13 oct. 2011

Sony retrage de pe piata 1,6 milioane de televizoare Bravia


Sony expediaza clientilor sai din Japonia, SUA si Europa, notificari referitoare la riscurile utilizarii televizorului Bravia LCD, in urma identificarii unei defectiuni la nivelul unei componente.

Problema a fost localizata la nivelul unui inverter al serviciului de luminozitate a ecranului, modelele care prezinta acest neajuns fiind destul de numeroase, informeaza Webnews.

Potrivit sursei, este vorba despre KDL-40X5000, KDL-40X5050, KDL-40W5000, KDL-40V5000 si KDL-40V3000, dar aceeasi componenta ar fi fost montata si pe alte modele vandute in Europa.

In Japonia, anumite televizoare din aceasta gama, au devenit inutilizabile in urma fumului care a iesit de la nivelul componentei defectuoase, astfel incat grupul a decis sa adopte rapid masuri de retragere a dispozitivului de pe piata.

Pana in prezent, nu s-au inregistrat accidente sau situatii de o importanta majora in acest context, dar numarul televizoarelor defecte este de circa 1,6 milioane, distribuite pe mai toate meridianele lumii, astfel incat retragerea acestora se anunta o actiune dificil de realizat, precizeaza sursa.

Sursa & Foto: Webnews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.