31 dec. 2012

Ryanair - pilotii sunt constransi sa zboare cu cantitati reduse de carburanti

Patru piloti ai companiei aeriene irlandeze Ryanair, au depus o plangere sub protectia anonimatului, sustinand ca sunt constransi sa zboare cu mai putin carburant decat prevad normele de siguranta.

"Aeronavele Ryanair zboara frecvent cu cantitati de carburant situate sub limita prevazuta de normele de siguranta in vigoare, supunand astfel pilotii la un stres continuu", realteaza agentia ANSA.

Aceasta practica a devenit o obisnuinta in cadrul companiei, strategia acesteia fiind de a supune permanent pilotii unei presiuni deosebite, pentru a-i determina sa apeleze la artificii de zbor menite sa economiseasca rezervele de carburant.

"Ne temem sa nu se ajunga la producerea unui eveniment tragic, mai inainte ca cineva sa sesizeze cat de grav stau lucrurile din acest punct de vedere", se precizeaza in plangerea inaintata de angajatii companiei aeriene irlandeze.

"Presiunile carora suntem supusi pentru a utiliza cat mai putin carburant fac parte dintr-o strategie a companiei, care urmareste doar economisirea, fara sa acorde atentia cuvenita riscurilor", subliniaza cei patru piloti de la Ryanair.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.