27 nov. 2013

Lang Lang, pianistul chinez care a cucerit lumea (Video)

Lang Lang este un pianist chinez de exceptie, al carui drum sinuos in lumea muzicii a inceput inca de la frageda varsta de doi ani, dupa ce a ascultat pentru intaia oara un fragment din Liszt, intr-un desen animat cu Tom si Jerry.

In autobiografia sa, Lang Lang destainuie momente cruciale dintr-o copilarie sacrificata studierii pianului, dominata de o figura paterna atat de exigenta, incat sa-i pretinda sa se sinucida din pricina ca a fost exclus dintr-o scoala de muzica, scrie La Stampa.

Lang Lang nu este adeptul reproducerii, fie ea chiar lipsite de cusur, a unor partituri celebre, ci face parte din acea categorie speciala de artisti, manati de un irezistibil impuls interior, de a rupe schemele traditionale ale muzicii clasice.

In 2010, la San Fransisco Davies Symphony Hall, Lang Lang a interpretat un bis pentru "Zborul bondarului" de Rimski-Korsakov, inlocuind pianul cu functia "MagicPiano" a unui dispozitiv Apple iPad (Video).


Azi, stilul sau efervescent si de inalta virtuozitate, criticat deseori de expertii traditionalisti, l-a propulsat pe culmile succesului, asigurandu-i aplauze furtunoase in cele mai mari sali de concerte din lume.

Iata, in cele ce urmeaza, evolutia dansatorului de dubstep Marquese Scott, intr-o coregrafie realizata special pentru unul din Studiile lui Chopin, interpretat de pianistul chinez.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.