14 oct. 2012

Cele mai frumoase fotografii astronomice ale anului (Galerie foto)

Fotografiile realizate de pasionatii in materie de astronomie sunt deseori de o spectaculozitate surprinzatoare - si anul acesta, la competitia celor mai frumoase astfel de imagini surprinse cu ajutorul aparatului de fotografiat, s-au distins o serie de cadre de exceptie.

Royal Observatory’s Astronomy Center
Competitia s-a demonstrat extrem de stransa si anul acesta, alegerea celor mai reusite cadre devenind cu fiecare editie, tot mai dificila: fotografiile care au reusit sa atraga aprecierile specialistilor, vor ramane expuse pana in 5 februarie 2013, in cadrul galeriei amenajate la Royal Observatory's Astronomy Center din Londra, relateaza Giornalettismo.

Pentru toti cei ce nu-si pot permite o vizita in capitala britanica,  dar doresc sa arunce o privire unei astfel de colectii de imagini mai putin obisnuite, tehnologia ofera insa posibilitatea admirarii acestora via Internet, intr-o insiruire de cadre care va va incanta fara indoiala privirea:

O fotografie care provine din Japonia, apartinandu-i lui Masahiro Miyasaka, imortalizand Orion, Pleiadele si constelatia Taurului: 


O fotografie cu expunere lunga, apartinandu-i americanului Michael A. Rosinski, relevand o imagine inedita a cerului pe timp de noapte:


Fotografia invingatoare a concursului, cu Galaxia M51-Whirlpool, apartinandu-i australianului Martin Pugh:


Planeta Venus, la trecerea sa prin fata Soarelui, in luna iunie a anului in curs, imortalizata de Paul Haese:


Cea mai reusita fotografie de debutant, a fost realizata de Lorand Fenyes din Ungaria, infatisand nebuloasa Elephant Trunk (VsB 142): 


Calea Lactee vazuta din punctul cel mai inalt al insulei Reunion Island din Oceanul Indian - Luc Perrot:


Venus, inainte de trecerea prin fata Soarelui - o fotografie realizata de Chris Warren:


Un colaj in high resolution, care surprinde luna pe bolta, in timpul zilei, apartinandu-i canadianului Laurent V. Joli-Coeur:


Patru "portete" ale planetelor vecine Terrei, apartinandu-i lui Damian Peach:


Simeis 147, un rest de supernova, vizibil in constelatia Taurului, la frontiera cu Auriga, fotografiat de Rogelio Bernal Andreo:


Nebuloasa Matura Vrajitoarei, imortalizata de americanul Robert Franke:


Fotografie realizata in Parcul National din Uludag - Tunc Tezel (Turcia):


Fotografie realizata intr-o noapte de vara in Parcul Yosemite, de Steven Christenson:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.