din Geneva, care a alcatuit o selectie din cele mai intrigante de astfel de "scheme in pasi de dans", ca si cum "invelisul" balerinei ar fi transparent, permitand observarea miscarilor scheletului.


21 feb. 2014

Ca sa faci un dram de bine, iti dai haina de pe tine? (Video)

Ca sa faci un dram de bine, iti dai haina de pe tine?




20 feb. 2014

Vine, vine Primavara: surprize de la T!naR - Vitamin & Charm

In prag de primavara, doamnele si domnisoarele pasionate de moda, dar si cele ce doresc pur si simplu sa arate bine in orice ocazie, se vor bucura sa afle despre o oferta cat se poate de interesanta de la T!naR.

Este vorba despre oportunitatea de a achizitiona trei produse, din vitrina online a indragitului brand romanesc, platind numai doua.

Vine, vine primavara: surprize de la T!naR - Vitamin & Charm
"Am facut fericite milioane de femei care ne-au intrat in magazine, in 20 de ani de moda", se poate citi in prezentarea site-ului oficial T!naR.

20 de ani de moda romaneasca

Atat doamnele trecute de prima tinerete, cat si reprezentantele generatiei 20-30 de ani, regasesc aici optiuni din cele mai variate, pentru tinute menite sa satisfaca gusturile tuturor.

"Oferim in fiecare sezon si modele clasice, confortabile, actualizate prin culori fermecatoare si modele cool, nebunesti, in super tendinte. Mereu pariem ca vor castiga toate bataliile de stil", se precizeaza in prezentare.

Tendinte pentru 2014

14 feb. 2014

Happy Valentine's Day! Potpuriu-wallpaper dedicat zilei indragostitilor

Happy Valentine's Day!


Un potpuriu-wallpaper dedicat zilei indragostitilor, sau pur si simplu o colectie cu cele mai frumoase idei imagistice, numai bune de inclus intr-o felicitare online, pentru persoana draga.

Toturor celor ce iubesc, au iubit si/sau au decis sa nu isi inchida portile inimii pentru iubirile viitoare, o zi superba, plina de lucruri minunate, zambete si caldura sufleteasca!

Echipa Galaxia Stiri si Noutati




























8 feb. 2014

5 feb. 2014

Nazdravaniile unui magnet, intr-o teava de cupru (Video)

Desi titlul poate sa sune cel putin ciudat, filmuletul prezentat in cele ce urmeaza, va dezvalui motivele pentru care am intitulat acest material, utilizand termeni atat de stranii.

Neo-magnet

Este vorba despre un Neo-magnet (sau magnet-neodymium), caracterizat de o compozitie ceva mai aparte - bor, fier si nedymium (NdFeB) - care-l fac un veritabil supererou la categoria sa, introdus intr-o teava de cupru.

Comportamentul acestuia este iesit din comun, asa dupa cum puteti observa, desi nu este tocmai limpede motivul care se afla la baza fenomenului si in ce masura sau domeniu de aplicabilitate ar putea fi utilizat.

Cei ce cunosc o explicatie pertinenta, sunt invitati calduros sa o plaseze mai jos, la sectiunea comentarii, cu multumiri deosebite din partea tuturor celor ce sunt interesati sa descifreze un astfel de mister.


3 feb. 2014

Intersections - cubul celor mai frumoase umbre

Se numeste "Intersections" si ar putea fi definit drept cubul celor mai frumoase umbre proiectate vreodata pe peretii unei incaperi.

Intersections (1), by Anila Quayyum Agha
Aceasta creatie inedita, poarta semnatura artistei pakistaneze Anila Quayyum Agha si isi propune sa dezvaluie conceptia acesteia despre ingemanarea puritatii si simetriei, intr-un design menit sa genereze umbre de o spectaculozitate rara.

Instalatia descopera natura contradictorie a fluxurilor care poarta spre o intersectie anume, trasand limite si contururi deopotriva, intr-o fluiditate structurala, decorata cu arabescuri inspirate din religia islamica.

O provocare conceptuala, care tese o retea sofisticata de idei, manifestare artistica si experienta personala de viata a artistei, cu rezultate menite sa incante, fara indoiala, ochiul.

Intersections (2), by Anila Quayyum Agha

1 feb. 2014

Fotografia zilei: De ce femeile sunt mai longevive decat barbatii

Iata de ce femeile sunt mai longevive decat barbatii