28 mai 2014

Destiny - o lectie despre multiplicarea deznodamintelor (Video)

Isi poate omul controla destinul sau nu? Aceasta-i intrebarea - o intrebare la care incearca sa raspunda, intr-un mod pe cat de original, pe atat de amuzant, o animatie haioasa.


Va invitam sa o urmariti in cele ce urmeaza, fara a reflecta insa prea mult la ceea ce intentionati sa schimbati in propriul curs al vietii, pentru a nu va atrage singuri dureri de cap inutile...

Filmuletul a fost realizat pe baza unui concept semnat de Fabien Weibel, un artist care nu ezita sa dea curs imboldului de a executa slalomuri creative printre concret si fantezie, intr-un mod cu adevarat remarcabil.

Dar iata despre ce este vorba:

25 mai 2014

Omagiu pe portativ, in Republica Moldova: Concert dedicat lui Ion Gagim

Ion Gagim, figura emblematica a universului muzical din Moldova, va fi omagiat joi 5 iunie, in cadrul unui concert ce se va desfasura la Filarmonica Nationala „Serghei Lunchevici” din Chisinau.
Chisinaul sub semnul muzicii clasice: Concert omagial Ion Gagim
Marele cercetator, filozof si promotor al educatiei muzicale in Republica Moldova, va implini anul acesta, in ultima zi de mai, varsta de 60 de ani.

Eu tratez muzica nu numai ca ceva placut si frumos, dar ca pe un fenomen cu o incomparabila incarcatura spirituala, deci, educativa. Muzica este o pedagogie in sine. Bach, Mozart, Beethoven sunt nu numai mari muzicieni, dar sunt mari pedagogi ai omenirii”, explica Ion Gagim intr-una dintre lucrarile sale.


In semn de pretuire pentru contributia sa impresionanta la imbogatirea tezaurului cultural moldovenesc in domeniul muzical, ca autor de manuale si diverse lucrari de specialitate dedicate filozofiei muzicii, pedagogiei si psihologiei muzicale, Orchestra Simfonica Nationala a Companiei Publice Teleradio Moldova, va evolua joi, la Filarmonica Nationala, sub bagheta dirijorului Gheorghe Mustea.

In program sunt incluse opere muzicale ale unor veritabili titani ai muzicii clasice internationale, precum: Wolfgang Amadeus Mozart, Piotr Ilici Ceaikovski, Georges Bizet, Johannes Brahms, Giachino Rossini, Leonard Bernstein si Johann Strauss.

Concertul reprezinta o initiativa deosebit de binevenita in contextul cultivarii dragostei pentru muzica in randurile tinerelor generatii si nu numai – aceasta manifestare constituie un mic semn de recunostinta pe care moldovenii il adreseaza uneia dintre cele mai carismatice figuri contemporane din peisajul cultural al Republicii Moldova.

Nu putem incheia insa acest material, fara a cita din nou un fragment din scrierile lui Ion Gagim, de data aceasta, abordand un subiect menit sa ne deschida ochii asupra adevaratelor valori ale vietii si asupra acestui miracol numit OM:
Eu nu am dusmani. Pentru ca dusmanul ti-l faci tu singur prin felul cum reactionezi la niste provocari. Dar poti oricand sa le neutralizezi prin indiferenta. Si atunci totul fuge ca apa de pe gasca...”.

24 mai 2014

Moldovenii adora sportul: primul post local de televiziune sportiva

Moldovenii vor avea parte de o surpiza placuta pe micile ecrane, odata cu lansarea in 30 mai, a primului post local de televiziune sportiva, avandu-l drept fondator oficial pe Tudor Gorea.

Prima televiziune sportiva din Republica Moldova
Este vorba despre „Moldova Sport”, care va transmite in exclusivitate evenimente sportive din Republica Moldova.

Potrivit declaratiilor fondatorului sau, Presedintele Federatiei de Kickboxing din Republica Moldova, emisiunile noului post de televiziune vor putea fi urmarite incepanad cu data de 30 mai, prin cablu, dar si online, la nivelul portalului sau dedicat, moldovasport.md.

Iubitorii sportului vor avea asadar prilejul sa se delecteze cu partidele de forbal sustinute in cadrul Diviziei Nationale, dar si alte evenimente sportive locale, precum meciuri de baschet, volei, atletism si multe alte tipuri intreceri sportive.

Moldova Sport va realiza emisiuni, talk-showuri, ştiri în exclusivitate şi transmisiuni de la cele mai importante competiţii si este un proiect deschis oricăror forme de colaborare pentru cei interesaţi de promovarea unui mod sănătos de viaţă”, se poate citi la nivelul paginii de prezentare a noului post de televiziune.

