21 mai 2013

Specialistii s-au razgandit: sarea-n bucate face bine

Specialistii par sa se fi razgandit in ceea ce priveste consumul de alimente sarate si sa revina la ganduri mai bune, admitand ca Ispirescu avea dreptate cand spunea ca sarea-n bucate face bine.


Dupa ce au sustinut indelung teoria potrivit careia reducerea consumului de sare, ar fi absolut necesara pentru mentinerea sanatatii, expertii afirma azi ca diminuarea cantitatii de sare din alimentatie ar putea fi chiar daunatoare, scrie ANSA.

Un raport intocmit de membrii unei comisii americane din cadrul CDC (Centers for Desease Control and Prevention), releva faptul ca sarea nu trebuie eliminata din alimentatie.

"Cantitatea maxima de 1,5 grame de sare pe zi, indicata de anumiti specialisti drept limita admisibila, nu are la baza nici o justificare stiintifica, nici pentru populatie, in general, nici pentru persoanele bolnave", precizeaza documentul.

In opinia celor de la CDC, 2,3 grame de sare consumata zilnic, este o cantitate "rezonabila", care permite mentinerea unui echilibru alimentar, fara probleme pentru cei sanatosi si fara riscuri pentru cei ce prezinta patologii in care se recomanda reducerea alimentelor sarate din meniul zilnic. 

Un comentariu:

  1. Cumpatare. Asta e formula potrivita. Ca in toate cele, de altfel. Sarea e buna, dar nu in exces. Cate grame, asta depinde de la caz la caz. Nu este corect sa se generalizeze. Nu toti oamenii au nevoie de aceeasi cantitate.

    RăspundețiȘtergere

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.