Noua din cei doisprezece pacienti afectati de leucemie, carora le-a fost aplicata o noua terapie bazata pe solutii oferite de ingineria genetica, au raspuns pozitiv la noul tratament.
Linfocita T |
Este vorba despre eforturile oamenilor de stiinta de la Scoala de Medicina din Perelman, in cadrul unui proiect realizat la Pennsylvania University, ale carui rezultate au fost prezentate cu ocazia evenimentului American Society of Hematology's Annual Meeting and Exposition, relateaza Gaianews.
Persoanele care au fost supuse experimentelor clinice in acest context, pezentau tumori avansate, 10 din pacientii adulti fiind afectati de leucemie linfocitica in stadiu cronic.
Dupa infuzia cu propriile celule T modificate genetic pentru a ataca tumorile, pacientii au raspuns terapiei intr-un mod deosebit de incurajator, aflandu-se intr-un bun stadiu de sanatate, dupa doi ani de la aplicarea tratamentului, avand inca celulele modificate in circulatie.
"Este posibil ca o astfel de abordare sa reduca sau chiar sa inlocuiasca solutia transplantului de maduva", afirma specialistii potrivit sursei citate.
Celulele T modificate limiteaza efectele colaterale sistematice, manifestate de regula in cursul terapiilor traditionale, anihiland in totalitate celulele tumorale si construind o retea care protejeaza intregul organism de de invazia tumorala, precizeaza sursa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.