20 mai 2012

Bar Refaeli, fotomodela israeliana care a infuriat membrii Hamas (Galerie foto)

Frumoasa Bar Refaeli, israeliana care a pozat pentru numeroase reviste de moda cu pedigree, atragandu-si admiratori de pe toate meridianele lumii, i-a infuriat peste masura pe membrii organizatiei Hamas, declarandu-se gata sa ia parte la proiectul realizarii unui film nu tocmai pe placul acestora.

Bar Refaeli


Este vorba despre o co-productie franco-israeliana, care trateaza subiectul mortii lui Mahmud al-Mabhouh, unul din fondatorii bratului armat al organizatiei Hamas, care a avut loc la Dubai, in ianuarie 2010, relateaza Giornalettismo.


Potrivit declaratiilor oficiale ale autoritatilor din Dubai, moartea lui Mahmud al-Mabhouh este legata de fapt de un ordin precis de asasinat, emis de Mossad si indeplinit de un grup de comando al acestuia.


Filmul buclucas este intitulat "Kidon", termen care in ebraica inseamna "baioneta", cu trimitere la numele de cod al operatiunii Mossad-ului in contextul asasinarii fondatorului Hamas si se doreste o parodie a acestui episod violent.

Filmarile au debutat saptamana trecuta, iar scena care a starnit furia Hamas impotriva blondei sirene israeliene, este cea in care Refaeli il seduce pe al-Mabhouh intr-un bar din Dubai, sucindu-i mintile cu farmecele sale si alimentandu-l cu o cantitate apreciabila de alcool.


"Fratele meu era un om serios, nu se poate manji in acest mod memoria sa", a comentat la radio, profund nemultumit, Fayez al-Mabhouh, la randul sau membru al organizatiei Hamas, care si-a petrecut o lunga bucata de vreme in detentie, in Israel.

In replica, regizorul filmului, israelianul Emanuel Nakash, a tinut sa precizeze ca "este vorba despre un simplu film, nu de un documentar, astfel incat nimeni nu intentioneaza sa intineze memoria cuiva anume, ci se trateaza de arta, de un mod original de a prezenta anumite evenimente".



Declaratia sa nu a avut insa darul de a linisti familia lui al-Mabhouh, Fayez insusi amenintand clar producatorii filmului si adresand sec o avertizare frumoasei Refaeli: "Intoarce-te la cariera ta de fotomodel si fii cu bagare de seama daca ai de gand sa joci intr-un film murdar".





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.