9 ian. 2012

Proiectul One Laptop Per Child (OLPC) - primul tablet de 100 de dolari

Proiectul One Laptop Per Child (OLPC) a avut nevoie de peste doi ani pentru a putea realiza dispozitivul tablet promis, spre a fi distribuit in tarile slab dezvoltate, la pretul de 100 de dolari.

Iata insa ca primul tablet OLPC a fost finalizat, propunandu-se ca un raspuns viabil la visul tot mai raspandit in randurile copiilor din lumea intreaga, de a avea un astfel de instrument pentru studiu si acces la Internet, la un cost cat mai accesibil, relateaza Webnews.

Este vorba despre XO 3.0, care a fost conceput in vederea comercializarii in tarile slab dezvoltate, unde familiile se confrunta cu dificultati economice sporite vizand asigurarea mijloacelor necesare educatiei copiilor.

Dispozitivul va fi comercializat asadar exclusiv natiunilor incluse intr-o lista bine determinata, la pretul de 100 de dolari.




Produsul se adreseaza cu precadere celor mai tineri membrii ai familiei, ca instrument ce asigura accesul la Universul Web din orice punct s-ar afla, fiind dotat cu un display de 8 inch (20,32 cm), cu rezolutie de 1024x768 si tehnologie PixelOi.

Laptop OLPC2



De remarcat abandonarea formulei dual-display, care fusese initial propusa de fondatorul proiectului, Nicholas Negroponte, oferind in schimb posibilitatea incarcarii bateriei interne prin intermediul unor mici panouri solare plasate intr-una din componentele carcasei.

Laptop OLPC3



Sistemul de operare poate fi selectionat in faza de achizitie, cu posibilitatea alegerii intre GNU/Linux, adaptat unui dispozitiv tablet-touchscreen si imbog
Laptop OLPC1
atit cu interfata grafica Sugar si clasicul Android, cu un procesor Armada PXA618 (512 MB de RAM), care permite o sensibila reducere a consumului de energie.




XO 3.0 va intra in productie in scurt timp, urmand sa fie distribuit incepand cu luna martie in Uruguay si Nicaragua, destinatii carora li se vor adauga curand si alte natiuni, precizeaza sursa.

Sursa & Foto: Webnews

2 comentarii:

  1. In sfarsit s-a initiat o actiune frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. E un model care ar putea fi preluat si la noi. Daca la altii se poate, la noi de ce nu s-ar putea?

    RăspundețiȘtergere

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.