28 dec. 2012

Food Carving - o arta in continua expansiune (Galerie foto)

Originile pasiunii de a sculpta sau ansambla adevarate opere de arta confectionate din alimente, indeosebi utilizand pe post de materie prima fructe si legume, sunt destul de controversate.

Multi sustin ca ceea ce astazi numim Food Carving, a debutat in Sukothai, tinut situat in Thailanda, cu circa 700 de ani in urma, relateaza Fun of Art.

Altii le atribuie acest talent chinezilor, inca din timpurile dinastiilor Tang (618-906 e.n.) si Sung (960-1279 e.n.), sau japonezilor, care numesc aceasta arta "Mukimono".

Yukiko si Bob Haydok, autorii volumului "Japanese Garniches, The Ancient Art of Mukimono", sustin in lucrarea lor ca decorarea platourilor cu fructe si legume sculptate e practicata de niponi din timpuri stravechi.

Astazi, Food Carving-ul a devenit aproape o moda, un "must have" care nu constituie doar apanajul localurilor de lux, ci se extinde pe zi ce trece, patrunzand cu usurinta in casele noastre, ale tuturor.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.