Olivier Blanchard, economist-sef al Fondului Monetar International (FMI) a afirmat ca perspectiva unei cresteri economice este destul de indepartata, in opinia sa criza prelungindu-se pe o perioada de 10 ani.
Previzunile sumbre ale lui Blanchard se bazeaza pe teoria potrivit careia, fenomenul cotractiei economice globale declansate in 2007 in Statele Unite, ar avea nevoie de alti 5 ani pentru a se inscrie pe o curba favorabila cresterii, relateaza Portofolio.
"E nevoie de cel putin 10 ani de la inceputurile crizei pentru ca economia mondiala sa cunoasca o crestere rezonabila", a declarat Blanchard, subliniind ca omenirea traverseaza o perioada de dificultati economice fara precedent, ale carei reale cauze sunt inca subiect de controversa pentru specialisti.
Majoritatea statelor vor continua sa se confrunte in anii urmatori cu dificultati, pornind din SUA si continuand cu tarile membre ale Uniunii Europene, fara a omite statele asiatice: "Japonia, spre exemplu, are probleme atat de importante, incat e greu de presupus ca va reusi sa le rezolve prea curand", a evidentiat Blanchard.
FMI e mai putin preocupat in schimb de ceea ce se va intampla la nivelul economiei Chinei, gratie faptului ca guvernul de la Beijing pare sa fi abordat in mod pozitiv situatia generala inregistrata in ultimii ani la nivel global, evitand cu abilitate capcanele speculative, precizeaza sursa.
Citeste si: China: piata emergenta pentru lux si arta europeana
Citeste si: China: piata emergenta pentru lux si arta europeana
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.