13 iul. 2013

Apple - lupta impotriva minelor abuzive de staniu

Dupa ce a decis sa-si alimenteze toate centrele de date cu energie solara si eoliana, Apple a anuntat ca-si va controla toti furnizorii, pentru a se asigura ca acestia nu apeleaza la exploatari abuzive de staniu.


Este vorba indeosebi despre activitatea de extractie din Bangka Island, Indonezia, unde minele ilegale apar ca ciupercile dupa ploaie, poluand grav mediul inconjurator.

Intr-o nota publicata la nivelul paginii dedicate responsabilitatii lantului sau de furnizori, marul tehnologic din Cupertino, a anuntat ca va trimite o echipa speciala in Indonezia, pentru a controla productia de staniu.


Minierele de staniu ilegale din Bangka Island, nu utilizeaza standarde adecvate de productie, menite sa protejeze zona de propriul impact ambiental, reprezentand o grava amenintare pentru ecosistemul insulei indoneziene.

Activitatea de foraj implica aici despaduriri necontrolate si distrugerea barierei de corali, prin poluarea resurselor hidrografice marine.


Grupul din Cupertino apeleaza la 249 de furnizori de staniu pentru circuitele electronice ale produselor sale, microchip-uri, cabluri, suduri si multe altele.

Si Samsung a admis utilizarea de staniu provenit din Bangka Island, dar Apple este primul gigant tehnologic dispus sa adopte masuri concrete in contextul luptei impotriva minelor ilegale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.