29 mar. 2014

Sambata spre duminica se da ceasul inainte - trecerea la ora de vara

Amintiti-va sa schimbati ceasurile casei in aceasta noapte - se trece la ora de vara, asadar vom dormi cu o ora mai putin in aceasta ultima noapte de sambata spre duminica - ultimul weekend al lunii martie.

Se trece la ora de vara - nu uitati sa schimbati acele ceasornicelor

Schimbarea orei va atrage ceva oboseala pentru somnorosi, dar primavara isi va spune in final cuvantul, ajutandu-ne sa intram in ritmul noului sezon.

Duminica de 30 martie 2014, va avea deci numai 23 de ore, fiind cea mai scurta zi a anului, iar dupa ce ceasurile vor fi date cu o ora inainte, diferenta dintre ora oficiala a Romaniei si Timpul Universal, cunoscut sub acronimul de GMT, va fi de trei ore.

Ca explicatie stiintifica, specialistii ne informeaza ca in conformitate cu asa-numita Conventie a fusurilor orare, ceasurile arat, pentru fiecare punct de pe Terra, acelasi minut si aceeasi secunda, iar diferentele dintre ore rezulta din faptul ca la fiecare 15 grade longitudine, se inregiastreaza o ora in plus.

Romania se afla in fusul orar 2.

20 mar. 2014

Fun ABC - jocul alfabetului - noua aplicatie pentru cei mici

Se numeste "Fun ABC" si este o noua aplicatie gratuita, pentru dispozitive dotate cu sisteme de operare Android, pusa la punct de un grup de programatori care iubesc copiii si limba romana, deopotriva.

Fun ABC

Aplicatia se adreseaza copiilor de varsta prescolara, facilitandu-le micutilor familiarizarea cu literele alfabetului romanesc.

Ideea este cat se poate de binevenita, mai cu seama in conditiile in care limba romana se demonstreaza in ultima vreme, din ce in ce mai vorbita, in mai toate tarile europene si nu numai - acolo unde familii intregi de romani si-au gasit un loc de munca, o noua casa, un nou inceput.

Aplicatia vine in ajutorul parintilor care nu dispun de resursele financiare si de timpul necesar pentru a oferi propriilor copii astfel de lectii interesante, oferind o solutie placuta si distractiva pentru micuti, de a face cunostinta cu literele alfabetului nostru.

"Interfata simpla a aplicatiei permite parcurgerea jocului fara mari probleme. Meniul functional, culorile blande si sunetele hazlii, fac aplicatia si mai atractiva", explica autorii acesteia.

Fun ABC - Interfata atractiva, simpla, frumos colorata
Pentru a intra in joc, la propriu si la figurat, este suficient sa se acceseze platforma Google Play si sa se lanseze descarcarea gratuita, dupa cum indica butonul verde "Instalati".

In joc sunt utilizate sunete reale produse de animalele reprezentate in culori vii, sub forma unor creaturi amuzante - locuitorii abecedarului - distractivi pentru micuti si excelenti prieteni de studiu.

Distractie placuta tuturor!