20 ian. 2012

Indonezia - un alt mod de a calatori cu trenul

Se numesc „train-surferi” si sunt pasagerii care escaladeaza trenurile supra-aglomerate din Indonezia, pentru a ajunge la destinatie intr-un mod riscant, dar fara sa plateasca biletul de calatorie.
Ingrijorate de aceasta periculoasa „moda” care tinde sa se raspandeasca tot mai mult in randurile tinerilor indonezieni, autoritatile locale au decis adoptarea unor masuri menite sa puna capat fenomenului, aplicand amenzi care pot atinge 1.300 de euro si chiar trei luni de inchisoare, relateaza ANSA.
Trenurile din Indonezia sunt vechi si slab intretinute, vagoanele fiind mostenite cu circa 60 de ani in urma de la colonizatorii olandezi.
La orele de varf, compartimentele sunt atat de aglomerate, incat cei mai tineri pasageri sunt dispusi sa calatoreasca pe acoperis, unde nu duc lipsa de spatiu aerisit si nici nu se cumpara bilet.
In ciuda faptului ca anual in Indonezia se inregistreaza numeroase accidente si chiar pierderi de vieti umane in urma unor astfel de initiative, train-surferii continua sa ia cu asalt acoperisurile trenurilor, fenomenul fiind dificil de stavilit in conditiile in care mijloacele de transport in comun sunt limitate.

Sursa & Foto: ANSA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.