25 dec. 2012

China - stop banchetelor de lux pentru demnitari

Guvernul de la Beijing a decis sa adopte masuri concrete impotriva coruptiei demnitarilor si sa stopeze organizarea banchetelor de lux pentru sefii fortelor armate chineze.

Toti cei ce ocupa functii importante in Partidul Comunist sau fac parte din conducerea militara a tarii, vor trebui sa-si revizuiasca drastic comportamentul, impunand totodata si celorlalti membrii ai familiei, o conduita sobra si disciplinata, relateaza TM News.

Sotiile si copiii demnitarilor, precum si subordonatii acestora vor fi nevoiti sa invete sa renunte la petreceri care abunda in alcool, la panglici de bun venit, covoare rosii si aranjamente florale in vizitele lor de lucru.

Aceleasi restrictii pentru spectacolele dedicate si pentru naravul de a pretinde suveniruri costisitoare.

Noile reguli au fost aprobate de Comisia Centrala Militara, condusa de noul lider al partidului Comunist Chinez si viitorul presedinte al tarii, Xi Jinping, care si-a exprimat in repetate randuri intentia de a adopta masuri menite sa stavileasca fenomenul coruptiei si luxului exagerat pretins de demnitari si subordonati, dar si de sotiile si copiii acestora, subliniaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.