9 mai 2012

Republica Moldova gazduieste o natiune-fantoma, care ba e, ba nu e

In urma unei intalniri oficiale care a avut loc la Bucuresti in data de 3 mai, intre presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti si omologul sau roman, Traian Basescu, a rezultat ca natiunea moldoveneasca poate fi considerata "fantomatica".

Republica Moldova, iubirea Romaniei
Cel putin aceasta este concluzia exprimata in cadrul unui articol realizat de jurnalistul rus Paul Chernyshev de la Pravda, citat de Z Money.ro.

Traian Basescu a afirmat in cadrul intalnirii respective, ca similitudinile existente intre cele doua natiuni, traditiile, limba si nu numai, le indreptatesc sa se considere parte dintr-un context unic, care asimileaza moldovenii in matricea romaneasca.

Avand in vedere ca presedintele moldovean nu a obiectat la aceasta afirmatie, se poate spune ca s-a declarat el insusi contestatar al natiunii pe care de fapt o conduce, atitudine criticata aspru de catre autorul articolului, subliniaza sursa.

In acelasi context, potrivit sursei citate, comentand dezaprobator modul in care s-a desfasurat intalnirea de la Bucuresti dintre cei doi sefi de state, Chernyshev a declarat ca Traian Basescu i s-a adresat presedintelui moldovean fara consideratia cuvenita unui omolog, ci tratandu-l "asemenea unui prefect de judet romanesc".

"Anularea natiunii moldovenesti reprezinta o actiune invaziva din partea ambilor sefi de state, lezand grav interesele si constiintele populatiei din Republica Moldova, desi similitudinile dintre limba moldoveneasca si limba romana sunt de necontestat", a tinut sa precizeze Chernyshev potrivit sursei, subliniind ca acest comportament dezvaluie dorinta Romaniei de a-si extinde teritoriul, fara a beneficia insa de premise obiective in acest scop.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.