24 iun. 2011

BNR: emisiune numismatica - moneda de argint

Dedicata aniversarii a 150 de ani de la stabilirea stemei Principatelor Unite, Moldova si Tara Romaneasca, noua moneda de argint pusa in circulatie de Banca Nationala a Romaniei in scop numismatic cu data de 27 iunie 2011, este gata de start.

Caracteristicile acestei emisiuni aniversare sunt date de: valoare (10 lei), natura metalului utilizat la confectionare (argint), forma (rotunda, cu un diametru de 37 mm), greutate (cca 31g) si profilul cantului (zimtat), anunta intr-unul din comunicatele sale oficiale, BNR.

Pe partea frontala, moneda infatiseaza portretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, stema tarii si valoarea niminala de 10 lei, precum si anul de emisiune 2011, avand la exterior inscriptii in arc de cerc cu numele tarii noastre si al domnitorului Cuza.

Pe verso, este reprezentata imaginea unui scut, in care sunt inscrise doua embleme purtand simbolurile celor doua principate, Moldova si Tara Romaneasca, timbrate de o coroana simbolica, prezentand la exterior inscriptia circulara "STEMA PRINCIPATELOR UNITE MOLDOVA SI TARA ROMANEASCA", alaturi de anul simbolic 1861.

Aceste monede de colectie vor fi puse in vanzare in serie limitata, ambalate in capsule de metacrilat transparent, avand alaturi mici brosuri de prezentare generala a emisiunii numismatice, redactate in trei limbi: romana, engleza si franceza.

Tirajul comunicat de BNR pentru aceasta emisiune este de 500 de bucati, la un cost de 420 de lei fara TVA, iar vanzarea se efectueaza doar prin sucursalele BNR din orasele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis.

Sursa: BNR
Foto: BNR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.