30 sept. 2014

Bucuresti: Invitatie la Romanian Energy Efficiency Forum 2014

Bucurestiul va gazdui in data de 9 octombrie, incepand cu orele 8:30, in incinta Hotelului InterContinental, un eveniment cu impact asupra consumatorilor finali de energie electrica din Romania.

Energy Efficiency Forum 2014 - Bucharest
Este vorba despre Energy Efficiency Forum 2014 - o manifestare care urmareste sa aduca in prim-plan oportunitatile si provocarile implementarii de programe de eficienta energetica, in contextul urmatoarei etape a strategiei energetice a Romaniei.

Evenimentul este organizat de Agentia Romana pentru Promovarea Eficientei Energetice (ARPEE), in colaborare cu GOVNET - canal media independent ce furnizeaza informatii vizand realitatea politico-economica si specifica mediului de afaceri din Romania.

Persoanele interesate de detalii cu privire la modul de desfasurare a forumului, pot accesa pagina oficiala a evenimentului, pentru a consulta programul sau complet, precum si informatii vizand participarea la dezbateri.



29 sept. 2014

Spune-mi cum te parfumezi, ca să-ţi spun cu cin’ votezi

În fapt nu este vorba despre parfumul cumpărat din magazinele de specialitate, ci de mirosul natural corporal – element care, potrivit unui studiu recent, ar trăda orientarea politică a subiectului.

Oricât ar părea de neverosimil, se pare că cei ce împărtăşesc aceleaşi convingeri politice se declară atraşi de mirosul persoanelor care îmbrăţisează aceeaşi ideologie şi consideră respingător mirosul celor aflaţi în opoziţie, fără a cunoaşte iniţial orientarea politică a acestora.

Potrivit unui articol publicat de Daily Mail, graţie unui experiment efectuat pe un număr de 146 de voluntari, un grup de cercetători din cadrul Universităţii Brown, a demonstrat existenţa unei legături directe între mirosul corporal şi vederile politice ale participanţilor la studiu.

Dacă vă întrebaţi de se obosesc oamenii de ştiinţă să studieze un astfel de fenomen, ei bine răspunsul este la fel de surprinzător ca şi experimentul în sine: specialiştii nutresc convingerea că pe această cale, ar putea identifica un mod nou de semnalare a compatibilităţii partenerilor de viaţă.

Când cuplurile împărtăşesc aceleaşi interese şi dezvoltă un comportament guvernat de aceleaşi valori, nutrind idealuri similare, atunci longevitatea relaţiei şi şansele de întemeiere a unei căsnicii echilibrate şi armonioase, cresc considerabil”, susţin oamenii de ştiinţă.

Explicaţia fenomenului ar avea la bază ideea potrivit căreia, afinităţile politice dezvăluite de mirosul corporal, fac parte dintr-o serie de elemente ce ţin de „atracţia inconştientă” – o chestiune destul de controversată la rândul ei, dar care pare să-şi lase amprenta într-un fel sau altul, în viaţa fiecăruia dintre noi.

Dispozitivele electronice in avion: EASA da unda verde la utilizare

European Aviation Safety Agency (EASA) a dat unda verde la utilizarea dispozitivelor electronice in timpul calatoriei cu avionul, stabilind ca nu exista riscuri corelate.

Unda verde la utilizarea dispozitivelor electronice in avioanele de calatori
Potrivit comunicatului oficial al Agentiei, dispozitivele electronice din categoria tablet, smartphone & co, pot fi utilizate de pasageri fara grija in timpul zborului, intrucat nu prezinta pericole pentru siguranta calatoriei.

Ramane insa la latitudinea fiecarei companii aeriene in parte, sa decida daca e cazul sa renunte la restrictiile impuse pana acum calatorilor, din acest punct de vedere.

Nu este o hotarare usor de adoptat, considerand ca in ciuda puternicei tentatii de a raspunde pozitiv cererii specifice insistente a calatorilor, responsabilitatea unui eventual accident datorat interferentelor, revine in exclusivitate companiei transportatoare.

Uriasa gama de dispozitive disponibile in prezent este cu neputinta de testat in proportie de 100%, ca sa nu mai vorbim de surprizele pe care le-ar putea rezerva produsele similare ce urmeaza sa penetreze piata in viitor.

Anumite companii aeriene permit deja utilizarea dispozitivelor electronice pe durata zborului, blocand insa apelurile pentru convorbiri telefonice directe, pentru a impiedica instalarea unei atmosfere galagioase in avion, care ar transforma calatoria intr-un adevarat cosmar pentru pasageri si personal, deopotriva.