Postul promite emisiuni de calitate, diversitate in informatii si in genul de reportaje transmise, motiv pentru care mizeaza pe un numar mare de telespectatori inca din start.

Shakira, Pique si micutul Milan - "La La La" pentru Cupa Mondiala (Video)



Piesa "La La La" a Shakirei, lansata pentru evenimentul Cupei Mondiale, are un videoclip-surpriza, in care apar alte doua personaje indragite de publicul de pe toate meridianele: fotbalistul Gerard Pique, sotul artistei si copilul lor, micutul Milan.

Pentru toti cei ce iubesc muzica celebrei cantarete, dar si pentru iubitorii fotbalului in general, iata un mic aperitiv pe portativ, dedicat marelui eveniment sportiv din Brazilia:





18 mai 2014

Pregatirea pentru menopauza sau conduita preventiva la bufeuri

Este surprinzator cat de saracacios este universul web (in limba romana) in informatii privitoare la pregatirea femeilor pentru a intra in acea etapa a vietii, in care natura lanseaza un semnal cat se poate de clar, ca subiectul "fertilitate" apartine trecutului.

Regasim doar cate ceva despre anumite produse farmaceutice bogate in Omega 3 si enzima Q10, fara prea multe alte detalii referitoare la "conduita preventiva".

Iata asadar in cele ce urmeaza, o serie de recomandari utile doamnelor care doresc sa nu fie "luate prin surprindere" de acest inamic numit "menopauza", care aduce cu sine o serie de schimbari importante la nivel psihologic si metabolic.

In primul rand, menopauza nu inseamna neaparat neplaceri: exista solutii pentru toate aspectele deranjante legate de aceasta etapa de viata.

Este necesara insa o schimbare a regimului alimentar, rezervarea  unei jumatati de ora (cel putin), de doua ori pe saptamana, pentru miscare in aer liber, jogging sau alte exercitii fizice si ceva mai multa atentie acordata ingrijirii corporale.

Alimentatie

Introducerea in regimul alimentar cotidian, a laptelui de soia, care reimprospateaza interesul pentru activitatea sexuala prin continutul sau bogat in fitoestrogeni, asa-numitul "hormon al plantelor".

Odata cu instalarea menopauzei, ovarele nu mai produc estrogen, asadar impulsul hormonal subtil furnizat de laptele de soia, este cat se poate de binevenit.

Soia contribuie la mentinerea unui bun nivel al densitatii osoase, combatand osteoporoza si reducand colesterolul, cu efecte benefice asupra aparatului cardiovascular.

Salate, fructe si legume bogate in vitamine, sunt recomandate calduros in alimentatia de zi cu zi, alaturi de uleiul de masline.

Cat mai putine grasimi animale, dulciuri bogate in zahar, cacao, ciocolata etc, renuntarea la fumat, consum exagerat de alcool si medicamente luate dupa ureche.

Exercitii fizice

Cel putin doua zile pe saptamana este recomandat sa se efectueze plimbari lungi in aer liber, daca jogging-ul este prea mult pentru articulatii, cu exercitii ale bratelor, ale coloanei cervicale si lombare, extensii ale gambelor sau sedinte discrete de stretching, fara a exagera cu solicitarea ligamentelor.

Pentru doamnele care pot accesa frecvent piscina sau pot efectua bai direct in mare, o jumatate de ora de balaceala este un ideal mod de petrecere a timpului liber, cu beneficii miraculoase pentru sanatate. 

Atentie la neatentie!


Tendinta de a nu mai acorda prea mare atentie aspectului personal este una din greselile majore, care pot transforma rapid o frumoasa doamna intr-un exemplar bizar de umanoid, lipsit cu desavarsire de sare si piper.

Este extrem de important sa se acorde o atentie sporita propriei imagini, sa se apeleze la produse cosmetice dedicate acestei categorii de varsta, sa se merga la coafor, sa se ingrijeasca unghiile, ochii si sa se controleze greutatea corporala.

O doamna trecuta de 50 de ani poate fi o persoana deosebit de agreabila, atragatoare si cu atat mai fascinanta, cu cat are multe lucruri de povestit, gratie experientelor de viata acumulate, care-i dau avantajul unei abordari mai sigure si mai relaxate a oricarei situatii ce implica sexul opus.

Menopauza frumoasa!

Ce stim si ce nu stim despre produsele traditionale romanesti

Potrivit prevederilor inscrise in Ordinul nr. 690/2004 vizand aprobarea "Normei privind conditiile si criteriile pentru atestarea produselor traditionale", in intervalul cuprins intre anii 2005 si 2013, au fost inregistrate in Registrul oficial de atestare a produselor traditionale, 4.402 produse traditionale romanesti.

