9 mar. 2012

Omul, cel mai bun prieten al delfinului...

Uneori viata poarta pasii omului pe carari nebanuite, punandu-l la incercare, chiar si in momentele sale de deplina relaxare, pe o plaja linistita din Brazilia.

Este una din situatiile cu care s-a confruntat un grup de turisti, transformati ad-hoc in salvamari pentru circa 30 de delfini impotmoliti in nisipul plajei de la Arraial do Cabo, in joaca lor imprudenta cu rostogolirea valurilor, relateaza publicatia italiana Giornalettismo.

Apropiindu-se prea mult de tarm, delfinii au ramas blocati in nisip, dupa retragerea unui val prelungit pe tarm, care i-a aruncat mult prea departe pentru a se putea elibera singuri dintr-o astfel capcana iesita din comun.

Fara ezitare, mai multe persoane, care asistau la joaca spectaculoasa a delfinilor, le-au sarit in ajutor, tarandu-i in graba inapoi in valuri si salvandu-i astfel de la o moarte lenta, chinuitoare.

Intreaga operatiune de salvare a fost salutata de aplauzele entuziaste ale multimii de curiosi adunati la fata locului, printre acestia regasindu-se si turisti care au filmat acest episod inedit, prilej "eroic" in care omul s-a demonstrat fie chiar si pentru o jumatate de ora, cel mai bun prieten al delfinului...

Sursa & Foto: Giornalettismo



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.