9 apr. 2013

Coreea de Nord invita strainii sa paraseasca teritoriul sud-coreean

Guvernul de la Phenian a lansat un avertisment cetatenilor straini aflati pe teritoriul Coreei de Sud, invitandu-i sa paraseasca tara, avand in vedere riscul declansarii unui conflict nuclear in peninsula.


Tensiunea a atins cote maxime intre cele doua state coreene, pericolul izbucnirii unui conflict nuclear in zona, fiind mai acut ca oricand, relateaza TM News.

Aceasta este motivul pentru care, Comisia Nord-coreeana pentru pace in regiunea Asia-Pacific - organ al propagandei Phenianului, a emis un comunicat potrivit caruia strainii aflati pe teritoriul tarii vecine, risca sa fie surprinsi in miezul unei actiuni militare deosebit de periculoase.

"Peninsula coreeana se indreapta catre un razboi termonuclear si nu dorim ca strainii aflati in Coreea de Sud sa fie implicati", se precizeaza in acest comunicat.

Intre timp, Japonia a amplasat rachete Patriot in centrul capitalei, pentru a face fata unui eventual atac din partea fortelor nord-coreene.

Potrivit sursei citate, alte rachete vor fi amplasate in doua zone diferite din vecinatatea orasului Tokyo, care adaposteste circa 30 de milioane de persoane.

Baterii anti-rachete vor fi instalate si pe insula Okinawa, a precizat Itsunori Onodera, ministrul apararii nipon, definind aceasta zona drept "locul cel mai potrivit pentru a raspunde la situatii de urgenta".

Autoritatile de la Phenian au anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca nu pot garanta siguranta ambasadelor din capitala nord-coreeana, dar niciuna din reprezentantele diplomatice nu si-a retras personalul pana in prezent, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.