Este vorba despre date comunicate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, asa cum se poate vedea consultand informatiile oferite de portalul MADR.ro.


Din totalul acestor articole, ponderea este constituita de produsele din carne (1.541), apoi produsele pe baza de lapte (1.535), urmate de produsele de panificatie si patiserie (750).


La categoria bauturilor, sunt inregistrate 285 de produse, in timp ce la cea constituita din produse obtinute din legume si fructe, cum ar fi ducleturile si gemurile locale, regasim un numar de 193 de articole.

De remarcat faptul ca exista si un numar de 11 produse incadrate la categoria produselor traditionale romanesti obtinute din peste.

Barbatii, din ce in ce mai interesati de produsele cosmetice

Produsele cosmetice si de ingrijire corporala au incetat de mult sa constituie un subiect abordat exclusiv de femei, dar in ultimii ani, atentia barbatilor pare sa fie atrasa de aceste articole poate mai mult decat oricand.


Laboratoareale celor mai renumite case producatoare din acest sector, se intrec in lansarea unor game cat mai variate de produse menite sa le asigure reprezentantilor sexului tare, necesarul de prospetime si frumusete in general.

Intr-o lume in care imaginea joaca un rol esential in atingerea propriilor obiective, barbatii se concentreaza tot mai mult pe elemente menite sa le confere un look cat mai atragator cu putinta si o forma fizica de invidiat.

Jogging-ul si exercitiile efectuate la sala nu mai sunt de ajuns: tenul, pielea, barba, podoaba capilara, unghiile, genele si sprincenele - toate necesita atentie si ingrijire coerenta, constanta.

Barbatul de succes din ziua de astazi nu neglijeaza acest aspect - in consecinta, nu mai constituie o surpriza avalansa de produse cosmetice regasite in magazinele de specialitate, acolo unde tronau odata cremele pentru femei, uleiurile anti-celulita si benzile pentru epilat.

Asta ca sa nu mai vorbim de parfumuri - un capitol la care, produsele create pentru barbati tind sa cucereasca tot mai mult teren, comercializandu-se de acum pe la toate colturile de strada, de la magazinele chic profilate pe astfel de articole si pana la banala tutungerie, unde alaturi de brichete colorate, poti alege cu usurinta o fragranta din gama Yves Rocher, Boss sau Isemiaki.



17 mai 2014

Cand Wolverine devine o obsesie, unora le cresc gheare de otel (Video)

Cand Goya spunea ca "somnul ratiunii naste monstrii", inca nu fusese turnat X-MEN si nici alte filme similare, in care protagonistilor le cresc gheare de otel, precum celebrului de acum, Wolverine.

Cand Wolverine devine o obsesie
Dar de cand Hugh Jackman si-a asumat misiunea de a interpreta acest magnific supererou pe marile ecrane, Wolverine pare sa se fi instalat confortabil in creierele fanilor sai, transformandu-se pentru multi dintre acestia, intr-o veritabila obsesie.

Este si cazul amicului din filmuletul prezentat in cele ce urmeaza, care si-a confectionat o pereche din cele mai spectaculoase seturi de gheare, inspirate din povestea mutantului din seria X-MEN.

Iata si demonstratia de rigoare:


Chipul mai putin cunoscut a 9 atractii turistice considerate splendori


Ne-am obisnuit sa ne imaginam unele atractii turistice considerate pe drept cuvant splendori, doar asa cum le vedem prezentate in fotografiile-reclama ale companiilor specializate in turism.

Expertii in marketing si publicitate recurg insa la orice artificiu pentru a prezenta intr-o lumina cat mai favorabila obiectivele turistice promovate in campaniile lor.

In realitate, aceleasi fotografii, executate insa dintr-o alta perspectiva, ar putea dezvalui un chip mai putin cunoscut al multor opere de arta sau de arhitectura, pe care multi dintre noi visam sa le vedem intr-o buna zi, cat mai de aproape cu putinta.

Cu riscul de a va dezamagi intrucatva, va prezentam in cele ce urmeaza, noua cadre-comparative inedite, menite sa ne ofere si o imagine ceva mai ancorata in realitate a unor astfel de capodopere, pe care le-am admirat in versiune poleita, in carti, reviste, in sute de vederi stilizate, comercializate la coltul strazii sau in diverse documentare pentru micul ecran, axate mai degraba pe valoarea lor artistica.
Acropole
Mona Lisa
Taj Mahal
Piramidele din Egipt
Santorini
Stonehenge
Mount Rushmore
Orasul Interzis
Sagrada Familia



16 mai 2014

15 mai 2014

Sa ne pregatim de vara: La Copa de Todos, invitati de Coca-Cola (Video)

Sa ne pregatim de vara, pe ritmuri latine, sub semnul distractiei si pasiunii braziliene pentru muzica si sport, invitati fiind la petrecere de Coca-Cola.

