11 mai 2012

Franta: un trandafir de la Hollande, in omagiu, pentru Mitterrand

Cu prilejul aniversarii a 31 de ani de la prima alegere a lui Francois Mitterrand ca ocupant al fotoliului de la Palatul Eliseè, proaspatul presedinte francez Francois Hollande si-a exprimat omagiul fata de predecesorul sau socialist.

Omagiul lui Hollande pentru Mitterrand
In acest context, Hollande a efectuat o vizita la Biblioteca Nationala a Frantei, purtatoarea numelui defunctului sef de stat francez, depunand aici in semn de omagiere, un trandafir rosu, simbol al partidului, relateaza agentia de presa ANSA.

Prezenta la ceremonie, Mazarine Pingeot, fiica lui Francois Mitterrand, s-a declarat profund miscata de gestul simbolic al lui Francois Hollande, subliniind ca aceasta actiune marcheaza, fara indoiala, "o legatura speciala intre cei doi presedinti francezi", subliniaza sursa.

Francois Maurice Adrien Marie Mitterrand s-a nascut la Jarnac, in 26 octombrie 1916, a fost presedintele Frantei din 21 mai 1981 pana in 17 mai 1988, fiind reales, pentru un al doilea mandat, pana in 17 mai 1995 si a incetat din viata la Paris, in 8 ianuarie 1996.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.