26 iul. 2013

Burlesque - un cabaret de lux pentru Sankt Petersburg, finantat de Yuri Kovalchuk

Unul dintre cei mai apropiati prieteni ai presedintelui rus Vladimir Putin, co-proprietarul bancii Rossia, Yuri Kovalchuk si fiul acestuia, Boris, finanteaza un proiect artistic cat se poate de picant.


Este vorba despre deschiderea, la Sankt Petersburg, a unui teatru de cabaret, echivalent al celebrului Crazy Horse din Paris, in cadrul caruia urmeaza sa se sustina rafinate spectacole de burlesque.

Potrivit cotidianului Kommersant, la realizarea proiectului va lua parte si arhitectul spaniol Ricardo Bofill, alaturi de designerul rus, Valentin Yudashkin.

Compania va fi alcatuita din cei mai buni balerini profesionisti si va prezenta un repertoriu original, pentru spectacole organizate in inima Gradinilor Tauride, din Sankt Petersburg.

Kovalchuk si asociatii sai, au optat, pe cat se pare, pentru utilizarea in acest scop, a structurii vechiului cinematograf Leningrad.

Ideea proiectului apartine directorului de creatie, Felix Mikhailov, autor a numeroase spectacole de televiziune pentru canalul national din Rusia, care sustine ca "Burlesqe-ul este o forma de arta, caracterizata de un erotism rafinat".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.