18 iul. 2012

Digital Detox - efectele stresante ale restrictiei tehnologie

Tonino Cantelmi, profesor de psihologia dezvoltarii la Lumsa, Roma, sustine teoria potrivit careia asa-numita "dieta tehnologica" la moda in ultima perioada sub denumirea de "Digital Detox", poate avea aceleasi efecte stresante pe care le prezinta orice alta dieta restrictiva.

Cu "Digital Detox" vacanta poate deveni stresanta
Vacantele in care se refuza cu buna stiinta utilizarea computerului, telefonului mobil, ba chiar se renunta pana si la urmarirea emisiunilor preferate de la televizor, cu intentia de a "iesi din prinza" pentru a redescoperi viata fara dispozitive tehnologice, se pot demonstra in final daunatoare sanatatii, relateaza ANSA.

Moda concediului "tech-free", desi are la baza intentii laudabile, poate crea neplaceri ulterioare: la intoarcere, subiectul se lasa cuprins de o febra tehnologica fara precedent, asemenea persoanelor care cad prada unei "overdose" inselatoare.

In opinia specialistului italian, "omului nu-i mai ramane altceva de facut decat sa invete sa convietuiasca alaturi de tehnologie, un element de care nu ne mai putem dispensa pentru a retrai timpuri apuse si recrea modele de viata dupa regulile de odinioara", subliniaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.