23 mai 2012

Francul de aur - Elvetia reinventeaza moda cocoseilor de odinioara

Pe baza initiativei parlamentare cu numarul 11.407, numita "Crearea francului de aur", guvernul federal din Elvetia va lansa o moneda paralela cu cea oficiala, confectionata din aur, reinventand astfel moda cocoseilor de odinioara.

Monede din aur
Avantajele unei astfel de initiative sunt mai mult decat evidente: vanzarea si cumpararea de aur devine mult mai simplu de efectuat si mai putin costisitoare ca operatiune in sine, monedele de aur reprezinta un mijloc universal de plata, iar materialul din care sunt confectionate le garanteaza valoarea fara probleme, relateaza Goldfranc.

Francul elvetian va ramane insa valuta principala in Tara Cantoanelor, mijlocul utilizat pentru platile cotidiene, imprumuturi si investitii, in timp ce variantei de aur ii va reveni sarcina de a stabiliza insasi moneda nationala.

Potrivit sursei citate, moneda de aur va contribui la construirea unui nou prestigiu pentru Elvetia, potentialul sau de atractivitate fiind garantat, momentul fiind mai mult decat prielnic pentru introducerea unei astfel de alternative, subliniaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.