8 iul. 2012

Razboiul lumilor: sexul e mai tare decat criza economica

La Salonic, cel de-al doilea mare oras grec, actualul primar propune incurajarea turismului sexual si a activitatilor porno, pentru a intari resursele financiare ale orasului.

Sexul, mai tare decat criza economica
Prabusita in adancurile abisale ale unei crize ce pare sa nu cunoasca sfarsit, Grecia, asemenea multor state europene, se confrunta in prezent cu dificultati financiare fara precedent, care conduc la adoptarea unor masuri drastice de austeritate, relateaza Die Welt.

Institutiile bugetare sunt afectate grav de politica financiara marcata de fondurile diminuate la limita suportabilului, motiv pentru care multe entitati locale se vad constranse sa apeleze la metode neortodoxe pentru a atrage noi foduri in visteriile proprii.

Grecii au ajuns astfel la concluzia ca sexul le-ar putea asigura o cale de iesire din hatisul dificultatilor financiare care-i impovareaza, multi primari ai localitatilor elene considerand ca zicala "scopul scuza mijloacele", justifica din plin promiscuitatea acestei idei "geniale".

Din ianuarie 2012, Salonicul e carmuit de Yannis Boutaris, un primar care nu s-a dat in laturi sa propuna o serie de solutii-soc pentru a creste veniturile orasului, care i-au atras critici dure din partea conservatorilor si autoritatilor religioase ortodoxe.

Primarul intentioneaza sa stimuleze turismul adresat evreilor si turcilor, doua etnii cu care clerul elen a inregistrat numeroase conflicte de-a lungul istoriei.

In plus, Boutaris propune incurajarea turismului sexual, promovand aceasta activitate asemenea unui nou sector emergent, care ar putea atrage venituri considerabile orasului.

Deschiderea catre industria erotica s-ar baza pe lansarea unui post de televiziune si unul de radio locale, dedicat turistilor interesati de divertisment sexual pe meleaguri elene, promovand activitatea localurilor deocheate ale orasului, al caror numar ar putea cunoaste o crestere exploziva in perioada imediat urmatoare.

Prostitutia nu este singura metoda pentru a depasi criza financiara locala, primarul dorind sa organizeze in paralel institutia pe care o dirijeaza, asemenea unei companii, reducand personalul si retributiile angajatilor.

In ciuda protestelor exprimate de frontul religios conservator local si a caracterului lor neconventional, masurile lui Boutaris par sa se bucure in schimb de aprecierile functionarilor UE, precizeaza sursa.

Citeste si: Grecii tiparesc deja noua drahma?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.