13 mai 2012

Cat costa iesirea Greciei din Zona Euro?

Iesirea Greciei din Zona Euro ar putea avea consecinte tragice asupra propriei situatie economice, dar si asupra celorlalte tari membre ale Uniunii Europene, italienii si spaniolii fiind siliti sa plateasca intre 9.500 si 11.500 de euro de persoana acest "adio" al Atenei adresat monedei unice.

Viitorul monedei unice, incert
Cel putin acesta este calculul realizat de UBS cu un an in urma, specialistii apreciind ca in prezent, pretul pe care ar trebui sa-l plateasca europenii pentru iesirea Greciei din spatiul euro fiind chiar mai mare, relateaza Giornalettismo.

Daca guvernul de la Atena nu va reusi sa identifice solutii viabile pentru ca Grecia sa-si onoreze obligatiile europene, asa cum a facut Argentina, apocalipsa UE e asigurata, precizeaza sursa.

Grecia, dupa ce va nationaliza propriile banci, va inceta sa mai plateasca datoriile chiar si catre entitatile private, astfel incat efectul-soc al drahmei va cutremura numeroase institutii de credit si companii continentale.

Scenariul de cosmar este zugravit in culori sumbre, in ciuda recentelor afirmatii lansate de ministrul german de finante, Wolfgang Schaeuble, care a tinut sa adreseze Greciei un mesaj clar de avertizare, in care preciza ca moneda euro va continua sa existe, cu sau fara colaborarea statului elen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.