Dupa vizita efectuata in Coreea de Nord, presedintele Google, Eric Schmidt, a reunit intr-un volum, scris la patru maini, alaturi de Jared Cohen, ideile sale vizand viitorul universului digital.
The Wall Street Journal, a publicat un fragment din aceasta lucrare, intitulata "The New Digital Age", care dezvaluie tendintele in mediul online si impactul schimbarilor care intervin in acest ambient, asupra intimitatii utilizatorilor si sigurantei datelor acestora.
Referitor la caracteristicile mediului online din Coreea de Nord, Schmidt subliniaza in lucrarea sa, ca multi din functionarii guvernului de la Phenian, care sunt deja "vedete" pe Internet, nici macar nu au acces la World Wide Web.
"Majoritatea acestor functionari, nu a utilizat niciodata un smartphone sau un dispozitiv tablet", sustine autorul volumului.
Invitand autoritatile nord-coreene la "mai multa libertate pe Internet si mai putine teste nucleare", Schmidt evidentiaza latura obscura a progresului, in mediile in care regimul dictatorial isi pune amprenta pe tot ce-i iese in cale.
Pentru a despica firul in patru, autorul atrage atentia asupra tehnologiilor destinate recunoasterii faciale si pe sistemele dedicate identificarii unei persoane, in functie de datele specifice propriului ADN.
"Sunt necesare doar cateva secunde pentru a compara milioane de chipuri, iar precizia cu care poate fi identificata o anumita persoana, creste proportional cu frecventa cu care aceasta e disponibila online", precizeaza Schmidt in paginile lucrarii.
Si noutatea care e? Parca ei nu apeleaza la aceleasi metode si tehnologii in America! Eu nu zic ca e in regula ceea ce se intampla in Coreea de Nord, ca dictatura nu e un lucru de gluma, dar in ceea ce priveste recunoasterea faciala si intimitatea utilizatorilor... ce sa mai vorbim... tocmai unul ca Schmidt se da mielusel, de parca n-ar sti ca si in SUA sunt la mare putere instrumentele tehnologice utilizate in acest sector...
RăspundețiȘtergere