27 dec. 2012

Israelul vrea sa obtina acordul Iordaniei pentru a ataca depozitele siriene de arme chimice

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a participat la o intalnire secreta cu regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, in cadrul careia a fost dezbatuta ipoteza unui atac israelian asupra depozitelor de arme chimice ale Siriei.

Cel putin asa sustin jurnalistii cotidianului arab Al-Quds Al-Arabi, cu sediul la Londra, potrivit TM News.

Intalnirea ar fi fost dedicata in intregime analizarii posibilitatii organizarii unui atac israelian in Siria, cu obiectivul de a pune capat tensiunilor generate de amenintarea pe care o reprezinta armele chimice siriene pentru tarile vecine.

Nu ar fi pentru prima data cand Israelul cere acordul Iordaniei pentru atacarea depozitelor de arme chimice siriene: cu ceva timp in urma, doua delegatii ale fortelor de intelligence s-au deplasat la Amman pentru a trata aceasta chestiune cu iordanieni, fara a primi insa un raspuns pozitiv, afirma cotidianul Haaretz.

Potrivit unor surse media arabe, fortele armate iordaniene se afla deja in stare de alerta maxima, din pricina amenintarii pe care o reprezinta posibilitatea utilizarii armelor chimice de catre fidelii lui Assad in imediata vecinatate a frontierei dintre cele doua tari.

Nici un alt stat din Orientul Mijlociu, inclusiv Israelul, nu dispune de un arsenal chimic de proportiile celui detinut de Siria, motiv pentru care ingrijorarea tarilor din aceasta regiune este pe deplin justificata, subliniaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.