14 ian. 2016

Danemarca va confisca bunurile de valoare ale migrantilor

Danemarca va confisca bunurile de valoare ale migrantilor pentru a acoperi costurile ce viziaza sejurul acestora pe teritoriul statului nord-european.

Danemarca - obrazul subtire cu cheltuiala se tine
Guvernul de dreapta a incheiat un acord cu opozitia in ceea ce priveste atat de controversatul proiect de lege care prevede masuri financiare speciale, ce vor afecta migrantii care solicita refugiu pe teritoriul danez.

Proiectul a starnit polemici intense la nivel intern si international deopotriva, dar lucrurile par sa se indrepte catre un deznodamant menit sa diminueze entuziasmul valului de migranti care nazuiesc sa obtina azil in Danemarca.

Autoritatile vor fi indreptatite asadar sa "confiste bunurile pe care solicitantii de azil le aduc cu ei, pentru a le acoperi nevoile de hrana si adapost", sau cu alte cuvinte, cum se mai spune pe meleagurile noastre, "obrazul subtire, cu cheltuiala se tine".

Dezbaterile pe aceasta tema au fost concluzionate cu o crestere a valorii propuse initial pentru a putea fi pastrata de solicitantii de azil: fata de suma de 3.000 de coroane daneze propusa initial, migrantii vor putea retine pe viitor maximum 10.000 de coroane daneze.

"Este firesc ca persoanele ce vin in tara noastra sa isi suporte propriile cheltuieli daca dispun de resurse in acest sens", a declarat purtatorul de cuvant al Partidului Popular Danez.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.