Consumer Reports: iPhone 6 - operatiunea deformare cu orice pret (Video)

In realitate, noul dispozitiv realizat de Apple - iPhone 6 - nu este cu neputinta de deformat, dar e nevoie de un efort considerabil pentru a reusi o astfel de performanta.

iPone 6 nu se rupe, nu se-ndoaie, nici pe soare, nici pe ploaie
Potrivit datelor publicate de Consumer Reports, micuta bijuterie lansata de marul tehnologic din Cupertino este victima barfelor rau-intentionate, care au alimentat polemicile cu privire la o eventuala deformare a dispozitivului, in functie de solicitarile asupra buzunarului in care ar fi depozitat.

Cu alte cuvinte, iPhone 6 "nu se rupe, nu se-ndoaie, nici pe soare nici pe ploaie", daca e sa socotim dupa testele efectuate de specialistii care au demontat pur si simplu, acuzele de tip Bendgate.

Mai mult decat atat: experimentul a demonstrat ca iPhone 6 isi merita un loc privilegiat in clasamentul dispozitivelor similare utilizate de fanaticii tehnologiilor de top ale acestui sector marcat de o concurenta acerba.

Rezultatele testelor comparative
Noul-nascut al laboratoarelor Apple face fata celor mai pretentioase cerinte ale pietei actuale: nu e nici pe departe usor de indoit, asa cum sustin gurile rele.


28 sept. 2014

Solar System Scope - o calatorie virtuala pe cararile Sistemului Solar

Se numeste Solar System Scope si este o aplicatie simpatica, gratie careia toti amatorii de calatorii virtuale pe cararile Sistemului Solar, pot obtine informatii folositoare pentru intelegerea deplina a componentei sale.

Solar System Scope app
Desigur, este vorba despre accesul la o sursa simplificata de informatii dedicate subiectului si nu de o aprofundare stiintifica a unor chestiuni care continua sa framante inca la greu, mintile sclipitoare ale multor oameni de stiinta.

Solar System Scope - demo
Solar Sistem Scope avanseaza o formula demonstrativa in universul online, numai buna pentru a satisface curiozitatea pasionatilor genului, mai cu seama in conditiile in care platforma ofera un meniu usor de explorat, bine garnisit cu optiuni si mai cu seama, foarte intuitiv.

Explorare placuta!

Raspberry Pi + Imprimanta 3D = Pi-Top

Daca va intrebati ce se poate face cu o combinatie de Raspberry Pi si o imprimanta 3D, ei bine raspunsul este scurt si concis: un Pi-Top.

Abia cand se ridica semne interogative in legatura cu Pi-Top, povestea incepe sa devina interesanta, dand in vileag adevaratul obiectiv al binomului tehnologic initial: realizarea unui dispozitiv de tip laptop, pornind de la tiparul Raspberry Pie si gatind un PC-prajiturica de toata frumusetea, in propria gospodarie, gratie utilizarii unei imprimante 3D.

Detaliile intregului proiect sunt disponibile online la nivelul paginii dedicate acestei provocari in salsa IT, care atrage pe zi ce trece, tot mai multi pasionati ai genului.

Nu este vorba, desigur, despre un ultrabook sofisticat si cu un design menit sa-ti taie rasuflarea si nici de un laptop dotat cu cine-stie-ce componente pretentioase, dar ideea in sine merita toata stima si - dece nu? - un semn discret de simpatie la nivelul propriei pagini Facebook.

Pi-Top Project
Departe de a fi destinat pietei de profil, Pi-Top reprezinta mai mult rezultatul eforturilor de creare a unei platforme educativ-instructive, dupa cum ne asigura autorii.

La realizarea prototipului a fost utilizata o imprimanta Rostock MaxV2 si un "aluat" de acid polilactic - material biodegradabil si non-toxic, spre deosebire de celebrul ABS - polimerul termoplastic utilizat pentru jucariile LEGO, de pilda, ca sa nu mai vorbim de larga gama de ambalaje pentru componentele electrice si electronice si numeroase alte produse similare.

La realizarea prototipului a fost utilizata o imprimanta Rostock MaxV2

Sursa: Pi-Top.com

24 sept. 2014

O poveste de iubire, istorisita muzical, in salsa de mar tehnologic (Video)

O formatie ucreaineana de muzica indie-rock, pe numele sau "Brunettes Shoot Blondes", a realizat un videoclip splendid pentru una din piesele sale, intitulata "Knock Knock", utilizand nu mai putin de 14 dispozitive produse de casa Apple.




Este vorba despre o poveste de iubire ceva mai aparte, istorisita pe portativ, gratie sincronizarii animatiilor la nivelul display-urilor indragitelor device-uri ale marului tehnologic din Cupertino.

Rezultatul este cu adevarat spectaculos, dupa cum o demonstreaza si numarul urias de vizualizari inregistrate pe YouTube: