22 mai 2012

Stuxnet, noua amenintarea globala, care tinde sa se maturizeze

Se  numeste "Stuxnet" si este virusul care a compromis o serie de instalatii nucleare din cele mai moderne si mai bine dotate in materie de siguranta informatica, reprezentand la ora actuala o veritabila amenintare pentru intreaga industrie mondiala.

Virusii care nu ne dau pace
Potrivit unui raport elaborat de Pro Publica, acest misterios si incisiv malware, nu are inca rival pe masura, in lista solutiilor de protectie cibernetica avansate de institutiile specializate in acest sector, relateaza Giornalettismo.

Siemens, spre exemplu, unul dintre cei mai importanti producatori tehnologici din lume, a distribuit un program in masura sa identifice virusul si a avansat un upgrade pentru computerele bazate pe sistemul de operare Windows, precizand insa ca aceste solutii nu sunt suficient de performante pentru a garanta imunitatea fata de toate posibilele amenintari Stuxnet viitoare.

In ciuda eforturilor agentiilor americane si a altor entitati care colaboreaza cu acestea in vederea rezolvarii problemei Stuxnet, amenintarea ramane insa la fel de vie ca si pana acum, expertii nutrind convingerea ca mai devreme sau mai tarziu, lucrurile se vor inrautati.

Este si opinia intervievatului Pro Publica, specialist in solutii de securitate informatica de la Cyber Intelligence Sharing and Protection Act, care si-a exprimat la randul sau ingrijorarea: "O parte din colegii mei sunt convinsi ca nu se vor lua masuri serioase pana ce nu se va intampla ceva urat. Sper sa se insele: toate statele sunt vulnerabile."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.