In categoria ideilor menite sa surprinda din cale-afara se inscrie fara indoiala si cea a profesorului de fizica american Kenneth Ohm, care a decis sa-si expedieze pe luna ADN-ul pentru a fi clonat de extraterestri.
In realitate ar fi vorba despre o masura postuma, indicata de Ohm nu ca un gest de omagiu etern din partea urmasilor, ci mai degraba cu speranta ca o civilizatie extraterestra avansata va pescui, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, esantionul cu pricina de pe luna si va utiliza codul genetic al profesorului in scopuri extraordinare.
![]() |
ADN pe luna in scopuri extraordinare |
Din scenariile imaginate de excentricul profesor nu lipseste cel in care ADN-ul sau va putea servi pe viitor ca "exponat intr-o gradina zoologica extraterestra" sau chiar ca matrice pentru producerea de clone in serie, spre a fi distribuite in cele mai variate zone din spatiu.
De fapt ideea nu e tocmai suta la suta originala: deja in 1994, compania Celestis oferea "servicii funebre spatiale", imprastiind cenusa defunctilor pe orbita Terrei, in spatiul profund sau pe suprafata lunii.
Personaje faimoase precum Nichelle Nichols, actrita care a interpretat rolul Uhurei in Star Trek, sau creatorul seriei, Gene Roddenberry, au ales aceasta forma de pseudo-inmormantare.
Totusi, planul lui Ohm poarta ideea la un nivel superior, amalgamand nazuintele personale cu speranta fantezista de a influenta viitorul omenirii sau chiar al altor civilizatii.
Intr-o lume in care nu putine persoane socotesc moartea drept un final implacabil si definitiv, ideea lui Ohm sfideaza aceasta conceptie, propunand un mod de a plasa semnale semnificative in Univers, cu o durata lunga de conservare, astfel incat sa se poata transforma undeva, candva, intr-o zestre pretioasa pentru civilizatii necunoscute.
Asta inseamna ca putem sa trimitem orice? Caca, alcool, droguri, arme, organe?!!???!!!
RăspundețiȘtergere