12 oct. 2012

Ciuperci Champignon pentru stavilirea fenomenului incalzirii globale

Oamenii de stiinta au descoperit ca asa-numitele ciuperci Champignon sunt agentii ideali pentru  sustinerea eforturilor de stavilire a fenomenului incalzirii globale.

Ciuperci Champignon
Aceasta specie de ciuperci este responsabila de descompunerea frunzelor si resturilor lemnoase, precum si de retinerea anhidridelor carbonice din atmosfera, informeaza Gaianews.

Denumite stiintific "Agaricus Bisporus", ciupercile Champignon sunt apreciate indeosebi pentru calitatile sale culinare, dar cercetarile efectuate in ultima perioada de specialisti, au condus la identificarea unui nou rol benefic al acestora in natura.

Un parteneriat international, care implica o duzina de institutii, coordonat de Institutul National Francez pentru Cercetare Agricola (INRA) si de Departamentul de Energie al Statelor Unite, Joint Genome Institute (DOE JGI), si-a fixat pe lista obiectivelor si determinarea ADN-ului complet al acestor ciuperci.

Astfel, studiul a evidentiat rolul important pe care ciupercile Champignon il au in natura, din punct de vedere al proceselor de descompunere a frunzelor si resturilor lemnoase si al gestionarii carbonului prezent in paduri, asumandu-si sarcina de "curatatorie naturala" a atmosferei.

Ciupercile Champignon ar putea deveni asadar aliatii ideali ai omului, in lupta impotriva fenomenului incalzirii globale, subliniaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.