13 oct. 2012

Coca-Cola Hellenic Bottling paraseste Grecia: "Cautam stabilitate"

Coca-Cola Hellenic Bottling, principala filiala europeana a grupului american, isi muta divizia de la Atena in Elvetia, urmand sa fie cotata la London Stock Exchange.

"Comitetul executiv al grupului isi va stabili sediul in Elvetia, astfel incat intreaga strategie a acestuia sa fie pilotata din aceasta tara", a explicat administratorul delegat Dimitris Lois potrivit TM News.

"Noul cartier general din Elvetia va garanta acea stabilitate in cautarea careia ne aflam, iar acest lucru va fi apreciat la justa sa valoare de catre operatori", a tinut sa precizeze Lois.

In comunicatul oficial emis de Coca-Cola HBC, se evidentiaza faptul ca va fi mentinuta productia si distributia produselor sale in Grecia, sustinandu-se astfel o parte din locurile de munca pe teritoriul elen.

Coca-Cola HBC Grecia da de lucru a 41 de mii de persoane, dar in cel de-al doilea trimestru al anului in curs, grupul a inregistrat o scadere de 13% a profitului, din pricina conjuncturii economice nefavorabile si a cresterii taxelor in Grecia, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.