La Copa de Todos
"La Copa de Todos" celebreaza evenimentul FIFA 2014, gratie frumoasei Paty Cantù si prietenilor sai, Wisin, David Correy si Speto.

Vivat vacanta, vivat muzica latina!

13 mai 2014

Romani pentru romani: sufletele nu cunosc frontiere

Romani pentru romani: sufletele nu cunosc frontiere
Sufletele nu cunosc frontiere: emotiile si sentimentele pot calatori nestingherite in lumea intreaga si chiar dincolo de ea, atunci cand omul este incercat de vicisitudinile vietii.

Iubirea, mai cu seama, nu cunoaste limite, dragostea adevarata nu cunoaste neimblanzita rosatura a timpului si nici obstacolele pe care oamenii i le presara in cale.

O poveste romaneasca, pe portativ de suflet, direct din Basarabia - plai de dor mistuitor, pentru romanii de pretutindeni:

Fotografia zilei: Daca nu eu, atunci cine?

Daca nu eu, atunci cine?


12 mai 2014

Eurovision 2014 - Austria îşi râde-n barbă, la propriu şi la figurat


S-a incheiat si editia din acest an a competitiei muzicale Eurovision, cu acordarea locului de frunte, Conchitei Wurst, un personaj pe cat de pitoresc, pe atat de original.

Eurovision 2014 - rezultatele finale

Un motiv temeinic pentru ca Austria sa-si rada-n barba, la propriu si la figurat, mai cu seama ca nu miza prea mult pe o eventuala victorie, favoriti fiind reprezentantii gazdelor, sa recunoastem, cu adevarat cuceritori.

Clasamentul prezinta pe pozitia cu numarul 12, reprezentantii Romaniei - Paula Seling si Ovi, cu piesa lor care ne-a placut mult, chiar daca nu a reusit sa-i propulseze pe cei doi undeva, mai aproape de podiumul invingatorilor.

Editia urmatoare a festivalului se va desfasura asadar in Austria, unde nadajduim ca tara noastra sa reuseasca sa obtina o pozitie mai buna in top.

5 mai 2014

Panza de paianjen - cele mai reusite cadre (Foto)

Daca va imaginati ca panza de paianjen reuseste sa prinda in capcana sa inconfundabila, doar gaze sau vietati de mici dimensiuni, ei bine, va inselati: cei ce cad cel mai des in aceasta cursa sunt oamenii.


Este vorba, desigur, despre o exprimare metaforica, ce se refera mai cu seama cei inzestrati cu un simt artistic deosebit, care nu ezita sa imortalizeze aceste capodopere ale paienjenilor, in toata splendoarea lor, asa cum sunt regasite deseori in natura: pasionatii de fotografie.

Socotind dupa frumusetea rara a cadrelor reunite in colectia prezentata in acest material, e usor de inteles fascinatia profunda pe care aceste impletituri uimitoare o exercita asupra celor ce-si pun la treaba obiectivele aparatelor de fotografiat, cu un talent si o daruire iesite din comun:











3 mai 2014

Fotografia zilei: orasul construit din scrum

Orasul construit din scrum




Twerk no limits: rusoicele bat orice concurenta (Video)

Despre twerk, desigur, se pot spune o multime de lucruri din cele mai picante sau dezaprobatoare daca vreti, dar priza sa la public se afla in continua expansiune, pe mai toate meridianele lumii.


Desi twerk-ul pare sa fi luat nastere undeva in africa, gasind rapid teren fertil in peisajul muzical si coregrafìc american, rusoaicele nu se multumesc doar sa priveasca, ci se straduiesc chiar sa bata orice concurenta, dupa cum puteti observa in filmuletul de mai jos, oferit de This Epic.

Daca vi se pare doar o exagerare lipsita total de bun gust sau un simplu mod de a se da in spectacol fara umbra de pudoare, ei bine, va inselati: casting-urile pentru un loc in echipele dansatorilor care asigura show-uri alaturi de cele mai faimoase vedete din peisajul muzical international, sunt la fel de pretentioase precum competitiile sportive cele mai dure, incluzand probe de twerk din cele mai dificile.

Fetele petrec ore in sir antrenandu-se pentru a face fata concurentei acerbe din lumea dansului, iar abilitatile demonstrate in acest gen de coregrafie, ar putea constitui tocmai acel ceva in plus, care le asigura intrarea cu dreptul in lumea spectacolului.